Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI

1. Zahájeno uživatelem one-z,

Chtěl bych poprosit majitele fabie SDI jestli by mi nezjistili spotřebu při ustálených tacho 90, 100, 110 a 120km/h. Moc díky za ochotu tomu kdo mi to zjistí

• 23 odpovědí
    • 8,2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Rasmus,

Zdravím, už dva dny sedím a pročítám toto super forum ale na vyřešení mého problému jsem nenarazil. Před měsícem sem si pořídil Fabii 1,9 TDI r.v. 2001, naj. 142000 km. A ted k mému problému. Při záběru motoru a při přeřazování jednotlivých rychlostních stupnů sliším a i cítim takovou tupou ránu z motorového prostoru. Projevuje se to i když jedu třeba na 2 rychlostní stupen a sundám nohu z plynu tak to bouchne a když opět přidám plyn tak znova rána. Jako kdyby se mi hnul celý motor směrem vpřed a pak zase vzad. Nemohou to dělat silenbloky motoru? Spodní silnblok s převodovky k nápravě jsem měl venku a vypadá v pořádku. Nemáte s tímto problémem někdo skušenosti? Ner…

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem tweetinka,

Prosím o jakýkoli nápad. Mám fabii RS(1.9TDi-96kw) a mám takový problém při jízdě začaly vycházet divné zvuky bud z převodovky nebo z motoru.. je to zvuk jakoby hlučný chod, ale pouze když je zařazena rychlost a noha na plynu, na volnoběh, nebo rychlost bez plynu to nedělá. na palubce nic nesvítí, ani výkon tím není omezen, řadit jde bez problémů. Nevíte čím by to mohlo být? Má najeto 105tis.km. Uvítám jakoukoli radu. Děkuji moc

• 3 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Liapor,

Ahoj,mám týden Fabii 1.9 SDI a prosím jestli mi někdo pomůže 1. Jakej olej to baští?Musí splňovat normu VW 505.01 nebo snad 501.01 nebo jinou?Je to 5W-50 nebo stačí 5W-40?? 2. Kolik vám stála výměna rozvod. řemenu na SDI?Já mám k tomu sice vzorně vyplněnou servisku,ale když jsem volal do dotyčnýho servisu tak tam prý auto vůbec neviděli Díky za radu L.

• 8 odpovědí
    • 7,8tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem lindak2,

chcel by som sa opýtat mal som zlu vahu vzduchu auto ide dobre ale stale sa mi to nezda. hodnoty na vag s tou novou-použitou su take ake maju byt ale aj tak sa mi to nezda. Mohol by byt rozdiel medzi uplne novou vahou a dobrou použitou.dik za radu.

• 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem zdenek1712,

Zdravim,dneska jsem byl v servise a řekli mi že mam přidřenou volnoběžku na alternatoru a druhy mech.zase řikal že je to tlumici kladka s volnoběžkou jsem normalně zatočil a zdala se byt OK a ta tlumici kladka se mi zde byt dobra,řemen je napnuty jak struna tak nevim

• 2 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem rostis,

Ahoj všem zde přítomním,Chystám se kopit koupit Fabku 1.9 TDI,jistě to tu již bylo někde zmíněno,ale než bych to vše přečetl nebo spíše někde našel tak se zkusím rovnou zeptat.Jaké jsou servisní intervaly na tomto motoru a co a kdy se zhruba mění,kdy se dělaj rozvody a co ostatní věci.Chtěl bych tak motor do 150000km tak abych věděl co mne čeká.Na co si dát pozor při koupy.Díky moc všem co někjak poradí.

• 4 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Marek H,

Ahoj všichni, koupil jsem fabii 1,9 tdi 74 kw a mám problém s maximální rychlostí. Do cca 140 km/h bych řekl, že zrychluje v pohodě (srovnávám s 90 koňovou xsarou td), ale potom motor prostě zdechne, s vypětím všech sil se dostanu na rovince nebo z kopečka na 170 km/h a víc nic, tenhle motor přece musí jet 190 km/h bez problémů. Může mi někdo poradit co to může být? Diagnostika ok. Mohla by to být váha vzduchu? Všem děkuji za odpověď

• 36 odpovědí
    • 13,7tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem zdenek1712,

ahoj,fabia sdi,najde mi nafta do palivoveho filtru, nevite kde muže byt chyba???diky

• 14 odpovědí
    • 7tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Refi,

Zdravím všechny.. chtěl bych se Vás zeptat na jednu záležitost. Nejsem žádný odborník, ale nedá mi to se nezeptat. Z řídící jednotky motoru mi jde 6 hadiček... dnes sem zjistil, že hadička č. 4 vede nněkam kolem motoru za váhu vzduchu.. a na jejim konci nic neni.. prostě je jakoby vypojena.. hned u ní je takovej zelenej čudlík (nejspíš čidlo) kam mi přišlo, že logicky patří... tak sem jí tam nastrčil s tím, že mi nejspíš někdy za jízdy vypadla.. ale když sem natočil motor tak za 3 sekund chcípnul a už sem ho nenatočil... otevřel sem kapotu... hadičku odpojil.. z ní zasyčel vzduch.. a po odpojení sem zas auto normalně nakopnul. Zajmá mě, zda je normální, že je …

• 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Losky83,

Ahoj, nemáte někdo fotky a postup jak vyčistit EGR u Fabie 1.9 TDi? Díky

• 3 odpovědi
    • 5,5tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Pavel Vlach,

Ahoj, rád bych Vás požádal o radu. Jsem čerstvým majitelem Fabii I 1.4 TDi 59 kW (r.v. 2006). Připadá mi, že vůz má, cca i 1 litr vyší spotřebu a nemá takové zrychlení jako ostatní stejné typy. Mohu srovnávat, máme je u nás v práci jako služební a několik jsem jich používal. V čem by mohla být příčina? Moc děkuji za radu. Pavel

• 0 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Buldok,

Ahoj kolegové Chtěl bych vás poprosit o radu, jestli ste se někdo nesetkal s tímto problémem. Při studeném motoru se nic neděje a auto jede, tak jak má...ale jakmile teplota motoru přesáhne hranici 80 stupňů, tak je zle Motor začne hrozným způsobem cukat, jako by šel na jeden válec, spotřeba vzroste z 5litrů třeba až na 8 litrů a přestane jít za plynem. Ani volnoběh není v pořádku, přiněm se auto třese jako traktor. Pod 2 tisíce otáček se prakticky nedá ject... Někdy se povede, když několikrát za sebou chcípnu a nastartuju motor, tak běží zase chvíli normálně. Byl jsem s tím na VAGu a ten nic neukázal....Na dieselpower foru jsem četl pár podobných témat, že by to mohl…

• 3 odpovědi
    • 5,5tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem esomarena,

Zdravim, uz zase neco resim na F1 1.4 Tdi...tentokrate je to, ze muj ted uz (ne)znamej, prodavam naftu redenou hydraulickym olejem..nikdo nevi v jakym pomeru to redil, ale kazdopadne se mi v nadrzi objevilo cca 25 litru teto nafty..hned jak jsem to zjistit tak ji dolil plnou normalni nafty a pridal jsem aditivum a cisteni palivovy soustavy a vstriku..auto jezdilo jak ma, obcas se pri startu zakourilo bilym dymem...ale..posledni dobou mi nechtelo moc dobre startovat a tak jsem to protocil vic nez je asi zdravo a rozkmitala se mi kontrolka zhaveni a elektroniky motoru...kdyz nastartuju tak auto jezdi uplne normalne...snizeni vykonu ani nejaky dym nepocituju...myslite, ze by…

• Negativní
      • Pozitivní
    • 16 odpovědí
    • 11tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem sekino,

zdravim, mam fabcu 1.9 TDI PD 74kw, s chipom, ktory som daval zhruba pred 2 rokmi, vtedy to islo jedna basen. 2x do mesiaca chodim po dialnici domov a zistil som ze ten vykon co to malo uz je davno prec, maximalka s bozou pomocou 170km/h podla tachometra, 5. stupen netaha skoro vobec, kdezto pred 2 rokmi som este citil tah na 5. stupni. vtedy to slo zhruba 205 maximalne podla tachometra. Bol som na servisnej prehliadke pred 2 mesiacmi, takze su vymenene vsetky filtre olej a tak. Otacky na 4. stupni tak max. 3,8tis na 5. tak 3.3tis predtym to bolo na 5. urcite 4tis, no najviac ma trapi to zrychlenie, ked nemozem skoro ani predbehnut auto na normalnej ceste. Vie mi niekto…

• 4 odpovědi
    • 3,9tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem lukisvk,

Mam najazdene 44 000km, pri 45 000 bude vymena oleja+ vsetkych filtrov. Mam vsak dilemu s ktoru si neviem rady. Pozeral som na Palivovy filter a ten nema zaiden vypustny ventil na odvodnienie ako pri 1.9TDI, je tu teda otazka ci mam vymenit aj palivovy filter alebo ho vymenit az po 60 000km... Filter MANN vychadza na 27€ takze to nieje az taka ciastka, podstatne aby som neostal niekde stat v zime resp. nenastartoval. + Ak ho aj vymenim, ako mam odvzdusnit palivovy system, pripane ci staci stary odpojit a do noveho naliat naftu (ake mnozstvo?) a opet iba zapojit. Vopred vsetkym Dakujem za reakciu!

• Negativní
    • 7 odpovědí
    • 8,9tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem felda16,

mate nekdo fabii rs a mate tam nekdo turbo arl??jsem si ho totiz koupil a nepasujou mi tam hadice,tak jestli nekdo poradite jak to mate vyreseny??

• 1 odpověď
    • 2,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Hary 7,

Nastartuju vylítne na 1000 a chcípne to zopakuju 10 krát a pak jede supervag píše snímač vačky ten jsem vyměnil pořát stejné nemněl někdo stejný problem

• 3 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem kolin87,

chtel bych se zeptat mam fabii 1,9tdi 74 kw necham ji nastartovanou na volnobeh a tak po minute zacne piskat turbo slapnu trochu na plyn a prestane nevite nekdo cim to je

• 11 odpovědí
    • 6,6tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Ghofig,

Ahoj. Na moji Fabii 1, 1,9TDi pocituji poslednich par dnu vibrace do pedalu. Dela to bud pri rozjezdu, pri pridani z malych otacek nebo pri plnem plynu na trojku do kopecka. Zkousel jsem pomalu couvat do kopce a pri tom je vse v poradku a nedeje se nic. Navstivil jsem dva servisy jen tak informativne na pokec a v jednom rekli, ze je to dvouhmotak a rovnou vymenit i spojku a pry to bude tak kolem 30 tisic, v druhem rekli, ze pry silentblok. Tak nevim, cemu mam verit. Je nejaky zpusob, jak to diagnostikovat nebo rozpoznat? Pripadne vibroval by dvouhmotak i za jizdy, pri pridani plynu? Predem diky

• 2 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem sprg,

Dobrý den, jsem tu nový. jelikož měním zaměstnání a již nebudu mít služební auto,(doted combi 1,4 16V), vybírám něco podobnýho jako soukromé. Jasná je fabia combi.Chci spolehlivé auto, bez nutnosti nákladných oprav s nízkou spotřebou..Z toho mi vychhází 1,9 SDI..Je mi jasné že výkonově to nebude takové jako služební 16V, ale závodit nepotřebuju..Jel jsem s octavii 1,9 SDI a nepřišlo mi to zas tak mrtvé.. přemýšlel jsem i o 1,4 16 V..ale tam to se spotrebou a spolehlivostí nebude tak dobré jako u SDI..Nebo se mílím..Procetl jsem tady vsechna temata a dost se tu pise o poruchách motoru u 16V (zere olej).. Tak nějak mi vychází nejlíp SDI..Je to dobrá volba??Jaké máte zkuše…

• 76 odpovědí
    • 37,8tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Losky83,

Ahoj, nedávno se mi podařilo blízko Turnova vzít asi 30cm hlubokou díru a prorazit obě kola. Od té doby se mi zdá, že brzdy reagují nějak divně. Normálně je pedál takový, že mi zabírá jakoby měkce a je to ok, ale jak se rozjedu po dálnici na nějakou vyšší rychlost a chci brzdit, pedál je tvrdej jak šutr a auto moc nechce brzdit, po druhém sešlápnutím pedál změkne a už brzdí tak jak má. ABS normálně funguje. Když zastavím na křižovatce, držím nohu na brzdě, po pár vteřinách se pedál začne propadat. Nikde nic neteče, nikde není nic poškozeného, ale asi mi odchází tandemové čerpadlo nebo mě napadla ještě jedna varianta, kterou jsem tady četl, že může odejít nějaká hadička o…

• 1 odpověď
    • 1,7tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem zdenek1712,

fabia SDI Zdravim,koupil jsem SDI,ale zda se mi že jak ji šlapnu. tak dost kouři???je to normalni ,nebo kde muže byt chyba-nechat zeštelovat čerpadlo ,jinak jede pěkně.......diky

• 3 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem esomarena,

Zdravím všechny škodováky...zajímalo by mě, jestli jde např. při chiptuningu nebo při nějaké jiné úpravě, posunout zátah turba do nižších otáček...jestli se nekdo svezl s tříválcovým TDicku tak ví o čem mluvím...zabíra při zhruba 2200 o/m a ideální by bylo ještě tak o 500 mín..co říkáte?dík za každou odpověď...Marek

• 5 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Gregorek,

Zdravím. a obracím se na Vás s dotazem jak dlouho trvá výměna rozvodů? Kamarád nedávno měnil rozvody na octávii 1,9tdi a říkal že na tom makali snad celé dopoledne. Osobně jsem měl za to že je to práce tak na hodinu, ale asi jsem vedle jak ta jedle...

• 2 odpovědi
    • 20,1tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.