Přejít na obsah

Při řazení a sešlapnutí spojky se ozve zarachtání


alesak1188

Doporučené příspěvky

Čau, mám menší problém s octavkou 1,9tdi 74kw 4x4, 2004, najeto 65000km kilometry odpovídají, měl to starší pán. Ale když vytočím jakýkoliv kvalt tak do 2500 otaček, tak při se¨šlápnutí spojky se z motoru ozve jakoby zarachtání, které se zpomaluje až ustane s volnoběžnýma otáčkama. Udělá to i když auto stojí sešlápne se spojka a přidá se plyn do tech 2500 a jak padají tak to ustane. Nevíte někdo co by to mohlo být? S tímto jsem se setkal u Zafiry 1,9 dci 74Kw najeto 240tis ale tam to rachtalo i navoilnoběh při sešlápnutí spojky a byl to dvouhmotý setrvák. Počítám že to bude taky, ale zatím to asi nebude tak vyběhaný, ale proč to vůbec dělá? Kdybyste s tím měl někdo zkušenost, byl bych moc vděčný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 5 týdny později...

Vše jsou typické příznaky odcházejícího setrvačníku (dvouhmota). Stáří vozu a ujeté km absolutně nic nevypovídají o stavu spojky - kromě podmínek jízdy (dlouhé trati x město) nejvíc záleží na řidiči. Znám člověka, který zničil spojku hned první den po nákupu vozu (neustále měl nohu lehce položenou na spojce), ale neopak není problém ujet s dvouhmotou hodně přes 200 tkm. Z vlastních zkušeností jsem najel s jednou služební O1/81 kW 236 tkm a pak se auto prodalo, nyní se stejným typem mám najeto 220 tkm aniž by cokoliv signalizovalo nějaké problémy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...