Přejít na obsah

Pískající SuperB bez turba


MrChodny

Doporučené příspěvky

Zdravím chlapi. Dávám to sem do Ostatních, protože vůbec netuším, kam to zařadit. Pořídil jsem Superba 2.8V6 s Tiptronicem. Když jsem ho kupoval, měl trochu hlučnější výfuk - problém ve vlnovcích. To se opravilo a teď slyším pří jízdě od cca 2000 otáček hvízdání. Zvuk se projevuje jenom při zátěži, při manuálním řazení se projevuje na všech stupních. Nástup je postupný, při maximálním hvizdu už pak na větší otáčky nereaguje a píská to pořád stejně. Jakmile uvolním plyn, pískání přestane. Zvuk se neprojevuje při vytočeném motoru na neutrálu za jízdy ani při stání na místě. Zvuk jde z venku, nevím jestli z převodovky nebo motoru. Současně s výměnou vlnovců na výfuku se měnil i vzduchový filtr.

Převodovka řadí podle všeho normálně plynule, necuká. Na VAGu nebyl žádný problém. Auto má najeto 210tisíc, jak byl často měněn olej v převodovce nevím.

V pondělí to nejspíš odvezu do servisu, aby bylo jasno, ale pomohlo by mi, kdyby mne někdo aspoň přibližně nasměroval. Můj typ je buď problém v Tiptronicu nebo přisávání falešného vzduchu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

kat off nejde, bo máme sondu ve svodech a druhou za katem. Takže jen výměna katu. Ale nejsem si jist, že píská přímo kat. někde bude nějaká netěsnost ve sváru. Dělá se takový cement na výfuky - pasta. Stojí to pár korun, maj to v mototechne. Mázni to kolem, nastartuj, nech chvilku běžet ať se to ohřeje a vyschne. Hlavně nepřidávej plyn, ať to mokré ještě nevyfoukneš. Klidně po 15 minutách vypni motor a nech to hodku stát, ať jsi si jistý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Hele kluk co mi dělal výfuk, říkal, že u spolujezdce je horší přístup a občas si někteří výfukáři povolují tu trubku nahoře co vede od vlnovce ke svodum. . Na straně u řidiče, to jde povolit dobře a i dotáhnout. Na straně u spolujezdce je potřeba slabé ruce. pokud to povolíš, hůř se to utahuje. Tak jestli netěsnost není tam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...