Motor 1.4 MPI
722 témat v tomto fóru
-
Mám Fabii combi 1.4 MPi a všiml jsem si, že mi začaly klesat otáčky při jízdě na neutrál jen na cca. 1000 ot./m - což předtím nedělalo. Při zastavování (rychlost menší než cca. 5 km/h) otáčky najednou klesnou na správných cca. 850 ot./m. Dělá to jak při teplém tak při studeném motoru. V servisu z VAGu nic nezjistili jen mi vyresetovali čítače motoru a že prý je to normální. Reset nepomohl a normální to není. Na jiných Fabiich jsem ověřil, že při vyřasení rychlosti otáčky postupně klesnou na cca. 850 a tam zůstanou. Nevíte, kde by mohl být problém?
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
-
Nazdar vospolok! Mam jednu otazku: ako zacalo byt rano chladnejsie, po nastartovani sa ozyva z priestoru motora take cvrlikanie, ktore asi po 2-3 sekundach prestane. Ked je motor teply, nerobi to. Jedna sa o kratku Fabiu, r.v. 2000, 1,4 MPi 50kW. Asi pôjde o nieco pohanane klinovym remenom, ale co a ako to odstranit? (Ventilator kurenia to nerobi). Vdaka za odpovede.
-
- 8 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Hezký den přátelé. Poradí mě prosím někdo?Mám Fabii 1.4 MPi Comfort r.v. 2001 najeto 80 000 km. Poslední dobou mě na volnoběh zhasíná motor ,nebo při přidání plynu jako by se zahlcoval. Rovněž přidávání plynu není plynulé a vůz jako by poskočil. Pozoruji snížení výkonu a zvýšení spotřeby. Údajně by prý mohlo jít o závadu v sacím systému. Že by si to někde přisávalo falešný vzduch. Moc děkuji za radu. Honza.
-
- 5 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Ahoj byl jsem v autoriziovaném servisu na diagnostice motoru. Hlásí to netěsnost na sání, nevíte co by to mohlo být. Řekli mi že se mám objednat zjistí to ale u tak se chci raději předem zeptat zda nemá někdo skušenost
-
- 4 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
Vie mi niekto poradit pripadne napist postup pri demontazi hadiciek z palivoveho filtra tak aby som tam nic neodtrhol alebo neulomil.Jedna sa mi hlavne o tie koncovky akym spôsobom sa demontuju .Dík
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
zdravíčko přátelé, nejak nemohu najít kde by se daly koupit barevné převleky na hadice na motor 1.4 MPI, poraďte moc díky
-
- 8 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Nazdar chlapci,dnes se zena na fabce 1.4mpi prodrela-zterela benz.hadicka,cislo dilu dodam,mam ho v aute,byl jsem ve skode a oni rekli 660kc,za 20cm natvarovane gum.hadicky......no malem me odvezli,koupil jsem normalni v mototechne za 30kc,ale neni natvarovana.Chtel jsem se zeptat,zda to uz nekdo menil,jestli daval origos nebo sehnal natvarovanou,podobnou originalu...??????
-
- 14 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravim koupil jsem Fabii 1.4MPI 44KW, ale nikde jsem nezjistil kolik to ma ventilu, ja si myslim ze 8V, ale nejsem si jisty, kdez jsem vsude hledal, tak jsem nasel zminky jen o 16V a to i na strankach skodovky, tady uz jsem se neco o 8V docetl ale nevim u jakych motoru to bylo a jeste jedna otazka kdyz se treba rano nastartuje, tak slysim z podkapoty neco jako bzuceni nebo tak neco je to slyset cca 5-10s, kdyz jsem se ptal v tom bazaru, bylo mi receno ze je to normalni kdyz auto dele stoji, ze se utesnuni vule u ventilu nebo tak neco a tady jsem se docetl ze to muze byt spatnym olejem
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Potreboval by som poradiť.Chcel by som si na moju chipnutú 44kW-ku dať sanie z 50kW-ky.Tu som čítal,že sa odporúča urobiť čip a meniť sanie naraz,resp. v približne rovnakom čase.Problém je v tom,že ja to mám chipnuté už skoro 2 roky a doteraz jazdím s pôvodným saním.Môžem vymeniť sanie teraz?Nebude s tým nejaký problém?Mám totiž možnosť kúpiť funglovku sanie za menej ako polovičnú cenu.
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Mam dalsiu otazocku (sorry ak zacinam byt otravny ) vie niekto poradit ako co najlepsie a najrychlejsie demontovat vstrekovacie ventily a ich aj vycistit. Viem ze drzia na dvoch dlhsich skrutkach ale priznam sa ze neviem postup ako dalej. 1.4MPI 50kW
-
- 13 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
-
Caute vsetci, mam na vas jednu otazocku. Za posledne dva tyzdne sa mi objavuje zvlastna (mozno iba pre mna) zavada na motore. Tu je popis: 1/ Rano po nastartovani motora a rozbehnuti sa auto rozbehne a ide kludne asi tak 10sec ale hned na to akokeby sa dusilo (hlavne ked je zaradeny 2.rych stupen). Prestane to robit asi tak po 100m jazdy 2/ Uz sa mi 2x stalo ze mi zacala svietit kontrolka motora (pozor nie EPC) a motor sa prepol do nudzoveho rezimu. Musel som zastavit a nastartovat znova a vsetko v pohode islo dalej. Ziadna chybova hlaska. Tento tyzden mi tiez opat zacala blikat (pozor uz nie svietit) kontrolka motora a dokonca motor zhasol sam. Po opatovnom nastartova…
-
- 8 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
A teď po výměně oleje ujeto cca 1000km a neubyl ani mililitr
-
- 7 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
NAzdar Lidi, chci se na něco zeptat, ale vyhledavač mi to nenašel takže se ptám vás Chci si nechat chipnout auto ale jelikož mám 44kw tak musim koupit i nové sací potrubí což je asi 3500 bez DPH...což mi přijde docela dost, tak se chci zeptat jestli je možný požít sací potrubí z 1,4 50kw, kterou bych uměl sehnat docela levně a skoro novou, co si o tom myslite??? vymejšlim blbosti nebo to tak jde???
-
- 17 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Potreboval by som kľuč T30022 na povolenie reneňa neviete kde by sa dal zohnať a koľko by mohol stáť? Pripadne by som potreboval vedieť ako vyzera mohol by som si ho aj urobiť.
-
- 5 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, potřeboval bych radu. Mám fabii 1.4MPI 50kw a kamarád má úplně výkonově shodné auto jak já. Ovšem když jsem ho vyzkoušel, tak mi připadá že má o něco rychlejší akceleraci a je to opravu vidět, když přidám plyn. Neví někdo, čím by to moho být? Nemá ho ani přečipovaný nic,možná o rok straší...napadlo mě že to může být vinou čerpadla, či výfuku, protože je trošku hlučnější...nebo snad seřídit diagnostickým přístrojem?? Nevím čím to může být...ještě bych měl otázku zda se dá snadno dostat k filtru u palivové nádrže, zda není třeba znečištěný, či je lepší už koupit nový..děkuji za rady
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, Mám problém se stavem vody v chladiči.Při raním jinak bez problémového startu svítí indikace vody. Stačí nechat motor běžet minutu pak chcípnout a znova nastartovat a voda,už nesvítí.Vody je v nádržce v normálu. Dělá to jen když je venku chladneji(10stupnů) v průběhu dne je to bez problémů. Setkal jste se někdo s něčím podobným?Kde je chyba? Předem díky za každou radu i snahu poradit
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Kámoš mi říkal, že některé motory 1.4 MPi jsou německé a jiné české.... ty 8 ventilů to jsou české výroby? a s 16ti to jsou německé? Jedná se mi o to, že ty německé mají 2 rozvodové řemeny... a výměna výjde na nějakých 6000... a ty české motory mají jen jeden a cena do 1000Kč což je celkem rozdíl...
-
- 13 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám problém se svoji Fabií rv.2001 1,4MPi/50kW. Přibližně po 15km po nastartování auto chcípne a nejede. Nejde nastartovat, musím počkat tak 15 minut a potom je možné ujet tak 10km, než to začne znovu. Kontrolky neukazují žádnou závadu, auto bylo 2x měřeno na počítači, který také neukázal žádnou závadu. Tyto věci už byly na zkoušku vyměněny: - jednotka motoru - škrtící klapka - čidlo teploty vzduchu - Halův snímač teploty - čidlo vody - zapalovací lišta svíček A problém stále přetrvává. Nesetkal se někdo s něčím podobným? Děkuji za radu.
-
- 45 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
A co říkate na tento moter celkově.Mě by zajímalo jaký kromě výkonu je rozdíl s 50kw.A pokud je to jen výkon,proč ho tedy začali vyrábět.Upravovat něco co má horší parametry je přeci hloupost ne?44kw začali varábět později,myslím konec roku 2000.
-
- 33 odpovědí
- 22,6tis zobrazení
-
-
Zdarec chlapi. Asi dvakrát po natankování na OMVmi začali klepat ventily. Mělo to zvuk jak šicí stroj.Myslel jsem že to budou hydroštely ale bylo to velice nepravidelné. Na volnoběh i při vyšších otáčkách a třebe jen pár sekund. Včera jsem natankoval na shell a je klid. Stalo se vám to někdy? Zdar Bobek Fabia 2001 1.4Mpi
-
- 26 odpovědí
- 9,1tis zobrazení
-
-
Když nastartuji motor a dám ho i při volnoběhu nebo za jízdy nad 3tisíce otáček při kterémoliv stupni tak mi to začne v motoru strašně hučet..jako kdyby se něco o něco třelo jako kdyby plast, nebo něco nebylo pořádně upevněno...ale může to být pouze má domněnka...dělá to zvuky jako by auto mělo tak 5tisíc otáček a výš. Mohl by jste mi prosím někdo poradit děkuji moc...
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Potřeboval by jsem prosím poradit - v autě jsem začal včera slyšet divné zvučení když jsem dal motor nad 3tisíce otáček i při volnoběhu. Zjistl jsem že jeden ze 3 úchytů na alternátor k motoru je povolen a ze zadní strany to vypadá jako by se ulomila hlava šoubu. Horší to je s druhým úchytem na bloku motoru - je celý nalomený, žřejmě že alternátor kvůli volnosti kmital. Existuje nějaká možná varinta svaření v bloku, nebo něco podobného? Tuším totož že za výměnu bloku by to byla šílená pálka....a to bych spíše to auto už prodal než to měnit...děkuji moc za radu....
-
- 7 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, chtěl jsem Vás poprosit o pomoc. Mám Fabii 1,4 -44kw a už delší dobu se mi stává (ne pravidelně), že při jízdě, když se motor zahřívá (nedosáhne 90 stupňů) a vyřazení rychlosti mi otáčky spadnou pod 800 a kolísají až do cca 2000 a motor má tendenci zhasnout. Po zařazení a rozjetí se vše uklidní a motor běží tak jak má. Navšívil jsem několik servisů (značkových i neznačkových) a v každém se dozvim něco jiného. Klapka je vyčištěná a prý je v pohodě. Už několikrát byla napojená na PC, jednou zobrazovala chybu škrtící klapky - 100% výkonu při volnoběhu, podruhé škrtící klapka OK ale katalizátor ukazoval -30 stupňů při zahřátém motoru. V jednom servise mi bylo řečeno …
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím pánio odborníci! Skorej ako zacnem tak len ze som rad ze existuje toto forum, lebo kopec veci som si precital a naucil sa....vdaka. a teraz moj problem: 1. ze mi nestupa ručička ukazovateľa treploty iba niekedy, s tým som sa zmieril, že asi budem musieť vymeniť tepelne čidlo....spravne? 2. že skoro neustále mi svieti kontrolka elektroniky motora som sa tiež zmieril, nakoľko nijaké ine vedľajšie účinky to nema, 3. ale stalo sa mi pred asi 10 dňami toto: mal som v nádrži cca 7 litrov benzínu a počitač ukazoval dojazd asi 80 km, zasiel som na SHELL, natankoval som do plna nádrž, vyplatil, naštartoval a asi po 50 metroch (v najväúčšej premávke) mi to chciplo, a nie…
-
- 22 odpovědí
- 10,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám dotaz zda někdo neví jak zjistit verzi SW v ŘJ a jestli někdo neví jaké jsou změny v jednotlivých verzích ? Resp. co se fixovalo. Konkrétně se zajímám se o Fabia 1.4 MPI, ale ostatní modely budou také poučné. Díky moc za jakékoliv podněty
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-