Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Váš Roomster

Fotky Vašich Roomikov

1. Zahájeno uživatelem Blacky,

Tak co má někdo už nějaký zajímavý fotečky? Můžem udělat i soutěž.

2. Zahájeno uživatelem Blacky,

Především nováčkové, ale i ostatní POZOR! Na celém fóru platí TATO PRAVIDLA. Pozorně si je prostudujte a dodržujte je! Platí i v této sekci. Jelikož se ale jedná o samostatná vlákna Vašich Roomsterů, tak nebudou vlákna záměrně kontrolována a omezována. Náhodná kontrola ale bude. Pokud se tu objeví téma netýkající se vašich vozů, bude buď PŘESUNUTO, nebo SMAZÁNO!!! Nepatří sem žádná jiná vlákna, než o vašich autech. Co v daném vlákně bude, rozhoduje AUTOR vlákna. Pokud se objeví problém, tak prosím "majitele vlákna/vozu" o upozornění a nějaký A/M zjedná pořádek, resp. promázne, nebo upraví, co budete potřebovat.

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Milan MM72,

Ahoj Na začátku tohoto roku (3/2022) jsme si pořídili nové staré auto Roomster 1.4 63kw, 2009, 127 360km, aby nahradilo už opravdu stárnoucí Felicii 1.3Mpi combi edice Mystery r.v.2000. Auto používá hlavně manželka na každodenní cesty do práce. Ke dnešnímu dni (19.12.2022) už má stav 134 204km, což není zas tak moc, spíše málo. Ten název tématu "lenochod" není myšlen hanlivě ale protože jsme roomstříkovi žádné domácí jméno nedali a říkáme mu prostě Roomster tak jediné možné jiné slovo které nás napadne jako jeho specifikace je právě tohle. Prostě když se motor nevytáčí ....tak asi tak. Jinak jsme s ním velmi spokojeni a vyhovuje nám ta jeho praktičnost, variabi…

• Díky
      • Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 42 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Martin_TDi,

Tak jsem před 14-ti dny pořídil druhé vozítko do rodiny hlavně pro manželku a děti. Koupeno jako předváděčka v perfektním stavu a s celkově 4 letou garancí. Výbava dostatečná, motor šlape moc pěkně se spotřebou v průměru okolo 6-ti litrů, tak snad bude vše OK. Plány do budoucna relativně žádné, hlavně aby to bylo bezproblémové auto. Autu jsem udělal zatím pořádnou vnější očistu: mytí, clay, leštění a vosk a nasadil nové zimní obutí a zástěrky. Fotky na letních kolech jsou tak jak jsem jej koupil.

5. Zahájeno uživatelem MrSlimak,

Ahoj všem Pořídili jsme před měsícem Rumíka(jak si ho žena pojmenovala) jako druhé auto. Začali jsme na Fabii I přes II jsme se dopracovali k Roomstru. Hlavně kvůli praktičnosti jsem ho chtěl. Po koupi sice párkát v servise ale snad bude sloužit jak má. Původ Rakousko. Motor 1.4 16 63kw BXM Km: 197 762 Barva: Černá Výbava: Bi-halogen přední světlomety Přední mlhovky Zadní souvací senzory se zobrazením na rádiu Hagusy Tempomat ESP Automatická klimatizace Vyhřívané přední sedačky Přední okna v elektrická Ele.zrcátka+výhřev Centrální zamykání na dálku s…

6. Zahájeno uživatelem jozzi,

One day in your life One moment in time ... tak nějak to bylo ni .. no a i pro mě nastal ten den v životě a misto dvou jsme tři. a v tu chvili jsem došel k zavěru že fabky tak nějak nevleze vše co potřebuju a k tomu všemu i Honzikuv kočarek. Tak jsme z mamkou prodali Mazlika a začli hledat. Popravdě v tedle te cenove kategorii mezi novymi vozy neni ani mezi čim vybirat. Pro nás byl zaklad kufr , takovy abych vzal kočarek a dal ho tam ,a nic neřešil.... a on tam vleze. A tak jsme si pořidili Roomika. Původně jsme chteli modrou Miami ale kvuli tomu že už jsme ho potřebovali tak došlo na skladovku. Je to na delši vypravěni z koncem v šedé metal …

7. Zahájeno uživatelem GOLF10,

Tak jsem taky přidám, sice už ho máme od června zatím ani nebyl čas to sem dát až nyní jsem to konečně nějak dal. Po dlouhém rozhodování co lepšího si pořídit po vyzkoušení několika au i značek .Tak jsem po delším hledání sehnal Roomstra sice 1 rok starýho,bohužel už se od kvěna 2015 nevyrábí,ale zato velmi zánovního a s motorem 1,4 benzín který nejde vůbec sehnat. Je to výroba duben 2015 1.4 16V benzín výbava Ambition plus a pro nás asi má ,o jsme vše ve výbavě chtěli a potřebovali.Auto v době koupě mělo najeto něco přes 9 500km. Teď už máme najeto skoro 15 00km a jsem docela spokojen s autem. Ve 12 000km jsem nechal přestavět auto samozřejmě na LPG …

8. Zahájeno uživatelem Malta,

možná trochu s křížkem po funusu , ale zde je náš Čenda, kterého jsme koupili již loni v červenci jako necelé 4 roky starého a na moje poměry mírně jetého . Fotky jsou den po dovezení, po umytí obou autí (Fábulí jsme následující den vyráželi do BG) a tak Čenda odpočíval v garáži.

9. Zahájeno uživatelem maca,

Tak to tu trochu oživíme.... návrat ke škodovce ? r.v. 6/2011, po prvním majiteli. Dokonce jsem ho našel ve sbírce škodovek, co mám doma ?.

• Pozitivní
    • 10 odpovědí
    • 378 zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem filippatrik,

Zdravím všechny návštěvníky. Něco o mojem autě. Škoda Roomster 1.2 TSI 63kW r.v.2013 Jak sem se k němu dostal? V roce 2014 sem vlastnil VW Polo už staršího ročníku 1999. Na dovči v Chorvatsku menší problémy, tak sem se po dovči začal dívat po autech. Projetí pár stránek, pár bazaru no však to všichni znají. První názory byly Roomster je krásnej, ale drahej. Tak sem se díval po Fabii v combiku. Po různých názorech sem se rozhlodl navštívit Autodružstvo a zeptat se trochu na nějaké nové vozy. S tím, že byl srpen, už moc Fabii neměli. Teda co bych chtěl neměli žádné. Tak co teď. No pan majitel autodružstva mi zdělil ať dorazím následující den v určitou hodinu, že přivezo…

11. Tak bych vám taky rad představil svého Rooma . Model: Roomster CHAMPION Výbava: Champion Ambition Motor: 1.4 16V 63 kW Barva: Bílá Candy Koupě auta 1.2 2013. Konfigurace : Roomster CHAMPION Champion Ambition 1.4 16V 63 kW 5-stup. mech. Model Roomster CHAMPION Výbava Champion Ambition Interiér Domino Motor 1.4 16V 63 kW 5-stup. mech. Barva Bílá Candy Konfigurace 5J72G4/GWCHWCH, 2013, BB, 9P9P, GPL4PL4, MMFA9Q2 Detaily Vaší konfiguarce Výbava Mimořádná výbava Malý kožený paket (4 ramenný multifunkční kožený volant s ovládáním pro rádio) Multifunkční ukazatel - - •Airbag pro řidiče a spolujezdce •Bez přípravy/vestav…

12. Zahájeno uživatelem Xantrix,

Tak se po necelých sedmi letech loučím se svým bílým Style 1.4 16V a zítra si jdu pro Trumf Ambition Plus 1.2TSI, Rosso Brunello. Pro začátek hodím alespoň konfigurák: http://skoda-car-configurator.cloudapp.net/CarCard/52136294 Při výběru auta jsem zjistil, že za Roomster je v dané cenové hladině velmi těžké (ne-li nemožné) najít odpovídající náhradu. Žena si Roomster natolik oblíbila, že nic jiného ani nechtěla. S 1.4 jsem nalítal přes 230.000 Km bez jediné závady tak doufám, že s TSI bude sloužit stejně dobře.

• Pozitivní
    • 38 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem bojler,

Tak se bude blížit první rok od užívání auta. Aby fabkaři nemachrovali, tak posílím řady R. Zkušenosti a budu trochu porovnávat s dalším autem v rodině - Fabia Elegance 1.2/47kW: - auto má velmi dobrý podvozek, díky většímu rozchodu vzadu a tvrdšímu naladění se paradoxně naklání míň jak Fabka, je mnohem klidnější dokonce i na hrbolech (!) - auto nemá fakticky převisy, to oceňuju, protože vozím dost nákladu - jízdní vlastnosti se mění s nákladem jen minimálně, protože náklad je před a nebo nad nápravou - vyšší střecha působí vzdušněji a při potřebě odvézt náklad má pravidelný tvar až nečekané důsledky - podélně je v autě výrazně víc místa, nejenom vzadu - člověk…

14. Zahájeno uživatelem juraj07,

Takže toto je môj Roomster Motor:1.2TSI 63kw - perfektná spotreba,výkon... no proste paráda Výbava:Ambition plus XL + nejaké príplatky Skúsenosti zatiaľ ho mám len pár dní ale je to BOMBA úplne všetko ak ste niečo nepochopili pýtajte sa takže tu je foto z predajne EDIT: výbava podla štítku E0A = Žádné akční provedení 1D0 = Bez závěsného zařízení 5SJ = Vnější zpětné zrcátko vlevo, konvexní 5RQ = Zpětné zrcátko vpravo, konvexní 1KL = Bubnové brzdy zadní 6FF = Vnější zpětné zrcátko a další díly v barvě vozu 1AT = Elektronický program stability ESP 3FA = Bez střešního okna (plná střecha) 1N2 = Řízení s posilovačem, elektro/hydraul. 1NL = Se zakr…

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 335 odpovědí
    • 15,8tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Sakal77,

Ahoj. Tak se taky podělím s naším Roomsterem, zvaným Bruno (barva Rosso Brunello, tak proto Bruno). Koupeno začátkem roku 2010, tedy ještě předfacelift, 1.2 HTP 51 kW, výbava Style+. Vybírali jsme asi rok. Ne, že bychom si nemohli vybrat, ale potíž byla ve financích. Rok před koupí byly ceny výše a tak jsme si řekli teď nebo nikdy. Neměl jsem odvahu jít do ojetého auta, i když jediné ojete, které připadalo z mého pohledu v úvahu byl Fiat Multipla. Obhlédl jsem ještě konkurenci jako Citroen C3 Picasso, Seat Altea XXL, ale po Roomsterovi jsme pokukovali už od jeho vzniku a konkurence vzhledem k ceně a užitným vlastnostem tak nezaujala, a tak jsme nakonec vzali "skl…

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 33 odpovědí
    • 3,6tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Blažejik,

Co k tomu rict .. proste moje Roomenka Predni svetla a maska Monte Carlo, zadni dufizor ze Scouta, nalakovany na Black Magic, stejne tak prodlouzeni strechy. Predni brzdy 312x25, zadni naprava z O1 RS, brzdy 256x22 .. V interieru multifunkcni volant, RNS 510 Columbus, bluetooth jednotka, repro Focal v prednich i zadnich dverich. Libily se mi prahy a pedaly RS. Pedaly zatim cina, byly za hubicku, originaly me ale neminou. Jeste chci koupit kola 17” kola, cerny Gigara .. ale to ma cas. Ted tam jsou 16” plechy .. Zbytek fotek dodam co nejdriv, budu ted jeste menit pruziny. Jen nevim, jestli vzit -25mm nebo -35mm .. Nejaka zkusenost a doporuceni?

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 16 odpovědí
    • 807 zobrazení
  17. Zdravim všechny, asi je čas abych i ja ukazal svého rumíka. Je to beh na dlouhou trat ale snad se vám to bude líbit. Po tom co jsem prodal svoji předeslou octavii combi jsem se rozhodoval co dal . libil se mi Touran a Octavia II a tak trochu jsem pokukovl i po roomsteru. V´Podmínka byla ze auto musí mít motor 1.9 tdi. No a po konzultaci s kamaradem ze skodovky jsem dospel k tomu ze by se dal udelat hezkej roomster a ze jich moc nejni. co cert nechtel druhy den se mi naskytl roomster za super penize ale s horsim lakem. Sluzebka co jezdila dlouhe trasy takze mela vic najeto ale interier netknutej a auto poctive servisovano ve skodovce. bylo za super penize a tak j…

18. Zahájeno uživatelem peterv,

Ahojte, Pridávam sa ... v garáži je nový Roomster 1.2 TSI 77kW, 5 st. skladovka vo verzii SPORT, biela candy s čiernou strechou Naviac (štandard verzie SPORT poznáte, nie?): climatronic, bočné lišty, lakťová opierka, predĺžená záruka 4 r./60 000 km, kontrola tlaku v pneu, neplnohodnotná rezerva plech Dokúpené a domontované dodatočne: bezpečnostné skrutky kolies, prahové lišty dverí čierne, prahová lišta kufra, zásterky predné a zadné, textilné koberce, sklopný zadný stolík, gumená rohož v kufri, priečniky THULE, interiérový držiak bicyklov, siete v kufri V porovnaní s predchádzajúcim autom (Orlando) mi chýba: ovládanie rádia na volante, elektrika v …

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 48 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Rumcajs12,

Zdravím všechny. Tak sem taky přidám, svého Roomcajse.Jsme už spolu skoro rok,potíže nás zatím žádné nepotkali tak snad to tak zůstane.

• Pozitivní
    • 6 odpovědí
    • 540 zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem flacek,

Tak se k Vám pomalu přidám. V pondělí objednán Roomster 1.4 v této konfiguraci, v tuto chvíli teda jednám, jestli tam bude ten Corner ale i kdyby nebyl tak to nevadí. Roomstra jsem plánoval koupit až za rok, bohužel jsem se náhodou dozvěděl že výroba končí a našel jednoho prodejce, který měl předobjednávku a byl schopen mi to změnit. Za barvu jsem platil nechtěl, tak jsem tam nechal základní modrou a peníze raději dal do výbavy. Dorazit by mě začátkem května tak uvidíme, už se těším. Motorizaci 1.4 jsem volil, protože jí má otec v jednom z prvních Roomsterů a najeto 115tis bez jediného problému a hlavní důvod byl, že nechci mít v autě "kurvítko" v podobě turba. Edit: …

21. Zahájeno uživatelem Memphik,

Zdravím všechny majitele Roomíku... na foru už pár let jsem s fabčou "Memphikova Květuška" a před pár měsíci jsme si s manželkou pořídili druhé auto do rodiny. Je to Roomster 2007, 1.9 TDI 77 kW, najeto 133 500km při koupi, výbava sport... Z prvu se mi Roomstry vůbec nelibíly ale časem jsem změnil názor a dokonce jsem přesvědčil o manželku, když jsme se párkrát svezly a pak už bylo jasné jaké druhé auto se pořídí.. Musím říct, že s autem jsem naprosto spokojený po půl roce... prostor v autě pro mě měřím 193cm je naprosto super a i zadní sedačky.... no prostě super autíčko :-) par fotek při koupi první úpravička bylo pořízení alu... sice 15´ aale na fabče jsem…

22. Zahájeno uživatelem djrr,

Zdravím všechny poslední dobou jsem to tady projížděl a napadlo mě že bych tu mohl taky přispět svým roomem. 4 roky zpátky se naskytla víc než výhodná nabídka, takže nebylo co řešit. 2007 170k světlé plasty v interieru socBeat tuner z extra výbavy jen Climatronic. Někdy bych ocenil tempomat, vyhřívaný sedačky a dost mi chybí panorama, vzhledem k polovičním předním oknám, ale to jsou věci se kterýma se dá žít . Co se týče 1,4 TDI, za mě spokojenost. Je hlučnější, línější než 1,9 TDI, ale to je tak všechno. Do města, okresky super, na dálnici to taky jde ale je znát že přes 120 už motor dost řve a spotřeb…

• Pozitivní
    • 20 odpovědí
    • 772 zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Spandexman,

Ahoj, dovoluji si Vám představit svého nového Roomstera, nový píši proto, že se mi podařilo koupit Scout 1,2Tsi, 77kw v 7stupň.DSG r.v.2014 s najetými 8700km. Dlouho jsem to zvažoval protože vypláznout 318tis. kč není zrovna málo.Moje Caddy 1,9 TDI 77kw mě zklamala, potkalo se mi to na klice při 166tis km najeto v Maďarsku.Oprava motoru vyšla na 56tis.kč.Caddy jde do světa a už mám nástupce.Jelikož jsem vozíčkář, tak ho čeká úprava na ruční řízení a zadní dvěře odklápěcí proti směru jízdy, kvůli nakládání vozíku.Už jsem nakoupil doplňky za nějakých 15tis.kč.Plánuji kola, zámek řazení, tajnej vypínač. Mám do března čas, budu mít k dispozici ovládání až na jaře 2017.K…

24. Zahájeno uživatelem FannanekH,

Ahoj všem, po cca dvou měsících pročítání vláken jsem se rozhodl se taky pochlubit. Roomstra jsem koupil v půlce loňského září. MR 2007 Výbava Style Sport Nájezd dle tachometru 133xxx, realitu si netroufnu odhadovat, přecijen je to z druhé ruky ale dle záznamů ze škodovky to v průměru plus mínus 50tis sedí. Dřív než jsem ale stihl udělat lepší fotky tak jsem povozil srnu na kapotě, takže mě čeká výměna nárazníku, světla a srovnání nebo výměna kapoty. No po půl roce zkušeností po přesedlání z předchozí Thalie 1,2 55Kw, můžu říct že variabilita prostoru je dokonalá. Spotřeba skvělá, auto jede kopec nekopec. Nikde nic nevrže nedrnčí nesk…

• Pozitivní
      • Negativní
    • 5 odpovědí
    • 338 zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem petrjanik,

tak jsme si k Vánocům pořídili "nový" rodinný vůz - vyměnili jsme jej místo spolehlivé Fabie 1.2 HTP s najetými 146 tis. km - snad novému majiteli poslouží stejně jako nám - holt bylo třeba větší rodinný vůz => autíčko jsme přebírali s najetými 37 tis. km během 4 let, takže velmi lehce jeté vozidlo, znát to bylo jen na opotřebení míst často využívaných, s pečlivým servisem a za velmi slušnou cenu dnes máme najeto něco přes 1500 km a zatím vůz splňuje naše očekávání, ba je i převyšuje - ač je těžší než Fabie, motor je živější a zatím si s ním hravě poradí i při naložení pár dat jest to 1.2 HTP 47kW, verze STYLE stříbrná metalíza (dle TP šedá pastelová metal…

• Pozitivní
    • 57 odpovědí
    • 8tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.