Motor 1.4 16V
452 témat v tomto fóru
-
Zdravím ve spolek,měnil sem na svoji fabce výfuk,zvolil sem značku Tyll. po výměně středního a zadního dilu se mi zda ze auto když jde motor do otacek tak jakoby prdelo. Zkoušel jsem spoje a vypadá ze nikde nepodfukuje. Ovsem když zacpu koncovku tak se tlakuje a je slyšet syceni. Na spoje jsem použil těsnicí pastu na vyfuky. Nemate někdo podobnou zkušenost ? cim by se dali spoje ještě obmaznout aby to bylo tutovy. Díky za tipy a rady
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám problém se svojí Fabií 1.4 16V, rok 2001. Při jízdě se mi rozsvící kontrolky motoru a Epc, po chvilce se k tomu přidá ASR. Když se k tomu přidá ASR, tak ztratim výkon, otáčky při volnoběhu jsou 1200 ot/min. Abych mohl dál jet, tak musím znovu nastartovat. Občas se rozsvítí, ale otáčky jsou v pohodě a dál můžu jet, sice jen v nouzáku. VAG hlásil 3 chyby: 1. Na snímač sání 2. Absolutní tlak 3. Netěsnost sání V servise vyčistili klapku, egr a spojovací trubku. Poté vyměnili snímač na sání, což nepomohlo. Zkoušeli i těsnost sání a nic nenašli. Nevíte někdo, co bych mohl ještě zkusit?
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Caute,potrebuju poradit.Po zahrati zacne motor na volnobeh pocukavat a sem tam vynecha jeden valec.Udelane rozvody,nove svicky a kabely,novy EGR,tlaky jsou dobre a diag nic neukazuje...jinak auto jede normalne jen na ten volnobeh a na volnobeh je i vetsi spotreba o cca 0,3...motor 1.4 74kw a dekuji za rady
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Dobry den mam takový problem na mé fabii 1.4 16V 55kw r.2001, při normální jízde např. na dálnici jedu a z ničeho nic auto škubne rozvítí se kon. check a EPC a auto nereaguje na plyn ani na podřazení prostě nic musim zastavit a chcipnout to a znova nastartovat byl sem v servisu tam to napíchli a řekli že je to škrtící klapka takže sem vyplázl 7500 kč a dělá to furt tak ja už nevim :-(
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, Měl bych na Vás menší prosbičku, chtěl bych se zeptat zda máte zkušenost nebo zda neznáte někoho kdo na tomto motoru z Fabie, povoloval klikovou hřídel a následně jí nechal přebrousit a nasadil zpět do motoru a složil a vše bylo ok. Ptám se z toho důvodu, že v knížce se uvádí: Klikový hřídel nesmí být demontován. Již povolení víka ložiska klikového hřídele vede k zdeformování stojanu ložiska bloku válců. Pokud byly šrouby víka ložiska povoleny, musí být blok válců s klikovým hřídelem kompletně vyměněn. Takže chtěl bych vědět jak to doopravdy je ? Zda se jedná jen o marketing, pokud má klika rýhy tak se musí zaho…
-
- 11 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nemá někdo podobnou zkušenost a neví, co s tím: Motor 1,4 16V 55kW nedrží volnoběžné otáčky. Auto týden nejezdilo, pak po prvním nastartování a popojetí, chcíplo a vykazovalo málo benzínu. Po dolití 5 litrů žádná změna. I po vyčištění a projití všechn možných důvodů (VAGa závadu nepíší), motor stále volnoběh nedrží. Děkuji za radu.
-
-
- 4 odpovědi
- 5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Potřeboval bych přetěsnit (plechovou) olejovou vanu. Tímto se chci tedy zeptat, zda je potřeba odšroubovat výfukové potrubí od výfukového sběrného potrubí a jakou těsnící (pastou) přetěsnit olejovou vanu. Předem děkuji za rady.
-
- 10 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
zdravím,chci se zeptat kdy měnit řemen alternátoru?když nastartuji,tak je slyšet takový sykot,ale po zahřátí je vše ok.řemen mám stále origo a najeto cca 150000km.
-
- 7 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, zajímalo by jakou máte aktuální spotřebu při volnoběhu. Jaká je ideální. samozřejmě po zahřátí. Ne ted v zimě po prvním startu Motor 1,4 16v 74kw.
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám Fabii I po faceliftu s motorem 1.4 16V BKY. O tomto motoru je známé, že klepe a je o něm plno založených témat, ale já bych se chtěl zeptat na něco podobného. Klepání má hlavně zvukový vliv, ale jde to cítit i v autě? Když auto stojí a jede jen na neutrál tak v autě cítím takové jemné třepání - je to důsledek "klepání" tohoto motoru nebo za tím hledat něco jiného? Na otáčky to vliv nemá, ty jsou ustálené a ani během jízdy není nic cítit, pouze během stání na neutrál. Když je motor studený tak je to cítit více, ale dělá to i při teplém motoru. Ještě bych dodal, že cca 2x za minutu auto s sebou cukne. Opět - děje se to jen při stání na neutrál a na výkon ani …
-
- 3 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
-
zdravím nějakou dobu mi občas když jsem se rozjížděl rozsvítila kontrolka EPC a motor začal škubat zkusil jsem sundat filtr a když jsem koukla na klapu a zkusil přidat plyn tak se klapka ani nehla. Takhle mi to dělalo pár dní zasebou pak to zase na pár dní přestalo dokázal jsem ujet nějakých 300 km bez toho aby se to rozsvítilo párkrát se mi to stalo dokonce i za jízdy. Nedávno jsem jel z Tábora do Budějc a pulce cesty na dalnici se mi to stalo ale tak že už to svítilo na pořád a nedokázal jsem se rozjet a už jsem byl tažen za lanem. na pár diskuzí jsem našel že je bud rozbitá škrticí klapka nebo že by to prej mohla být vložka spínací skřínky ale podle příznaku je vš…
-
- 1 odpověď
- 6,2tis zobrazení
-
-
Dobry den, potrebujem spolahlivy motor, nenarocny na financne naklady s tym ze kazdy den najazdim 40 km 20 do prace 20 z prace. Popri tom raz za cca 3 mesiace jazda na opacny koniec republiky. Ako by to tevto motor zvladal ? Kedze by sa TDI asi na cestu cca 20 km vobec nehodil. Dakujem za odpovede.
-
-
- 25 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Hezký den, mám Fabii I rok 2005, motor 1.4 16V BKY a když jsem byl v servisu s výměnou brzdových desek tak mechanik se díval na palivový filtr a říkal, že ten co tam mám je původní a že by ho raději vyměnil, protože se může stát, že se pos*kazí a zůstanu někde stát. Tak jsem to odsouhlasil (částka do 400 Kč za díl ...), ale mám teď nějak pocit, že po výměně se spotřeba zvýšila o 0.5l/100km. Je to možné? Nejdřív mechanik nevěděl, jestli tam dát 3 barový nebo 4 barový. Nakonec tam dal 3 BAR. Není to originální díl Škodovky, ale nějaký neorigo od Auto Elit.
-
-
- 2 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, snad to není moc stupidní dotaz - netuším, co se stalo, ale jednou takhle přijedu před barák a začne mi svítit přehřátí chladící kapaliny. Vypnu motor, přijdu ráno, otevřu kapotu, abych se podíval, kolik jí tam je, a celkem jsem se vyděsil: nebylo tam víčko a na povrchu byl zbytek něčeho, co pravděpodobně bývala pěna, teď už to byla taková houbovitá věc s krustou nahoře. Netuším, jakým způsobem to víčko mohlo zmizet, když má přece držet expančku natlakovanou a je šroubovací. Ale budiž. Víčko seženu na vrakáči. Teď jen co s tou kapalinou? Momentálně v expančce není VŮBEC nic, může mi někdo prosím říct, co tam v jakém poměru dolít? Někdo říká, že tam nalít normálně f…
-
- 19 odpovědí
- 59,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam v UK skodu Fabiu a mam problem asi s motorom. Bol som na diagnostike a vyhodilo mi nasledovne hlasenia. Viete mi prosim pomoct, co ktore znamena? jedna sa o 1,4 i. Dakujem VAG17961 17912 17564 17962 ABS01314
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám dotaz ohledně přípravy směsi paliva a vzduchu, dochází v nějakém pásmu otáček (případně společně např při 100% zátěži) k nějakému výraznému poklesu lambdy z cca 0.95 někam níže tak, že se motoru třeba rapidně zvýší měrná spotřeba? Mnohokrát jsem četl, že u prvních HTP to tak bylo (viz dalniční jízdy s těmito motory...). A co ostatní motory, taky to probíhá obdobně? Např. když mám vrchol krouťáku někde kolem 4500 rpm, tak by tam při 100% zátěži např při stoupání nebo předjíždění měl mít motor nejnižší měrnou spotřebu, jestli se tam tedy nepřidává nějaký další jev (obohacení směsi za účelem chlazení katalyzátoru...). Ono se tu na fóru vždycky něco načalo, …
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Mám 13let starou Fabii a nyní se blížím 30000km.Koupil jsem ji před rokem po jedné důchodkyni...Chtěl bych to dát do servisu na prohlídku.Garančku už samozřejmě nemám, ale preventivně bych chtěl udělat nějaký věci.Na co se zaměřit, co vyměnit atd.Tedy to co je potřeba, ne to co je psáno v oné garanční prohlídce.Prostě platit jen za to co je nutné, po této době.Podotýkám, že silentbloky mám vyměněné a spojku novou.Chladící jsem měnil loni.Udělám servis klimatizace.Co dál?Do aut nedělám, takže jak pro blba.
-
- 8 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Včera jsem se vracel z Tŕebíče a při zastávce na benzině jsem zaznamenal, nejake klepani vrzani nejakeho loziska, uz to nekdy delavalo drive, ale vzdy to prestalo. Tak jsem to považoval za dobré. Ještě asi 40km od domova se ozvala rána a motor upne zmenil zvuk, skoro jak trabant...Zadřelo se ložisko v tlumici vibraci a dražkový řemen smýkal po kladce a vytvarel nepekny zvuk vcetne zahrivani kola i s remenem na obrovske teploty, a ten smrad, fuj. Jelikoz bylo neco po pulnoci, risknul jsem si s tim dojet domu, kazdych 5km jsem zastavoval a polival kladku Kolou(nic jineho jsem nemel), abych nevyhořel. Opravdu nepěkný zážitek s pocitem ze nedojedu se světlem a totalne vybitou…
-
- 21 odpovědí
- 13,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám Fabii 1,4 16v 55kw, pokud je auto v pohybu je volnoběh normální cca 800 ot/min , po zastavení auta se zvedne na 1000-1100, při vypnutí světel, popř. klimy na 1200-1400. Je to závislé na čidlech ABS, stačí zvednout jedno kolo a roztočit na jedničku a je volnoběh OK. Při odpojení čidla ABS je volnoběh trvale zvýšený i když se kolo točí. Jedno čidlo ABS jsem nedávno měnil a čidlo otáček na klice, taky jsem spojil nějaký uklepaný dráty na konektoru zespodu motoru, (konektor s dvěma dráty) vedly ze svazku do svazku, takže nevím co to bylo. Výpis závad bez záznamu. Je nějaká závislost mezi ABS a motorem?
-
- 4 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapi, prohledal jsem celé forum, bohužel podobné vlákno jsem nenašel, tak zakládám nové. Mám Fabia I rv. 2007 1.4 16V 55kW BKY, najeto cca 150t km, auto je předěláno na LPG (sekvenční střik.) už cca 10t km. Problém je následující, při zahřátém motoru (například, když auto stojí 8 hodin na slunci) když dojíždím např. do křižovatky a brzdím, až do úplného zastavení, tak se otáčky drží na cca 1200, pak se většinou po uvolnění brzdového pedálu vrátí zpátky do normálu - 850 (ne vždy, někdy zůstanou viset na 1200 i po uvolnění brzdového pedálu). Čistil jsem škrtící klapku, zkoušel vyměnit škrtící klapku za jinou (obě vymazány VAG po výměně a vyčistění), diag…
-
- 4 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
Dobry den, Potřeboval bych poradit proč mam v aute namontovanou 5ti pinovou, když ve všech obchodech mi nabízí 4pinové (kterou tam mam mit podle vin kodu)? typ motoru: AUA rok výroby: 2001 vykon: 55kw/75ps
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím.Po sešrotování mé Felicie jsem si pořídil Fabii 1,4.Má nejeto jen 20 000 a prozatím/snad jen mě čeká výměna silentbloků/ všechno jede.Ovšem mám takový problém.Vždy když dojedu a otevřu motor je cítit takový zvláštní smrad jež bohužel nemůžu popsat/něco mezi pálicí se gumou,olejem,um.hmotou ....Těžko říct.Já osobně bych si toho ani nevšímal,myslel jsem, že je to normální-prostě horký motor.Taky jsem to mohl těžko srovnávat když jsem to měl hned od koupi.Až když jsem byl na evidenčce tak mechanik podotkl "něco vám tam smrdí.." To jsem ještě tak nějak přešel.No ale když jsem jel měnit olej tak mi totéž řekl v servisu Škoda.Tak se ptám co by to mohlo být a on prý těžk…
-
- 4 odpovědi
- 7,5tis zobrazení
-
-
Zdravíčko všem. Potřebuji poradit, jelikož jsem zjistil, že něco není v pořádku. Popíšu Vám situaci jak nejlépe umím. Jedu z kopce a brzdím motorem, když mi rychlost spadne na 30-40 km/h a hlavně při 2 tisících otáčkách, tak začnu slyšet bouchání nebo spíš nepříjemné klepání a cítím i vibrace když držím řadící páku. Když zmáčknu spojku tak to přejde! Prosím vás všechny co to může být? Dělá to nejvíc v malé rychlosti, ve vyšší daleko méně. Mám Fabii chvíli, takže jsem laik. Předem děkuji moc za odpovědi a rady! Moje Fabie - 1.4 16v 74kw typ AUB R.v. 2001 hatchback.
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravim u me 1.4 16v 74 kw bestie odesel motor.Potkal se.Rozvody.A ja resim jestli koupit jetej nebo dat jinou motorizaci popripade jakou abych legalne prosel stk a mohl fungovat?Zatim jsem nasel motorx kole 10 tisic plua 3 tisice rozvody pumpa pkus 4 tisice demontaz a montaz jineho motoru.A jsem ta za 17 tisic.I kdyz mam novou baterii starter servo gumy brzdy vyfuk nacpal jsemdo toho loni dost penez tak se mi znova skoro 20 davat opravdu nechce.Nejakej tip?Prodat to koupit bouracku dat tam treba Mpi?
-
- 22 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jde nějak změnit volnoběžné otáčky? Mám je nějak nízké cca 690, a chtěl bych alespoň 750-800. Je to u 1,4 55kW,rv03.
-
- 17 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-