Přejít na obsah

Nové sedačky do F1 (firmy?)


Tomas Nikl

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

prohledal jsem fórum ale nikde jsem nenašel to co jsem hledal. Nedávno jsme stěhovali byt a já rval skříně, věci atd do auta (Fabia sedan)... sedačky dostaly zabrat a potahy jsou jak prase. Problém byl v tom, že do auta mi taky natekla voda (resp na sedačky) a celé to teď smrdí. Hold když máte mokré sedačky a vysychá to 3 dny tak celé auto smrdí takovou zatuchlinou. Předpokládám, že se toho smradu už nikdy nezbavim (není to v potazích, ale v molitanu sedaček).. Takže sháním nějakou firmu, která by byla schopna zařídit kompletní výměnu sedaček za nové.

Zde na fóru jsem našel jen návody jak sedačky měnit, ale odkazy na firmy ne. Šikovný sice jsem, ale v nejbližším měsíci nemám čas ani pro sebe, natož abych se rýpal v autě, proto bych to rád řešil přes nějakou firmu.

Můžete mi někoho doporučit (Praha, Ústí nad Labem, Litoměřice a okolí měst)? A jaká by zhruba byla cena ať si udělám představu?

Díky za tipy a rady.

ps. Případně když se mezi Vámi najde člověk, který to bude schopen udělat za rozumnou cenu a za rozumný čas, budu rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že to zvládneš i sám, ale pokud ne tak tady na fóru jsou lidi co ti jsou udělat "za hubičku", autorizovaný servis bych si nechal jako poslední možnost,

i když tohle by mohli zvládnout bez problémů :D

Editováno: , autor: Lancelot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kup si origo sedačky, zánovní klasik se zadní dělenou seženeš za +- 1500 - 2500,- ...pokud by jsi chtěl lepší posezení, je možnost sedaček ze sportpaketu nebo Fabie RS...cena 4500-11000,- dle výbavy (bagy, výhřev) ;)

výměna je opravdu jednoduchá, přední sedačky 4 šrouby v podlaze, zadní sedačky se jen vycvaknou a zacvaknou - když je bit (XZN 10) na šrouby předních sedaček, je to záležitost minut, do servisu opravdu netřeba ;)

PS: cenu nových sedaček přímo v autorizované prodejně nechtěj ani vědět, prolomil by se ti kolena :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok :) jinak nevedel jsem ze se daji sehnat i nove sedacky... je nejaky internetovy obchod prave na nove dily (konkretne tedy sedacky)?

jinak rikal si 4 srouby do podlahy.. predni sedacky mam pojizdne a ridicovu sedacku nastavitelnou i vyskove.. predpokladam ze kdyz jsou pojizdne tak se do podlahy sroubovat nebudou ale do nejakych kolejnicek ze? :) ale tohle vse zjistim az to rozsroubuju... :o) nejak si s tim uz poradim ;) predpokladal jsem ze to je tedy vice prace, ale jestli to je otazka nekolika sroubu tak na servis se muzu vykaslat.

jen jeste dotaz... co to jsou ty sedacky s "bagy"? :) jak rikam, auta nejsou moje parketa, takze se nekomu dotaz bude zdat stupidni :)... bagy jsou takove "bocni vycnelky" u sedacek? aby z nich clovek "nevypadl" (prehnane receno)?

Editováno: , autor: Standis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sedačky se mění i s kolejničkou, takže vyšroubuješ 4 šrouby, dáš novou a zas přišroubuješ, jak píše kibi. Je to práce na chvilku, taky jsem to dělal.

a bagy, neboli airbagy (to už asi víš ne?), některý sedačky je maj, některý ne, na boku sedačky je označení nápisem, pokud je mají, pokud tam označení není, tak tam nejsou ;)

PS: Nový sedačky nemá cenu kupovat, je to velká investice, jak píše kibi a když budeš koukat po bazarech, tak najdeš zánovní za super cenu.

Editováno: , autor: baris
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

airbag vim co je :o) napadlo me ze to bude ono :) ok, omrknu bazary a myslim ze s montazi si poradim sam... jeste se zeptam, mate nekdo zkusenosti s cistenim sedacek (ne potahu) od koure, zatuchliny atd? jde to z te sedacky nejakym zpusobem dostat? kamarad rika ze cistici firmy to udajne delaji, ale moc se mi to nezda, je to zazrane v tom molitanu a z toho dostat smrad je snad nadlicky ukol, nebo se pletu?

Editováno: , autor: Standis
necituj příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zvládneš to sám, pouze si kup ten klíč XZN 10, doma ho moc lidí nemá a torxem je ryziko že strhneš hranu šroubu

třebas zde: http://www.dompo.cz/index.php?page=info&pol=1487

sedačky čistím cca každé 3-5 měsíců a to tak, že když nejsem línej, tak si je vyndám a pořádne je vydrhnu Vanishem na koberce (investce 200,-Kč a vydrží to na 3x celý auto)....vše děláš dle návodu na krabici ;) je to tento:

http://www.drogerie-matous.cz/p2750-vanish-na-koberce/

mají ho třebas v kauflandu ;)

pokud je ale špína zažraná, pomůže leda nechat je pořádně vytepovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok, parada,

diky moc vsem co mi poradili.. sedacky uz resim, shanim nejake hezke a zachovale, tak snad najdu.. klic objednam vecer a pro Vanish skoci pritelkyne :)... Vymenu zvladnu, vcera jsem okoukl jakym zpusobem je to pridelane k podlaze a neni to zadny problem ;)

jeste jednou tedy diky za ochotu a preji prijemny den ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...