Přejít na obsah

Výměna lambdy za katem 1.6 75kW


Mondstein

Doporučené příspěvky

Ahoj,

nikde jsem tu nenašel, jestli se dá "na ulici" vyměnit lambda sonda za katalyzátorem. Jde o 1.6 75kW BFQ MR2004

Myslím to tak, jestli se musí sundavat vejfuk a tak nebo zda je sonda nějak zboku a stačilo by auto přizvednout třeba jen heverem a nebylo by nutné hejbat s vejfukem.

A ještě, bývá tam "zapečená" ? Dá se v pohodě jen povolit klíčem ?

Nemáte někdo nějakej postup nebo se na to mám raději vykašlat a nechat to udělat (což se mi nechce vzhledem ke zkušenostem...) ?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem měnil sondu nedávno a byl to pro mně horor. Taky jsem si myslel, že vlezu pod auto a jednoduše vytočím. Přístup k sondě je bez problému. Závity sondy se ale tak dokonale zapekly do pláště katu, že jsem s tím pod autem nehnul a úplně jsem amputoval tělo sondy. Podařilo se mi to zalomit. Potom jsem musel vydělat přední díl a ve svěráku zachránit aspoň závity na katu - sondu jsem odvrtal. Proto doporučuji v případě, že s tím pod autem nehneš v žádným případě na to neber sílu. Vymontuj přední díl a ve svěráku nahřát plynem a vytočit. Hodně zdaru. :palec2:

Editováno: , autor: Píst
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Takže se to nakonec povedlo.

Přístup je tam pro normální stranovej klíč (22) špatnej resp. žádnej - nedostal jsem ho tam. Takže jsem od starý sondy uštípnul konektor, aby se na ní dal nasadit očkoplochej klíč, ale za studena to fakt nešlo povolit. Nechal jsem asi půl hodiny běžet motor a až potom se to teda hnulo.

Utáhnout novou sondu ale znamenalo rozbruskou udělat do toho očkoplochýho klíče mezeru, aby se tam protáhnul kabel od sondy a klíč tak šel nasadit (s konektorem neproleze).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...