Přejít na obsah

Cvaknutí při akceleraci a řazení


HanyZ

Doporučené příspěvky

Ahoj,

po dlouhé době mám dotaz :help:

Poslední dny mrzne fakt hodně, sníh,.... objevil se mi zajímavý zvuk při jízdě - když řadím z 1 - 2 , 2 - 3 tak se po puštění spojky a sešlápnutí plynu ozve cvaknutí od levého kola předního... stejně tak při prudké akceleraci a deakceleraci... plyn a rychle pustit nohu - opět cvaknutí od kola řidiče, občas auto trošku cukne (zvlášť na dvojku, což chápu - ale jakmile dvakrát cukne při rychlém pustění nohy z plynu tak stejně tak se ozve cvaknutí od kola - ve stejnou chvíli)

Čepy, stabilizátory, desky, kotouče ... vše mám měněný... homokineťák snad taky ne, v zatáčkách je klid....

Má někdo tušení, co by to mohlo být ? :feve: :feve: :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

dělá mě to ůplně to samé,pouze když jsou kola vytočené do leva,třeba když vyjíždím z ulice a řadím 2ku,3ku.Měnil jsem uložení převodovky v sobotu,protože už bylo volné,ale tím to není.Takže musím pátrat dále.Když na něco přijdeš tak písni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No začne ti to dělat pak i v teple.Já už to pozoroval minulej rok při teplotách pod nulou.Na jaře se to ztratilo a na podzim už jsem to začal slyšet,když ještě byly teploty hodně nad nulou.Teď radši nemluvím.:-).Myslel jsem,že to dělá uložení převodovky,ale po výměně pořád to samé,byť bylo opravdu v háji.Mám komplet podvozek po go od jara,takže nevím co by to mohlo být.Poloosa to nebude podle mě,protože mi to dělá pouze při natocení kol do leva,a je jedno jestly naplno nebo jen mírně.Napadá mě reakční vzpěra,ale ta je myslím napravo za motorem ne????Nebo je v levo u převodovky?Pokud jo typoval bych to na ni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To myslím ne,je to takovej kovogumovej zvuk-vrznutí někde z oblasti motoru nebo nápravy.Včera jsem se na to zase díval a vypadá to,že to bude ta reakční vzpěra.Dělá to i na druhou starnu,ale né tak výrazně.Pod auto teď nemůžu,takže jen poslouchám z vrchu a dívám se.O Vánocích budu měnit olej,tak se na to pořádně podívám,až to bude ze spod oddeklované.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Nazdar chalani ja mam tiez octaviu 1.9 TDi a tiez mam s tym problem...pri akceleraci mi tiez nieco klepne pri lavom kolesy ako keby kov nakov a pri nahlom pusteni plynu a nahlom pridani plynu ale nie vzdy...ked idem na trojke a pustim plyn a pridam tak klepne a aj pri pohynani na jednotke,ked uz idem na patke a spravim,ze pustim plyn a pridam,tak je to v pohode...roby to vacsinou,ked je vonku zima aj teraz mi robi sem tam.Minule bolo ale -15 a klepalo to jak besne teda a neviem prist nato,co to moze byt sakra.cez leto mi to nejak nerobilo.Ak niekto vie dakujem za odpoved a pomoc... :help:

Editováno: , autor: duri26
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,já to taky pořád řeším a už nevím co.Jak jsem psal,že by to mohla být reakční vzpěra,tak ta je naprosto v pořádku.Měnil jsem silentblok převodovky,tím to taky nebylo.Nemohl by to být vnitřní kloub poloosy?jak poznám,že ja KO?Dělá mě to v podstatě to samé,co píše DURI.V zimě víc,v teple méně.Ozývá se to z levé strany a hlavně při natočených kolech do leva při přeřazování 1,2,3. a následné akceleraci.Je to takové klapnutí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...