Přejít na obsah

Daginek

Doporučené příspěvky

  • o 4 roky později...

Ahoj, prosím potřebuju radu, rok se trápím s bolestí zad atd. Zjistil jsem že to je z rapida po miliony vyšetření a cvičení atd. jezdím v něm 4h denně. Jakmile si vemu na týden jiný vůz např moji LK octavii, vše je ok……

 

potřebuji akutně vyměnit sedačku, bude pasovat např. Z octavie nebo g7 či superba, děkuji za rady. Vuz je firemní a jiny nedostanu.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, pokud vím, sedadla z vyšších modelů úplně jednoduše pasovat nebudou.

Co by ale mohlo být řešením tvého problému, je pěkně popsáno tady:

 

Měl jsem se sedačkami v Rapidu úplně stejný problém.

A byl to i jeden z důvodů, proč jsem ho nakonec dal pryč.

Škoda, že toto řešení v té době ještě nebylo tady na fóru známé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, chybějící bederní opěrka je jedním z nejvetších slabin Rapidu. @Ar3sT jestli jde jen o firemního valacha, v němž musíš nějak vydržet a nehodláš do něj cpát zbytečně peníze, pak bude pro tebe asi nejvhodnější "nízkonákladová" varianta od @Deawon

Já jsem si do svého auta dodělal kompletní řešení z OEM dílů, což je nepoměrně pracnější a dražší. Výhodou je, že je opěrka i nastavitelná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechá se tam bez jakékoli úpravy  instalovat určitě sedačka ze Seat Toledo, kde se nechá koupit celý interier z modelu FR-line který má sedačky poměrně luxusní včetně tovární bederní opěrky. Na bazarech např. mihocar ale je to docela drahý špás.

 

Jinak v rámci platformy by ti tam mohli sednout teoreticky i sedačky z Polo, možná i z Audi A3 ale to už vařím z vody.

Editováno: , autor: informator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je jasné, potah nic neřeší. Měkká a špatně tvarována je přímo sedačky, žádné potahové opěrky apod. situaci z principu nemůžou vyřešit.

Nikdy jsem v sedačce s dodělávanou opěrkou podle deawona neseděl, ale mám na porovnání dvě stejná auta se základní sedačkou (O3 bez opěrky) a GolfMK7 s bederní opěrkou a ten rozdíl je naprosto propastný a ještě mnohem víc na dlouhých cestách. Přitom konstrukční základ obou sedadel je stejný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me k tomu privedlo kdyz jsem si sednul do Scaly. Ten rozdil je opravdu velky. Moje reseni se tomu nevyrovnalo ale tak nejak se to podstatne zlepsilo. Na druhou stranu sice lepsi sedacka ale spousta otravne elektroniky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápu já jen poukázal na to, že je dle mě jednoduší sehnat sedačky v rámci koncernu z lepších modelů, nebo vyšší výbavy. Sledoval jsem tvé téma (mimochodem super práce) o dodělání opěrky a je to hodně práce s nejistým výsledkem, nehledě na cenu takového řešení, které vlastně stojí stejně jak ta nová sedačka....

Třeba sedačky ze sedmičkového golfa v alcantaře se dají koupit za 3K úplně nové (bez airbag modulu který ale přehodíš ze tvé sedačky).

Ale chápu že sehnat něco co bude pasovat na rapida bez úpravy kolejnice může být problém.

Ze scali sedačky do rapida nepasují? Do Octavie 3 narveš skoro cokoli napříč koncernem. Golf mk7 / Audi A4 2014+ / Superb/Passat. Základní kostra, kolejnice jsou stejné, mezi Golfem a O3 sedí naprosto přesně i konektory na eletriku. Golf má delší podsedáky obvykle.

Editováno: , autor: informator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dřív jsem jezdil nepravidelně 130km do práce vždy mě po vystoupení z Rapida "chytly záda" a kolega spolucestující se mě smál a on si nikdy nestěžoval. Dnes jsem po dlouhé době dal 2x100km a pohoda. Asi tím, že už do té práce nejezdím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...