Přejít na obsah

divny zvuk od podvozku


Laky23

Doporučené příspěvky

Ahojte,

niekolko mesiacov dozadu sa mi par krat stalo ze pri cuvani, aj naslednom pohnuti dopredu som pocul kdesi od podvozku skripavy zvuk, akoby plech o plech, vzdy len chvilu. Najprv som si myslel ze nieco za sebou taham, alebo ze som presiel po nejakom plechu, ale pod autom nic nebolo. Dnes sa mi to stalo opat pri rozbehu, bolo to chvilu pocut akoby tam kdesi nieco skripalo, ale neviem prist na povod toho zvuku. Ma niekto nejaky napad co by to mohlo robit ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

mam tiez podobny problem.... ak mozte tak nekto dajte radu.... ked sa pohinam... tak pri lavom prednom kole zvuk ako kov o kov... a je pravidelny.. akonahle som rozberhnuty prestane to... netusim co je to... v sobotu mam ist na zdvyhak... a ten zvuk sa objavy sem tam.. asi musi byt koleso vytocene v tom smere.. a je to pravidelne.. cize.. bum, nic, bum, nic, bum... a ako nahle idem 2é a viac prestane..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

moc jste to chlapi nepopsali...jináč jak napsal Standa, o pazvucích z podvozku tu toho je skutečně hodně ;) může to být spoustu věcí: čepy, stabilizátory, kosti, uložení stabíků - gumičky, plechový matky nábojů, uložení tlumičů - axiální ložisko.....ale taky uvolněná tyč řízení, nebo něco v brzdách....chtělo by to lépe pročíst co je už psáno a nebo pořádně popsat odkud zvuky jdou a jak se to projevuje

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ako napisal shooter je to pravidelny zvuk od prednych kolies (mne to pripomina rozkotulanie velkej kovovej pruziny po betone :) robi to len obcas a len na 1 alebo spiatocka pri nizkych rychlostiach a ma to urcite cosi spolocne s natocenim kolies. No za daky mesiac pojdem na servis 150tis, tak im to skusim spomenut ci nieco zistia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když stojíš na místě a točíš volantem dělá to taky - pokud ano a slyšíš jakoby se překrucovala pružina, tak je to uložení tlumiče, respektivě axiální ložisko v něm.....jináč pokud to dělá pouze při njízdě, tak bych osobně typoval ložisko kola, nebo čep řízení ;) PS: pokud to budeš dávat na servis a bude to čep řízení, nebo axiál, tak si nech pořádně skontrolovat nápravu jestli není něco jinýho v řízení načatý, aby jsi to vyměnil naráz a platil jen jednou geometrii ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...