Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
  1. Zahájeno uživatelem Luďa,

Sem vkládejte vše o spotřebě a vašich dojmech z tohodle motoru

• Pozitivní
      • Negativní
    • 477 odpovědí
    • 155tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Luďa,

Sem pište jen o tom jaký olej do tohodle motoru. Žádný jinný spam.

• Negativní
      • Pozitivní
    • 30 odpovědí
    • 32,4tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem hopa26,

Snad to někomu udělá radost. Učební pomůcka-motor 1,4TSI.pdf

• Pozitivní
    • 1 odpověď
    • 6,8tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Durri76,

Ahojte, menil som si dnes olej na Yeti 1,4TSI 90kW (r.v.2014) a na stranke kde som si zadával parametre mi ponúklo filtre Bosch 7181 a 7183. Kúpil som 7181 a chcem sa opýtať aký je medzi nimi rozdiel. Totiž v aute som mal práve 7183 a vŕta mi to v hlave... Ďakujem

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 1,1tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Luďa,

Sem vkládejte u koho, za kolik a kde zte si nechali zvednout výkon motoru

6. Zahájeno uživatelem churchill,

Zdravim , mám dotaz , nemohu najít vypouštěcí šroub (ventil) ,nebo zda tam vubec je (fridex) 1,4Tsi --12/2014 -- díky za odpověď

• 0 odpovědí
    • 873 zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem banicek,

Zdravím zkušenější Yeťáky, kdo mi poradí. Za 2. měsíce mě čeká 1. garanční prohlídka. Jakou mám šanci, že mi při ní vymění rozvodový řetěz ? O kterém se všude píše, že je hooodně špatný. http://www.auto.cz/problem-u-motoru-1-4-tsi-vytahany-rozvodovy-retez-65864 Zatím žádné problémy nemám, ale do budoucna... dík Banicek

• 21 odpovědí
    • 34,9tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Durri76,

Tak dnes pri návšteve garáže a usadnutiu za volant a naštartovaniu, motor točí no nechytí sa. Pri opätovnom pokuse motor štartovať, motor samovolne štartuje aj po pustení kľúča ako ked vám motor zhasne a START-STOP sa ho pokúša nebehnúť-vypínam zapalovanie, motor off. Opätovne skúšam, motor len točí štartér ako predtým, objavuje sa hláška VYPNITE ZAPALOVANIE. Volaný odťah, sedím v servise. Niekto s podobnou skúsenosťou? 90kW, 58.000Km

• 2 odpovědi
    • 4,6tis zobrazení
  9. Pokud máte někdo tento motor v OIII, Yetim či Superbu zdarma změřím na válcové zkušebně. Nabídka platí do pátku tento týden. Motorpower

• 1 odpověď
    • 2,3tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Rimmer,

Zdravím, nevíte někdo jaký je správný moment na dotažení svíček pro motor 1.4 TSI rv. 2016 CAXA? V dílenské přiručce z roku 2011 je moment 25 NM, v přiručce z roku 2013 je 30 NM, do rukou se mi dostalo i nějaké TPI, ale tam je 22 NM, ale toto TPI přisuzuji Octavii III, která to má v dílenské příručce. Tak jsem z toho trochu jelen. A je při kontrolním vytažení svíčky stejný moment nebo se tam dává jiný, myšleno tak, že kdyz tam vrátím tu původní. Celá problematika totiž řeší, že při správném dotažení je jiskřiště (fajfka) v ideální pozici.

• 0 odpovědí
    • 7,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Luďa,

Sem vkládejte co a po kolika km vá na tomhle motoru odešlo do věčných lovišť

• Pozitivní
    • 17 odpovědí
    • 25,3tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem vita.kulisek,

Tak se nám objevil zcela nový motor 1.4 TSI 110kW,EA211,objednal jsem si jej do Yettiho,viz konfigurace.Nemáte někdo o tomto již info z provozu,zajímala by mne spolehlivost,spotřeba atd. Ani v AS zatím neví nic,jen to,že se konstruktéři vrátili zpět k řemenu rozvodů od zřejmně stále problematických řetězů EA111. Taky ani na konfigurátoru jsem se nedopídil oktanovou náročnost,zda nebude vyžadovat 100okt. Takže zatím budu čekat cca tři měsíce na auto a snad nějaké info o této pohonné jednotce... Scan0001.pdf

• Pozitivní
    • 19 odpovědí
    • 22,7tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem sabris,

Ahoj mám yetiho první zimu,stojí v garáži kde se teplota pohybuje okolo pěti stupnu nad,a když jse vyjel za mrazivého počasí čekal jsem že se auto zahřeje daleko rychleji než moje bývalá O1 1,9tdi 81kw.máte někdo podobné poznatky?

• 9 odpovědí
    • 5,5tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem ladi,

Kolega má problém se studeným startem.Auto chytne hned,ale po nastartování se ozve podivný zvuk z motoru. Dle servisu je to OK,ale pro ucho je to zvlášní zvuk.Viz.odkaz. Je to poměrně nový Yeti,r.v.2015,motor 1.4TSi,92Kw.Máte někdo tento typ?Nevíte co by to mohlo dělat? http://leteckaposta.cz/931881869

• 6 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem HefK,

Ahoj všem hrdým majitelům Yeti mám na vás dotaz. Mám yeťáka s 1.4 tsi, 1,5 roku starého, najeto 57 t. (tedy těsně před druhým servisem). Bohužel se od 53 tis. km potýkám s problémem že motor žere strašně olej. Do motoru jsem již vylil litr a čtvrt a pořád mám rysku na olejoměrce pod polovinou Prvně jsem si úbytku všiml když při jednou teplém zimním stratu zarachtal řetěz, kdy mi v servisu poradili ať zkontroluju hladinu oleje, ta sice byla OK ale cca po 3 týdnech jsem musel dolejvat prní 0,5 litr (upozornil mě maxík) a nyní před týdnem znova 0,5 a při dnešní kontrole jsem musel opět dolejvat jelikož jsem byl zase pod plochou - Z auta nikde nic neteče, měl j…

• 16 odpovědí
    • 19,7tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Karlos24,

Zdravim, mám yetiho vyrobeného v roce 2012, motor 1.4tsi. Někdy když auto dlouho (třeba 10 hodin) stojí tak po nastartování má zvýšené otáčky a motor je strašně hlasitý. Trvá to asi minutu než se to uklidní a otáčky spadnou tam kam mají. Pokuď se pokusím rozjet dřív než se to uklidní, tak se auto škube, že je to až nebezpečný a někdy se ozve i taková řekl bych plechová rána asi někde od výfuku, ale to nevim přesně odkud to jde. Nejbližší autorizovaný servis je asi 35 km, tak jsme s tím byli v neautorizovaným servise, tam si to projel technik a řekl že je to normální, že se musí všechno natlakovat a tak než se vyjede. Takže prý před vyjetím čekat. Máte to někdo taky ta…

• Pozitivní
    • 6 odpovědí
    • 9,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem vadi58,

Nakoľko ja väčšinu km odjazdím v meste a snažím sa znížiť si spotrebu, začína ma zaujímať možný negatívny vplyv nízkych otáčok motora na jeho životnosť. Keď idem 50km/h na 4.rýchlosti MaxiDot mi ponúka možnosť preradenia do 5-ky. Ak preradím do 5-ky otáčky motora sú cca 1180. Zdajú sa mi to nízke otáčky, ale spotreba mi klesá. Čítal som aj článok šéfa vývoja škodováckych motorov - http://auto.idnes.cz...26_automoto_fdv, ale rád by som počul vaše vlastné skúsenosti.

• 17 odpovědí
    • 11,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem berzoras,

Zdravím všechny, podrobně jsem pročítal vlákno týkající se motoru 1,4 TSI v Yetíkovi. Nejvíc jsem se dočet o argumentech proč pořídit či nepořídit 1,2 TSI a proč pořídit a nepořídit 1,4 TSI. Hledal jsem nějaký dobrý informace jak zajet úplně novej motor 1,4 TSI, ale nic jsem nenašel. Písněte někdo zkušenosti, nebo vložte odkazy jak správně zajet novej motor 1,4 TSI. Díkec

• Pozitivní
      • Negativní
    • 21 odpovědí
    • 19tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.