Přejít na obsah

Stržený tisícihran pojistného šroubu kola proti krádeži


RichardD

Doporučené příspěvky

Při utahování zimního kola jsem si šikovně strhnul tisícihran na pojistném šroubu proti krádeži. Dnes jsem přezouval na letní a s otcem jsme to řešili. Nebylo to jednoduché ale povedlo se. Poradil nám soused kterému se to stalo taky a tak už věděl jak na to.

Takže:

Sežeňte si dutou kulatinu (trubku) s průměrem menším než vnitřní rozteč šroubu. Sežeňte si svářečku. Přivařte trubku ke šroubu (proto ta trubka, aby se to dalo svařit zevnitř elektrodama). Pak už stačí jen trubku přivařenou ke šroubu povolit hasákem. (My jsme ještě na trubku navařili matku a povolili klíčem, protože to bylo moc silně utaženy). Jestli máte disky ktery nemají moc zapušteny šrouby a dá se svařovat i zvenku můžete zkusit plný čtyřhran. Nezapomeňte odpojit baterku než začnete svařovat ať si neuděláte škodu. Ještě dodám že samozřejmě budete potřebovat i nový šroub, který mě vyšel na 211 Kč

Editováno: , autor: RichardD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz rozdelavam auta, ktere nemaji zatim majitele a protikus pojistneho sroubu se ztratil, tak do tisicihtanu natvrdo namlatim o trochu vetsi imbus a pak to povolim. Parkrat jsem to uz i odsekaval majzlem. Kazdopadne vzdy mi pomohlo velke kladivo a hruba sila  lol A to jsem tech sroubu uz par desitek takhle vydoloval. Svarecku jsem zatim nikdy nepotreboval a ani me to vpodstate nenapadlo. Povolovani pojistnych sroubu zdar  :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...