Elektrika
554 témat v tomto fóru
-
škoda octavia RS III, jednoho dne jsem dojel do rezervy,natankoval, ale ukazatel zůstal dole, palubní počítač,spotřeba atd vše funkční, pak se to samo rozběhlo,jelikož před rokem jsem natankoval vodu(ne , nejsem blondýna-nezajištěná nádrž Brno, stekla tam dešťovka z pole), byla výměna filtru čerpadla.Nyní jsem vyměnil plovák.Auto nastartovalo, ukazatel funkční.Pak jsem zaplatil a po nastartování ukazatel dole, rozsvícená kontrolka rezervy.Po dotankování stejné.Diagnostika hlásí příliš velký odpor ve snímači.Měli jste podobné potíže ?
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
už jste někdo kupoval? pasuje vám? objednací číslo O3-MRLGT prodejce tvrdí, že je světýlko shodné s O2 FL, což není pravda, O III drží jen na jednom šroubku a ve světýlku je zářez...
-
-
- 20 odpovědí
- 32,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, mam problem s Octou 3 (rv 04/2017, facelift) a jelikoz mi zatim v autorizaku rekli, ze se s tim jeste nesetkali, tak se obracim na vas, jestli mate podobnou zkusenost. Mam problem s merenim vnejsi teploty, pricemz problemy zacali ihned po vymene akumulatoru (puvodni odesel a jeste v zaruce mi ho teda v autorizovanem servisu vymenili za novy). Od te doby jsem zacal pozorovat problem s merenim teploty vnejsiho vzduchu. Asi 2 tydny se to jevilo tak ze teplota nesouhlasila s tim ze zpravidla byla vyssi o 10-15 stupnu nez skutecnost, ale vetsinou jen za jizdy....kdyz auto stalo, tak to souhlasilo (takze jsem si rikal ze asi cidlo a …
-
-
- 5 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobry den..Chcel by som poradit...Mam 3 octaviu 1.2 tsi a mam problem s tym ze mi fukare v interiery fukaju cca 10 sekund potom prestane fukat vzduch a po 10 minutach zase sa zapnu na 10 sekund..a takto dookola...nieviete kde moze byt problem? Dakujem
-
- 6 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám jeden technicky dotaz. Dá se u octavia 3 2016 nějak úplně vypnout kontrola trakce? Přes tlačítko kontrola trakce off se dá vypnout jen tak na půl. V zimě na sněhu mě to dost omezuje, když mi to zasahuje do řízení. Například třeba přes vcds nebo nějakou jinou diagnostiku. Děkuji za vaše rady
-
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Rád bych měl možnost zapnout nejdřív zadní mlhovky, potom až ty přední. Momentálně to mám (od výroby) naopak. Na staré fabii stačilo prohodit dva vodiče v konektoru spínače světel, ale pohledem na schéma v OIII jsem pochopil, že teď už jde všechno přes řídicí jednotku a ze spínače světel jde ohledně mlhovek jen jeden drát. Dá se nějak elegantně (tj. bez nadměrného bastlení) prohodit spínání předních a zadních mlhovek?
-
-
- 7 odpovědí
- 13tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, omlouvám se pokud to již zde je a já to nenašel, nebo pokud to patří jinam. Mám otázku, mám k autu jen jeden klíč (vystřelovací 3 tlačítka). Jde mi o to, jestli nutně musím do autorizovaného servisu pro nový, nebo jestli to jde udělat j někde kde se zabývají autoklici. Na O2 problém nebyl, když jsem nechal udělat kopii u O3, nešel nakodovat imobilizér, tudíž klíč krom odemykání nefunkční. Kde je chyba? Musí se to dělat nějak online? Ať vím jestli to pokoušet a nechat si pána z autoklicu trénovat na mě výrobu, nebo jít jinam
-
-
- 5 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Asi mám extrémní smůlu, ale po najetých desetiticích km s jinými vozy se mi nikdy nepovedlo trefit kamínkem senzor ( navíc téměř přesně do středu? ). Teda alespoň se domnívám že ten tukanec na fotce může za co že to hlásí tu chybu, která vyřadila projistotu celou přední část senzorů, ne jen ten jeden na který mám podezření. Nemá s tím někdo zkušenost jak si to doma opravit? Pokud je ta vnější vrstva senzoru jen jakýsi kryt, tak by teoreticky měl jít vyndat, a vyměnit jen vlastní senzor pod ním, nebo je to jinak? Díky
-
- 2 odpovědi
- 5,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj nezkoušel někdo rozlousknout hlasové ovládání u o3? mám rv 2016 rádio bolero a multifunkční volant, tlačítko evidentně je zapojené, při stisknutí mi to píše, že hlasové ovl. není k dispozici. našel jsem akorát návod na Q7 https://www.youtube.com/watch?v=MdZVGdjixKo odpo to zkusím a dám vědět, kdyby měl někdo nějaký nápad dejte prosím vědět
-
-
- 6 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, obracím se tu na vás s prosbou o radu: koupil jsem octavii scout 3, dsg, 1,8 tsi, r.v. 2014 s webastem a nyní jsem zjistil jak auto špatně topí. Když po ránu zapnu nezávisle topení tak se spustí na cca. 3 min. a pak se vypne, při načtení zjištěna příliš vysoká teplota vody, a další problém je, že když následně nastaruji a jedu tak teplota vody se zvedá před očima, ale v autě bych zmrznul. Auto začne topit, až tak za 15 km. Následoval odvoz auta do autorizovaného servisu Škoda, kde bylo doporučený proplach topného systému ( za cca 3 tis. ), a když to nepomůže tak výměna výměníku tepla topení ( 4500 tis. ), prý se na můj vůz stahuje TPI předpis, který vydala …
-
- 6 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Chtěl bych se zeptat na rychlost odmlžení zadního okna. Mám automatickou klimatizaci a tu mám teď přes zimu puštěnou na auto bez AC. Když jsem měl zamlžené zadní okno zapnul jsem rozmrazování, ale k odmlžení nedošlo ani po cca 10 km. Kolem drátků se odmlžily jen úzké proužky a tak to zůstalo. K odmlžení došlo až po vytopení auta. Přitom u minulého auta došlo k odmlžení celého okna téměř hned ( Octavia I ). Nestalo se to poprvé. Mám něco špatně nastavené. Prosím o radu.
-
- 19 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
-
-
Po odemčení a otevření dveří se mi rozsvítí osvětlení interiéru ale přibližně po cca 3 vteřinách vše zhasne a nelze nic rozsvítit, rozsvítí se až po nastartování. Dělá to tak 1 až 2 krát do týdne. Neví někdo v čem může být chyba? Nebo už bude špatná autobaterie? Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdarec borci, dokázal by někdo pomoct... sháním el. svazek z ŘJ do kabiny. Octavia 2015 2.0 TDI CRM 110 kw č. svazku 5E1 971 058 A. Pár vrakovišť jsem navštívil a zatím se nedaří sehnat...navštívil jsem i Škodovku a výroba svazku 37 tisíc... Díky za jakoukoliv pomoc!
-
- 5 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, urobil som retrofit panoramy na Octavia FL combi. Panorama pochadza z octy pred FL. Kedže na octe 3 FL už v BCM nie je možne kodovat, iba adaptácie, tak sa chcem uistiť v krokoch. Komponet je zapojený Sun Roof: Subsystem 3 - Part No SW: 5E9 959 591 HW: 7P0 959 591 B Component: J245 PS24.011 H01 0008 Coding: 991800 V BCM som zmenil iba toto: aktivoval som ENG141632-ENG141970-Sunroof-Schiebedachmodul_MD_1,active ,4 ENG141632-ENG141971-Sunroof-Schiebedachmodul_MD_3,not installed ,4 ENG141632-ENG141972-Sunroof-Schiebedachmodul_MD_Rollo,not installed ,4 strecha a roletka fun…
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Chcem sa opytat ci ma tato RJ - komponent ochrany. je to kamerka za oknom a chcel by som si ju dorobit. Mam GW high verziu. Treba to kodovat online alebo to dam kablom. Dakujem
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čaute, nemontoval z vás niekto na octavke 3 nožny airbag, že ako sa dáva dolu ten steker? Ďakujem za rady
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, koupil jsem starší Octavii III a nyní zjistil, že mi nefunguje elektrika na tažném. Dle (neautorizovaného) servisu jde o poškozenou řídící jednotku tažného. Nová prý 8T, celá elektroinstalace (včetně ECU) 3,5T - nechápu. Teď k problému. Po demontáži ECU a zaslání na diagnostiku mi nefungují parkovací senzory což mi přijde logické, ale překvapilo mě že auto hlásí závadu na systému start / stop. V tom už žádnou souvislost nevidím. Má někdo představu jestli to s demontáží řídící jednotky tažného může souviset? Chci se jen uklidnit, že nejde o další poruchu, popřípadě že technik v servise něco na autě nepoškodil..tzn, až se řídící jednotka vrátí, …
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, Chci se na Vás obrátit o radu, děje se vám někdy.. Kdy sednete do auta (teď ráno v zimě) a Columbus nereaguje na dotyk? Je to jen tím že je to moc studené a nebo je chyba i někde jinde? protože jakmile se auto vevnitř zahřeje.. Columbus funguje zcela normálně. jedná se o Octavii III. RS. Děkuji, Hezký den.
-
-
- 33 odpovědí
- 20,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, Také vám svití po zamknutí auta lehce zadní světla u O3 facelift full LED? Svití tam malinké led diody. Nemyslím funkci ''coming home'', ale prostě po zamknutí auta celou dobu svití zadní světla. Nejde to za dne vidět, ale v noci se to zlehounlinka svití. Setkali jste se s tím někdo ? Můžete prověřit ? Děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem tady, rovnou k věci. Zapnu spínač světel do jakékoliv polohy kromě 0, světla svítí, vše OK, ale podsvícení samotného spínače poblikává a je doprovázeno někde v prostoru za pojistkovým boxem slabým pískáním. Zároveň mi nesvítí osvětlení phone boxu a také poblikává panel režimů u řadicí páky. Pojistky jsem kontroloval a nenašel jsem žádnou, která by vykazovala známky poruchy. Zkontroloval jsem i samotnou led žárovku osvětlení phone boxu na zkoušečce a ta také svítí. Na infotainmentu žádná chyba nevyskakuje, ani v paměti závad nic. Věděl by někdo??? Ještě prosba, jestli někdo v Vás neví, jaké relé na pojistkovém boxu k čemu patří??? Nemohu nikde sehnat žádné schéma…
-
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte vsetci. O3, vyhrievane, sklapacie el. spatne vonkajsie zrkadla. Na prednych dverach vlavo je ten ovladac na spatne zrkadla. Mam tam ohrev, sklapanie, lave, prave a nula. Ak chcem nastavit lave zrkadlo, zvolim polohu prepinaca na lave a da sa ovladat lave zrkadlo. TO funguje v pohode. AK chcem nastavit prave zrkadlo, zvolim polohu prepinaca na prave. Zacne sa nastavovat prave ale SUCASNE aj lave zrkadlo. To nefunguje spravne. Asi pred 2 - 3 mesiacmi to bolo OK, teraz nie. Viete prosim, kde by mohla byt chyba? Prepinac-joistik, alebo je tam nejake rele? Dakujem.
-
- 7 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Chlapi sice mi zatial vsetko slape ako ma ale vsimol som si ze vymenit ziarovku v smerovkach v prednych svetlometoch bude asi zabava...v navode som nenasiel nic ..menil to niekto alebo aspon to niekto skusal? btw. mam klasika halogeny nie xenon
-
-
- 11 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na radu, popř. jestli někdo nemá podobný problém. Jel jsem dnes do autorizovaného servisu Škoda s zprvu jednoduchou vadou - nebyl jsem schopen nastavit, aby při zmáčknutí druhé polohy spínače na otevírání/zavírání oken se okno automaticky otevřelo/zavřelo. Prostě to na obou předních dveřích nešlo(a spínač se tak musel celou dobu při spouštění okna držet stisknutý), na zadních v pořádku. Myslel jsem, že jsem jen kopyto a neumím to, popř. že se to nastaví přes diag v AS Škoda. Bohužel zjištění servisu bylo, že odešly obě řídící jednotky předních dveří. Oprava přes 5000Kč - v podstatě za takovou hloupost. Chci se zeptat, zda-li je to opr…
-
- 9 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahojte, da sa v OIII nejak zistit aktualna skutocna rychlost ktorou prave auto ide? Kedysi davno to v Octavii I aj II islo cez diagnosticky rezim Climatronicu (viz. ) Ale info o Octavii III neviem najst. Automaticku klimatizaciu mam ale tlacitko ECON na stlacenie uz chyba.
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím nechával jsem si měnit radio ve firmě kterou mi doporučili přímo ve Škodovce. Předtím jsem měl obyč. radio Swing a vše fungovalo v pohode. Po výměně za radio Bolero AUX funguje ale USB ne. Prý by to mohlo být tou krabičkou u popelníku. Ze snad Bolero má jiný typ. Nemáte někdo zkušenost? Diky
-
- 2 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
- 2 sledující
-