Jump to content

klepání/cvakání někde u kastlíku spolujezdce

Stanley.c
 Share

Recommended Posts

Zdravím vás všechny,

Jsem tu na fóru nový .. možná se tohle téma tady už řešilo.

Mám problém s O2. za jízdy po nerovnostech něco klepe jakoby od kastlíku u spolujezdce.

Když jsem nechal kastlík za jízdy otevřený, tak klepání pokračovalo ...

Nevíte/nemáte s tím také nějaké zkušenosti?

Předem děkuji za každý tip.

Stanley.

Pravdepodobne to budu zvuky natacania vetracich klapiek servomotorcekom(ked klimatic nastavuje zmiesanie tepleho a studeneho vzduchu do interieru auta). Je tu o tom na fore dost popisane. Je to normalny jav a trva cca 5min po nastartovani auta. Riesenim je vymena tychto servomotorcekov, co je dost nakladne . Prejavuje sa to hlavne v prechodnom obdobi, ked sa teplota pohybuje okolo 10C .

• 2 months later...

Jo-mě se to projevuje při přejezdu drobných nerovností klepáním v pravé části-jako kdyby u kastlíku nebo ve dveřích-a co je zajímavé, když prudce zatočím doleva, tak tam něco klepne-jako. Už jsem vycpal molitanem co šlo a pořád klepe mrška-a nevím kde- je to výzva.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Tak dneska jsem rozdělal kastlík, střední část palubky a utěsnil jsem vše a všechno dotáhl. Nakonec jsem to prostříkl silikonem a vše vycpal molitanem a s očekáváním vyrazil na testovací hrbatou silnici.

A klepe to pořád stejně-já se z toho asi zvencnu.

tak mam stejny problem, uz si to nejak vyresil?

• 4 months later...

Zdravím vás přátelé ... posílám své poznatky.

Mnou půvobdně myšlená lišta způsobovala hluk asi z cca. 40% .. klepe mi to dál. Co jsem se ale dopátral, tak prý údajně v A sloupku spolujezdce vede kabeláž a ta se prý údajně postupem času uvolní a klepe zevnitř mezi palubkou a krytem sloupku.

Jelikož ale nemám garáž a v servisu jsou paka, kteří mi říkají ať si pustím rádio, zatím jsem tuto hypotézu nevyřešil.

O2 je skvělé auto, ale na můj vkus ne úplně dobře odhlučněné. Soudruzi v Česaně se budou muset zamyslet nad použitými materiály a technickým řešením plastových dílů...

Na radu tady z fóra jsem vzal WDéčko olej a stříknul jesm mezi palubku a sklo a přestalo-zatím měsíc----a klid.

jo wdcko mi pomohlo asi na mesic a pak zase klap klap

nyni vyreseno snad navzdy - mezi predni sklo a palubku (po stranach u A sloupku) jsem nainstalovat cerny molitan a klid ;)

• 3 months later...