Publikováno Duben 17, 200619 r Mam v plane si kupit jazdenu octavku 1.8T ale nemam vobec ziadne skusenosti s tymto motorom a preto sa obraciam na vas- kto ma skusenosti napiste ci je kazova alebo tak. uz vopred dakujem a ostavam s pozdravom! P.S.: super stranka- len tak dalej slafko
Duben 18, 200619 r Absolutně super agilní motor s vysokým potenciálem pro úpravy. Dle mých zkušeností velmi spolehlivý, abnormálně tichý a při "normálním" zacházení se slušnou spotřebou. Použitelný jak pro klidné rodinné, tak i sportovní svezení. Když jsem kupoval, věděl jsem proč a dodnes jsem ani chvilku nezalitoval Doporučuji.
Duben 18, 200619 r Autor dakujem za odporucenie! este som sa chcel opytat ci si si kupil tu oktavku novu alebo uz jazdenu- ja by som si kupil jazdenu s okolo 40-70 tisic km najazdenych- ked neviem ako na tom jazdil predchodca- co myslis- ci to je jedno,nebudem mat ziadne problemy? dik slafko
Duben 18, 200619 r Spíš záleží na tom jak jí chceš starou. Km už jsou u tohohle auta relativní, hodně záleží kde a jak byli naježděný.
Duben 18, 200619 r Absolutně super agilní motor s vysokým potenciálem pro úpravy. Dle mých zkušeností velmi spolehlivý, abnormálně tichý a při "normálním" zacházení se slušnou spotřebou. Použitelný jak pro klidné rodinné, tak i sportovní svezení. Když jsem kupoval, věděl jsem proč a dodnes jsem ani chvilku nezalitoval Doporučuji. souhlas teda mi si pricmrndavame no jo holt 1.8T to je jina sorta nez nafto zrouti
Duben 18, 200619 r Mám na 1,8 turbo 20v perfektní sadu na plyn od Vialle .Vtřikování kapalné fáze LPG má dokonce malinko větší výkon na plyn než na benzín a spotřeba je ca o 1,5 l větší bohužel sada stojí 42 000 kč,ale je to naprosto spolehlivá záležitost proti jiným plynům kdo má zájem at se ozve tady na servru
Duben 18, 200619 r Autor este mala otazocka - RS (180k) alebo 1.8 T ? mam obidve ponuky ale neviem sa rozhodnut- mam taky pocit ze RS s 85 000 km na tachometri ma uz dost a nastanu tie vsetky neprijemne a drahe opravy a vymeny- alebo ma vyvedte z omylu. Mam v ponuke: 1.8 T Elegance 01/2001 s 60 000 km za 9 500 eur 1.8 RS 09/2001 s 85 000 km za 9 950 eur poradte co je lepsie dakujem slafko
Duben 18, 200619 r Neboj se toho RSa ale zalezi v jakym je celkove stavu pocet km je opravdu relativni.
Duben 18, 200619 r No nevim, i když 60 000km, ale zdá se mi to kapku drahý, teda nevim za kolik máš Euro. A co to má všechno za výbavu. Musíš rozmyslet co užiješ a co ne, a jak si představuješ že s tim budeš jezdit, jestli pohodu nebo heen heeen. Jinak, ta s tema 60 000km, muze bejt pred 60 000 prohlídkou takže ještě počítej, tak 5000 kč /ve škodovce cca 12 000kč/ , na všechny filtry, olej, svíčky, koukni se jak vypadaj destičky, aby si všechno nemusel hned měnit. Postupem času tě to čeká stejně ale bude to postupně....
Duben 18, 200619 r Motor je v RS a 1.8T uplne stejnej, ja jsem sel do 1.8T protoze 4x4 se jako RS nedela, pokud chces dvoukolak, koupil bych na tvym miste radsi RS - zda se mi hezci a ma jinak odstupnovanou prevodovku
Duben 21, 200619 r Nájezd nějakých 80tkm je pro tento motor "směšný". Ve firmě jsme měli turbínu, která se při brutálním zacházení (plně naložená, plyn většinou na podlaze, i za studena, v Německu pokud možno maximálka) a minimálním servise "vysypala" někdy při 220 tkm. Po opravě jezdí dodnes a má natočeno řádově 400 tkm. Když jsem nechal motor upravovat a tázal jsem se na životnost, tak mi bylo řečeno, že jednoznačně záleží na způsobu jízdy, jako u každého motoru. Podstatné je motor nechat pořádně zahřát, než dáš plný kotel, a pak dávat pozor na dochlazení turba, když tomu dáš záhul. Výhodou tohoto motoru je právě pružnost, protože pokud nechceš, nemušíš ho honit. Můžeš jet 80 na II., nebo v pohodě na V. 1.8T vs. RS: Tady bych to hodnotil ze dvou hledisek - podle aktuální ceny a podle toho, jaký výkon od auta požaduješ. Pokud uvažuješ o čipu, tak obě verze dostaneš na stejný výkon. Já jsem tehdy z cenových důvodů dal přednost nenápadné 1.8T, která je po čipu a montáži sportovních tlumičů (které jsou sice o něco dražší než seriovky, ale ty stejně musíš dřív nebo později vyměnit) na úrovni čiplého RSa, pouze to nikdo z okolojedoucích nečeká. P.S.: Včera jsem absolvoval 1000 km s TDi, ještě teď mi brní hlava
Duben 21, 200619 r Autor takze hovoris ze s tou turbinou nie su problemy- ja som len mal strach ze ked si kupim s turbinou tak sa mi hned pokazi alebo ze ju budem musiet vymenit a tak-a to je dost drahy spas. a co hovorite na tie ceny co som uviedol vyssie- su dobre ci sa da pozhanat aj lepsie za tu cenu?v cesku myslim alebo tak. ja pocumujem po autach tu v nemecku lebo som momentalne v mnichove. tak zatial a dik za odpovede, super ze som nasiel tuto stranku slafko
Duben 21, 200619 r Co se týká cen, podívej se na annonci - když Martin RS koupil celej motor 1.8T včetně intercooleru, turba, palubovky, převodovky, nalítáno 5000km a já nevím co všechno kolem 30.000 Kč, co bys chtěl proboha? :-)))
Duben 23, 200619 r Jak bylo jiz receno rozhodne premyslej o te RS,ale da se sehnat 1.8T WR (jeste silnjsi jak RS),ale musis hledat. Tyhle motory 1.8T jsou opravdu drzaky.Ja si 1.8T kupoval jetou a mela nalitano cca 90tis. Udelal jsem ty zaklasni vymeny (svicky,rozvodak,olej,filtry atd.) a jinak zadnej problem s Octou nemam a to ji obcas i pekne nalozim.Tenhle motor ma dobrej zaklad pro pozdejsi sportovni upravy.
Duben 23, 200619 r Máme tento motor 1,8 T s výkonem 270 koní v AUDI TT quatro a je to mazec. Jak už tady někdo říkal, můžeš s tím jet na 6 70 i na 6 240. Má slušný zátah a při normální jízdě jedeš tak za 9 litrů. Když se chceš opravdu svést, počítej i s 20 litry 100 oktanového benzínu....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.