Podvozek
263 témat v tomto fóru
-
Dobrý den, zakoupil jsem si 16" plechové disky pro Octavii III na serveru rajpneu.cz, (název: Disk 8247 6x16 5x112x57 ET48 , kód 81A8247000), protože se mi nechtělo platit 2.300 Kč/ks originálních plechových disků Škoda. Bohužel na mnou zakoupené plechové disky nepasují originál poklice (resp. poklice jdou nasadit, ale nedrží dost pevně, vnitřní žlábek ve kterém poklice drží je mělký...). Setkal se s tím prosím někdo? Popř. máte někdo zkušenost s jinými neoriginálními plechovými disky, na které by originál poklice Škoda pasovaly? Díky za vaše názory :-)
-
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Ahojte, chci si koupit kompresor 12V pro dofukování pneumatik v případě nouze, protože ten několik let starý mi už odešel. Nemáte nějaký typ na nějaký levný a spolehlivý?
-
- 5 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, chcem sa opýtať, či aj vy máte skúsenosť s mierne vytočeným volantom pri priamej jazde (je to pár mm, všimol som si to iba, tak že keď pozerám na budíky a porovnám spodnú časť kde sa nuluje tachometer s volantom, tak je volant mierne vytočený). Spozoroval som to len nedávno, mám teraz nové zimné pneu+disky (boli úplne nové a rovno sa vyvažovali pred nahodením), tak neviem že či to môže byť spôsobené tým alebo niečím iným. Keď som mal letné tak som si to nevšimol. Čo sa týka geometrie tak to neviem, auto mám rok a najazdených necelých 20 000 km, nikam som nenabúral, nechytil ani nejakú veľkú jamu alebo obrubník. Ďakujem za pomoc
-
-
- 21 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
Na Octe mám disky Lepus a napadlo ma, že nie je jedno na akú stranu auta ich dám. /vpravo alebo vľavo/ Vyzerajú ako vrtula a na jednej strane majú tendenciu fukat vzduch do vnútra kolesa a na opačnej strane zase von. Objednávacie číslo je len jedno. Dajako to nedomysleli, rovnako je to aj na diskoch Golus.
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, chci se zeptat zda mohu dát na zimu ocelove disky z O II - 6Jx15 ET 47. V technickem prukazu je tento rozmer povolen. Jedna se konkretne o disk KFZ 9165 /KBA 43737, orig. skoda, na kterem to vyjelo z tovarny/ - dle vyjadreni servisu neni tento konkretni disk homologovan pro O III 1.6 TDI 66 kW a nemusi sedet napr. pres brzdy. Kola jsem zkusil obout a krome toho, ze sly spatne nasadit poklice vypada vse ok. Muze byt problem jizda na takovem disku? Nebo v pripade nehody napr. s pojistovnou? Diky.
-
- 8 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, S O3RS jsem dostal pneu ze subjektu, a teda spokojenje jsem byl mozna prni pulrok, dokud bylo sucho. Hned na pozim po nejakejch 7kkm zaly hlavne pri mokru prokluzovat, tedy jakoby moc vykonu a skocilo do toho ASR, nicmene moc vykonu ani byt nemuselo, stacilo kostky do kopce. Na suchu jsou relativne dobry, i kdyz uplne nejlip drzej pri teplotach rekneme 25'C a vejs. Kdyz je min a navic vlhko, je to mazec. Ted je na nich asi 18kkm, vzorek vypada porad az podezrele dobre, takze pocitam, ze tam soudruzi narvali moc tvrdou smes, ktera sice neubejva, ale taky moc nefunguje. Takze i premejslim, ze ty plneu proste zahodim a koupim novy, protoze mam obcas pocit, ze to je…
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím! Mám takový problém a nejsem sám. Jsem majitel Octavie III RS TSI. Když stojím a točím volantem z a nebo do plného rejdu, tak v určité poloze slyším cvaknutí. V interiéru je naprosto neslyšné. Jde to slyšet pouze při stažených oknech. Ptal jsem se plno majitelů eReS a hodne z nich to pozoruje také. Někdo dokonce i reklamoval, dostal novel řízení a zvuk se zpět objevil. Proto to asi ani zkoušet nebudu. Nicméně posílam odkazy na video a chci se zeptat, jestli to také někdo pozorujete. Znovu podotýkám, že je to slyšet pouze, když auto stojí na klidném místě (bez okolního hluku), stažené okno a točíte z a nebo do plného rejdu Videa: https://www.dropbox.com/s/sxext0…
-
-
- 23 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, nedávno jsem byl na polygonu trénovat jízdu při snížené adhezi. Jakmile přišlo na vyhýbací manévr, tj. brzdit, snížit rychlost, odbrzdit a objet překážku, začal jsem mít se svou O3 Combi RS problém, zatímco ostatní manévr v klidu zvládali. Mně auto i přes odbrždění a natočený volant jelo několik sekund dál rovně jak saně a až později chytlo grip a začalo zatáčet. Při tomtéž manévru, ale bez počátečního brždění se vše chovalo jako obvykle a překážku jsem objel. I nájezdová rychlost byla v obou případech obdobná. Instruktor stál vlevo od projíždějících aut a stále dokola mě upozorňoval na "zablokované" přední levé kolo. Když pak i on nasedl do auta a zkusil totéž…
-
- 5 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Doufam, ze jsem neprehledl nejake existujici tema ... O3 je defaultne na 16", nicmene se mi docela libi 17" Terony... Jak moc (a jakym zpusobem) by 17" kola mela vliv na jizdu? Nikdy jsem 17" kola na aute nemel... Dik
-
-
- 13 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte kontroloval som moju o3 rs 2015 a zvrchu napravcine kde je silentblok je zarez, ale od zaresu nicsie to vypada na prasklinu, je to ok? Ci mam reklamovat?
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Při přezouvání jsem si všiml, že ani u jednoho z předních tlumičů už nedrží manžeta, nevím jak dlouho už to tak je, ale po necelých dvou letech mi to nepřijde normální ?
-
- 8 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
-
Pánové, kdo má jaký podvozek? A jaké zkušenosti? Já mam standard s 18" koly a mam pocit, že to auto je strašně vysoký. Co vy? Nezdá se vám O3 na standardním podvozku vysoká? Co potom paket pro špatné cesty? To je ještě vyšší? ..diskutujme..
-
-
- 21 odpovědí
- 11,7tis zobrazení
-
-
Ahoj. Pomůžete mi prosím identifikovat tato kola? chtel bych je na svoji OIII RS
-
- 3 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Nevíte jestli bude k dispozici na OIII? na jejich stránkách je nemají zatím, popř. reference na jinou značku uložení stabilizítoru?
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Vcera jsem montoval zasterky a podle navodu by mnely byt vzadu ochranne kryty za zadnimi koly na obou stranach, ale mne vlevo u vyfuku chybi. Je to normalni ? Nebo ho tam zapomneli namontovat ?
-
-
- 5 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Prosím nevíte někdo,kód barvy kol Gemini/Extreme antracit??...
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
-
- 1 odpověď
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím! Jsem majitel OIII RS TSI DSG r.v.2015. Aktuálně najeto cca 7000km. Poslední dobou si čímdál víc všímám jevu, který jsem nespatřil ani na RS II FL, či na Superbu II FL 1.8TSI. Vždy, když při parkování změním směr (např po jízdě dopředu zařadím zpátečku) a pak zabrzdím, tak při první zabrždéní se vždy ozve cvaknutí od předních brzd. Jak kdyby se destičky o mm posunuly směrem jízdy. Dělá to vždy pouze první zabrždění. Druhé a další zabrždení to až do další změny směru nedělají. Byl jsem s tím v servisu. Tam mi kompletně rozdělali brzdiče, zjistil že je vše OK a vše řádně dotáhli. Nicméně servisní poradce mi říkal, že majitel autosalonu má Superba 3,6FSI a tam to děl…
-
-
- 9 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Nechal jsem při výměně gum odstranit "kurvítko" z podvozku (které jsem si někde na nějaké mezi poškodil a od té doby zavazelo), s číslem dílu (patrně) 5Q0.825.230.J. Máte někdo ponětí, k čemu to tam je dobré? Jasně, je to krytka, ale ani já, ani mechanik, který mi měnil kola, jsme nedokázali odhadnout, co to tam má krýt. Je to takový plast uprostřed, kousek za předními koly o rozměrech tak 20x50 cm (odhadem). (úplně se mi nechtělo zakládat kvůli takové blbosti nové téma, ale nějaké generické dotazy jsem tady nenašel)
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Jaky mate z vyroby pneu na RS III a zkusenosti s nima? Ja mam Bridgestone 225/40 R18 a prijde mi, ze se docela dost rychle ojizdej. Mam na nich asi 15kkm a vzorku ubylo pocitam 40% +/-. Dezen jsem zatim nemeril, neb vzdycky zapomenu meridlo Nebo se na novy auta dava zamerne nejaka horsi guma, ktera je delana primo pro automobilku, a proste se rychlejc ojede? Neco jako kdyz koupim tiskarnu a je v ni jen pulka toneru... Dik
-
-
- 23 odpovědí
- 10,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Liftback vs combi - v prvych testoch chvalili combi pre vacsi komfort tlmenia a mensiu hlucnost. Uz to vyriesili aj pri liftbacku? Chcel som liftback ale pokial su tam stale problemy tak beriem combi. Tuhost karoserie Asi nemusim riesit alebo to ma vobec vyznam (vacsie viko u liftbacku)? Dik.
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj,scháním plastové krytky origo šroubů octavia III v černé barvě! (mám černá Alu kola 18 Neptune) našel jsem tyto: http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/disky-poklice-lapace/srouby-krytky-cepicky/krytka-pro-srouby-kol-skoda-original-cerna-id:10073.eshop a nebo pasovalo by toto? přeci jen je tam 200Kč rozdíl na sadě:-) http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-fabia-facelift/disky-poklice-lapace/srouby-krytky-cepicky/skoda-fabia-octavia-krytka-pro-srouby-original-cerna-id:8292.eshop ale píšou tam jen některé modely do 08 výroby,ale zase u toho prvního výrobku je to na vše krom citiga...poradí někdo? jestli bez problémů nasadím ty druhé kryt…
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Předpokládám, že nejsem první, kdo to řeší, ale odpověď jsem tady nenašel. Krytky na bezpečnostní šrouby 000 071597C - dělají se v jiných barvách než šedá mat? Na autě mám krytky obyč šroubů v tmavě šedé lesk a nedaří se mi sehnat odpovídající krytky pro bezpečnostní šrouby.
-
- 11 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam objednanou O3 RS s paketem Challenge. V tomhle pripade jsou kola GEMINI cerna a obrazek v konfiguratoru vypada, jakoby celni hrany kol mely jinou barvu. Kolega kdesi na ulici videl auto s celnimi hranami v privedeni bud bila nebo bez barevne upravy, ale vsechny RS, ktere jsem videl, maji kola kompletne cerna. Pak jsem narazil na obrazek http://www.carblogger.nl/wp-content/uploads/2013/08/skoda-octavia-rs-18.jpg a tak si nejsem vubec jisty, co vlastne dorazi. Mate nekdo informaci, jak to s temi koly je? Diky, M.
-
-
- 11 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
...při přezouvání jsem zjistil, že mám na zadní nápravě popraskané kotouče brzd (na pravé straně je to markantnější). V součastnosti to řeším jako vadu materiálu, tudíž reklamaci, najeto 26302 km a kotouče by vzadu měli být skoro jako nové....uvidíme, jak se k tomu postaví servis respektive škodovka...za všechny doufám, že to bude ojedinělý případ a nebude to jedna z nemocí Olll...
-
-
- 13 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-