Přejít na obsah

olej vs realny stav km, 1.9tdi pd

Doporučené příspěvky

Zdravím vás pánové, mám takovy problém a asi tuším, čím by to mohlo být. Koupil jsem letos auto od mého známého z autobazaru a dle servisky bych měl mít výměnu oleje při 150000 km, ale mám najeto cca 143000 km a dneska se mi zobrazil údaj klíč + nápis oil. Podle mě, když to nesedí, má auto těch 150000 km a zbytek byl ztočený, je možnost jak to poznat na stopro ? Měl jsem auto na kontrole u svého kamaráda v aut.servise škoda a dle faktur z oprav vozidla a datumu jsme si mysleli, že by ty km mohli sedět. Asi ne... Podotýkám, že vozidlo bylo řádně servisováno a vše podloženo faktrurama z aut.servisu( a ověřeno ) škoda a servisní knížkou. Myslím, že prostě chtěl, ať je na vozidle pro lepší prodej méně km. Tak tam teď nesedí po té poslední prohlídce dělané v listopadu 08 tyto km. Prosím o vaše zkušenosti a názory. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

stáčet se dá 7000 km + k * 15 000 km, kde k je prvkem N(nula)

... to stáčení je velký fenomén - dnes už i stará Blažková ví, co to je, a starej Blažek to dokáže doma udělat.

Apropo : proč by letitá F1 1.9 TDI nemohla mít 150 tkm ? (navíc, když je to od známého - ten vás jen tak nepodrazí)

Odkaz ke komentáři

tak vies nikto nehovori ze by tolko mat nemohla ale tak isto mas inu cenu ked mas najazdene s tym dieslom 50 000 a 150 000 teda surcite aspon u nas na slovensku...ale tak hovorim ze koli tym 7000 sa to urcite stacat neoplati to si mylsim ja teda ze to nejak tu cenu nezmeni...a mozno sa tym len neikto hral skusal a :D

Odkaz ke komentáři

A co takhle, že to píše bud a) po roce B) po 15tis km, podle toho která situace nastane dříve c) když čislo nazná, že olej je špatný..

No ?

Takže bych to viděl tak, že asi už je rok od poslední výměny resp. poslední zadané.

Celkem zbytečný poplach :)

Udělej dle sebe, mrkni kolik oleje je a bud komplet vyměň a nebo ne a počkej si do 150tis, podle toho jaký máš nájezd u mě by to bylo čekat další rok, takže bych klidně vyměnil celý olej a neřešil to a věděl, že olej vyměním za dalších 15tis km ;) a hlavně, když takhle kupuješ jeté auto a nevíš nic 100% tak ten olej vyměníš podle sebe a pak měníš co rok resp 15tis km a nemáš co řešit ;) páč víš, kdy sis olej lil ty. U rozvodů a částí co se mění je to horší, ale zase se to dá poznat rozhodně líp jak olej.

Odkaz ke komentáři

A byl při ser.prohlidce v list/08 měněn i olej,je totiž rozdíl mezi servisni kontrolou a servisní kontrolou s vyměnou oleje,pokud by najel 15tis dřive třeba po pul roce tak se vymění olej,ale roční kontrola zustane zapsaná na datum.Nebo najel málo a udělaly jenom prohlídku a olej zustal stím že ho vymění ve 150tis.A jak pišou klucí tak někdo klidně jezdí s blikajícím symbolem a vymaže ho třeba až po 5tis co měnil olej.

Dadacek byl rychlejší. :)

Editováno: , autor: Vlasta
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...