Přejít na obsah

Fabia sdi - startování


Doporučené příspěvky

Fabia SDI, r.v. 2001 najeto 215.000 km

v současné době, když chci nastartovat v době, kdy je teplota venku nad asi 15 stupnu, kontrolka žhavení jen problikne ( což by mělo být v pořádku ) a při následném startování motor točí a nic. Chytne třeba až na 5 pokus při delším točení. Při startu jde z výfuku světlý kouř. :help:

Když pak jedu kratší trasu a chci opět nastartovat, taj to jde bez potíží.

Za chladného počasí při startu proběhne klasické žhavení a auto celkem v pohodě nastartuje, ale dříve starty probíhali daleko lépe a šlo to na cvrnknutí.

Žhavící svíčky jsem již vyměnil a problém trvá.

děkuju předem za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Co takhle tlaky? řešili jsme ten samý problém na otcově berlingu(1,9D) když bylo venku teplo auto startovalo a když byla teplota venku nižší než cca 5stupňů tak to sotva chytlo a problem byl v tom že čerpadlo nedrželo tlak a padala nafta,takže se čerpadlo rozebralo přetěsnilo seřídilo pak se vyměnili pístní kroužky a srovnala se hlava a vše bylo ok ;)

Segi78: a stím bílím kouřem se podívej pod víčko oleje jestli tam není emulze a kontroluj chladící kapalinu v nádobce jestli ti neubývá :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

jenom taková otázečka, zkoušeli jste někdo čistit palivovej system??? (sací koš v nádrži, novej (ale kvalitní) palivovej filtr, přepady?) budete se divit co tam je za bordel.... mám SDI 215000 a jde na brnk, ale když jsem vyměnil filtr, tak se přes něj přisával luft a nafta padala.... vyměnil jsem za pořádnej (700kč) vyměnil přepady, a vyčistil sací koš a nemám problém

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...