Motor 1.4 MPI
722 témat v tomto fóru
-
Prosím o radu Fabia 1.4 MPI. MEGAPROBLÉM. Je ztrhlý závit v převodovce u čidla zpátečky, čidlo nejde dotáhnout a převodový olej utíká. Čidlo nejde ani vytáhnout. Možná řešení? (Měnit převodovku beru jako krajní řešení.)
-
- 5 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
-
Zdravím všechny.Začal jsem pozorovat,že pokud jedu porovince,nebo mírnějšího kopečku,zařadím 5a jen lechtám plyn třeba na 1500ot,tak motor jemně poškubává.Je to cítit a je to i vidět na ručičce otáčkoměru.Pokud sundám nohu z plynu,zmizí to a nebo pokud přišlápnu trochu více,taky to zmizí.Prostě jen když držím ten plyn tak,abych udržoval tu rychlost a nespomaloval.PC při tom ukazuje asi 2,5l/100km.Nesetkali jste se s tím někdo?Filtr,olej,rozvody,svíčky měněné,klapka čištěná + nastavená,sání přetěsněné,snímač teploty a tlaku vzduchu vyměněn (sice za snímač z jiného motoru,ale ukazuje stejné hodnoty a po jeho výměně senic nezměnilo).Všechny tyto výměny byly dělány sice z dův…
-
- 45 odpovědí
- 17,5tis zobrazení
-
-
Zdravíčko ve spolek, nechal jsem si vyměnit spojku. Ta s tím nemá pravděpodobně nic společného, ale při jizdě, kdy to roštuji přes 3100ot/min, se od toho okamžiku ozývá narůstající hvízdot od motoru. Nevím totiž, zda se do něčeho během výměny spojky nedrblo. Zkoušel jsem tůrovat i na místě, ale na neutrál to ani nehvízdne. Co se výkonu týče, myslím, že to nijak neubírá, ale na toprdo si jistý nejsem. Nejvíc je to slyšet při zařazeném druhém stupni, stále od těch 3100 otáček. Při trojce je to slyšet trochu méně. Chlapi od garáže mi řekli, že to může být nějaké ložisko z nějakého větráku, ale mám strach, aby to nebylo někde od sání. Chci si to jen posichrovat, bo se chystá…
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapi mam škodu fabiu a vytiekol mi olej nie ked som stál ale vždy začal tiecť až ked som prešiel par KM nedávno som menil olej a auto šlapalo asi 7 dní a potom mi to začalo tiecť olejová vana to nieje lebo som ju nikde nechytil ani nič neviete čo to može byť ?
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Neměnil jste někdo vodní pumpu ? potřeboval bych postup prosím
-
- 30 odpovědí
- 28tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny zkušené škodováky, mám jeden velký neřešitelný problém. Při zařazené rychlosti (jakékoliv) při průjezdu pravou zatáčkou poklesnou otáčky motoru - auto netáhne a po chvíli chytne druhý dech a vystřelí jak splašený kůň. Nejdřív to spomalí tak, že má jeden pocit, že jeden stojí na brzdě a následovně pocit jako by do mě zezadu najel kamion. Motor celou dobu běží !!!Nemá tendenci chcípnout!!!. Čím nižší rychlostní stupeň a více plynu, tím mocnější vše je. Na palubní desce se nic neděje a diagnostika také nic neukáže. Na autě jsem dělal: Výměnu předních tlumičů, výměna lambda sondy, těsnění pod hlavou (čištění, přetlak a přebrus hlavy samozřejmostí). Čeká …
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Mám Fabii 1.4 MPi Comfort r.v. 2001 najeto 180 000 km. Poslední dobou se mě při přidání plynu auto zahlcuje a vůbec netáhne (ztráta výkonu ).Při jízdě do kopce je cítit zrychlení a zase zpomalení.Jsou už hotové rozvody , výměna filtrů a svíček . A v poslední řadě došlo i na výfuk ( komplet ) . Ale žádné velké zlepšení nepřišlo.A na VAGU to samozřejmě nepíše žádnou chybu. Muže někdo poradit co to může způsobovat?
-
- 7 odpovědí
- 16,1tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, Začalo mi něco chrastit ( docela hlasitě ) od motoru, tipuju že to asi bude vodní pumpa, uvidim až co mi řekne mekánik. Mám najeto zatím 80tis km... Má někdo zušenost od jaké značky koupit vodní pumpu ? Originál je prý zbytečny a značkové ( né čínské ) vyjdou prý nastejno. Meyle, Graf, Hepu ?
-
- 13 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
-
-
Zdarec chlapi mám trabl : Mám Fabku Combi 2001 50Kw. Najeto aso 49 000 a v expanzce se mi udělal takový šedohnědý maglajz ale víko od oleje je v pořádku není mléčné ani zapařené ve finále se začali projevovat problémy s čidlem chladící kapaliny které při studeném startu nezvedne ukazatel na palubovce po zahřátí stačí zastavit a znova nastartovat potom vše ukazuje jak má, pokud nezastavím rozsvítí se kontrolka řídící jednotky exhalace motoru a výfukových splodin - říkám tomu vrtulník. V servisu mi provedli pouhý výmaz závady ale závada se počase projevuje znova. Je mi jasné že do chladící kapaliny se dostalo menší množství oleje - tím pádem je to zralé na výměnu těsnění ví…
-
- 23 odpovědí
- 12,8tis zobrazení
-
-
-
Ahoj,mam fabiu 1.4MPi 50KW a moj problem spociva v tom,ze pri startoch,je jedno ci pri studenom,alebo teplom dlho toci motorom pokial chyti...Vag ziadnu chybu nehlasi,pozeral som aj na pocet vynechanych odpalov sviecok,je tam take velke cislo,ze ho neviem ani precitat,mam novy palivovy a vzduchovy filter,move sviecky Brisk Super DR 15TC,vycistena skrtiaca klapka,aj nastavena,vymeneny snimac teploty chladiacej kvapaliny...Obcas sa stane ze to chyti na tukanec,ale len malokedy...Mate s tym aj vy take problemy?V com moze byt problem?
-
- 14 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, při rozjezdu mi pod zadkem něco klepe nebo spíš vibruje, je to hlasitý a trošku to i cítím. Dělá to jen v nízkých otáčkách na 1, 2, 3 a na 4 ojediněle. Můj tip je výfuk, který se klepe či vibruje díky rezonanci která tam vzniká v nízkých otáčkách...ale známý mi navrhl i převodovku. Auto jsem měl nahoře a výfuk drží, když s ním chci něják hnout tak se nehne. Někde jsem se tu dočetl i o krytu katalyzátoru co to může dělat. Má s tím někdo zkušenosti či by mohl vědět oč jde?
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
pasuje ŠESTI stupňová převodovka z fabia I RS do Fabia 1,4 Mpi?
-
- 4 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Chtěl bych poprosit o radu ohledně ručičky ukazující stav paliva a kontrolky chlazení. Před cca 3 měsíci bylo měněno těsnění pod hlavou, protože únik oleje do chadící kapaliny způsobyl zanešení expanzní nádoby a čidla v ní. Teď se objevil problém jiný a to, že ručička benzínu za jízdy náhle padne na nulu a rozbliká se kontrolka chlazení. Někdy zabere motor vypnout a zapnout, ale občas pouze přestane blikat kotrolka a ručička stále ukazuje nulu nebo o +- 1/4 nádrže. Pokud se s tímto někdo setkal a byl by tak laskav a napsal mi nějaké informace, byl bych rád. Děkuji MV
-
- 2 odpovědi
- 7,6tis zobrazení
-
-
zdravim, mam asi velkej problem. Vcera jedu a najednou slysim takove to piskani jako u postarsich dieselu v zime od klinaku... slo to presne nekde z utrob kde je klinak. Jelikoz jinak auto normalne fungovalo, najel jsem s timto piskanim cca 20km. Pri dalsim nastartovani uz se k piskani pridalo klepani jako kdyz se trepe plast .... pochvilce piskani prestalo a jen bylo slysek klepani, auto ujelo cca 5 km a jako kdyz utne se vypl motor. Dodavam, ze jsem neslysel zadnou ranu nebo jiny zvuk kdyz motor vypl.... bylo to uplne tiche K.O. Motor nejde nastartovat.... jen cvakne starter a nic ( baterie to nebude :-D ) ....... Prosim o predbeznou diagnozu... diky vsem.
-
- 12 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chci se zeptat kde najdu snímače na motoru ... a odkud se na ně nejlépe dostanu. Spínač zpětných světlometů... 9.7.2012 našel jsem .. ten je ok.. Spínač kontrolního světla tlaku oleje... 9.7.2012 našel jsem ..ten je v řiti.. jelikož zpátečky po zařazení nejdou a ani neprobliknou,prostě nic. Napájení na žárovky nejde,takže usuzuji že je závada právě ve snímači zpětných světel. Co se týče snímače tlaku oleje tak ten podezřívám zase proto,protože se rosvítí a řve na mě signalizace, neváhal jsem a provedl výměnu oleje a filtru abych měl čisté svědomí,starého oleje bylo dost ale už vyměnit chtěl, proto jsem k tomuto kroku přistoupil bez rozmyslu. Nového ol…
-
- 3 odpovědi
- 7,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, nějak nám dosluhuje staré auto a už nemá asi moc cenu do něho investovat, tak jsme si našli v bazaru Fabii 1 Combi s motorem 1,4 50 kW (MPI?), která má najeto necelý 107 000 km, ve výbavě Classic. A tak se chci zeptat (možná to bude dobré i pro další, kteří budou uvažovat o tomto motoru a autě), jak je na tom ten motor? Přečetl jsem pár témat o tomhle motoru, že prý není nijak živí, že jezdí kolem 8 litrů benzínu na 100 km, že by to měl být i držák, dával se prý už do Favoritů a Felicií, kde sloužil dobře. Vzhledem k tomu, že auto bude užívat převážně přítelkyně pro malé pojezdy ve městě, občas cesta za rodinou (cca 60 km), takže najezdí ročně max 2000 km. A auto…
-
- 27 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
Zdravím.Po deseti letech jsem zeregistroval první problém s autem.Při přidání plynu občas jakoby auto zaváhá a zlomek sekundy netáhne ale pak se hned chytí pocukne a jede normálně dál.Podle vagu žádné chyby.Svíčky měněny před rokem.Najeto pouze 44 000 km.
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Už jsem z toho fakt v koncích!! Jednoho dne jsem si vyčistil svíčky, po svíčkách jsem vytáhl čerpadlo a chtěl jsem vyčistit to sítko naspodu, pokud vím tak jsem to vrátil do původního stavu. A poté následovalo špatné startování, při studeném motoru startuju těch 10-15 sec. Tak jsem změřil vzdálenost svíček a měli 1.2mm koupil jsem nové BOSCH platinum plus s tím že to bude lepší a nic. píchl jsem to na diagnostiku a napsalo to něco v tom smyslu chyba v odpařování nebo vypařování paliva, zkušený mě řekl že mě necvaká elektromagnetický ventil tak jsem ho vyměnil a pořád to samé! tak jsem vytáhl palivovej filtr a je v pořádku.ale startování pořad to samé. A dokonce když jedu…
-
- 5 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Čau všichni, chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti na tomto motoru se zvyšováním výkonu, jak ho upravit za rozumnou cenu. Myslím: vzduch. filtr, vstřiky, setrvák... čip řídící jednotky až v poslední řadě, spíš se jedná o ty výše zmíněné věci. Děkuji mnohokrát.
-
- 8 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
Ahojte.... motor je 1.4 mpi 134 tis. km a tlakuje cez veko ventilov.... olej nezere.. aspon si myslim ze nie... lebo bol meneny olej.. ale nedymi. Na volnobehu kolisu otacky a nema to vykon ako by to malo mat... Prosim poradte co to moze byt... ci su to naozaj kruzky.. alebo ventily
-
- 5 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Čaute Mám fabii 1.4 MPI 44kw. Najeto cca 222000km. R.v: 2000. Někde mi utíkala chladící kapalina, tak sem tam dal tu srajdu na ucpání dírek. Od té doby se po asi 7km jízdy začne auto nechutně přehřívat. Prosím poraďte. Dík Duffy
-
- 3 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
DNES SOM BOL NA EMISNEJ (SKODA FABIA HB 1,4 44KW RV.2000) A POVEDALI MI TAM ZE MAM VSETKO V CERVENOM ZE MAM CHYBNU LAMBDA SONDU. CHCEM SA INFORMOVAT CO MAM ROBIT (POSTUP PRAC)TO AUTO TROSKU VIAC PAPA A MENEJ TAHA AKO OTCOVA TA ISTA FABIA ANE NIC MI NEVYPISUJE PALUBKA. AK KUPIM NOVU LAMBDA SONDU DA SA DOMA VYMENIT LEBO NIE JE TAM NIC ZVLASTNE LEN NAKRUTIT A ZAPOJIT CI????? MYSLIM ZE BY TO NEMAL BYT PROBLEM. TREBA TAM ESTE NIECO NASTAVOVAT ??AKO OVERIM ZE PRECUJE NOVA SPRAVNE A STARA BOLA ZLA??? ALEBO DA SA ZISTIT ZE TA STARA JE VAZNE ZLA NEJAKO?? NEMOZE BYT POSKODENY KATALIZATOR??DIKY ZA RADU ??
-
- 12 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi a chlapci ženy a děvčata zkrátka přátelé okřídleného šípu.Stala se mi nemilá věc a to,zlomila se mi měrka oleje a teď se Vás ptám jak s tím zbytkem ven? Zkoušel jsem dlouhou pinzetu ale vidím to na sundání vany a vyčištění sítka oleje chjo jsem nadšen.Jinak to asi nejde že?
-
- 6 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, ahoj, mám dotaz. Zkoušel jsem projet všechny topiky v této sekci a nic jsem nenašel. Zajímalo by mě, kolik dokáže 50kW 1.4 MPi ujet, než totálně umře. Chci kupovat právě 50kW, která má najeto něco kolem 216 000 km a potřebuju vědět, jestli s tim najedu jen 40 000 km a na 250 000 km mi auto už nenastartuje a nebo jestli s tim můžu vesele drandit do 500 000 km a motor bude pořád v cajku. Popřípadě mě zajímá, co se pak bude po těch 216 000 km hodně srát, co se bude měnit a jestli to má vůbec cenu kupovat takovou káru. Dík moc borci za odpovědi a reakce
-
-
- 41 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-