Elektrika
376 témat v tomto fóru
-
-
-
Zdravím. Mám Menší problém s alternátorem ( myslím). Mám felicii 1,3 MPi 1997 (136M) Auto dostalo nový akumulátor ( asi to s tím nemá co dělat ale pro úplnost). Jednoho pěkného dnes začla při volnoběžných otáčkách lechce svítit kotrolka ( né uplně ale přeci) při zvíšovaní otáček ztrácelo světlo na intezitě. Souběžně s tímto jevem se objevil podivný hluk při dobíhaní motoru ( nachat spadnout otáčky např ze 3500 na volno běh atp.. ) tento hluk doprovazí i otřesy cititelné v řadící páce). Přirozeně jsem hluk svedl na alternátor, když se zaroveň objevila i ta kotrolka. Altík sem proměřil na volnoběh dává něákých ubohých 12,56V. Když jsem pak zkoušel schopnost dobíjet => n…
-
-
- 85 odpovědí
- 111,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Neviete prosim vas ako znizit dosah dialkoveho ovladania na central? Na maximlne 10 metrov ak by sa dalo, pretoze sa uz mati stalo ze si dala kluce od auta do kabelky a odomklo sa. Dakujem
-
-
- 32 odpovědí
- 44,8tis zobrazení
-
-
Auto nejde nastartovat a když chci nastartovat tak se mi rozsvítí vykřičník a jenom to cvakne a dělá mi to od té doby co sem připojil vozejk který byl špatně zapojenej. A když chci rozsvítit obrysová světla tak relé začne cvakat a kontrolky začnou svítit méně. A zkoušel jsem ukostření a to je v pořádku tak kde může být chyba pls poradte. Je to felicia 1.3 MPI. A baterka je taky vpořádku.
-
- 69 odpovědí
- 67,8tis zobrazení
-
-
Dobry den, ma dotaz. Mam spatnou bateru (mozna puvodni) a uvazuji o nove. Zatim je tam nahradni 44Ah z moji S120 a uvidime. Ale ma par dotazu. 1.) Jake max.rozmery se tam vejdou. Je tam 70A altik, asi asi sezenu 90A. Auto malo jezdi a cas od casu dalku. Takze mne jde o kapacitu a ne proud. 2.) Uvazoval jsem o lepsi s deskama s vapnikem. Ale Felda ma pri jizde palubni napeti 13,8-14,3V. Pokud zapnu pri jizde mlhovky, topeni na max, sterace klesne i na 13,5V. Predpokladam ze 90A altik to trosku vyrovna, ale neni to na ty s vapenatejma deskama malo? Lze nejal jednoduse zasahnout do regulatoru a pridanim treba resistoru nastavit soustavu na vyssi napeti? 3…
-
- 21 odpovědí
- 22,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, na nasi Felicii z nejakeho duvodu netroubi klakson. Na konektoru, ktery se pripojuje na klakson je pri troubeni 12V. Klakson pripojenej primo na jinou 12V baterku troubi. Zkousel jsem pres rezistor zmerit, jestli tim konektorem pri troubeni proteka vubec nejaky proud. Pri mereni s ruznymi rezistory (50 Ohm - 1 Ohm), ale multimetr nic nezobrazil. Nakonec jsem se odvazil zmerit primo zkratovy proud na konektoru. Ten je zhruba 1mA! Je jasne ze timto proudem bych nerozhoukal vubec nic. Nesetkal jste se s tim jiz nekdo? Nevite, kde by mohl byt problem? Predem diky za jakekoli rady.
-
- 10 odpovědí
- 22,5tis zobrazení
-
-
Ahoj Dával sem do feldy 4airbagy předtím sem měl 2. sehnal sem kompletní kabeláž i jednotku všechno je ok zapojeno přesně jak to bylo předchozím autě. jenže nesvítí kontrolka airbagu průchodnost kabelů je ok. kontrolka je také dobrá zkoušel sem i jiné budíky a ni VAG s jednotkou normálně komunikuje a nepíše žádnou chybu a když nějakou uměle vytvořím tak ji normálně smažu. je to jednotka 1j0 909 608 AN napadlo mě koupit třeba jinou se stejným číslem ale nikdo mě nezaručí že je to přímo do feldy tyto jednotky byly i v Octaviích a golfech půjde popřípadě překódovat? díky za rady
-
- 2 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, prosím o radu. U feldy z roku 96 (1.3 5 kW) mám zvláštní problém. Hledal jsem to podle klíčových slov tady na fóru ale nic podobného mé závadě jsem nenašel. Auto nedobíjí, to jsem měřil, kontrolku dobíjení jsem vyměnil, vyměnil jsem i regulátor s uhlíky, prošel a proměřil kabeláž. Teď už zbývá jen diodový můstek. Na té závadě mi ale nesedí to že kontrolka na volnoběhu lehce svítí a po přidání plynu se rozsvítí naplno. Je to můstek nebo ještě něco jiného? Děkuji mnohokrát za případnou radu.
-
- 17 odpovědí
- 23,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych pořádat o radu. Když vyndám z Felicie 1.3 MPI r.vv 1997 akumulátor na dobíjení a zapojím ho zpátky do obvodu, většinou na první otočení klíčkem nenastartuju. Ve strartéru to jenom cvakne, asi pastorek, ale víc nic. Potom už většnou další otočení klíčkem způsobí to, že ho stačí otočit do polohy před nastartováním a začnou problikovat kontrolky a cvaká asi spínací relé ve skříňce. Pomůže až několikanásovné odpojení a zapojení kumulátoru, na několikátý pokus. Jak ale už nastartuju, ujedu pár kilometrů, tak už startuji na poprvé, dokud opět neodpojím akumulátor. Žlutý tenký vodič ke startéru jsem měnil, měl by bát v pořádku. Mám podezření přímo va startér…
-
- 3 odpovědi
- 6,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Mame svetlá nadstavené tak aby sa rozsvietili po otočení klúčika a tak aj vyply. Ale dnes sa za jazdy same vyply a neišli niako zapnút. Potom sa ich podarilo zapnut, ale iba na chvilu a uz nejdu vobec. Poistky som pozeral a su dobre, ale nejdu zapnut ani hmlovky, viete niekto poradit? Dakujem
-
- 32 odpovědí
- 58,6tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, nefunguje mi 12V zásuvka. Trošku jsem se v tom hrabal a zjistil jsem, že mi úplně chybí + a - dráty, kterýma to kdysi (snad) bylo připojené. Prostě je někdo přepojil jinam, neznámo kam. Možná k radiu? Možná tam nikdy nebyly (tomu nevěřim). K té zásuvce vede jeden jediný zelený drát, který údajně dělá osvětlení, či co. Tedy otázka zní, kde mám sebrat ty plus a minus dráty? Mám je třeba dotáhnout od toho rádia a jakoby to rozdvojit? Neupálí mi to pojistku třeba? Ono je tam strašně málo místa, takže to by bylo nejjednodušší... Díky za odpověď a pomoc, Adam
-
- 0 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdarec. Prosím vás, neměl byste někdo schéma konektoru řídící jednotky Magneti Minarelli co je na 1.6? Našel jsem akorát schéma pro řídící jednotku z 1.3 a už vážně nevím kam se dal podívat.. Potřebuju to schéma, kde je popsaný každý pin jednotlivě. Díky moc
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Felicia glxi 2001. Přivezl jsem z autobazaru. Vůbec nereaguje el. ovládání oken a zrcátek. Pojistky jsou v pořádku, při zapnutých světlech svítí podsvícení ovladačů. Nemáte někdo zkušenost?
-
- 4 odpovědi
- 5,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, potřeboval bych přijít, kde na nejvíce dostupném místě je přístup k +12V po sepnutí spínací skříňky (otočení klíčkem). Chci na to napojit rozbočku na zásuvku, ale jelikož v ní bude připojených více věcí, které by brali proud neustále, tak jsem to chtěl vyřešit touto formou. Na rádio jsem se už díval, ale po změření všech dostupných pinů multimetrem jsem zjistil, že tam napětí po otočení klíčku nenajdu. Další možnost by asi bylo + od spínače světel s tím, že kostra by se dala napojit na stávající zásuvku ? Jde o to, ať nemusím tahat další dráty pod palubovkou. Předem díky moc za rady.
-
- 3 odpovědi
- 9,6tis zobrazení
-
-
Zdar, kuny rozkousaly hadičky od podtlakového ovládání klapky recirkulace vzduchu (ve výbavě s klimatizací). Nikde nemůžu najít, že by to někdo opravoval, potažmo kde hadičky koupit. Havex mi řekl, že na Feldu už nic nemají. Dají se ty hadičky protáhnout k ovládání topení, nebo musí celý topení dolů? Hadička ma vnější průměr cca. 6,5mm a dírka je cca. 3mm.
-
- 0 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Čaute majstri. Dnes mi prišlo centrálne zamykanie, a chcem zapojiť riadiacu jednotku. Čierny kábel je jasný, kostra, to je viac menej jedno kde dám, ale červený kábel som si neni istý, kam mam umiestniť. Ten by mal ísť na stálych 12v. A tie neviem odkial zobrať. Mňa napadlo čo tak to napojiť na kábel od klaksóna? Pokiaľ máte iné nápady, tak určite ocením keď sa so mnou podelíte, ale pri vysvetlovaní myslite nato, že som v autoelektrike úplný amatér. Ďakujem za každú radu.
-
- 1 odpověď
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, nemá náhodou někdo fotku umístění originálního nebo univerzálního servomotorku v zadních bočních dveřích? Potřeboval bych nějakou inspiraci jak to umístit aby to fungovalo. V předních dveřích je to hračka. Dále by mě zajímalo jaké průchodky do těch dveří, budou tam pasovat z předních, jsou tam menší otvory bych řekl… Předem děkuji za odpovědi
-
- 0 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravím, při brždění s vyšlápnutou spojkou mi začnou blikat přední světla a přestane foukat topení, když pustím brzdu tak se vše rozjede, pří brždění s nevyšlápnutou spojkou to nedělá. Plus je slyšet jak cvaká relátko. Relátko vyměněno ale stále cvaká. Brzdový spínač také v pořádku. Neví někdo co by to mohlo dělat?? Ještě mě napadla řídící jednotka ale nevím.
-
- 0 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám feldu 1.6 r.v.1999 s el. stahováním oken a mám momentálně problém se stahováním pravého okna u spolujezdce. Okno jsem stáhnul dolů, ale nahoru se mu nechce. Při sepnutí spínače ZAvřít necvaká v motorku tak jako u motorku řidiče. Při stisknutí Otevřít je slyšitelné cvaknutí. Zkoušel jsem prohodit kolébkové spinače řidiče a spolujezdce ale stále stejné. Prošel jsem i elektroinstalaci až k řídící jednotce motorku a zdá se vše O.K. Myslím že bude problém v té Ř.J. Máte někdo podobnou zkušenost ? či radu jak na to ? Díky
-
-
- 47 odpovědí
- 65,5tis zobrazení
-
-
Zdravim. Pokazili sa mi vo felicii 1.6 hatchback, r.v. 1999 mechanizmy na otvaranie okien (prasknute plast trubky). Kupil som nahradny mechanizmus Miraglio, ktory je podla vyrobcu kompatibilny. Elektromotor ma dva vystupy a na posuvanie okna smerom hore a dolu je potrebne prepolovat napatie na elektromotore. Povodny konektor vo felicii ma 5 pinov. Vie niekto poradiť, ako zapojit elektromotor, aby okno jazdilo normal hore a dole? Ked napojim motor na zelenocierny kablik a cerveny kablik konektora dveri, reaguje otvaranie okna, ale zatvaranie nie. Ked napojim motor na zelenocierny kablik a hnedy kablik (zem), reaguje zatvaranie okna, ale zas nereaguje otvaranie.
-
- 0 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravim. Chcem sa spytat, ci sa niekde este da ziskat original novy mechanizmus elektrickeho zdvihania okien na Feliciu (1.6, r.v. 99). Elektromotory su v poriadku, potrebujem len ten spustac-plastove trubky, spirala...na obe predne dvere. Stare biele plastové trubky su klasicky prasknute. Tu vidim nejake nahradne plasty: https://www.sp-el.cz/sp-el/e-basket Ale jednak ta cena sa zda za kus plastu trochu prehnana a jednak prehadzovat tam staru spiralu (nevyzera, ze by to slo lahko prehodit), nitovat...Okrem toho som nasiel uz len cely kit s elektromotorom, vyrobca Miraglio s uplne inym systemom-lanka. Predajca mi nevedel potvrdit, ci sa da napojit n…
-
- 0 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Nesetkal se někdo se závadou u feldy 1.6 55kW (jednotka Magneti Marelli 1AV), kdy nelze přes vag provést základní nastavení (modul 001). Je slyšet, že se klapka hýbe jak má. Nicméně pole v tomto modulu neukazují napětí potenciometru klapky, ale teplotu motoru a otáčky, zátěž a pak nějaké bity. Po vypnutí a zapnutí zapalování opět hlásá chybu, že nebylo provedeno základní nastavení. Úhel klapky to ukazuje fixně 21° pokud nemačkám plyn, jinak se údaj mění plynule s plynovým pedálem, i motorek v klapce je ok, při kontrole akčních členů se hýbe pěkně a plynule do obou krajních poloh. Klapku jsem čistil pro silně kolísavé volnoběžné otáčky, to pomohlo, nicméně jsou teď spíše v…
-
- 2 odpovědi
- 5,1tis zobrazení
-
-
Ahoj prosím o radu když zapojím přípojný vozík za Feldu tak po nějaké době umře vypínač světel a Felda nesvítí , spínač vyměním a vše zase chodí jak má , po odletí zase cca 100km s vozíkem opět umře vyměním za nový a zase vše svítí co je špatně prosím že to zabije vždy vypínač.Děkuji Honza
-
- 4 odpovědi
- 6,6tis zobrazení
-
-
Dobry den,potreboval by som poradit ako namontovat LED rampu na feliciu, jedna sa mi hlavne o to ako sa dostanem s kablom zo strechy ku motoru k baterii.
-
- 0 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Felicii 1.3 Mpi a poslední 3 dny po nastartování svítila baterie. Bohužel jsem tomu nějak nevěnoval pozornost, když to po nějaké chvilce zhaslo. Dnes jsem nechal auto stát 20 minut na parkovišti, ale už jsem nenastartoval. Po nahození přes kabely jsem ujel asi 3 km a auto přestalo jet a opět se vybilo. Znovu se tedy nahodilo přes kabely a bez světěl a jakékoliho el. zařízení jsem dojel domu. Doma jsem zkusil zapnout světla a topení co to udělá. Bohužel do minuty bylo opět vybito. Baterie je asi 8 měsíců stará a zn. Banner. Viděl bych to asi na nový alternátor, nebo máte nějaké zkušenosti? Zítra vyzkouším dobíjení. Děkuji moc :)
-
- 3 odpovědi
- 5,9tis zobrazení
-