Publikováno Prosinec 14, 200915 r Zdravím mám problém s motorem 1,8 tsi při rozjezdu při přidání plynu motor špatně reaguje na plynový pedál a už se mi několikrát stalo,že motor zdechl.Navíc když motor nastartuji a je studeny tak se mi zdá,že jde nepravidelně a do celého auta se přenášejí vybrace. Byl jsem s tím ve ŠKODOVCE tam přehrávali řídící jednotku nebo co trošku se to zlepšilo stále to,ale není ono.Díky za radu najeto 22000km Octavia MR 2008.
Prosinec 22, 200915 r podle popisu to snad vypadá, jakoby šel na míň válcu, asi bych to řešil znova navštěvou servisu a trvat na odstranění závady než se zničí něco dalšího, kontrolka motoru se nerosvěcuje?
Prosinec 22, 200915 r Autor Právě,že nic není signalizováno a podle škodovky je vše v pořádku.Dělá to u studeného motoru a o občas když je motor ohřátý.
Prosinec 22, 200915 r Opravdu ti auto přehráli? Napiš sem co máš v autě za data. Už tady bylo pár takových kterým to tvrdili a nic neudělali. Kdyby ti to šlo na 3 válce rozvítiola by se ti kontrolka motoru. Upraveno Prosinec 22, 200915 r od Mates_XIV
Prosinec 22, 200915 r Taky bych se nedivil kdyby to nebylo prehrane. Zkusil bych navstivit jiny servis.
Prosinec 22, 200915 r Autor Tak jaká mám data tak to opravdu nevím,jak se to dá zjistit? Je,ale pravda chvíli potom co jsem byl v servisu tak sjištěné problémy se zdály být odstraněné.Bohužel zanedlouho se vyskytly sice né v tak velké míře,ale znovu.Co jsem ted zjistil je to,že pokud natankuji více oktanový(98-100) benzín tak se mi zdá,že nepravidelnost studeného motoru není tak markantní.Jinak tankuji OMW,SHELL,BENZINA zkrátka u kvalitních čerpacích stanic,alespon podle mě. S motorem jsem jinak velmi spokojen ve všech směrech tohle mě,ale opravdu štve.
Prosinec 27, 200915 r Parkuješ venku nebo v garáži? Data zjistíš z výpisu z diagnostiky bude to něco 1Z0 907 115 .. 0040? myslim.
Prosinec 28, 200915 r Autor Parkuji v garáži.dneska jsem byl ve škodovce zítra mi dají vědět kdy jim to mam dovést.Jinak dneska jsem byl u známého a taková čísla jsme tam nenašli bylo tam nějaké 0101 a ještě nějaká další jsem z toho jelen.Když jsem auto s tímhle motorem kupoval tak jsem měl dojem,že je to jediná správná volba ted už si zase až tak jistý nejsem.navíc mi připadá,že si s tí kluci ve škodě něvědí zase až tak rady. no uvidím jak to dopadne.
Prosinec 28, 200915 r Měl jsem podobný problém se Superbem II s tím motorem. Ve škodovce přehrávali jednotku,měnuili váhu vzduchu,čidlo teplotry a nic. Nakonec jsem si doma udělal výmaz adpt.hodnot a zákl.nastavení klapky a po problémech.
Prosinec 29, 200915 r Autor prosím tě mohl by si blíže popsat co jsi s tím dělal? já už jsem z toho opravdu neštastný. škodováci si stí totiž nevědí rady navíc dneska mi volali,že to snad ani nepůjde přehrát.po jejich posledním zásahu už jede auto docela v pohodě dokonce bych řekl,že má i menší spotřebu.dneska ráno jsem ho,ale nastartoval a motor a celé auto vybrovalo jako by šlo na tři válce až se vypne sytič a otáčky klesnou z těch cca 1200-1300ot.min na cca 800ot.min. tak je po problému motor se ustálí a přestane vybrovat.nevím co si o tom mám myslet a hlavně mě zaráží,že si s tím nikdo neví rady,auto v záruce a je mi to naprd. odkud jsi,že bych ti to dovezl,že by si se na to podíval?
Prosinec 29, 200915 r Co jsem dělal to jsem už napsal,podrobněji už to nejde.prostě výmaz adapt.hodnot a základní nastavení klapky.jinak ti to udělám ,není problém-Kopřivnice
Prosinec 29, 200915 r Autor dobre ja jsem z olomouce takze to není až tak daleko. počkám co mi ještě zavolají ze škodovky měli by se ozvat dneska nebo zíta a pak ti dam vědět.díky. zatím.
Prosinec 29, 200915 r Skodovaci jsou diletanti... zajed za Cosbym a date to dohromady... Jeste by jsem se podival kolik davaji jednotlive vstriky na diagnostice.... no proste toprojet uplne cele... At se to zdari...
Prosinec 30, 200915 r Autor Co jsem dělal to jsem už napsal,podrobněji už to nejde.prostě výmaz adapt.hodnot a základní nastavení klapky.jinak ti to udělám ,není problém-Kopřivnice zdravým chci se tedy domluvit kdybych za tebou mohl přijet.Dneska jsem byl totiž ve škoda servisu tam mi řekli,že mám přehranou řídící jednotku na nejnovější data.Byly tam data s označením 0030,která byla přehrána na data s označením 0040(nejnovější).To znamená,že nastavení je takové jaké má být a v současné době s tím nejde nic víc dělat.Musely by si tam auto nechat a snažit se přijít na to kde je zakopaný pes to znamená výměna půlky motoru a do toho se mi tedy nechce.Napiš mi tedy kde tě v Kopřivnici najdu adresa atd.a kdy se ti to bude hodit.Díky. Zatím. D
Leden 28, 201015 r Co jsem dělal to jsem už napsal,podrobněji už to nejde.prostě výmaz adapt.hodnot a základní nastavení klapky.jinak ti to udělám ,není problém-Kopřivnice Čaute, tak jak to nakonec dopadlo? Jak mi Cosby montoval odblok obrazu na Columbuse tak se mě ptal, jestli mi nekolísají otáčky na volnoběh a nekolísaly ... až do včerejška. Ve SHADE servisu mi řekli, že když se nic nerozsvítí, tak je to OK, ať příště vypnu a zapnu motor a bude to OK. Upraveno Leden 28, 201015 r od Skulosch
Únor 25, 201015 r Napdlo mě. Vím jedná se o naprosto jiný motor (mám 1.4 63kW), ale nemůže to být vadný vstřikovač? Mě to dělalo. Diagnostika nic nehlásila, chtěli se na to vysrat, ale pak změřili tlaky na vstřikovačích a bylo jasno. Výměna a pokoj.. do poruchy dalšího vstřikovače.
Únor 12, 20169 r Kolísání otáček po startu: Vyčištění a nastavení klapky mi nepomohlo. Ještě zkusím vyměnit svíčky, nebyly měněny min 60 tkm, spíš pro klid duše, že jsem se na to nevybodnul. Nicméně nečekám, že to zabere a asi se smířím s tím, že jde o charakteristický projev tohoto motoru.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.