Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
vsetko je v nadpise dakujem za odpovede
-
- 17 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Zdravim vsecky, ikdyz nerad, tak musim napsat to co se deje s mym motorem...Je toho vic nez dost,takze nejake hledani nema cenu. Uvedu vas do meho problemu, tedy spise do mych problemu. Mam Fabii 1,2 HTP 40kW, najeto 34tkm, kazdorocne servisovano,meneni oleje a filtru v servise. Pri prvnim meneni oleje jsem mel najeto 1700km, pote 5400, dale 12000,pak 24000 a nyni me ceka dalsi meneni pri 37tkm. Bohuzel posledni dobou motor dela same neprijemnosti, predstavte si situaci kdyz stojite na miste, zarazen neutral a mirne seslapnete plyn, myslim opravdu mirne...pri teto situaci se ozve divny zvuk, neco jako kdyz mate vysypane sroubky na nejake plose a zacnou poskakovat. Prevo…
-
- 24 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
-
Zdravim vesechny ! Mam 1.2 47 KW rok vyroby 2005 najeto 30 000 Km. Auto jezdi v poho akorat v rozmezí 2000-2500 otacek vydava motor jak to napsat proste vyssi tony, ktere jsou dost slysitelne. Pod touto hranici a nad ni je vse v pohode. Dela to pri ustalene rychlosti. Pokud pridam a motor je v tahu tak to zmizi. Nedela to remen jak jsem cetl, nebo neco jineho. Je to z motoru ...´Bral jsem to jako vlastnost, ale ted jsem se svezl 1.2 40 KW a tyto zvuky nevydavala, nebo byly jen pramalo slyset. Tak ted nevim jestli to delaji vsechny 47 a 40 diky tomu , ze maji jen dva ventily na valec jsou tissi, nebo mam nejakej problem na aute. Jeste dodam, ze jsem presne tento problem…
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravim. Pred rokom sme kupili jazdenu fabiu combi 1.2 47kw. A asi po pol roku zacali problemy. Najprv sa mi rozsypal homokineticky klb (tak povedali v servise). Potom zacalo v motore nechutne klepat, zistilo sa ze prevodovka mala odtrnuty uchyt jeden (ale olej neunikal). Teraz po tyzdny ked auto konecne fungovalo (nic neklepalo) zacal novy zvuk (ked stlacim spojku prestane, inac ako keby nejake zelezne tycky o seba buchali). bolo mi povedane ze o5 prevodovka a ze treba vymenit loziska v prevodovke (6 kusov a ze jedno stoji 2500sk). Viete mi prosim poradit, ci je mozne ze tolko stoji lozisko, a ci nieje lepsie kupit niekde prevodovku (z komisu). Pripadne kde kupit, le…
-
- 4 odpovědi
- 8,8tis zobrazení
-
-
Zdravim. Mame doma kombika s tymto 1,2kovym 47kW motorom a mal by som par otazok co sa tyka sposobu jazdenia s tymto motorom. Moji rodicia zvyknu jazdit na velmi nizkych otackach, casto priskoro podraduju(podla mna) a niekedy sa mi az vo vrecku otvara nozik (pri 40ke preradit do 4ky). Ja ako zacinajuci vodic a mlady chalan skor vyznavam sportovejsiu jazdu(aj ked toto auto ma od formuly na mile daleko). Je mi jasne, ze pri nizkych otackach ma to auto nadherne nizku spotrebu(<5l) no pri najmensom zoslapnuti pedalu sa hodnota(aspon podla pal. pocitaca) hrnie do dvojcifernych hodnot. A moja otazka teda znie: Skodi to motoru, ked sa jazdi na prilis nizkych otackach(pod 2k) …
-
- 6 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Ahoj všetkým, ospravedlňujem sa za trochu netradičný mail, no nemôžem inak. Dole v bazári som si vystavil inzerát na Fabiu Ambiente 16V, no naskytla sa mi príležitosť kúpiť výhodne veľmi zachovalú 1,2 Ambiente 47Kw s malým počtom Km. S motormi htp nemám vôbec žiadne skúsenosti, preto by som vás všetkých chcel poprosiť, ktorí máte krátku Fabiu s týmto motorom a palubným počítačom (na otestovanie spotreby v rôznych režimoch), či by ste boli ochotní poskytnúť malú testovaciu jazdu. Som z Brna. Samozrejme, benzín bez problémov preplatím. Vopred vďaka za prípadnú pomoc. S prianím pekného dňa Wheel
-
- 14 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravim, chcel by som skonzultovat jeden problem. Cca tyzden dozadu mi zasvietila kontrolka motora, motor isiel na volnobeh cca 5 min. - na vag. ukazalo nieco v zmysle "slaba zmes na 1,valci". Vymazana zavada a uz sa chyba neopakovala. Co ma vsak prekvapilo mechanik chvilu stal pri nastartovanom aute a povedal mi ze sa mu nejako nezda vrcanie motoru na volnobeh aj motorom celkovo nejako velmi trasie. Viem ze 1,2 maju svoj charakter volnobehu aj zvuku, ale porovnal som s druhou 1,2 a tam je ten zvuk celkovo kultivovanejsi. Otazka znie ci to moze byt chyba vstrekov, ze na volnobeh davaju chudobnejsiu zmes, alebo to mozu robit lambda sondy ze upravuju nejaku divnu zmes pal…
-
- 10 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Mam fabiu combi model 2004 1,2 HTP 47kw/30000 km. Po ubehnuti urcitych km je motor nahriaty na prev.teplotu.Volnobezne otacky klesaju az na cca 600 ,motor ide pomerne nepravidelne az sa cely blok motora trasie.neviem co to moze byt.Pri normalnej jazde vyzera vsetko v poriadku.Kotrolky na prednom panely nic nesignalizuju.Pri pomalom pridani /na neutrali/ako keby otacky este klesli az potom stupnu. Prosim o radu ak sa niekto s tymto stretol.Dik.
-
- 7 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Pánové, snažil jsem se rychle prohlédnout dosavadní témata, ale nejsem si jist že bych našel stejné příznaky a když už, tak u jiné motorizace. Od pondělí mě trápí cukání motoru při minimálně sešláplém plynovém pedálu. Auto se chová tak jako by nevědělo jestli má zrychlovat či brzdit, markantní je to na rychl.stupeň 2,3 a 4 v režimu otáček do max.2200, pak už to nedělá. Nejdříve jsem si myslel že mi to dělá LPG, rozsvítil se mi i Check motoru, ale postupně jsem to odzkoušel, že v okamžiku kdy mi to dělalo, jsem přpepl na benzín a dělá to taky. Rovněž mám pocit že se mi zhoršila ta odezva plyn.pedálu, kdy mám sešláplý plyn.pedál, motor je v tahu a postupně ubírám až ho ods…
-
- 22 odpovědí
- 42,2tis zobrazení
-
-
Dávejte sem grafy ať máme o čem debatovat:D Dnes přikládám motor 1.2HTP z dynamometru
-
- 5 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Chlapci prosim nekamenujte ma ! Mam taky to problem ale nastastie niesom sam ma ten isty problem aj uzivatel Bohosu mame presne tie iste priznaky chovania sa motora :).Motory nam netahaju kazdy den rovnako (smejeme sa ze mame naladove auta ) ale vyzera to tak Proste jeden den auto taha jak svina, je svizne, a dalsi den mame pocit ako keby sme mali vymeneny motor za slabsi viete nam poradit v com je problem?? ja mam MR 2004 (predfacelift) Bohosu 2006 (Facelift) vopred dakujem
-
- 53 odpovědí
- 14,3tis zobrazení
-
-
-
Mam motor 40kW....ked tam dam RJ z 44kW(HTP)? Bude to chodit? Chcem obist chiptuning
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Prosím poraďte jak nastavit rozvody na 1,2 HTP 40kW 6V po opravě hlavy motoru(netěsné ventily).Prolezl jsem celé forum,ale na 40kW 6V jsem to nikde nenašel.
-
- 21 odpovědí
- 42,6tis zobrazení
-
-
Kde je čidlo rychlosti a na jakém principu pracuje na FABIA 1,2 HTP 47kw r.v. 2005 nema ABS je v základní výbavě. Popřípadě schéma zapojení. Děkuji za odpovědi.
-
- 5 odpovědí
- 14tis zobrazení
-
-
Ahoj, rád bych poprosil o radu, zda jste se již někdo setkal s podobným problémem: Fabia combi 2003 1,2 47KW (cca 130 000km), při rozjezdu na 1 se klepe motor - v celém autě je slyšet a cítít vybrace, pokud přidám plyn (2500 ot) tak to někdy pomůže. 1. - myslel jsem, že to dělá slabý motor -prostě při rozjezdu se musí přidat plyn, aby to motor vůbec utáh. Jenže to se mi nepotvrdilo, kyž jsem sledoval otáčkoměr tak vůbec neklesne. 2. - něco na poloose - kloub ? Taky ne, zatáhnu ruční brzdu, auto se ani nehne, dám 1 a pouštím spojku (otáčky se drží cca 700): auto se začne klepat 3. - poslední co mě napadá: spojka? Při volnoběhu je slyšet spojkové ložisk (už se to tu …
-
- 4 odpovědi
- 8,6tis zobrazení
-
-
Když přijedu se zahřátým motorem , tak to na volnoběh , tak nějak zvláštně klape . Když sebemíň ,přidám plyn tak to zmizí. Sešlápnout spojku nepomůže , jak je tady v jiným tématu. Nemá někdo zkušenost , nebo neví o co by se mohlo jednat ? Jinak , je to Fabia 1,2HTP 47kw combi 2003 Najeto 62000km
-
- 9 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Cau,má takováý problém,mám HTP 40 kw dnes sem spěchal domů tak sem ji trochu prohnal.doma sem vypnul motor a asi za 5 min sem zase jel pryč.kolem 3000 ot to škublo a spomalilo.. a na 40000 se to zaseklo a nejelo.zastavil jsem.vypnul motor zase nastartoval a auto OK.nevmáte někdo podobné zkušenosti.? udělalo to poprvé-najeto 37000 r.v. 2005
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, ma s tim nekdo zkusenost? Rano pri nizkych teplotach piska (asi) cerpadlo. Krome takoveho toho normalniho setrvacnikoveho zvuku se ozyva piskani. Je to hned pri otevreni dveri ridice a pak i pri otoceni klickem do prvni polohy. Kdyz treba po hodine nastartuju znova, uz se to neozyva.
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Existuje na fabiu 1,2 htp ten cierny plastovy kryt motora? Ak ano kolik to delá?
-
- 8 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravim, potrebujem pomoc. Na oranzovom uchyte mierky oleja je zo spodnej strany u HTP (neviem ci aj u inych motorizacii) tesniaci gumovy kruzok. Mohol by mi niekto povedat jeho rozmery(hrubku a vnutorny priemer)? To tesnenie mi tam chyba. Vdaka
-
- 11 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prosím poradtě vůbec nevím mám strach s tím nějak lomcovat.
-
- 9 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Tak chcem sa spyat ci vam na HTP neni pocut take jemne drancanie od prevodovky pri riadeny........... Robi mi to 1 a 2 rychlostni stupen, tak: ked idem napriklad 40km/h a mam 3 rychlostni stupen a vymacknem spojku vsetko v pohode, ale ako tam zaradim 2 a spojku stale drzim je od prevodovky pocut take drncanie aj ked mam spojku stale vymacknutu(rychlost cca 37km/h)...nerobi vam to ? Pri prvom rychlostnom stupni je to podobne.......
-
- 14 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Nemali ste ece problem z odvetranim s motora ? Ja som musel vymenit tu ciernu gumovu hadicku za docasnu PVC hadicku ale aj ta sa uz krci...V servise mi povedali ze to musim kupit cele od toho PCV ventilu, tak som to vyriesil docasne takto....... neda sa kupit samostatne ten kusok ?
-
- 15 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
-
-
Ako funguje ta klapka? Dnes som si vsimol ze je uzavrete sanie co nasava z vonku a otvorene co ide od katalizatora....
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
caute chlapi, mam F 1,2 12V, 2004 nevie nahodou nekto z vas co moze byt pricinou klepania ventilov? motor ide bez problemov ale ked stupim za jazdy na plyn (nie az na podlahu) asi tak do polovice tak mi zaklepu ventily ako na starom favorite. chcel by som vediet ci niekto z vas uz s niecim takym stretol- sak mate viac skusenosti ako ja dik caF
-
- 2 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-