Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Dnes jsem po nastartování zjistil, že mi z výfuku jde voda. Nastartoval jsem, pak jsem nakládal věci do auta a ejhle na zemi flek.

Vypadá to na vodu, auto 3 dny stálo. Jinak olej to nežere :) .

Nevíte co by to mohlo způsobit, bojím se aby mi nezačal reznout kvůli tomu výfuk.

Upraveno od marek7

To je obyčejná kondenzace. Jediný řešení je držet vejfuk furt ohřátej-jezdit nonstop.

přesně tak, je to úplně normální jev, není se čím znepokojovat.

• Autor

Tak to jsem rád, že to nic není. Díky moc.

• 2 měsíce později...

Dnes jsem po nastartování zjistil, že mi z výfuku jde voda. Nastartoval jsem, pak jsem nakládal věci do auta a ejhle na zemi flek.

Vypadá to na vodu, auto 3 dny stálo. Jinak olej to nežere :) .

Nevíte co by to mohlo způsobit, bojím se aby mi nezačal reznout kvůli tomu výfuk.

Přesně, je to kondenzace, jak kluci psali. Není se čeho obávat. Ta vzniká rozdílem teplot, které jsou v tlumiči na počátku jízdy - kondenzace vody.

Podobná věc se děje ve vedrech, ale v opačném sledu, kdy po chvíli zapnuté klimatizaci začne kondenzovat voda tuším na výparníku a kape pak na zem.

Pod motorem jsou také loužičky nebo alespoň kapky vody.

V obou případech se nemáme čeho obávat, je to normální jev.

Někde jsem slyšel, že vzít 3mm vrták a do zadního tlumiče výfuku vespod navrtat třeba 3 dirky, aby případná voda vytekla ven a nezůstávala v tlumiči - výfuk pak tím rychleji zrezne.

Kondenzace u benzína bývá z nepochopitelných důvodů větší než u diesla.

Autu, které při rozjíždění (nakloní se na zadek) vyloženě voda čůrá proudem z výfuku, má pravděpodobně plný tlumič vody :-)

Upraveno od Adnots

Ja mám zadnú časť výfuku tuším Bosal a tý od výroby robia malú dierku aby odtiekla skondenzovaná voda.

Vážně? O tom jsem neslyšel. Originál to taky má?

cože? já když řídim, tak na vejfuk vůbec nevidim ?!?!

tak až zase budeš takhle někdy řídit a uvidíš studené auto před sebou, tak se mrkni, to uvidíš dobře a můžeš přitom zůstat řídit to své auto ;)

cože? já když řídim, tak na vejfuk vůbec nevidim ?!?!

A vidíš vůbec když řídíš?

Trojcestný katalyzátor na svojom katalytickom povrchu pri dostatočnej teplote umožní vzájomnú reakciu oxidantov NOx a redukčných činidiel CHx a CO, ktoré sú vo vhodnom pomere, aby vzájomne reagovali za vzniku N2, H2O a CO2.

Preto tá voda z výfuku.Vznetové motory používajú oxidačný katalyzátor,ktorý pracuje na inom princípe,preto menej vody.

• 2 týdny později...

Výborně, díky za upřesnění, dává to logiku, ale přiznávám, že by mě to až takhle detailně nenapadlo.

Tak že mít benzína, zkontroluju poslední tlumič, zda tesař nechal dírku.

Pokuď tam žádná nebude, vemu 3mm vrták a udělám pro jistotu tři na dně :-)

Mít diesela, tak tam udělám dvě takové, ať je klid.

Upraveno od Malta
citace předchozího příspěvku. Citace smazána.

• 4 měsíce později...

Dnes vecer po nastartovani mi z vyfuku zacala po pridani otacek kapalina možná voda nevim :feve: Cim to muze byt.

Jo a sviti mi kontrola vyfuk.plynu. :feve: :feve: :feve:

po nastartování je to normální a co se týká kontrolky, je nutné to dát na VAG, vyčíst chyby, pak budeš(me) moudřejší

Diky,dnes jsem byl v servisu a napojil to a psalo mu to že nejde navazat spojeni nebo neco takoveho tak tam musim jet jeste jednou az tam bude elektrikar.

Muze to byt zkrat na lamb.sonde po umytí v mycce? :help:

Upraveno od stir.o

který máš rok výroby? Pokud 2002 a starší tak to tipuji na hlav.kabelový svazek

Případně by to mohlo dělat špatně zapojené neoriginální autorádio.

tak itso mozes mat nieco s lambdou, aj vtedy sa rozsvieti ta kontrolka. z vody si nic nerob ako bolo pisane to je skondenzovana voda

který máš rok výroby? Pokud 2002 a starší tak to tipuji na hlav.kabelový svazek

Rok 2002,1,4 16V

V servise to vymazal,ale tyden se s týdnem sešel a opět to svítí.Má to velky vliv na spotřebu?Asi jo co?

tak pokud by to byla ta lambda tak ano

Tak vyměnil EGR ventil to bylo v pátek a v neděli opět svítí.

Dneska auto v servise a servisak je sám zvědavý co mu to napíše.

Tak až to budu vědět tak dám v ědět. :) :) ;) ;)

Už je to pry v pořadku,auto tam měl 2dny vycistil vedeni od EGR ventilu ze to bylo ucpane nebo co a najezdil s tim cca.80km a nic.

Tak uvidim.

Upraveno od stir.o

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.