ciba81 Vloženo 22. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2014 Díky moc za rady! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek7 Vloženo 6. Září 2014 Sdílet Vloženo 6. Září 2014 Ahoj, nevím kam přesně zařadit můj problém, tak to píšu sem. Na přední nápravě na levé straně mi při přejetí nerovnosti něco vrže. Měnil jsem tyčky stabilizátoru (Meyle HD) na obou stranách i lůžko stabilizátoru (Meyle) opět na obou stranách. Nepomohlo. Tlumiče Bilstein, horní uložení a silenbloky ramene se měnily letos v dubnu. Napadá někoho něco? I můj kamarád mechanik nemůže na nic přijít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 6. Září 2014 Sdílet Vloženo 6. Září 2014 Tyčka řízení! Vrže v kloubu uložení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek7 Vloženo 7. Září 2014 Sdílet Vloženo 7. Září 2014 Díky za tip. Zkusím se na ní podívat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 7. Září 2014 Sdílet Vloženo 7. Září 2014 vrzat mohou i ty gumový lůžka stabilizátoru, kdyžtak se to dá pořešit grafitem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek7 Vloženo 9. Září 2014 Sdílet Vloženo 9. Září 2014 Gumové lůžka jsem měnil za nové od Meyle a mazal jsem je. Co se týká čepu řízení, na pravé straně je malá vůle, na levé straně se zdá být v pohodě. Ale objednal jsem na obě strany, tak uvidíme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petex Vloženo 9. Září 2014 Sdílet Vloženo 9. Září 2014 Na prvych kusoch bol stabilizator ulozeny len v tych gumach, bez zabezpecenia proti priecnemu posuvaniu. Davali sa tam take hadicove spojky (SK-pasky), aby sa to neposuvalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 9. Září 2014 Sdílet Vloženo 9. Září 2014 tak to není úplně přesné. První ročníky měly na stabilizátoru plastové pouzdro a guma svírala teprve toto pouzdro, které zároveň zamezovalo bočnímu posunu. Pouzdro časem prasklo, vypadlo a tyč lítala zleva doprava (možná to někdo mohl řešit hadicovou spojkou) - toho by si ale asi všiml, když měnil gumy, a hlavně by to nevrzalo ale mlátilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petex Vloženo 9. Září 2014 Sdílet Vloženo 9. Září 2014 Je mi to divne, pretoze ak by prasklo to puzdro, tak predpokladam, ze muselo mat nejaku hrubku stien. Cize stabilizator by tam lietal volne. Nezda sa mi to preto, lebo ja mam rok 2000, a pred mesiacom som menil tycky stabilizatora a na toto som daval bacha. Ja tam mam len tie gumy plus tie hadicove spojky. A stabilizator v tej gume drzi dobre. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 9. Září 2014 Sdílet Vloženo 9. Září 2014 no věř tomu, je to tak. Ano to pouzdro má nějakou tloušťku, takže ty gumy se pak musejí dát o třídu menší (je jich několik, podle několika různých průměrů stabilizátoru) a místo dorazu se navaří podložka. Novější provedení stabilirátoru už pouzdra nemá a na tyči jsou nalisovaný vymezovací kovové kroužky. Pokud by tam ty kroužky nebyly vůbec, tak by to nefungovalo, takže verze "holá tyč" neexistuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 2. Březen 2015 Sdílet Vloženo 2. Březen 2015 Mel bych podobny dotaz k bouchani, nebo mozna spis klepani na predni naprave u me Fabie Combi I 1.4 TDi. Pri jizde se mi odnekud z predni napravy oziva zvlastni pravidelne tupe klepani, ktere je pri jizde rovne temer neznatelne, ale vyrazne se zvysi hlasitost pri zatoceni doleva. Objevuje se to tak od rychlosti 50 km/h. Mel jsem sundana obe kola a nikde neni patrne zadne poskozeni, neni nic uvolneneho ani zadne misto nijak poskozeno od kontaktu s otacejicim kolem. Nesetkal se nekdo s podobnym pripadem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 2. Březen 2015 Sdílet Vloženo 2. Březen 2015 zkus si zahýbat rukou s polosou, zda tam není vůle, mohl by to být homokineťák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 2. Březen 2015 Sdílet Vloženo 2. Březen 2015 Díky, zkusím to hned jak se dostanu domů. Jsem z toho trochu mrzutý, když jsem konečně vyřešil klepání v podobě vejce, tak se zase ozvalo toto. Pokusím se tedy zahýbat tou poloosou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 2. Březen 2015 Sdílet Vloženo 2. Březen 2015 měl jsem podobný problém, byla naprasklá mažeta, vazelína se postupně vyházela ven, nahradila jí voda a bordel, takže kloub byl defacto na sucho a občas (ne pravidelně a ne vždy) mi při rovné jízdě něco klepalo vepředu. Dlouho mi trvalo, než jsem na to přišel, vlastně mě to napovědělo, až když mi začal trhat volant (ovšem také jen chvíli) a na kruháči klepání. Tak jsem zajel na rampu, mrkl na pravou manžetu, shodou okolností byla otočená trhlinou dolů, takže když jsem jí zmáčkl, vyvalila se akorát kalná voda. Když jsem sáhl na pravou poloosu a zakýval s ní, byla tam cca milimetrová vlůe, levá se ani nehla.Takže jsem rychle doma pohledal již mnohem dříve zakoupenou manžetu a honem jsem jí s kamošem o víkendu vyměnil, naštěstí kloub ještě nebyl poškozen, páč jak jsem tam nahrnul vazelínu a zadělal novou manžetou, tak od té doby klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 2. Březen 2015 Sdílet Vloženo 2. Březen 2015 a nemůže to dělat klasická kost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 2. Březen 2015 Sdílet Vloženo 2. Březen 2015 To snad ne, měnil jsem je před rokem a půl, ale to nic neznamená. Ovšem jsem na ně koukal na obou kolech a s oběma i zkusil zacloumat a nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 3. Březen 2015 Sdílet Vloženo 3. Březen 2015 odmontovat, projet a uvidíš hned, zda jsou to kosti či ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 5. Březen 2015 Sdílet Vloženo 5. Březen 2015 Tak za mesic pujde auto k mechanikovi a uvidime co on objevi. Driv to bohuzel nejde, zatim auto potrebuju. Dam ho tam rovnou i na prezuti. Diky tedy za pomoc :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 5. Březen 2015 Sdílet Vloženo 5. Březen 2015 tak nezapomeň sem písnout jak to dopadlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 5. Březen 2015 Sdílet Vloženo 5. Březen 2015 Urcite dam vedet ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 5. Březen 2015 Sdílet Vloženo 5. Březen 2015 sme zvedaví Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 5. Březen 2015 Sdílet Vloženo 5. Březen 2015 No hlavne doufam, ze to nebude nic vaznejsiho. Zaclo mi to delat po technicke, takze me napadlo, jestli bylo na kole neco nacateho a po STK se to nedodelalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seagal69 Vloženo 8. Březen 2015 Sdílet Vloženo 8. Březen 2015 zdravím, .... tak sa pridávam aj ja do klubu trieskania, búchania, .... a podobných tých vecí okollo prednej nápravy. po rýchlej, zbežnej prehliadke mi zistilli zlomené pružiny na obidvoch stranách prednej nápravy, ... vec jasná - oprava. chcel by som sa info, že aké pružiny treba použiť, či originál, prvovýrobu, alebo prípadne overenú značku pružín, ... asi bude viac ako vhodné, viem, skontrolovať misky uloženia či jak sa to odborne volá, prípadne ich tiež vymeniť, ... skontrolovať tiež axiálne ložiská, .... tiež by som poprosil aké náhradné diely použiť, ... typ, výrobca, .... o aute moc toho neviem, kúpil som ho keď mallo 120tskm, teraz má 185tskm, ... ostatné veci ako sú ložiská, nápravnice, kosti, spojovačky bolli menené, teda sú plne funkčné, zatiaľ a našiel som v zásobe po predchádzajúcom majiteľovi ešte aj predné tlmiče bilstein s označením F4-VNE-A581-BGC že by som aj tie vymenil, teda tlmiče, ... jáj, a ide o fóbiu combi, r.v. 2001, 1.9Sdi, 47kW, ASY ... jazdiacu výlučne a len v ba, tedda po meste cca 1000km mesačne viem, že to nebude lacná záležitosť, ale každá rada dobrá, ... a nerád si dovolujem kupovať lacné veci, ... istota je istota dík za info, radu, čas, ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 8. Březen 2015 Sdílet Vloženo 8. Březen 2015 Vem výrobce Německo. Cena asi 800kč.. Originál stojí asi 1600. Jen žádnou čínu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Slabý Vloženo 8. Březen 2015 Sdílet Vloženo 8. Březen 2015 Tak klepavý zvuk se už ozívá i při jízdě rovně. No musí to ještě tři týdny vydržet, poslední týden v březnu jsem objednaný do servisu. Už aby to bylo, snad to nebude nic vážného. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.