Motor 2.8
83 témat v tomto fóru
-
Ahoj,za chvilku bude jaro a tak se chci podívat trošku do motoru (najeto cca 200 000 km), kouknout na pístní kroužky, sedla ventilů a výměna gufer ventilů a dumám že bych na motoru když už v tom budu snížil hlavy. Nemá s tím někdo zkušenost? Představoval bych si jen cca o pár desetinek. Dík za každou radu.
-
-
- 18 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
-
Cau lidi,nechal jsem si zdiagnostikovat pres Bluethoot motor atd a pc mi ukazuje chybu s kodem p0492 Secondary Air Injection System Insufficient Flow (Bank 2) Nevíte nekdo prosim co to znamena? Auto obcas skubne a jakoby by vynechal valec. Diky za odpovedi,Martin
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdarec chci se zeptat a zjistit jakou značku preferujete co je lepší a tak na ceně mi ani nezáleží... Hodně co jsem četl chvalí : Valvoline MAX LIFE mám nalítáno přes 150 000km tak by to třeba také nebylo špatné mate někdo zkušenost? Nebo mám raději dat Castrol kterej lejou od vyroby? Předem diky
-
-
- 18 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Našel jsem celkem pěkný video na výměnu gufer ventilů na těchto V6kách. http://www.youtube.com/watch?v=Pkz6ueXocYw Nevypadá to zase tak složitě, největší problém bych viděl v tom přípravku na stlačení tech pružin ventilů (nemáte ho někdo?) a pak neztraceni těch půlměsíčků.. Gufera stojej cca 25kc/kus a je jich tam 30 takze to neni taková palka. Nejhorsi na tom bude ta prace. Nepůjdete do toho někdo semnou? Pokud vám auto modře zakouří po nastartování a pak přestane je to na 100% těma guferama a po výměně by to nemělo už žrát olej. Co tak koukam tak tenhle problém mají skoro všechny 2.8ky
-
- 3 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravím vas panove jsem mezi vama novej a i novej majitel Skody Superb. Jsem z neho nadsenej ale mam problemek po ujetí cca 15 kilometru mi zacne nejak divne hucet z motoru je to slyset cca do 2000 otacek jak pri pridani plynu na miste tak i pri pomale jízde. Je to tip-tronic. Zvuk je trosku podobny vetraku pridam plyn a zacne to hucet.. nevím co by to mohlo byt napadlo me servo je to podobny zvuk.. Strasne vas prosim o rady Dekujii mockrat :-)
-
- 36 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
Motor občas z ničeho nic začně cukat a netahne,jako by jel na 5 válcu..Proč?
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
Ahoj kluci mam dlasi otazecku vzdy pri nastartovaní a zarazení na automat na D tak pri prvnim metru dvou mi tam neco tak divne buchne jak kdybi si nekde neco sedlo do sebe ale vzdy jen pri nastartovaní pak uz to nedela nevíte ?? docela me to rozciluje?? moc dekuji za rady byl bych rad kdybi se stim nekdo nekdy sesel..
-
- 9 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahoj,mám superba 2,8 AMX, r.v.2002, vyměnil jsem svíčky protože byli zatopené v oleji,vyměnil jsem i těsnění pod víkem,ale motor neběží pravidelně a dost smrdí z výfuku, má najeto 150000km,VAG mám,ale nevím jaké hodnoty by měli mít třeba lambda sondy. Kabely od svíček jsem taky proměřil a jsou OK. Staré svíčky jsou černé jako bota.VAG mi napsal, chybu 16518 - RADA1- Sonda1 bez aktivity PO134 - 35 - 10 - --sporadicky. Hodnoty kanálu 31 1) 1,085 2) 1,085 3) 0,1 4) 0,05 při vlažném motoru Hodnoty kanálu 31 1) 0,5 2)0,0000 3)0,1 4) 0,06 při motoru ohřátém na 90°C Při přidání plynu blíká kontrolka emisí, readiness 01101101. Víc už nevím co bych změřil
-
- 3 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Hilfe o radu. Mám motor 2,8 a po nastartování, když je motor studenej, tak se ozývá více z levé strany takovej mírnej rachot jako kdyby nějaké ložisko bylo kapůt. Zkoušel jsem mechanickej tryk, přiložil kovovou tyč k alternátoru a zdá se mi, že ten rachot je z něj. No mechanik mi říkal, že se to ozývá někde z motoru. Přitom rozvody jsou nový, napínací kladka řemene taky nová. Jak se to zahřeje, tak je po rachotu. Když jsem se ptal mechoše, když mi měnil napínací kladku, zda zkusil sundat řemen a protočit motor bez řemene kvůli altíku, tak mi řek, že jo. Ale.... věř mu. Tak jsem z toho magor. Dík za rady.
-
-
- 29 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravím pánové, potřeboval bych poradit (jsem úplný laik), potřeboval bych vědět přesný postup výměny chladicí kapaliny, kde se nachází vypouštěci ventil, jestli budu muset sundat nárazník atd, a kolik se tam vleze směsí + jaky je poměr nemrznoučky a destilky cca na -30ti stupňové mrazy?? Díky za rady a odpovědi.
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, právě jsem si pořídil V6 2.8 automat v plné náloži.Je to slušná kára.Chtěl bych vědět od profíků,na co si dát pozor co se týče elektroniky,motoru a převodovky.Auto je po prvním majiteli,pravidelně servisováno ve škodovce.Našel jsem pár much,nefunkční parkovací senzory,cd měnič.Děkuji za příspěvky a třeba i rady.čau Martin
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravim ve spolek, mel bych na Vas,co vlastni motor 2.8,prosbicku. Ted o vikendu, pri ceste z HR mi na dalnici uletel spodni kryt motoru.Ani jsem nezastavoval,kdyz jsem videl ty trsatka v zrcatku co z nej zbyly :-/ Po obvolani nekolika vrakovist jsem ho nikde neobjevil.A druhovyroba je pry dosti nepresna za tu cenu,co za nej chteji. Nejradsi bych ho vyrobil z plechu a jde mi o to,jak je profilovany a co vse kryje. Uchyty mi zustaly,takze mi jde jen o tvar a celkovou velikost. Mohl by mi ho nekdo vyfotit? Dikec Michal
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj klubáci, mám supa skoro rok ale poslední 2 metry zlobí uz to bylo asi na 5ti diag. a porad nikdo nezjistil co je spatne ani v origo servisu pridavam foto vagu aby byla predstava to stejne to ukazuje na dig. bosch atd...(řada 1 a 2 prispusobeni smesi (multi) prilis chuda!) lamdy OK vsechny 4, vlnovce nove vaha taky OK dle vsech servisu ve kterej to bylo. Chyby to hazelo aji na starejch vlnovcich. Auto jede uplne normalne ikdyz vymazu ty chyby nekdy vyskoci kontrolka motoru po 50km nekdy po 500km ale nebejt te kontrolky (ktera me tam neskutecne sere kdyz sviti) ani o tom nevim. Spotreba at uz s chybama nebo bez 9,6-11 zalezi jak ho honim... Nemate nekdo nejakou …
-
- 32 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
kluci zajima me možnost načipovat tento motor? ma to vyznam? jak moc je tenhle motor stejnej s motorem z passatu? da se z toho v ramci ,,normy" neco vytahnout? dekuju
-
- 28 odpovědí
- 16,1tis zobrazení
-
-
Kdo to někdy dělal? Absolutně memoznej přístup na 3 šroub u svodů
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s možností nahrání nového SW pro tiptronic s motorem 2.8 V6 ? Bylo to k něčemu - a je to vůbec možné? (Pokoušel jsem něco vyhledat v historii ale bezvýsledně)
-
- 8 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Mam takovej problem, auto mi cca do ctvrt plynu reaguje strasne vlazne. Je to dost neprijemny po prerazeni, protoze auto skoro zpomaluje, tak pridam vic a najednou vyrazi dopredu... Bez tempomatu se s tim jezdi dost blbe. Mam to teda na lpg, nicmene na benal to dela taky (trochu min mozna). Jo a pripadalo mi ze po vymazani dlouhodobejch adaptaci (reset rj) to jezdilo lip. Obcas mi to hodi chybu nedostatečná funkce katalyzátorů nebo tak neco. Dlouhodobý korekce maj obe dve lambdy +- desetiny stejny.. Auto ma najeto 260tis km.
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
Mam takovy problem, nejde mi natankovat benzin, tankuju a po par deci to precvakne ze je prej plna pritom je tam sotva ctvrt nadrze. Nevi nekdo cim by to mohlo byt? Takze treba pet litru natankovat mi trva tak deset minut "mackanim" Doufam ze je toto prvni tema. Diky moc
-
- 9 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj,musí se po odpojení baterie dělat základní nastavení škrtící klapky? Odpojil jsem ji a teď mi blbou otáčky na volnoběh. Jedná se o motor 2,8 AMX. Pokud se nastavení musí dělat, poprosil bych o nějaký návod. Díky moc.
-
- 7 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
-
-
ahoj, mam supa 2.8 v manualu. Vse v pohode do te doby nez vyradim ve vyssi rychlosti nez 70km/ h, jakmile vyradim a jedu vic tak motor chcipne. Do 70ti to otacky drzi. Nemate nekdo podobnou zkusenost , nebo radu co s tim ? Vaha vzduchu to neni tu jsem zkousel menit a zadna zmena. Diky za reakce.
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapi. Dávám to sem do Ostatních, protože vůbec netuším, kam to zařadit. Pořídil jsem Superba 2.8V6 s Tiptronicem. Když jsem ho kupoval, měl trochu hlučnější výfuk - problém ve vlnovcích. To se opravilo a teď slyším pří jízdě od cca 2000 otáček hvízdání. Zvuk se projevuje jenom při zátěži, při manuálním řazení se projevuje na všech stupních. Nástup je postupný, při maximálním hvizdu už pak na větší otáčky nereaguje a píská to pořád stejně. Jakmile uvolním plyn, pískání přestane. Zvuk se neprojevuje při vytočeném motoru na neutrálu za jízdy ani při stání na místě. Zvuk jde z venku, nevím jestli z převodovky nebo motoru. Současně s výměnou vlnovců na výfuku se měn…
-
- 12 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, zakoupil jsem superba 2.8 V6, manuální převodovka, cca 160 tkm najeto a při jízdě na cca 1 cm chodu plynového pedálu auto hezky táhne - prostě radost. Ale při větším sešlápnutí pedálu se akcelerace sníží ( přestane tolik táhnout ) a když zpomaluji a zase pouštím pedál tak poslední cca centimetr chodu plynového pedálu citelná akcelerace motoru. Kontroloval jsem klapku v sání motoru zda není znečištěná od karbonu nebo nějak mechanicky poškozena a je hezky čistá a rukou se s ní dá pohybovat v celém rozsahu. Jinak motor bez problému drží volnoběh a poslechově se zdá vše v pořádku. Když jsem vozidlo kupoval stálo v bazaru cca 2 měsíce s úplně prázdnou baterií ale od té d…
-
- 12 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Pri studenem motoru i pri jizde do 90 stupnich se ozyva od predu, nebo zpod auta takovy divny zvuk jakoby bublani nebo chrastění něčeho, při otáčkách nad 3tisíce,jak při jízdě tak pri turovani na miste. Po dosažení 90 stupnu se uz nic neozyva, prijde mi to jakoby od prevodovky, nevim. Auto normalne drzi otacky zadne projevy motoru pokles vykonu nebo neco jsem nezaznamenal jen ten zvuk. Pred dvemi tydny jsem menil olej a filtry. Nema nekdo stejnou zkusenost? Docela me to znervoznuje protoze nevim co to muze byt. Diky
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-