Motor 1.2 HTP
171 témat v tomto fóru
-
Zdravím koumáky a omlouvám se za založení nového tématu... Fábia 51kW začala svítit kontrolka EPC a po napíchnutí tuto chybu: 16804 řada válců 1: katalyzátor malá účinnost P0420 006 co to může být?? a ještě se chcu zeptat, zda má tento hybrid EGR ventil a kde? díky moc
-
- 6 odpovědí
- 13tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdarek,mam.fabii 1,2 51,kw.a po nastartovani a nez se motor ohreje tak pri volnobehu zustanou otacky asi kolem 2000.a pak spadnou to se stava 1-2krat.nez je motor ohrat?????stava se to i tet v 20st,
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Pekný den... dufam ze ma neukameňujete, no neivem najsť odpoveď na otazku : motor htp 12 V 47kw / 51kw motor mal spotrebu 5 / 6 / 7,6 L na 100km... teraz čo sú tie fabie po facelifte majú spotrebu o pol litre menšiu... t.j 4,5 / 5,5 / 7,3 L na 100 km ostatné parametre ako krutiaci moment vykon... vsetko ostalo tak...... Ako je to mozne ? Je to len papierova hodnota alebo sa to naozaj zlepsilo ? Dakujem
-
- 27 odpovědí
- 11,5tis zobrazení
-
-
Ahoj potřeboval bych poradit.Ráno teď když je kolem nuly nebo pod nulou tak hůře chytá pomalu se to rozbíhá jako když tam jde málo paliva ale chod je celkem plynulý,chytá to hůř jako loni když bylo -25 C a otáčky jsou kolem 900 přirovnal bych to v uvozovkách jak když to chytá bez sytiče,vím že tam žádnej není .Za jízdy to mírně cuká když povolím plyn tak i jako zrychlí.Je tam i velká spotřeba benzínu tak i plynu.vím že měřidlo na palubní desce je informativní ale ukazuje mi to okolo 7 dálky kolem 5 a stejně když spočítám palivo co jsem spotřeboval tak mi vyjde na 10 litrů.Když se mi to přepne na LPG tak se chod ustálí a jede lépe.Byl jsem na wag a nejsem si tak jist že te…
-
- 4 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zdravim, pri delsim stani auta a prvnim startovanim se autu moc nechce a vzdy zustane svitit kontrolka ESP ....paklize auto chcipnu a znovu nastartuji,tak uz nesviti .... deje se to jen kdyz auto stoji dele a je zima .... cidlo chladici kapaliny davano nove (na chvilku byl klid,ale uz je to tady zase)
-
- 6 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Ahoj zdravím jestli se mohu zeptat, je normální že u Fabie 2 motor 1.2 HTP 44 kW nejde motor vytočit víc jak na 3500 ot/ min při stojícím vozidle? Pokud auto jede a vyřadím na neutrál tak ho v pohodě prošlápnu na 5000 ot atd. Ale pokud auto stojí tak ne jak při zahřátem motoru tak i studeném. Nikdy jsem o tomhle neslyšel tak jestli jste se s tím už nikdy setkali. Na mojí Oktě s tímhle není problém. Díky za pomoc
-
- 6 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Zdravím, po 30000 Km se mi při volnoběhu i při zařazené rychlosti při rozjezdu ozývá okolo 1100 otáček nepatrný šelest od motoru. Neozývá se to pravidelně, při studeném motoru jsem zatím nezaregistroval, vetšinou tak po 10 km. Omlouvám se , jestli se to tu už řešilo, ale nenašel jsem. Motor 1,2 HTP 51kW rok 2008.
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj bude sa dat bezproblemov vymenit rj. motora z povodnej 12HTP 44kW za 51kW ? Neviete ci sa bude muset aj nieco programovat ? Ma niekto stakov premenov uz skusenost ? Za odpoved vopred dakujem !
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, už delší dobu mě trápí problém s cukáním auta při chodu na volnoběh. Pokud je auto celý den na sluníčku, tak první křižovatka a následný volnoběh je fakt "radost" - háže to jak koza. Auto jsem měl v posledních třech týdnech asi 4x v servise a stále si s tím neví rady. Diagnostika původně ukazovala svíčky - výměna za nové, pak cívky - výměna za nové, následně byl problém s lambda sondou - očištěna a vrácena na zpět. Teď už na diagnostice žádná chyba není, auto ale stále háže. Nejlepší na tom všem je, že auto je staré 3 roky a má najeto 20.000 km. Obdobný problém jsem řešil loni v originálním servise Škoda, kde mi přehráli FW a od té doby jezdilo auto skoro 3/4 roku…
-
- 2 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
-
-
Ahojte, sused nemoze nastartovat Fabiu II 1,2 HTP, motor toci ale nenaskoci. Cerpadlo ide, RJ je bez chyb. Ma niekdo podobny problem? Dakujem! Vlastne s chybami to je tak, ze neake naslo, po vymazani sme skusili nastartovat a stale nic... Ale po startovani to uz chyby nenaslo, mam podozrenie na snimac vackoveho hriadela. Ale ak by bol zly, tak by chybu znova pri startovani nacital podla mna. Chyby ktore naslo pred vymazanim a po vymazani a pokuse startovat uz neboli: Address 01: Engine Labels: None Part No: 03E 906 023 B Component: SIMOS91 1.2l 4V 1891 Coding: 0000071 Shop #: WSC 13765 1 Fault Found: 16725 - Camshaft Position Sensor (G40)…
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, má někdo zkušenosti s přestavbou motoru 1.2HTP na LPG? Jak to funguje, nedojde k nějaké závažné komplikaci a poruše motoru při užívání, spolehlivost systémů. Lze tuto přestavbu doporučit nebo je pro teneto typ motoru nevhodná? Díky za postřehy a zkušenosti MB
-
- 4 odpovědi
- 8,8tis zobrazení
-
-
-
Matre neikdo skusenosti s klepotanim hydrolozka na neutrale? Ked vyradim rychlost a idem po nerovnostiach tak to klepe akoby som do plastovej krabicky dal gulicku a hrkal s tym. V servise mi povedali ze to je normalne a hydrolozko my naplnili mazivom odolnym na tlak. Po case to ale zacalo hrkat znova. Reklamovat to nechcu. Mam znameho s mootorom 1.4MPI a aj 1.6MPI (ale vo VW Polo) a robi im to iste. a nevedia si s tym rady.
-
Chcel by som sa opytat ci je toto hrkotanie hydrolozka(silentbloku) ulozenia motora vazna porucha,alebo je to len taka chybicka krasy,a ci to moze viest k vaznejsiemu poskodeniu toho silenbloku...........????????
-
Hasičské stříkačky fy.Zieger http://www.ziegler.de/uploads/media/TS_Ultra_Power.pdf rozpoznatelné na straně č.3.
-
- 5 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj. Koupil jsem ženě jako rotní káru fabku r.v.2002 1,2htp 40kW. Po cca třech měsících jsem zjistil dost velkou spotřebu oleje. Hlava má po go najeto asi 2500km. Tak padlo podezření na kroužky. Když jsem motor rozebral, nestačil jsem se divit, vjakém je zuboženém stavu. Vačková hřídel vydřená ve dvou uloženích, na klice druhé uložení poškozené šály, písty očerněné nejen nad kroužky, ale i pod(jako bývalý automechanik Čsad jsem měl možnost rozebrat hodně motorů stovek liazek, 706 škodovek i 148 tater, ale málo která stará plečka měla očuzené písty pod kroužky jako tahle 1,2) a vůle v ojnici učepu je taky dost velká. Zkrátka mám oprávněnej pocit, že je motor po smrti. Ve …
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s využitím magnetizéru na přívodu vzduchu a paliva u 1.2HTP 51kw. Tohle zařízení by mělo příznivě ovlivnit spalování motoru tzn. výkon a spotřebu motoru. Dost dobře běží prodej tohohle zařízení na Aukru. Je to otázka pár stovek ( konkrétně u 1.2 400,- ) a jednoduché montáže, kterou by měl každý zvládnout. Uvažuji o tom. Díky za nějakou praktickou poznámku.maxb3
-
- 4 odpovědi
- 7tis zobrazení
-
-
Tak se mi dnes rano stala nemila vec. Auto stalo prez noc venku z lehkaho kopce smerem dolu. Asi po 10s po nastartovani se ozval 3x akustickej signal a na pristrojovce zacala blikat kontrolka teploty. Tak sem chcipnul motor(99% poruch , nebo spis zblbnuti cidel, enbo RJ se takto odstrani), chvilku pockal a znovu nastartoval. Pak uz to neudelalo. Budu to dal sledovat, alenevim, jestli je to vazne jen zblbnuti, nebo zacatek vaznejsiho problemu. NEstalo se nekomu taky neco takovyho?
-
- 10 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám Fabii 2 combi, 51 kW HTP - benzín (tří válec už nikdy!). Stáří 2,5 roku najeto 80 000 km. Pravidelně servisovaná. Zatím po 60 000 a 2 letech a 1 měsíci (po záruce 1 měsíc) odešlo ložisko v převodovce (oprava 8 tis. zaplaceno 50% na 50% se Škodovkou - taky po dlouhém telefonování - cukali se). Nyní se objevil problém, hlavně při jízdě z kopce, se rozsvěcovala kontrolka motoru a auto chcípalo. Po vypnutí motoru a opětovném nastartování to bylo pár minut ok, poté opět stejný problém. Musel jsem při jízdě z kopce vyřazovat a pak to bylo v pohodě. Dostal jsem se do servisu. Měl jsem strach o válce. Tlak ve válcích byl v pořádku. Zjistili, že to jsou všechny v…
-
- 23 odpovědí
- 19,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl jsem se zeptat mám Fabii II a když nechám auto den nebo 2 stát a pak ho nastartuju tak se ozve takové zacvakání z motoru. Dělá vám to taky? Když jsem byl v servise tak mi řekli že tam opadává olej z vahadýlek a že u HTP je to normální když auto stojí takhle dýl. Jinak když jezdím každej den tak to neudělá.
-
- 26 odpovědí
- 12,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, asi dva mesiace dozadu mi pri startovani zacala svietit ta zltá kontrolka chyby elektroniky (aspon tak mi povedali v servise) Po diagnostike mi povedali,ze mam zly snimac na valci. tak som si to dal u nich vymenit aj z vymenou oleja. Po tychto ukonoch sa otacky po starte zacali spravat inak. Ak bolo vonku chladno cca 13 stupnov a nizsie,tak auto startovalo normalne (850-900 otaciek studeny start),ale ako sa oteplilo a auto bolo v teplom prostredi,tak otacky po starte studeneho motora sa zvysia asi na 3minuty na 12OO otaciek a potom padnu na standart ,na ktory som bol zvyknuty ( 800 otaciek). Po reklamacii v servise,kde mi tvrdili ze to je normalne a v teple dost…
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-