Přejít na obsah

problem s volnobehem


povlik

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, ať hledám podobný případ marně. Potřebuji poradit s Fabií 1,4 mpi 50 kw,motor AME. Auto má LPG pokud jedu na plyn vše je OK. Při jízde na benzín se objevuje problém při vyhození rychlosti se otáčky propadnou na cca 450-500 a zase se vrátí na předepsané cca 780 takto to udělá 5 až 6 krát při tom se auto otřásá a pak je zas vše ok,nebo stojím na volnoběh normálně to šlape a z ničeho nic to samé otáčky se propadnou a za chvíli je zas vše v pořádku jako když přestane jít jeden válec nebo tam nejde benzín. V servisu nic nezjistili vyčistili klapku,nový pal. filtr, nová origo sonda. Nechápu to na plyn to jede tak asi svíčky nebo lišta to nebude. Poradí někdo můe to být vstřik v servisu řekli že vstřik odejde najednou, ale to auto za jízdy jede normálně.Díky za radu jestli někdo poradí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

se otáčky propadnou na cca 450-500 a zase se vrátí na předepsané cca 780 takto to udělá 5 až 6 krát při tom se auto otřásá a pak je zas vše ok

mě to dělalo něco podobnýho při studeným startu když auto dýl stálo (dýl než den). Motor (já mám AQW) naskočil, a po chvili jako kdyby jel na 3 nebo 2 válce, otáčky spadly, auto se třáslo ale po cca 3 sekundách se vzpamatovalo a bylo to OK až do dalšího studenýho startu. Zkus si koupit přísadu do benzínu "čistič vstřiků" mě to pomohlo a teď jsou studené starty v pohodě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a co máš za LPG, podtlak nebo sekvenc? Ono plyn má jiný průběh hoření, takže i přechod otáček je takový hladčejší. A pokud by jsi měl sekvenc tak tam jsou i nastaveny vyšší volnoběžné otáčky (u podltlaku si teď nejsem jist). Nicméně, jak radí, přísadu do beneli a já bych přidal i tu výměnu svíček. Svíčky ale ty co doporučuje výrobce, ne žádné "spešl" na plyn.

Editováno: , autor: Malta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lpg je sekvenční, rok 2007. Je pravda ze na ten plyn je volnoběh v pohodě takový uhlazený a na benoš to jde tak divně rozhádaně,zkusím přísadu do benzínu a chvíli jezdit na benzín,denně najedu do práce 110 km tak párkrát pojedu na benzín,koupil jsem novou lamda sondu za 2000 kč a k ničemu je pravda že se má po 160 000 km měnit tak jsem to dodržel, ale problém zůstává,diky za rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozvody jsou původní, mám 161 000 km. Dnes jsem jel celou cestu na benzín dal jsem tam čistič vstřiků(STP) za jízdy je to ok, jak vyhodím rychlost nebo rozjíždění po městě,samo to nechcípne ale volnoběh divnej ručička klesne na 500 pak zas nahoru. Už me to s..e!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...