Bolis Vloženo 9. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2009 Zdravím. Mám OII 1,9TDI(77kW). Občas se mi stane, že po pár kilometrech jízdy auto zacuká, rozbliká se kontrolka žhavení a napíše to servis. Otáčky na volnoběh se potom drží kolem 1000 a když to zdechnu, tak už potom znova nenastartuju, nebo točím hrozně dlouho. Auto nechám třeba hodinu stát a potom nastrtuju úplně bez problému. Nedělá to ale vždycky. Když se mi povede auto zahřát na 90 stupňů, tak můžu jezdit, startovat, jak chci a auto jezdí normálně. Na diagnostice to vyhodí toto: 16707, P0322 - Snímač motoru bez signálu. Někde tady na fóru jsem četl podobné problémy se snímačem G28. Je to ten stejný snímač? Kde ho v autě najdu, je to ten na setrváku, nebo ten co je u rozvodů? Dá se tento snímač nějak normálně vyměnit? Díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 16. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2009 Je umístěn nad setrvákem,svorkovnice je v prostoru u chladiče oleje,u bloku motoru.Je na to velice špatný přístup.Někdy je třeba demontovat uvedený chladič.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
szyrma Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 Čus prosím o pomoc . Koupil jsem Octu2 1,9 TDi PD s novýma rozvodama. Ze začátku pri akceleraci to trocu trhlo asi pri 2500ot a zhoršovalo se to nešlo skoro jet motor je hlučnější. Dal sem to do servisu a tam diagnostika vyhodila chybu otáček motoru a čidla vačky. Čidlo vačky vyměnili a dali opět na diagnostiku a vše ok akorat auto škube dál a teď se k tomu přidalo blikání kontrolky žhavení. Servis mi auto předal zpět že neví co s tim je diagnostika teď hodila čidlo ot. motoru. Proto prosím o radu možná se už tohle někomu stalo , co s tím může být dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 14. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2010 Vyměnit snímač otáček na klice.Dost blbá práce.Snímač je utopený v bloku motoru a je na něj špatnej přístup.Výměna snímače,vyřešilo problém vynechávání motoru a blikání kontrolky žhavení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
szyrma Vloženo 14. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2010 ok dik doufejme ze to bude tím už sem v koncích čidla a výměna jsou dost drahe, ještě se chci zeptat musí se asi kvuli výmeně demontovat převodovka že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 14. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2010 Převodovka se demontovat nemusí.Stačí zdemontovat těleso s filtrem a chladičem oleje,aby byl k snímači lepší přístup.Potom se odpojí svorkovnice na snímači a odšroubuje snímač.Šroubek je na inbus ale již nevím číslo inbusu.Potom se snímač vytáhne a dá nový.Následně se vymaže závada v diagnostice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
szyrma Vloženo 15. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2010 Diky za radu doufejme že to je tím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
szyrma Vloženo 5. Září 2010 Sdílet Vloženo 5. Září 2010 Zdravím tak už s autem vesele jezdím. Servis mi vyměnil čidlo klikovky i s kroužkem a seřidil ŘJ a nastavil rozvody (předchpzí servis je špatně nastavil) konečně to jede :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 6. Září 2010 Sdílet Vloženo 6. Září 2010 Super Teda až na ty servisy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe_5 Vloženo 8. Září 2010 Sdílet Vloženo 8. Září 2010 Zdravím. Mám OII 1,9TDI(77kW). Občas se mi stane, že po pár kilometrech jízdy auto zacuká, rozbliká se kontrolka žhavení a napíše to servis. Otáčky na volnoběh se potom drží kolem 1000 a když to zdechnu, tak už potom znova nenastartuju, nebo točím hrozně dlouho. Auto nechám třeba hodinu stát a potom nastrtuju úplně bez problému. Nedělá to ale vždycky. Když se mi povede auto zahřát na 90 stupňů, tak můžu jezdit, startovat, jak chci a auto jezdí normálně. Na diagnostice to vyhodí toto: 16707, P0322 - Snímač motoru bez signálu. Někde tady na fóru jsem četl podobné problémy se snímačem G28. Je to ten stejný snímač? Kde ho v autě najdu, je to ten na setrváku, nebo ten co je u rozvodů? Dá se tento snímač nějak normálně vyměnit? Díky za rady Ahoj, taky mám taky takový problém a dělá mi to vždy, když jedu dlouho deštěm a dojíždím se zařazenou rychlosti třeba na křižovatku. Snímač otáček motoru jsem vyměnil, ale občas mi to v dešti auto udělá. Už jsi to vyřešil, nebo to děla stále i po výměně snímače? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bolis Vloženo 28. Říjen 2010 Autor Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 Ahoj, taky mám taky takový problém a dělá mi to vždy, když jedu dlouho deštěm a dojíždím se zařazenou rychlosti třeba na křižovatku. Snímač otáček motoru jsem vyměnil, ale občas mi to v dešti auto udělá. Už jsi to vyřešil, nebo to děla stále i po výměně snímače? Problém mám vyřešený. Snímač otáček byl v pohodě. Problém byl v kabeláži. V prostoru mezi chladičem a motorem, kolem hadice na servo, vede kabelový svazek a v něm je několik drátů (už nevím které) k tomu snímači otáček. Dva dráty měly porušenou bužírku. Našli to v servise Škoda. Ale ne jen tak náhodou, vyčetli to v nějakých jejich materiálech, takže myslím, že to nebude náhodná porucha. Dráty zaizolovali a od té doby je vše OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alchemist Vloženo 15. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2014 Zdar ludia mam octaviu 2 1.9TDI nabehane 190 000 km mam problem zo snimacom otacok motora,najskor sa to prejavovalo za dažďa že motor nereagoval na plyn, ale sa to upravilo po minute a bol zase pokoj, a ani ziadna kontrolka neblikala, ale pred tyzdnom mi to sa stalo ked bolo sucho a teplo, naskocila kontrolka zhavenia a hodilo ma do núdzaku a isiel som do servisu a Vag vypisal ze snimac otacok motora, tak som ho vymenil a potom o 3dni som ledva nastaroval isiel som asi 10km a potom som vypol motor a teraz ide vsetko v poriadku, skontrolovali aj kabel co ide od snimaca do RJ motora a v poriadku. tak prosim poradte kto ma tuto závadu že ako to vyriešit, dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.