Přejít na obsah

Mohol prasknúť blok motora?


roman.rs

Doporučené příspěvky

Prosím o radu nakolko som v koncoch. Moj pick up začal štrajkovať.Najprv vyvrela voda,prezrel som termostat je OK,vymenil som tesnenie pod hlavou nadalej voda vrela dokonca roztrhlo vyrov .nádržku tak som hladal chybu v hlave valcov,odtlakovaná za studena aj za tepla -je OK,rozobral som motor a zistil som ze sa dostáva voda do oleja prekontroloval som osadenie vloziek chybu som nenašiel.Poskladané nové tesnenia ,nový olej...Po zohriatí motora voda znova zovrela tak som vyskúšal vymeniť hlavu z iného motora,bez úspechu.Znova rozobraté, vložky von prekontrolované samozrejme len zrakom nanovo osadené a stále vrieme...čerpadlo OK Mohol by byť prasknutý blok motora?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Blok může být prasklý a také bývá.Dole v uložení vložek do bloku bývá trhlina mezi válci.Nejlépe to poznáš když u teplého motoru a nebo natlak. chl. systému sundáš vanu a koukneš z kterého místa voda prolíná.Po sundání hlavy se potom soustředíš na oné místo.Nebo můžeš mít také špatný přesah vložek a nebo vložky nakřivo usazené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vložky boli osadené určite rovno a presahovali nad blok motora este ich skúsim vymeniť aby som si bol istý.blok som kontroloval ale môže to byť fakt len malá prasklyna ktorú okom nevidieť.Myslel som že skôr praskne vložka ako blok.Ale aj to je dobrý nápad odlakovať ten blok ako si písal.Uvidíme... Dík za typ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera osadené druhé vložky,nové tesn.krúžky pod vložky,nové tesnenie pod hlavu nový olej naštartované , po zohriatí znovu zovrela voda a dostala sa do oleja.Blok som prehliadal niekoľko hodín nič som nenašiel.Asi vymením motor a nebudem to už riešiť alebo má niekto ešte nejakú radu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...
Tak dakujem za radu a obrázok . Problém vyriešený. 2 problémy= 2 závady. Voda do oleja bola spôsobená prerazeným krúžkom pod valcom ( zdeformovaný a prasknutý,deravý medený krúžok pod vložkou) vymenené a olej je bez vody. No a tlakovanie systému bolo spôsobené slabo utiahnutou hadicou na vodnej pumpe a hlavný problém bol prasknuté teleso termostatu kadial nasávalo vzduch a vytláčalo cez nádobku. Teleso vymenené hadica dotiahnutá a všetko je ok.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

... No a tlakovanie systému bolo spôsobené slabo utiahnutou hadicou na vodnej pumpe a hlavný problém bol prasknuté teleso termostatu kadial nasávalo vzduch a vytláčalo cez nádobku. Teleso vymenené hadica dotiahnutá a všetko je ok.

 

Jak může přetlaková soustava dírou nasávat vzduch?

 

Já bych řekl, že tím žes určitě měnil v závěru i těsnění pod hlavou, vyřešil jsi tlakování chladící soustavy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...