Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 2.5 TDI

1. Zahájeno uživatelem riderfery,

mám otazku 2.5tdi V6 2002 chtel bych se zeptat: jsou tam dve plastove napinaci kladky jestli jsou stejne nebo odlišne rozměry

• 1 odpověď
    • 1,3tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Tombers,

Zdravím, možná se to tu řešilo X krát pro jiná auta, ale zajímalo by mě co a jak udělat, abych z mého supa trošku vydoloval lepší zvuk. Přeci jen je to šesti válec ale v automatu . U starších aut s každý řeší kat off vymlatil a provařit trubkou nebo rovnou od turba holou rouru s tím ze ztratí člověk trochu výkonu. Nicméně rad bych vše vyřešil, tak aby zvuk se zlepšil, a hlavně aby motor nic nepoznal. Nepotřebuji to nějak extra přehánět. O spotřebu mi nejde ani o peníze. Nicméně chci něco kvalitního a ne nějakou trubku z lešení. Pokud jste se již někdo s tímto setkal, nebo tohle řešil budu rád za každou radu a nechám si poradit případně i vymyslet něco rozumného ;-) výk…

• Pozitivní
    • 6 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem JanSuperb,

Ahojte delal uz nekdo z vas vymenu spicek v techno tryskach? 059130201F obednal jsem si novou ridici trysku tak chci udelat i repas tech zbylych 5 trysek jake spicky jste popripade davali a jaka cenovka u nich byla? jedna se o motor2.5 144Kw kod motoru AYM

• Pozitivní
    • 14 odpovědí
    • 5,3tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Ondra_1,

Ahoj, mám takový drobnější problém s motorem 2.5TDI 120kW. Např. když jedu po dálnici v klidu na tempomat a pak chci zrychlit kvůli předjetí, tak to často po sešlápnutí plynu pěkně zabere, ale hned za okamžik ten motor ztratí na chvilku část tahu a pak zase plynule zabere. Projevuje se to i tak, že když třeba zrychluju na dvojku z nízkých do vysokých otáček, tak ten zátah není uplně plynulý a je tam dvakrát nebo třikrát cítit mírný pokles výkonu. Celkově ten motor výkon má a i spotřeba je OK (průmer cca 6,5), takže je to spíš takový "kosmetický" problém. Netušíte někdo čím to může být? Díky.

• 9 odpovědí
    • 4,2tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Mojmir Svehlak,

může se na ni jezdit?

• 13 odpovědí
    • 5,7tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Romejn,

Chci se pozeptat,mám trošku věčí unik oleje z motoru a nevím odkud to jde a tak se chci pozeptat kde mám začít hledat.Poradí mi někdo kde jsou slabe místa a náchilná na unik oleje u tohohle motoru?Děkuji předem za nějakej typ kde hledat.Mám motor 120kw

• 8 odpovědí
    • 8,9tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem miso999,

kupil som 2,5tdi, r.v 2002, naj. 220000km, 114kw... a vela ludi mi povedalo, ze su to strasne kazove motory... poprosim skusenosti chalanov, co tieto motory maju a nie co len nieco poculi.. dik

• Pozitivní
    • 14 odpovědí
    • 9tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Lukas1450,

Ahojte chlapci.. zhanam zadny koncovy diel vyfuku na superba ale chcem uz ten ktory ma tu okrasnu koncovku a nasiel som na internete tento ... ale niesom si uplne isty ci je to prave ten stou okrasnou koncovkou ... je to ono? pripadne nemate niekto obj.cislo toho vyfuku pripadne samotnej koncovky ak sa to da kupit ? Dakujem

• 14 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem freikrebs,

Zdravím všechny supáky. Před nedávnem jsem se stal také hrdým majitelem superbéčka 2.5 tdi 114kw automat rv2003. Z mého počátečního nadšení jsem vystřízlivěl cca před 2dny kdy v prostoru motoru začalo něco intenzivně bzučet. bzučení připomíná klakson staré sanitky nebo rozjíždění trolejbusu Při sešlápnutí plynového pedálu je zvuk intenzivnější. Bzučení je syšitelné asi do rychlosti 60km/h pak se vytrácí. nejvíc je slyšet při rozjezdech a zařazených rychlostech 1,2,3 (připomínám že mám automat) Jěště se zmíním že rozvody byly dělány cca před 14dny (mohlo by to mít s tím souvislost???) Mám docela obavy že mě po novych rozvodech čeká další velká investice. dí…

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Vašuz,

Zdravím, měl bych takový menší dotaz. Koupil jsem si supa 2,5 tdi, s motorem nemám žádné zkušenosti. Auto ve velice dobrém stavu, jak z venku tak zevnitř, jsem druhý majitel v ČR, první byl starší chlápek. Najeto 270tkm. Po nastartování na volnoběh nádherný zvouček, vše jak má být. Ovšem když se například rozjíždim pomalinku bez plynu tak při 900ot/min slyším takové divné klepání. jak to vleze nad, tak už nic, opět vše ok. Zátah dobrý vše dobrý. Jen mě toto trápí a myslím že ten zvuk by tam být asi neměl. Tak se chci pouze optat zda s tímto máte nějaké zkušenosti. Moc díky

• 13 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Bruncla321,

Ahoj,chci se zeptat a zároveň s vámi poradit.Jelikož jsem znepokojen věčním rachtáním motoru(nevím proč) a opravami které nikam nevedou u 2.5TDI 120kw r,v 2005 tak jsem přemýšlel o výměné za 1.8T.mam nabídku za ale Passata 2001 1.8T 194 500km najeto.Co si myslíte o těhle motorech s takto najetími km?jsou to držáky v tomto roku??nebo jdu z bahna do louže?poř. doporučil by mi někdo jinej lepší benzínoví motor?

• 5 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Bruncla321,

Čauko,chtěl bych se zeptat jak na výměnu palivového filtru.Jestli je třeba nalévat naftu nebo se naplní sám při 2-3x otočením klíčkem?Jde mi o to abych něco nepokazil...naftu mám a neni problém to nalejt.Děkuji za odpověď

• 8 odpovědí
    • 4,4tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem petr vlach,

Čau kluci, stala se mě opět zvláštní závada na autě a tak bych se na vás rád obrátil s prosbou o pomoc. Začalo to tak, že jeden den si takhle jedu a najednou z ničeho nic, auto chcíplo. Jako kdyby jste za jízdy vypnuli klíček.Bez nějakých náznaků cukání, prostě náhlá smrt.Při pár pokusech o nastartování auto ani neškytlo. Hodil jsem auto do servisu a tam mě řekli že nejde nafta z nádrže a že bude čerpadlo v nádrži kaput. Koupil jsem tedy toto čerpadlo: http://www.cc-autodily.cz/cerpadlo-paliva namontoval jsem ho do nádrže a nafta z nádrže pořád nevytíká.Čerpadlo jede, ale nedostane se nafta z nádrže do hadice k filtru.Zkusil jsem napojit na baterku to starý čer…

• 39 odpovědí
    • 17,8tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Lukas1450,

Chlapci prezrel som asi 3 diskusne fora a nikde nic som nenasiel... ako zistim ze mam vydretu vacku proste ze je motor uz chyteni...a treba menit novu vacku....

• Pozitivní
    • 55 odpovědí
    • 31,9tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Drizzy,

Zdravím lidi kolik stojí cca nové vačky do SUPERBA/ 2002/ 114kw /2.5 / díky

• 3 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Richter Josef,

Dobrý den, mám prosím dotaz jestli je cena 4 500,00 Kč přiměřená za výměnu oleje + olejový filtr + vzduchový +palivový filtr + doplnění klimatizace. Děkuji předem za odpověď

• Pozitivní
    • 27 odpovědí
    • 18,1tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem niccollass,

Nazdar chalani, potreboval by som poradit. Vymenil som vsetky vahadla aj hydrostely a stale je tam pocut klepanie od vacie, za studena je slabsi, no po zahriati, ako by boli vacky v haji. Skontroloval som to uz asi 3 krat a ziadne opotrebenie som nenasiel. Po poslednej vymene to bolo tichcsie no asi po 15 km sa znova prajavil ten zvuk naplno. Mam podzrenie, ze jedno z ulozeni hydrostely ma volu. Ale to je len moj nazor, ma niekto nejaky svoj nazor, co by to mohlo byt??? Vopred dakujem.

• 3 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Lukas1450,

Ahojte chlapci mam k vam otazku ak nastartujete auto ihned vyrazate alebo cakate kym troska klesne spotreba ? l/h pocul som ze tieto motorizacie maju problem stym ze sa im vytisnu ventily ked za velkeho mrazu nastartujete a hned vyrazate .. ze je vraj dobre pockat chvilu 2-3 minutky kym klesne spotreba a troska sa lepsie premaze motor a tak vyrazitit ... v Lete je to jasne proste nastartujem a moze sa ist ... ako jazdite vy ?

• 4 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Lukas1450,

Ahojte chlapci mam otazocku mozno pre niekoho blbu mozno nie... chcem sa opytat ohladom vytacania motora .... napriklad pri predchadzani...(samozrejme zahriaty na prevadzkovu teplotu) do kolko max tocite motor ?? ja ho tocim do 4000 - 4200 ot ... nieje to vela ? samozrejme vytacam ho len v tedy ked potrebujem co najskor predist pomalsie vozidlo alebo vozidla... Pretoze mam pocit ze do tych spominanych otacok ten motor taha super a akonahle prekroci limit 4000 ot uz ten vykon klesa a samozrejme uz to nema vyznam tocit viac ... diki a prosim nehnevajte sa za moju blbu otazku...

• Pozitivní
    • 12 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem BarvyMAN,

Zdravim, vcera si takhle jedu domu a pred barakem mi najednou prestane jet auto (teda jede, ale max 10 km/h a at slapu na plyn sebevic, tak ne a ne se to rozjet) tak jsem zastavil, vypnul motor a nastartoval znova a jelo to v pohode, tak si rikam OK. Rano jde pritelkyne k auto, jede pryc a kdyz se vratila, rekla mi v podstate to same, co se stalo me, jenze s tim, ze ji to vyhodilo hlasku: MOTOR DO DILNY. Mam toho superba treba maximalne 3 roky a uz jsem do nej vrazil tak 100 000 za opravy ( jen prevodovka me vysla 40 000 ), jsem z toho dost spatny a vim, ze to auto nema takovou cenu, takze tam nechci vrazet dalsi penize... Takze nevite nekdo co s tim muze byt ?

• 7 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem RadoPe,

zdravim, nevie niekto znaly poradit? motor pri jemnom zoslapavani plynu zacne cca od 1400 ot. trhat - akoby vynechavat, najhorsie je to pre cca 1800 ot., potom skokom vyskocia otacky nad 2000 a uz ide pekne hladko. to iste za jazdy pri jemnom narabani s plynom, do 2000 ot strasne trha, potom sa akoby chyti a ide hladko. Pri riadnom zosliapavani plynu za jazdy aj z rozbehu ziadne trhanie necitit a auto ide velmi svizne. To je za tepla ... Pri studenom starte mierne problemy, hned na volnobehu sa trasie cele auto, akoby chcelo skapat. Pri stupani na plyn velka neochota do otacok (nad 2000 OK) a kudoly bieleho velmi stiplaveho dymu z vyfuku. Po zohriati na 90 °C ide volnobe…

• 4 odpovědi
    • 10,4tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Rumlajz,

Ahoj chtěl bych se zeptat zda někdo chipoval SuperB s programem kWP2000+ prosim o pomoc nejde mi nahrát mapa do auta

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem kokrh,

Sleduji toto forum již delši čas tak se musim s Vami podělit o moji zkušenost ktera se mi stala včera.Rano jsem prijel do prace a večer jsem chtěl normalně odjet a po nastartovani strašny zvuk.Tak jsem motor hned vypnul.A co ted.Po chvilce premyšleni jsem sundal oba kryty nahoře z rozvodu a vyděl ten masakr co se tam stal.Asi mi tam vlezlo nějake zviře a to se mi tam namotalo.Ted je auto v dilně a čekam na vysledek.Je to superb BDH a motor jsem už jednou měnil.

• 4 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Martin:),

,,,

• 0 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Martin:),

Ahoj,

• 3 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.