Elektrika
579 témat v tomto fóru
-
Ahoj, potřeboval bych poradit kde najdu relé pro palivové čerpadlo. Motor CFGB - 125kw. Dále co znamená ta chyby na žhavící svíčky. Jsou již vyměněné. Výpis z diag... 4978 - modul zhavicich svicek 1 P0670 00 [039] - chybna funkce Nepotvrzeno - Testováno od smazání paměti info o závadě: Stav závad: 00000001 Priorita závad: 2 Frekvence závad: 1 Kilometry: 277369 km Datum: 2025.02.08 Čas: 00:06:28 Otáčky motoru: 0.00 /min …
-
- 0 odpovědí
- 456 zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Čau, mám Superb II, 2013 (před FL), 2.0 TDI 125kW 4x4, kombi, Laurin&Klement. Koupil jsem už s nefunkčním vyhříváním sedadel. Zmínil jsem to mechanikovi, za kterým jezdím, ten všechno proměřil a nenašel závadu, až pak volal známýmu do Škodovky a ten mu poradil jak diagnostikovat řídící jednotku vyhřívání sedadel. A vypadá to, že je špatná, nedokáže správně dávat příkazy. Problém je, že osmi pólový řídící jednotky se dají sehnat všude možně i pod 500Kč, ale já potřebuju 16 pólovou, konkrétně typ 3T0 959 772 B, ale ta se nedá skoro nikde sehnat, kromě origa, který stojí přes 4000Kč. Díval jsem se na zahraniční obchody a tam je pod tímhle označením řídící jednotka pro rů…
-
- 4 odpovědi
- 795 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, Superb (před FL) mi přes 3 měsíce stál venku na mrazu kvůli nefunkční mechatronice převodovky. Tím, že auto stálo se samozřejmě objevily další problémy. Jedním z nich jsou prosvítající kontrolky na přístrojovce. Například blinkry. Jakmile mám zařazeno D, tak svítí oba dva. Levý slabě, pravý silněji. Pokud zařadím P/N a sundám nohu z brzdy, rozsvítí se klasicky kontrolka, že nestojím na brzdě a s ní zhasne levý blinkr. Na funkci blinkrů to nemá vliv - fungují normálně. Dnes se mi rozsvítila rezerva a s ní slabě prosvítá kontrolka oleje. Kontrolka oleje zároveň bliká, když spustím pravý blinkr. Na levý blinkr nereaguje. …
-
- 2 odpovědi
- 488 zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
- 10 odpovědí
- 781 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, mohl by někdo poradit kde by mohl být problém? Přestala mi fungovat celá pravá část tlačítek na volantu včetně kolečka, podsvícení funguje, ale jinak je to uplně mrtvé, takže nepřepnu na palubáku nic, nenastavím. Co jsem tu hledal tak problém byl jen s vymačkaným kolečkem, ale tady nevím, zda je vadný celý ovladač nebo to může být i podvolantovým kroužkem nebo něčím jiným. Nechci se v tom hrabat sám, tak jestli doporučíte kdo by se mi na to mohl na Moravě (Olomouc, Ostrava) podívat? Díky Vag píše toto: Adresa 16: Elektronika volantu (J527) Labely: SVO\5K0-953-569.clb Řídící jednotka SW: 5K0 953 569 AL HW: 5K0 953 569 AL …
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám takový problém potřeboval bych u mého supa na maxidotu odstranit staré telefony. Ale nevím jak, každá rada se hodí. Díky moc
-
- 3 odpovědi
- 708 zobrazení
-
-
Pekny vecer skusal som hladat podobne vlakno ale nenasiel som konkretne vlakno s mojim dotazom… chcel by som spravit upgrade climatronicu a kupit z b7 s označením 3aa907044e a nasledne ho vymenit kvoli tomu ze mam aj mib2 krajsie to ukaze… vedel by mi niekto prosim poradit ako to spravne nakodujem ked to budem mat vymenene? Nasiel som na yt video kde je ukazane aj kodovanie len ten panel je bez webasta ja budem mat aj s webastom nakolko je v aute webasto tu je link na video kde je kodovanie ukazane a zaujima ma ci viem to kodovanie pouzit s climatronicom ktory bude mat tlacitko nez.topenia tak isto auto,,, dakujem za dotazy
-
- 0 odpovědí
- 355 zobrazení
-
-
Ahoj, prosím o radu zkušenější. Dnes smrad v autě, jako když se pálí spojka nebo plasty. Google pomohl >> Pálení plastových částí přídavného elektrického topení - PTC případně jeho kontaktu. Nastudoval jsem dílenskou příručku a šel na demontáž. Sice pomalu ale dostal jsem se až k samotnému VYTAŽENÍ PŘÍDAVNÉHO ELEKTRICKÉHO TOPENÍ (1K0963235G). A nastal problém. Vytáhnu ho jen na cca 90% a pak se zarazí o ocelovou část palubky (viz foto 1 horní červená kružnice), na které je přimontován kolení airbak (airbag je samozřjmě demontován), a nejde dovytáhnout. Ať s ním kroutím jak chci, tak prd. CO S TÍM? JAK TO DOSTANU VEN? Příručká jen v tuto chvíl…
-
- 9 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj všem, dnes ráno se mi na infodispleji zobrazila hláška "natáčení světel (AFS) nefunkční - návod k obsluze" + svítí oranžová kontrola žárovky. Pravdou je, že se po nastartování světla ani nehnou, což opravdu potvrzuje nefunkčnost. V návodu k obsluze píšou, že AFS nefunguje, pokud je nastaven Turistický (cestovní) režim na ON a je třeba ho tedy zrušit v hlavní nabídce (ASISTENT), ale problém je, že mi tato volba z hlavní nabídky zmizela. Její existence v nabídce je dle návodu podmíněna přítomností systému AFS, což ještě včera bylo ok, ale jakmile AFS přestalo fungovat, tak tato volba již k dispozici není. Zkoušel jsem "tovární nastavení", nepomohlo to. Máte někdo tako…
-
-
- 75 odpovědí
- 205tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
dravim v poslednej dobe mi na S3 začalo blbnut otváranie kufra. Keď dám otvoriť kufor tak sa vôbec neotvorí ostane len pootvoreny. Musím ho xabuchnut na silu až po niekoľkých pokusoch už otvára. Vo vcds mi nenašlo žiadne chyby taktiež som skúšal nastaviť aj dorazí.
-
- 0 odpovědí
- 620 zobrazení
-
-
-
Zdravim, mame superba II rv. 2010, dovoz francie, 103kw 2.0.TDI. V autě je dvouzonova klimatizace. Zjistil jsem, ze nam funguje pouze leva cast automobilu, kde topeni topi. Z prave casti vozidla jde pouze studeny vzduch. Pri maximalnim nastaveni teploty fouka v prave casti pouze takovy vlazny vzduch. Nejhorsi je to pri ranu, kde se odmrazi jen leva cast okna teply vzduchem. Ma prosim nekdo napad ci informaci, cim to muze byt? V servise jsem jeste nebyl, zkousim se prvne pozeptat zde. Predem se omlouvam za diakritiku Dekuji Dan
-
- 17 odpovědí
- 17,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím už jsem bezradný zjistil jsem při zapojení vleku že mě nejde zásuvka koukal jsem na pojistky i preventivně dal jiné a nic. Kouknul jsem na zásuvku zdála se mě dobrá ale stejně jsem dal novou a také nic. Diagnostika nehlásí žádnou chybu na jednotce. Tak už jsem bezmocný nevíte někdo naco se ještě zaměřit prosím.
-
- 2 odpovědi
- 612 zobrazení
-
-
Zdravím, na škodě superb 2 jsem si měnil pojistku, což tím jsem způsobil to, že mně nejde otevřít panorama, jsem si jistej že to jde přes VCDS odblokovat, nevíte jak se to odblokuje přes diagnostiku VCDS ?
-
- 0 odpovědí
- 587 zobrazení
-
-
Dobrý deň, chcem poprosiť o radu prestali mi ísť predné stierače. Diagnostika ukázala chybu 00153 - motor stierača (V216), 004- žiadny signál / komunikácia, Stav Závad :01100100. Poistka v poriadku, v konektore čo ide do motora idú tri vodiče +12V -12V je tam, fialoví asi signálny tam so nameral asi 2,5V ale neviem čo by tam malo byť. Ako ho premerať odkiaľ ide ? Da sa nejako zmerať motor či je dobrý? Alebo kde by mohla byť ešte chyba? Za odpovede vopred ďakujem.
-
- 3 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, prosím o radu, na zpětném zrcátku SII mi odpadl konektor vyhřívání skla zrcátka. Díval jsem se na nový náhradní díl (4F0857536AH) a při pohledu na cenu jsem se zhrozil (cena kolem 8tis). Nemáte někdo zkušenosti, zda lze konektor přiletovat zpátky? Diky
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj muzete mi nekdo poradit proč mi porad sviti pravy predni blinkr ? Jel jsem po dalnici a najednou se mi rozsvitila lampicka na palubce (zkontrolujte pravou predni smerovku). Kdyz auto zamknu a jdu pryc tak porad sviti, proste tam jde neustale proud jako by to bylo napojeny primo na baterce. Aktualne jezdim s odpojenym blinkrem. Dekuji za rady
-
- 27 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, nainstaloval jsem do kufru Skody Superb 2 Combi (2010), led osvětlení kufru . Svítí skvěle, ale mám jeden problém. Pokud kufr zavřu, tak vše zhasne, včetně odjímatelné svítilny, to je správně. Ale problém nastane, pokud vůz uzamknu, tak na odnímatelné svítilně v kufru se rozsvítí asi po 2 vteřinách od uzamčení světlo (konkrétně 1ze3 žárovek na svítilně) Pokud vrátím zpět originální osvětlení, tak se tento jev nevyskytuje. Čím to může být způsobeno, auto žádnou chybu nehlásí, vnitřní osvětlení není zapojeno na diagnostiku. Díky za rady ???
-
-
- 44 odpovědí
- 28tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, prestalo mi svitit osvetleni kufru a pri odemceni a otevreni kufru tak to central po chvili zamce. Draty sem prosel a jsou ok. Na zamku 5 dveri byl uhnitej pin tak jsem dal novej zamek a porat nic. Na co se mam jeste podivat? Diky
-
- 4 odpovědi
- 651 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čau, vyměnil jsem žárovky za led ne všechny (jen mlhovky, zpátečku, spz) ledky jsou s canbusem takže by neměli psát chybu. Parkovačky mám taky led a ty chybu nehlásí. Je možné vypnout hlídání žárovek ? Ve škodovce mě bylo řečeno ze u spz jde vypnout hlídání ale u dalších žárovek mechanik nevěděl. Tak se ptám vás aby jste mě řekli jak to udělat nebo poradili někoho. Děkuji moc za rady ☺️
-
-
- 11 odpovědí
- 10,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, nepodařilo se mi nikde dohledat info k optickému parkovacímu systému (podle manuálu "pomoci při parkování") u superbu II, tak bych rád zkusil zdejší zkušené majitele Zvažuji koupi superba a jak koukám po inzerátech, všiml jsem si, že i když mají auta 12 parkovacích senzorů, v některých případech OPS ukazuje 360° záběr (viz foto), někdy ale ukazuje jen 8 senzorů, tzn. před autem, za autem, ale strany neukazuje (viz druhé foto). Obě auta mají parkovacího asistenta. Moje otázka je - lze například podle stupně výbavy poznat, jestli auto využívá všech 12 senzorů a ukazuje 360°, nebo využívá jen 8 z 12 senzorů a ukazuje jen vepředu a vzadu, b…
-
-
- 6 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím. Cez víkend som menil na Superb 2 Combi 4x4 L&K dynamické blinkre v zrkadlách a tie malé trojuholníkové "puddle lights" (viď prílohy) za LED. Mali byť Error free. Po výmene oboch svetiel v pravom zrkadle fungovalo všetko, ale po výmene na strane vodiča, blinkre fungujú, ale trojuholníkové LED nie a ani osvetlenie interiéru pri otvorení dverí (ani pri manuálnom zapnutí). Čítacie lampy však po zapnutí spínača na strope svietia. Odpojil som teda tie LED trojuholnikové svetlá a vložil späť do objímok číre žiarovky, ktoré tam boli pôvodne. Interier pri otvorení dverí nesvieti. Pýtal som sa narýchlo servisáka, tak len povrchne odvetil, že to bude nejaká poistka.…
-
-
- 1 odpověď
- 972 zobrazení
-
-
Zdravím, dodělávám si tempomat v Superbu 2009 1.9tdi. Páčku s podporující podvolantovkou mám. Nyní jsem chtěl vést káblik ze svorkovnice podvolnatovky do konektoru ŘJ motoru, který mi chybí. Dle návodů by se mělo jednat o vnitřní protikus konektoru T12d a příslušný pin pro moji motorizaci (vím). Našel jsem si na internetu, jak se ke konektoru dostat. Sundat stěrače, plasty, motor stěračů - to jsem zvládl. Poté jsem odšrouboval plastové okénko pod motorem stěračů, kde by se měl nacházet vrchní protikus cílového konektoru. Pod odmontování jsem ale našel tepelné těsnění a když jsem ho odkryl, žádné konektory se zde nenacházely.. Odmontoval jsem proto plasty pod v…
-
- 0 odpovědí
- 421 zobrazení
-
-
Ahoj kluci. Zacina me trapit KESSY, chytnu na kliku a nic, potom zkusim kliku u spolujezdce a taky nic... musim vytahnout klice a odemcit dalkacem. Se zamykanim problemy nejsou. Vsimnul jsem si, ze kdyz chytnu na kliku, tak dioda na klicku zablika, ikdyz se auto nechce odemknout. Znamena to, ze auto se nepozna s klicem? Muze byt slaba baterka v klicku?
-
-
- 12 odpovědí
- 9,1tis zobrazení
-
-
Ahoj :) někdy se mi stane když vjedu třeba do tunelu že se mi rožnou hlavní světla-což je ok,ale když s tunelu vyjedu tak ještě třeba 5 min svítí než přepne na denní svíceni a to je jasno a svítí slunko.. a většinou mi to hned zhasne jak vyjedu že reaguje hned... nevíte co stím?někdy to udělá i během dne že rozsvítí hlavní světla a po 10 min zase přepne na denní.. díky
-
- 11 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj řeším takový spíš elektronický problém na Škodě Superb 2.0TDI 125kw 4x4 2009 s elektronikou problém je že se sporadicky ukazují chyby ve většině s komunikací. A hlavní problém že nejdou zamknout dveře přední a nefugují zrcátka. Prošel jsem kabely ve dveřích všechny jsem propípal a jsou ok jen je na některých narušená izolace (objednal jsem repas sady na obě strany) ale hlásí mi to na obouch dveřích stejné závady a to jsou: 00446 - omezeni funkce z duvodu podpeti 00532 - napajeci napeti B+ Ale divný je že na všech 4 dveřích je závada s komunikací : 01331 - ridici jednotka dveri strana ridice (J386) 01332 - ridici jednotka dveri strana spoluje…
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-