Přejít na obsah

Čerpací stanice


:Petr

Nekvalitní palivo  

77 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

A nechci nikoho urazit, ale je známo, že motor 1.2 HTP byl u vývojářů z MB, dosti velkým šlápnutím vedle. lol

Jj vím, že na 1,2 hodně lidi nadávali tak taky proto chci do něj lít aspoň kvalitní palivo a popř. to aditivum....já nevím jestli mám to HTP, ale ono je to asi stejný ty motory, já mám WV polo, jezdím s tím krátce, tak si zvykám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže nevím kde a hlavně na které pumpě v Polsku jsi tankovala. ;) Pokud tankuješ na ORLENU, tak neuděláš chybu. Co se týče Shellu, nekoupil bych tam benzín ani do sekačky. Manželka má felicii a při stejném stylu jízdy najela o 70km méně na nádrži, než když tankovala na Benzině. Si myslím asi docela velký rozdíl a to nemluvím o tom, že sama manželka mi řekla že auto jede lehčeji (což je tedy u ní zásadní informace :smich: ).

A já myslela, že když budu jezdit na shellku tak udělám nejlíp...

Na naftu jezdíme ke Castoramě, ale vím že tam ještě v Polském těšíně benzinky ještě někde jsou...

Ten Orlen je teda v Polském Těšíně nebo jinde?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A na benzine se taky nejak sbiraji body jako na shell nebo jak to tam je? .. Mam ji o hodne blize nez shell ale krome jejich reklamnich akci kde rozdavaji za natankovane litry veci obcas zadny bodovy system jako u shellu jsem nepostrehl..ale uz jsem si taky vsiml ze na benzine jede auto zda se mi lehceji ale nejsem si jistej .. kazdopadne na shell uz prestavam tankovat :) a poradite nekdo s tim VIF? Kolik to tak stoji? Sezenu to na pumpe? A kolik toho mam dat na 15 litru benzinu? diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dost dlouho jsem bral u Makra, to jsem měl ještě feldu. Když jsem vzal pak jednou benzin u shelky, nestačil jsem se divit jak auto ožilo. Teď mám octavku a doteď jsem bral u shellu. Ale po natankování jedný nádrže u Benziny, jsem se taky nestačil divit jak auto šlape. Ještě vyzkouším OMV a pak uvidím kam se vrtnu. Ale Shell už u mě není nej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a poradite nekdo s tim VIF? Kolik to tak stoji? Sezenu to na pumpe? A kolik toho mam dat na 15 litru benzinu? diky

Vif stojí kolem 160 kč,na pumpě asi ne,v Praze Autoštangl,poměr je 1:1000,to znamená na 15 litrů benzinu 15 ml Vifu.Balení je půllitrové,což je na 500 litrů benzinu.Sám jsem si na to pořídil injekční stříkačku abych mohl přesně dávkovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas jen si myslím, že až tak přesné dávkování nemusí být, jelikož když to přeženeš tak se vůbec nic nestane. ;)

FOR Petrkiller : Verva100 je 98 oktanový benzín, který je obohacen aditivy. Pro tebe to bude znamenat to, že auto pojede lépe, pokud nebudeš měnit styl své jízdy tak nebude tolik papat. :) Bohužel i toto je vykoupeno jednou položkou a to cenou! :p

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motoru se nic nestane. Motor se uchladí normálně. Prostě jen tankuješ hodně kvalitní benzín. Já to jednou natankoval manželce do Felicie 1.3 a manželce se to moc zamlouvalo. Auto šlo krásně za plynem, jenže se toho nemohla nabažit a auto honila. Benzín rychle ubýval a když jsem jí řekl co si tam má natankovat znovu a za jakou cenu, tak už tankovala obyč Natural 95. :) Auto má najeto 150.000 a pořád jezdí.

A co se týče toho VIFU, tak ten se tam leje před tankováním. On se při tankování benzínu promíchá. A ve víčku je takový kalíšek do kterého dáš Vif a frkneš ho jak panáka do nádrže k té klapce. :palec2::)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslel jsem víčko VIFU. Toto o něm píšou :

Přípravek je určený pro moderní motory s přímým vstřikováním paliva, ale i pro starší karburátorové motory. Obsahuje složky zesilující rozpouštění úsad zajišťující postupné vyčištění karburátoru a sacích ventilů u starších motorových vozidel. Přípravek poskytuje dokonalou ochranu celého systému proti korozi, udržuje maximální výkon motoru a neškodí katalyzátoru ani l sondě. Je kompatibilní s běžnými motorovými oleji, různými druhy benzinu a jinými obvyklými aditivy. Nemá negativní vliv na míru opotřebení žádného dílu benzinového motoru, ani negativně neovlivňuje žádné parametry v průběhu jeho provozu.

Doporučené dávkování:

Do nádrže vozidla nejdříve nalijte přípravek v poměru 1:1000, a poté natankujte potřebné množství benzinu. Tím dojde k rovnoměrnému promíchání přípravku. Při silnějším dávkování se zvýší účinnost při odstraňování úsad ve starších karburátorových motorech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha no tak to nevim co myslis..myslis tu tecku takovou ktera je pod vickem? ja myslel ze je to nejaky odkapavaci ventil .. nebo myslis zevnitr vicka neco? Jo a ten VIF .. taky cisti motor nebo jen dodava vecicky ktere benzinu chybi? Asi by bylo dobre tam i ten benzin obcas dat ne?

Si asi nerozumíme. Naleješ do nádrže 40ml VIFU a dotankuješ 40L benzínu. Tady něco k přečtení http://www.41.cz/vif/katalog.php?kid=1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz chapu :) takze je to skoro stejny jako ten 98 oktanu benzin akorad ten jeste nabudi motor .. Ale cisti oboji .. ja jsem ted pouzil znameho googla a ten mi predhodil forum ze nekomu ten verva 100 spalil vstriky nebo ventily ted nevim .. a dalsi stranka docela logicka uvaha tu je .. nevim cemu verit .. asi koupim jen VIF a budu se modlit at se moturku nerozleti vnitrek :) Ale u toho co pises je vse o karburatorovem motoru a moderni motory uz jsou katalyzatorove ne? :) Ja nejsem automechanik tak se omlouvam..ma to stejny ucinek? Jinak zitra kupuju VIF a v sobotu pri tankovani to tak udelam :) za ty penize to stoji .. ikdyz dnesni ceny benzinu uz jsou takove ze by k tomu meli davat i zdarma aspon plechovku coly..

A kde by jste ho doporucili koupit? U nas mam zkusenosti ze skodovky ze nabizeji vzdy to nejdrahsi a levnejsi variantu s vykrucovanim nakonec ukazou..

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem také přidám, když jsem měl Fabku 1,2 HTP zkoušel jsem tankovat pokažde jinde a nejlíp mi jela na benzin u Shellky, když jsem vzal benzín např. u ONO tak sem byl rád že to auto vubec jede ,nehorazně cukalo ,dusilo se prostě hrůza..... ( kdo řika že 1,2HTP je nachylná na nekvalitní benzín má pravdu)

Takže za mě Jedině Shellka !! když sem si koupil O2 1,6MPi tak sem jel rovnou na Shell , protože v Kutný Hoře jina benzínka na který by se dalo tankovat bez strachu ,že se mi neco pokazí neni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...