Přejít na obsah

špatná nafta v nádrži


Hans1980

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci.Potrebuju poradit. dostala se mi pod ruce asi 15let stara nafta. kamos co dela mi bagru mi slibil ze mi ji vymeni za novou at mu ji dam ze ji naleje do bagru ze se to v tech litru v nadrzi ztrati. A tak mi vcera dovezl naftu udajne novou cistou. Ale prave co jsem mu psal ze mi zdechlo auto...tak se odmlcel a az dnes napsal ze tam bylo par litru te stare, ale hadam ze spis tak 3/4 te stary nafty. Byla uz tma tak jsem nalil do nadrze 20litru a predtim jsem mel uz malo rezervy. jel jsem se projet a po necelych 50km auto chciplo behem jizdy a neslo uz nastartovat. Predtim nez zdechlo uplne tak parkrat poskubaval motor. Auto jsem musem nechat odtahnout domu. A ted co s tim? mohlo mi to znicit cerpadlo trysky...? da se u O1 vypustit nadrz nebo budu muset odsavat hadici. jeste bych vylil a procistil naftovej filtr zalil ho naftou a nevim jestli u vstriku staci povolit na nem tu trubicku nebo se musi cely vstrik. pujde to rozchodit doma nebo budu muset do servisu. kdyz jsme to tahli na lane tak blikala kontrolka zhaveni. jinak po otoceni klickem zhaveni zhasne. Chjo krasne zacal ten vikend:-( jinak je to tidi 81kw r99. Diky vsem za radu

Editováno: , autor: Hans1980
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak to máš teda pěknýho kamaráda :aggressive: Já bych řekl že ti nechal tu starou naftu všechnu . Podle mě u takhle starý nafty je problém že hodně zvodnatí, nevím jestli jsi ji přelíval než si mu ji dal. Nádrž musíš vyčerpat každopádně, vyndej palivovej filtr, ten by měl hodně napovědět jak na tom ta nafta byla. Tuhle situaci Ti teda vůbec nezávidim a takového kamaráda bych nakopal do pr..le :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak naftu jsem vysal. vyndal jsem plovak v nadrzi protoze normalne pres hrdlo to tam neslo dole tomu neco vadilo. pres plovak to bylo v klidu. Naftu mi nechal urcite celou tu starou protoze jsem toho vysal zpet20l a v naftovym filtru byla i voda a to je tam asi dva tydny novej. Dal jsem novou naftu zalil filtr povolil ty trubicky na vstrikach ale nafta tekla jen z toho hlavniho z tech ostatnich jen lehounce ale vubec to nestrikalo jen teklo..Takze auto porad nejede a zitra ho tahnu do servisu tak uvidim jestli kleklo cerpadlo nebo to nejak odvzdusni jinak:-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naftu do bagru tankujou normalne na benzine kde zrovna delaji. Behem let nikdy nebyl problem az ted na tu vymenu za starou naftu. Vcera mi prislo konecne cerpadlo. Koupeno tady z bazaru za 3tis od clena mirabarkas + prace v servisu 1500. Takze auti uz konecne zase slape:-)

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...