esař Vloženo 16. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2009 Tak sem dneska přezouval na zimní a rozhodl sem se vyčistit odpadovej kanálek za předním blatníkem kam teče všechno z dělící stěny a musím říct že se to vyplatilo rozdělat. Zástěrky sem montoval když sem auto koupil asi před třema rokama a tenkrát sem to taky čistil. Takže to co je na fotkách je jen za tři roky. Oddělal sem i ten plast před pantama a tam je taky pěknej humus ale asi od výroby (ještě to asi nikdo nečistil). Taky sem musel opravit ochrannou vrstvu a lak a nakonec sem to vystříkal resistinem na dutiny. Doufám že to chvilku vydrží.Asi by bylo dobrý to dělat častěji,prorože nebyt to pozinkovaný tak už tam prohnila díra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 17. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 nechapem preco to je takto nedoriesene uz od vyroby, ze sa tam nazbiera tolko humusu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 17. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 Absolutne suhlasim z autorom prispevku. Tiez som to čistil.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 17. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 já to taky čisti, naštěstí jsem tam neměl korozi...ale humus největší no... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homy Vloženo 18. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2009 Bohužel už mám přezuto, ale na jaře to vyčistím.. co se musí rozdělat? Jsem asi lamer, já to z fotek nepoznal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 18. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 18. Říjen 2009 To můžeš udělat i bez odmontování kola. Musíš odšroubovat zástěrku a plastovej podběh za ní a pokud to chceš vyčistit celý tak i ten plast před pantama předních dveří,drží na dvou plastových matkách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamannleos Vloženo 26. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2009 heh já jsem to vyčistil až když se mě vytrhnul plastovej podběh ze 2 šroubů a vítr ho podfouknul a celej se namotal pod kolo.Demontáž bez sundání kola cca 3sekundy:) a ještě k tomu za jízdy:). Né souhlasím s váma že je dobrý to občas vyčistit,protože v tomhle míste ten bordel nikdy pořádně nevyschne ani v létě.A resistin bych tam moc nedával,jeden je na spodky a na dutiny,spíš bych to natřel konkorem nebo tlumexplastem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radchen Vloženo 26. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2009 klasické míste, kde se ten bordel drží a jenom přibývá... já jsem to taky nedávno čistil a to asi přede mnou majitel žáden nevyčistil, protože jsem to měl zacpané až po polovinu blatníku, a to jsem čučel, protože mě tam normálně rostl a klíčil nějaký plevel... takový výhonek velký... jsem na to hleděl... ideální místo pro pěstování a kompostování Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamannleos Vloženo 28. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2009 heh na jaře zaseješ a na podzim sklidíš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 28. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2009 OC1 1997 1.6 - všiml jsem si u pravého předního menšího puchýřku na sváru prahu a blatníku ... je možné, že by to hnilo ? když jsem to vzal smirkovým papírem tak se objevil pod milimetrem rzy pozink, přetřel jsem to nějakou patlaninou proti korozi a mělo by to být ok ... ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 28. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 28. Říjen 2009 Možný to je musíš to ale vyčistit hlavně zevnitř,viz foto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 28. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2009 ok kouknu na to jak budu přezouvat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 31. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2009 tak jsem přezouval dneska... zadní kola - podběhy bahno mokré. co se dalo šlo ven, drží se to pod nádrží, kde se objevily i puchýřky venku, klasika u octy..... Přední kola - mám plastové podběhy až nahoru, bahno žádné, spokojenost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 HanyZ: To bahno mas az za plastovymi podblatnikmi treba to demontovat a vystriekat vodou + osetrit voskom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 (editace) Mám plastové podběhy v předu i v zadu a chci se zeptat, jestli se ten bordel drží i pod těmi zadními podběhy. Dnes budu přezouvat, tak se podívám na ty přední podběhy, ale mám se podívat i pod ty zadní? Editováno: 1. Listopad 2009, autor: Konny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 1. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 No já sem se poj ně díval ale až na malinko nečistot tam nic nebylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 Díky za odpověď, já se tedy podívám i pod ty zadní podběhy, ale dneska to asi nebude, protože jsem zjistil, že jedno zimní kolo je prázdný, takže je asi pichlý, ach jo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chossse Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 No jeste,ze toto forum taky je! Nikdy by me nenapadlo se tam mrknout! Uz vycisteno! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
STANA81 Vloženo 4. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2009 Pred rokem a pul jak jsem koupil auto tak jsem tam zasterky nemel a jak jsem je montoval tak jsem tam objevil pekne mokry bordel a listi. Hned jsem to vycistil,ale neslo mi do hlavy, kde se to tam vzalo. A to bylo v lete kdy dlouho nepselo. Tak jak tu jiz bylo psane,asi to tam neuschne. Myslel jsem ze to bylo kvuli tomu ze tam nebyli zasterky, ale jak tady ctu tak to tim nebude a radeji to rozdelam znovu. A jak radite osetreni? jakym voskem? Nejde to tomu nejak zamezit, aby se to tam nedostalo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 7. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2009 Jojo je to i na fabii tak i na Octavii - musel jsem tam dat bodycko, pristi ocista muze bejt az za nekolik let, tak at si tam ta hlina klidne smrdi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 7. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2009 No myslím že u předface fábie je tam horší problém. Myslím že se to už na foru probíralo,ovšem ve fabiatické části. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 17. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2009 No zástěrky s tím nemají co dělat.Ty to možná ještě zhoršují.Slouží hlavně k tomu aby bláto nelítalo na prahy.Já to čistím tak,že odehnu plastový podběh dole tak na prst a vystříkám to proudem a je to v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirda h Vloženo 30. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2009 Já tam měl i mravenečky.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FRN1 Vloženo 26. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2009 (editace) Já sem to dělal ted o svátcích. měl sem to taky plný a už to začínalo i reznout (naštěstí je to jen blatník a ne karoserie). celý sem to vyčistil, obrousil,vysušil,odmastil a natřel nějakým rezistinem na spodky a pak ještě pro sichr přestřík voskem na dutiny a to i celej prostor blatníku. Pak sem ještě sundal podběhy zadních kol a tam nebylo nic moc ale i přesto sem to vyčistil (při tom našel pár puchýřků). Puchýřky zakápnul rezistinem a zase celej prostor vystříkal voskem na dutiny. V zadním podběhu sou taky 2 záslepky (jedna nešla vyndat). Tou jednou co šla sem krásně prostřík práh,zbytek prahu sem prostřík záslepkama pod prahem. Když už sem v tom byl ještě sem vyházel věci ze zadních kapes v kufru a vystříkal sem voskem i ty kapsy...ať nežeru. No a když už sem došel až sem demontoval sem tapec na dveřích a kufru a nastříkal voskem i dveře a kufr zevnitř. Ale stejně by mě zajímalo jestli měkdo nemáte nějakej osvěčenej fígl jak efektivně zamezit tomu usahování nečistot v tom platníku. Bordel se tam pravděpodobně dostává nezi tím plastovým podběhem a karoserií a pak ještě nezi plastem a lemem blatníku,napadlo mě to utěsnit třeba tím asfaltovým střešním tmelem (čertovo hovno). Nemáte někdo zkušnost? Každopádně tam ten tmel skusím máznout a za půl roku můžu poreferovat jakej to mělo význam a jestli to mělo smysl. Editováno: 26. Prosinec 2009, autor: FRN1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 26. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2009 To je divné, já mám Fabku 3 roky a 3x jsem to rozebíral a nic Jestli to nebude ale tím, že vždy při mytí strčím hadici i pod podběh a nechám tam chvíli stříkat vodu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.