Publikováno Listopad 29, 200915 r Za jízdy mi začne svítít a ošklivě pípat kontrolka oleje.... olej jsem kontroloval, bylo ho tam dostatek (za půlkou rozsahu). Někdy je to tak, že jedu, a 20km nic, pak začne svítít a pípat, a po chvilce nic, ani nesvítí.... tak nevím... Jde o motor 1.4 mpi, 2003. Dá se někde podívat na nějaké kontakty, které by to mohly způsobovat ???? Vadí, když jsem v panice, že je málo oleje, dolil, a teď mám na ryskou ??? Mám ulít???? Děkuji vám za názory.....
Listopad 29, 200915 r je to na 99% čidlo tlaku oleje. Taky se mi to stalo, stačí vycvaknout konektor, vyšrubovat staré čidlo(mě drželo sakra pevně), rychle našrubovat nové (ať ti nevyteče moc oleje, dotáhnou, zacvaknout konektor a je po problému.
Listopad 30, 200915 r Pre upresnenie - tá kontrolka v prvom rade signalizuje nízky tlak oleja. Je mi jasné, že vo väčšine prípadov sa jedná o poruchu čidla, ale osobne by som asi neriskoval mať naštartovaný motor s rozsvietenou kontrolkou bez presného určenia príčiny. Dostatok oleja nemusí absolútne nič znamenať a môže sa elegantne zadrieť motor. Píšem to tu preto, lebo hodne ľudí v prvom rade uvažuje o poruche čidiel a neberie do úvahy možnosť, že keď sa rozsvieti nejaká kontrolka, môže to naozaj signalizovať aj vážnu poruchu.
Listopad 30, 200915 r tak to rozhodně ano, s rozsvícenou kontrolkou tlaku oleje bych taky nejezdil, ale výměna čidla je ma.x 200kč položka a výměna zabere cca 5min. A jestli bude kontrolka oleje svítit i po výměně, tak je problém jinde, ale to už stokorunová položka nebude. Kdy s tím šel rovnou do servisu, tak se taky do 200 nevleze (kór ve škodováckým).
Listopad 30, 200915 r to né no, ve škodovce je výměna čidla + nějaký proměření motoru a tak za 1100Kč, což je paráda Upraveno Listopad 30, 200915 r od baris
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.