Ja mám 1.5 eTSI od 03/25.
Zatiaľ som 2 krát otočil balkán (2 dospelí, 2 deti) ale väčšinu jazdím po meste.
S výberom motorizácie som spokojný, som prekvapený aké to je tiché a celkovo tá akcelerácia v meste a na okrskách je pre mňa postačujúca (nemal som pocit že potrebujem viac). Aj na dialnici nemám problém, samozrejme ako kolegovia hore písali tak ten krútiaci chýba napr. pri kopcoch, motor sa vtedy vytáča, ale to zažívam iba málokedy.
Hľadal som vyvýšené combi, bez 4x4 a hlavne už s benzínom keďže veľa jazdím mesto a to som našiel práve v tejto verzii K2. Jazdí sa mi s ním perfektne.
Spotreba na okrskách pod 6 litrov, počas dlhšej cesty po dialniciach do 7 litrov vždy s maximálne povolenou rýchlosťou. V meste napíšem neskôr, nemám to zmapované ešte.
Mna celkom potešil ten výpadok 19 Tirsuli na SPORTLINE. Dali mi v podstate bez doplatku 20 RILA.
Niečo napíšem k téme, tie akustické sklá robia celkom dosť pri rýchlosti 100 a viac. Celkovo hodnotím K2 za tiché auto na svoju triedu.
Jsem tak nějak čekal, že když po manuálním přeřazení otáčky překročí nějakou mez, že se přepne zpět na automat a ne že se to roztočí tak, že se skoro rozkočí motor...