Motor 1.4 MPI
722 témat v tomto fóru
-
Chcem sa Vas spytat, ci nemate podobnu skusenost s teplotou ako ja. Mam 1,4 MPI 50kW. Posledny polrok sledujem vykyvy rucicky teploty motora. Stupat zacne zhruba po 2-3 km, co je v poriadku. Tesne, asi 3 mm, pred stredom (tou ciarkou), rucicka zastane, akoby sa termostat otvoril v tej chvili a na stred sa dotiahne zhruba az po 10 km, je to tak aj pocas teplych slnecnych dni. Ked sa ta rucicka dostane na stred, a zvolnim tempo, prip. idem dole kopcom, rucicka 1-2 mm klesne.. Alebo si v aute zatopim pocas chladnych dni, tak pocas jazdy dole kopcom klesne do polovice toho vymedzeneho intervalu. Je toto v poriadku? Alebo sa s tym nieco deje? Podotykam, ze som vyskusal 2 n…
-
- 25 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám problém, pred týždňom mi kontrolka chladiacej kvapaliny na mojej fabii I. 1.4 zacala blikať a pípať. Otvoril som kapotu a zistil ze hladina chladiacej kvapaliny je 2cm pod ryskou minimum. Kúpil som, dolial a dúfal že to bude ok. Nebolo, po týždni a pol opäť kontrolka, otvoril som kapotu a kvapalina zas pod minimom. To som si už ale všimol aj mláčku pod autom. V autách sa nevyznám, tak vás poprosím skúste posúdiť čím to môže byť, a čo to bude stáť. Prikladám aj foto. Edit: Vyteká to ako to vidiet na strednej fotke zo spoja pod remeňom (neviem ci jo to sucast motora alebo co)
-
- 11 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
-
-
auto jezdi celkem v poradku ale po vycghladnuti z pravidla cca po 10 hodinach stani auta auto pri rozjezdu strasne skube vcera jsem menil pal.filtr a porad zadna zmena prosim o radu
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím všetkých. Menil som rozvodovú reťaz a po spustení oleja som zacítil, že má taký zvláštny benzínový zápach, nie ako čistý olej. Trošku ma to znepokojilo a tak teraz čas od času dám dole víčko oleja a pričuchem k motoru, no a stále tam ten benzínový pach je a tak sa chcem opýtať, je možné, aby sa nejakým spôsobom dostal benzín do oleja? Olej ani voda sa netratí. Jedná sa o fabiu 1,4/50kW
-
- 4 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
Panove, potreboval bych poradit od vas, co jste zbehlejsi v etce a podobnych SW. Mam saci potrubi z fabie 1.4 MPi a nevim jestli mam to spravne Opsal jsem si z nej vsechna vyrazena cisla, tak je tady napisu a moc by mi pomohlo, kdyby mi nekdo z vas rekl, na jaky typ motoru je urceno - jestli na 44kW nebo 50kW. Na potrubi je vyrazeno toto: 047129743AA 5WS0200.5 pgp + 36718890 Nevim co ta cisla znamenaji, ale pri hledani snad pomohou Za pripadou pomoc dekuji!!!
-
- 21 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám 1,4MPI 50kW (AME), najeto věru 260tis. km, do této chvíle jezdila spolehlivě a bez nějakejch zásadních potíží, cukání na volnoběh neberu jako závadu, to je prostě SW problém, ale teď z čistýho nebe motor přestal mít výkon, jede jakoby na dva válce, je cejit benzín, na volnoběh se neudrží a okamžitě chcípne, nastartovat to jde prakticky jen pod plnym plynem, svítí tzv. milka (emise), píše to vynechávání zapalování na 3. válci, k tomu ještě řada válců1, sonda1 - chyba v elektrickém okruhu a zjištění zatěže - nesmyslný signál. kódy si takhle z hlavy nepamatuju. Myslím, že podstatná bude první závada, ty ostatní se asi vezou s tou první chybou, i když u tý lamb…
-
- 13 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Ahojte. Dnes rano cestou do roboty sa mi na Fabii s motorom 1.4 MPi stalo nieco zvlastne. Uz na krizovatke mi zacalo auto skackat a potom som zastala, vyradila rychlost a akokeby motor skackal stale. Zaradila som jednotku ale s autom sa poriadne nedalo ani pohnut, stale skackalo, skackavym pomalym pohybom som to odparkovala na najblizsom parkovisku. Tam som vypla a zapla motor a auto uz islo normalne. Neviete cim by to mohlo byt? Stalo sa to uz niekomu z vas? Treba s tym ist do servisu? Dakujem velmi pekne!!!
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Hy! I have Skoda Fabia 1,4 MPi, ATZ, 50kW, year 2000 and i have problems with my lambdasonde. The VAG test is: VAG-COM Version: Release 311.2-N Control Module Part Number: 047 906 033 A Component and/or Version: 1,4l SIMOS3PA 00HSSJ48 Software Coding: 00021 Work Shop Code: WSC 13765 Additional Info: TMBNB46Y9Y3055240 SKZ7Z0Y0517288 2 Faults Found: 17526 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S2: Open Circuit P1118 - 35-00 - - 16524 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S2: No Activity P0140 - 35-10 - - - Intermittent Is possible to get some universal lambdasonda?? Or i have to buy only original?? If it is po…
-
- 10 odpovědí
- 12,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, poslední dobou pozoruji, že motor špatně táhne, nevíte proč?
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravim byl bych opravdu moc vdečnej za odpoved na me tema mam skoda fabia 1,4MPI 50kw rv. 2001 občas se mi rozsvití oranžovy symbol volantu a stune mi volant po prečtení vaších odpovedí jsem došel k záveru že jde o špatne čidlo uhlu otačení .čidlo jsem sehnal NOVÉ vymenil jsem ho mam TRW. jeden den to makalo jak melo dnes mi to dela zase po nekolika kilometrech a vypnuti motoru a opetovném nastartovani servo zase maka jak ma myslite že to chce jeste na diagnostice smazat predchozi zévady??? nebo je problem jinde??? jen zaverem bych chtel rict že cidlo uhlu otačeni umim sehnat nove za 1500kč to pro ty co maji podobny problem ,protoze jak jsem zde cetl jde o častou zavadu…
-
- 8 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
-
Potrebujem vymeniť rozvodovú reťaz na 1.4 MPi 44 kW. Mohol by mi niekto pomôcť a poskytnúť link, kde je popísaný detailný postup na túto výmenu? Napríklad na stiahnutie dielenskej príručky, kde to bude popísané, niekde na starom fóre tento postup bol. Diki
-
-
- 1 odpověď
- 7,7tis zobrazení
-
-
-
Omlouvám se pokud zakladam tema duplicitne,ale nic s klimou sem tu na 1.4 MPi nenasel. Mám problém s tím že na muj vkus mam linou fabii.. Nevim jestli je linejsi nez pred rokem a pul kdyz sem ji koupil,ptz je mozny ze chci vic a vic..a pritom jede stejne jako pri koupi. Co me ale zarazi je to,ze kdyz zapnu klimatizaci,tak se trosicku zvysi otacky (to je normalni,to vim) a trosku se ma zvysit tim padem i spotreba. Jde o to ze na dalnici se zaplou klimou nevytahnu vic nez 125 km/h. Proste to 130 po rovine neda ,z kopce jo,ale noha je na podlaze. Pri rozjizdeni musim otacky vytahnou skoro na 3000 aby to nechciplo a u kazdyho rychlostniho stupne proste musim slapat mnohem vi…
-
- 6 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Při přetěsnění víka ventilů jsem objevil černou hustou pastu,nevím kde se to tam vzalo a co to je.Poradí někdo.Díky
-
- 5 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Po výměně ložisek na pravém zadním kole v neznačkovém servisu se objevila závada - při zařazeném jakémkoli rychlostním stupni a brzdění motorem auto cuká, brzdění je téměř nulové a palubní počítač vykazuje spotřebu. Průměrná spotřeba je větší než byla dříve. Diagnostický přístroj (ve značkovém servisu) nezaznamenal žádnou závadu. Jestli jste se někdo s tímto problémem setkal, prosím ozvěte se. Děkuji.
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
zdravim majstri potreboval by som poradit so svojou Fabiou 1.4 MPI, AZF, 44 kw, 2002, 87 000 najazdene. sem tam sa mi stane, ze pocas pridavania plynu mi auto zacne poskakovat, dost trhat, ked stlacim spojku, tak volnobezne otacky klesaju a poskakuju na takych 300-400, uz sa mi dvakrat stalo, ze mi motor takto aj zhasol. bavil som sa o tom s kamosom a ten mi poradil, ze to moze byt chudobnou zmesou, tak som presiel k pumpe s lepsim menom, ale robi to stale. poradte prosim, cim by to mohlo byt ?? dik moc za pomoc
-
- 2 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Čaute kluci, koncem září jsem měnil termostat a včera fridex. Předtím jsem tam měl 3 litry fridexu a 3 litry vody. Ted jsem tam dal uplně nového fridexu 4 litry a 2 litry destilované vody. Ted jsem byl ve městě, a ani jsem to moc nevytáčel, ani jsem neměl zapnuté topení (měl jsem to uplně na studeném) a jak jsem přijel domu, tak jsem šel otevřít garaž, vjel jsem dovnitř a spustil se mi ventilátor... Teplota byla jako dycky v normalu, ani nesvítilo přehřáti či něco podobného s teplotou.. Vždycky mi to takhle udělalo (než jsem zaparkoval) že se mi spustil na pár vteřin ventilátor, ale to bylo dusno a venku 30 stupňu nad nulou ve stínu ale nechápu že se spustil i když je ven…
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Cus vsichni chci se zeptat mate nekdo zkusenost s firmou motor-excel?udavaj zvyseni vykonu na 65kw.Zivotnost motoru stejna menilo by se sani,vacka,hlava motoru,vejfuk svody,a uprava RJ co vy na to?chtej za to 23 000KC podle me by to bylo hodne znat ten vykon.....mate s nima nekdo nejakou zkusenost?
-
- 9 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Nazdárek, při diagnostice: bohatá směs prvního válce, či bohatá směs v první řadě válců.. Už si s tím nevím rady díky za odpověď.
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
zdravim mam FABIU1.4mpi 2001 a problem je zhasol som auto prisiel som o chvilu a nemohol som nastartovat kontrolky svietili ale ked som chcel nastartovat tak stiahlo svetlo kontroliek a starter iba cvakal.Nastastie som parkoval na kopci pustil som sa dole na 2 stupni pekne ihned naskocila.prisiel som domov zhasol som na kopci a skusal ten starter ale bez odozvy stale cvakal a vypynal kontrolky.znova som sa pustil z kopca a naskocila hned ale chcel som zatocit a zistil som ze nejde servo absolutne nejde a tiez sa rozsvietila kontrolka volantu ta zlta.ledva som zaparkoval medzi auta.co sa mohlo stat a preco servo aj starter hned posebe.vdaka
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
zdravim. chcem sa len opytat, ci do mojej Fabie 1.4 MPI, 44 kw, rocnik 2002 mozem natankovat Natural 98 aj ked na vicku od nadrze mam predpisany Natural 91/95 ?? nemozem tym nic poskodit ? dik moc za pomoc
-
- 5 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
Zdravim.Mam taky problem.V poslednej dobe ma moja fabia nechava po cestach.zastavim a ked zacnem znovu startovat rozblika mi kontrolku immobilizera.mam dva kluce robi to na oboch.necham chvilu zastrceny kluc vypnem kluc a nastartuje.kde je vada???pomoze vymenit cievku snimania immo?? Mam aj VAGcko a chcem sa spytat ci sa immobilizer neda niak vypnut resp odstavit.Za kazdu radu vopred dakujem
-
- 5 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Zdravim! Mam problém s Fábií 1.4MPI 50kw, při delším stání (přez noc) ráno nastartuje sice hned ale jen na 3 válce, motor má škubaví chod. Po opakovaném sešlápnutí plynu nebo ujetých cca 100 metrech je to už OK. Teplá chytá na hned a bez problémů. Nevíte někdo čím to může být? V servisu prostě neví..... Někdo říká palivovej filtr někdo zase čidlo teploty vody a někdo zase čidlo teploty nasávaného vzduchu. Jinak svíčky a filtr vzduchu jsem vyměnil a bez výsledku.
-
- 7 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
prosím Vás, pri zaradenom neutráli mi velmi mierne klesaju otacky, motor je taky nestali ako keby ho dusilo, poradte cim to moze byť? inak ide velmi pekne a aj taha celkom dobre, mam 1.4 r.v. 2003 komplet v elektrike. Ďakujem
-
- 15 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
zdravym chcel by som sa spytat zee co to moze byt ked ide na volnobeh tak kolisaju otacky tak cca kazde 3 sec. po vymene rozvodov sa to trocha upravylo ale neni to este stale ono teraz sa chystam sviecky....som zvedavy co to spravy...co na to poviete vy??? Skoda fabia 1,4 mpi 50kw
-
- 29 odpovědí
- 13,4tis zobrazení
-