Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Chtěl bych se zeptat, jestli se vám motory TDI u Fabie, Octavie atd. rozjíždí bez plynu, známý má TDI a bez plynu se to rozjíždí špatně, většinou to zhasne a naopak atmosférický dieselový motor např. u Felicie nebo Fabie SDI se rozjede bez problémů bez plynu.Je to normální nebo nějaká chyba?Díky za rady
-
- 10 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
-
Zdarec, Na maxidotu se mi objevuje tato hlaska a sviti kontrolka motoru. Toto jsem nasel na dieselpoweru: "Emise do dílny" se vypisují při nekorektních informacích z teplotního čidla. Je buď vadné, ale častěji je problém v konektoru - při výpisu "sporadická chyba" na diagnostice. Zpětné vedení plynů je EGRventil. Mate s timto nekdo zkusenosti. Vag nemam, kdyby jste byl nekdo ochotny v okrese Opava a okoli, pres tyden byvam taky v Praze. Predem diky za odpoved.
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdarec chtěl bych se zeptat mam fabii sdi 2001 a vag píše poruchu snímač teploty paliva auto se za studena chvěje co to je snímač teploty paliva kde to je a kolik to stojí předem moc děkuji
-
- 1 odpověď
- 7,4tis zobrazení
-
-
Ahoj vymenil sem prevodovku a neukazuje mi tacho,muze mi nekdo poradit ? jde to vubec rozchodit ? mam prevodovku z novejsiho modelu kde to bere z ABS.jakou jednotku musim vymenit aby mi to chodilo ? popr co se jeste musi vymenit, budiky ? jde poznat podle cisla na te jednotce ze signal pro tacho bere z ABS ? diky vsem za rady !
-
- 5 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Tak mám zese jednu starost od auta se mi ozejvá takový divný zvuk ....jako kdyby se zadíralo ložisko nebo něco někde dřelo....nejdřív to bylo slišet málo a nevěnoval sem tomu pozornost ale bohužel to zesiluje.... divný je to že při rozjezdu na volnoběh je to daleko silnějsi a na volnobeh když pustim víc spotřebiču tak to jakoby taky zesilí(ale to se mi muze zdat a jen si to namlouvam).... mám takovou teorii že jak už namě párkrát vyskočila chyba stim dobijenim a hned zase zmizela..... jestli nahodou jakoby už třeba nedře zbytek uhlíku v auternatoru.... nebo ja fakt nevim co to může bejt...nestalo se vám někdy někomu něco takovýho...? nějákej podobnej pazvuk?? ztoho zase…
-
- 7 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
nevite nekdo co s tim??jak jedu s autem nad 130,najednou prestane jet jako kdyby nemela naftu,zastavim ,startuju,po chvili chytne,jedu dal...kdybych jel 90kou,jela by stale...zkousel jsem menit rídíci vstrik ale nic...diky za rady
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Mám takový asi trapný dotaz na olej. Takže mám SHELL HELIX PLUS DIESEL VA 5W/30 a všude píšou, že je tento olej dobrý zejména na studené starty, jedu za 2 týdny do chorvatska až na korčulu,a mám obavy aby tomu oleji nedělalo to horko a ta porce km problémy. Děkuji moc za info. A a prosím, když dojedu např na benzinku, že potřebuju natank. , jak dlouho bych měl nechat nastartovaný, aby se ochladilo turbo, všude píšou že se to má dělat, ale nikde jsem nenašel jak dlouho , vím jsem marný, ale díky moc (1.9 tdi pd , 74 kw, 2005 , 130000km )
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
ahojte, vcera mi zacala svetit cervena kontrolka chladiacej kvapaliny, voda bola asi 1 cm pod ryskou MIN...dosiel som na najblizsiu benzinku cestou mi prestala svetiti kontrolka a kedsom otvoril kapotu,tak voda bola zase v poriadku na ryske MAX...moze mi niekto toto vysvetlit, kde sa ta voda straca na urcity cas???? DAKujem
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím vás pánové, mám takovy problém a asi tuším, čím by to mohlo být. Koupil jsem letos auto od mého známého z autobazaru a dle servisky bych měl mít výměnu oleje při 150000 km, ale mám najeto cca 143000 km a dneska se mi zobrazil údaj klíč + nápis oil. Podle mě, když to nesedí, má auto těch 150000 km a zbytek byl ztočený, je možnost jak to poznat na stopro ? Měl jsem auto na kontrole u svého kamaráda v aut.servise škoda a dle faktur z oprav vozidla a datumu jsme si mysleli, že by ty km mohli sedět. Asi ne... Podotýkám, že vozidlo bylo řádně servisováno a vše podloženo faktrurama z aut.servisu( a ověřeno ) škoda a servisní knížkou. Myslím, že prostě chtěl, ať je na vo…
-
- 7 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahojte, mám Fabiu 1,9 SDI 47KW ročník 2003 a chcem sa opýtať či by do nej pasoval motor z Octavie 96 KW 1.9 TDI ? Mám kamoša a on mi povedal že by to pasovalo...tak teraz neviem...mne sa zdá že skôr nebude pasovať. Čiže jednoduchá otázka je to praktický možné ? Poprípade či by ste do toho na mojom mieste išli a pod. Ďakujem
-
- 6 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
-
-
Chci se zeptat, jak má uzpůsobený výfukový systém F1 1.9 TDI? Začalo mi pod nohama u řidiče něco rezonovat (kov na kov cca při 1100 ot.) a trochu to klepe do pedálů (pokud je to tím). Jsou svody, potom vlnovec, turbo, katík a zbytek nebo jak je to tam? A ještě jeden poznatek k tomu, jak mile nastartuji třeba po ránu, splodiny jsou docela silně cítit v kabině...poraďte čím by to mohlo být, případně na co F1 v tomto směru trpí...díky
-
- 11 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
na svoji fabii si chci koupit koncovku vyfuku a libi se mi ta na RS a tak se chci zeptat zda ma fabie trosku jinej zvuk kdyz tam je ta RS koncovka, a pak mam vybranej jeste jeden a to tenhle Koncovka Endrohr HoXX Priemer 2x76mm. 240mm dlhá Prípoj priemer 52mm. a nevim ci se mi vleze do to otvoru v rs narazniku.
-
- 13 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Čau chlapi, potřebuju radu nikde jsem to tu nenašel. Při sešlápnutí plynu a puštění, otáčky nespadnou ale ještě vyletí a až pak spadnou. Děje se to jak za jízdy tak i na volnoběh Vetšinou při zahřátém motoru, ale není to pravidlo. Takže jakmile to chci trochu rozjet tak při přeřazení je motor stále ve "vylétlých" vysokých otáčkách jako bych dál tlapal na plyn a pěkně potahá, jako by se neuzavřel přívod nafty.. Zvlášť v zimě to bylo o hubu hned hrabačky.. Na diagnostice žádná chyba Dík za radu
-
- 4 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Chlapáci, chci se zeptat jaké můžu dát turbo do mého RS místo originálu.. Né, že by bylo špatný, ale časem to budu chtít obměnit kvůli výkonu. Nechci tam nic předrbávat, jen prostě vyměnit a hotovo. Poraďte pls nějakej typ turba.. Díky
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
Dneska sem procházel motorovej prostor jestli tam není něco co by vrzalo,ale to je jinej problém.... Jen pro zajímavost jsem sundal vrchní kryt rozvodu že se podívám jak to tam vypadá..a co sem našel se mi nelíbí.. Je to normální...?
-
- 85 odpovědí
- 18,7tis zobrazení
-
-
Prosím vas,mužete někdo poradit,jak deaktivovat kontrolku oleje po jeho výměně?Vím,že musím podržet čudlík na budících,otočit kličkem a objeví se service oil,pak dat čudlík do prava a misto oil se objeví 3 čárky,ty 3 čarky musím prý nějak potvrddit,aby ta kontrolka přestala vřiskat,víte někdo jak???Díky!
-
- 56 odpovědí
- 18,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat, pořídil jsem si škodu fabia combi 1,9TDi PD 74kW, ale podle mě to žere ne diesla moc nafty. Ve městě kolem 9l (auto vůbec nehoním, spíš naopak) a mimo obec se málokdy dostanu pod 6l. Při otáčkách kolem 2000 mi auto žere 12-16l. Netušíte kde by mohla být chyba? Díky moc
-
- 27 odpovědí
- 9tis zobrazení
-
-
Tak chlapci poslouchejte. Byl jsem dneska na emisích s mým nezničitelným motorem SDI,který má nejeto 170t Km a chlapík co mi je měřiil se zaposlouchal a říkal tohle teda ne..... ty emise nějak spácháme ale tohle nemůžu vytáčet na maximum...z toho motoru jsou slyšet zvuky který tam nemaj co dělat a já mám strach že by jste odešel pěšky. Snažil jsem se poslouchat s ním a je možná pravda že ten zvul byl takovej nezvyklej ale nevypadalo to na kladku nebo něco takového.Mj.rozvody byly dělány před 25 t km.Vypadalo to jako kdyby ten motor byl od 3 tis ot takovej hlučnější a zvuk takovej kovovější.Při volnoděhu není absolutně nic špatného slyšet. Nenapadá vás něco na co bych s…
-
- 10 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
čau , tak se chci jen optat , co mám zas v autě špatného 1,9Tdi 74kw dnes ráno když jsem vlezl do auta , tak jsem měl na palubáku -4,5°C a ejhle , auto nenastartovalo . Nejdřív mělo snahu , tak že chytlo tak na půl , tak na dva ze čtyř a po 3s umřelo , asi až tak na po páté zastartování to rozdejchalo , ale točil jsem tak 5s startérem pokaždé . Auto chytlo zas tak dva a pak na všechny čtyři . Chtěl bych to nějak vyřešit , protože -5°C ještě neříkám zima , věřím že bude o hodně hůř , tak to chci nějak opravit , ale na diag nic není a naftu kupuju většinou u velkých čerpaček , Shell , OMW , atd... ještě jedna věc . předchozí majitel byl docela prase , tak nevím zda tam …
-
- 44 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
-
-
Zdravíčko škodováci, jen mám takový dotaz, po nastartování svýho ropáka je cítit zvláštní zápach výfukových splodin, nevím jak to přesně popsat, ale když jsem toto auto kupoval, tak při nastartování nebo po jízdě byl cítit spíše takový kyselí smrad (docela mi to i vonělo) a dnes to smrdí jako spálenina nebo kouř starýho diesla. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Za jakoukoliv radu předem děkuji... Tankuji na OMV a občas tam naleju i Shel V-power diesel.
-
- 5 odpovědí
- 11,7tis zobrazení
-
-
Mám problém se startováním! Někdy chytne hned, někdy musím točit dlouho a v horším případě nechytne vůbec! V servisu zkontrolovali snad už vše Vag nehlásí žádnou závadu! Při zkoušce jestli stříka nafta tak z čerpadla jde zpěněná nafta! Prosím o radu! Dík!
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdrávíčko , mám takový problém, při sešlápnutí plynového pedálu se rafika otáčkoměru pomalu zvedá do otáček, úplně jinak je tomu, když vyšlápnu spojku, to jde potom vcelku rychle až je cítit takové to škubnití motoru. Četl jsem zde nějaké diskuze k obdobným problémům, kde jsem se dozvěděl, že by to mohla být váha vzduchu či palivový filtr...po logické úvaze jsem to vyloučil, když při vyšlápnuté spojce to jde do otáček bez problémů. Spíš bych řekl, že s tím bude mít něco společného právě ta spojka. Mám najeto 135 tis. a jsem 3. majitel. Taky je ještě jedna možnost, že je to u fabie 1.9 TDI PD normální, ale kamoš co má octavii 1.9 TDI tak se tomu divil. Poraďte co s tím…
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Prosím o radu jestli na Fabii PD 74KW+čip , naistalovat vstřikovače z 96KW, můžu je mít za 10000kč nové, nebo jen trysky. Poradí někdo jake nechci,aby to moc kouřilo. Stačí mi 110KW.
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Nevím si rady s jedním problémem u Fabie I, TDi PD 74 Kw, rok 2002. Občas se stane, že starter motorem jen točí a ten nechce nastartovat. Po cuknuti starterem přes rychlost a opkovaném startovaní uz chytne. Pak několikrat opět nastartuje a tak je to pořad dokola. Pořadně jsem se na to jeste nepodival ale pamět zavad ve vsech ŘJ je čistá,čerpadlo v nádrzi tlakuje. Dál bych myslel jeste na relé vstřikovacího čerpadla.Máte taky nějakej tip?? Díky
-
- 11 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-