Motor 1.9 TDI PD
512 témat v tomto fóru
-
Zdravím vás všechny, měl bych takovou prosbu ohledně setrvačníku.Snažil jsem si přečíst max. informací z fora ohledne setrvačníku.V motorové části to začalo jaksi chrastit.Tak sem vyrazil za servisákem jestli není spojka špatná páč někdy mi 2 stupeń řadí přes zuby a trošku tam něco chrastí.Zkoušel spojku a říkal,že ta je dobrá.Je možný,že bude synchron špatnej. Mám najeto nějakých 180 tis.km. Zkusil sem nahrát video s daným zvukem.Tak kdybyste mi mohli poradit jestli už je setrvačník KO a nebo ještě chvilec to vydrží a pak udělat vše komplet.Děkuji moc za radu Video:https://www.youtube.com/watch?v=RsxQN_b0vpw
-
-
- 51 odpovědí
- 18,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím snažíme se s kamarádem odstranit problem na jeho Octavií s motorem 1,9tdi BXE 77kw, nemá na tom žádný chip, najeto cca 170000. Problem je v tom ze vždy když startuje tak točí třeba 7sekund a pak to normálně chytne a už OK. Ikdyz ujede trasu 100km a chcipne a hned chce nastartovat tak zase točí tak 7vetrin. Už se kvůli tomu dělaly nové rozvody, měnily se zhavicky, včera jsme pretesnili vstriky a stále stejne. Zkoušeli jsme i vyměnit autobaterii zda není špatná a také bez úspěchu. Proto se ptám - řešil někdo ten samy problem? Připadne vedel by někdo pomoct? Dekuji
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, už dlhšie mám problém s náhodnou stratou výkonu. Auto pekne ťahá a zrazu vypadne výkon. Otáčky pomaly klesajú - je to podobný stav akokeby som pustil plynový pedál. Následne motor absolútne nereaguje na stlačenie plynového pedála. Pomôže len stlačenie a následne pustenie spojky alebo obyčajné zapnutie tempomatu. Notor hneď žačne ťahať. Chyba je veľmi sporadická - cca 3 x mesačne. VAG absolútne nič nehlásil, chybové kontrolky žiadne. Takže vôbec neviem čo by to mohlo byť. Máte niekto podobnú skúsenosť? Motor mam 1,9TDi, 2008 predFL, čip (ale už dlho), DPF mám vybratý.
-
- 1 odpověď
- 11,3tis zobrazení
-
-
Dobrý deň Páni. Som majitelom O2 1.9 TDI BXE 77KW 2008 250 000. Chcel by som poprosit skúsenejších o rady co spraviť skôr a o posúdenie foto. Po dlhom študovaní som zistil że mi nefunguje klapka, bola čistà takze tipujem niake čidlo. Turbo bolo pčuť....uz nieje sem tam ho započujem ale nie moc často a výkon nikde. Tesnenie pod hlavov asi netesní ako možno vidieť na foto. Zaujímajú ma hlavne tie škvrny a co je zospodu to kde je logo VW. Preistotu som ja hluàk stratil aj bezpečak pri výmene defektu. Ak to môže pomôcť mam elm bluetoth a torque pro alebo vagcom kabel ale asi napodobenina. Som z Ba ak by sa nato niekto chcel pozriet. Dakujem
-
- 1 odpověď
- 9,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, měl bych dotaz, kdy Vám teď v tomto počasí spíná ventilátor chlazení? Mám teď většinou krátké trasy 15ráno/15 odpoledne, s ohledem na provoz pianko...a jak dojedu domů tak ventilátory nic. Ručička teploty na 90°C, tak jsem nechal auto drkotat cca 10min na volnoběh na sluníčku, ventilátory neseply, teplota stále 90°C (dle budíků), hadice od chladiče teplé (aby taky ne že...) ale normálně šly zmáčknout. Po odpojení čidla na nádržce s chl. kapalinou začala blikat kontrolka, takže asi v poho... Je toto v poho, popřípadě jde "nuceně" vyzkoušet zapnutí/vypnutí?
-
- 5 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
-
-
Ahojte. Asi pred týždňom som menil v servise komplet spojku+zotrvačník a spojkové valčeky pod pedálom. Odvtedy mám problém pri štarte. Paradoxný je ale v tom, že ak je motor studený chytí okamžite, bez akých kolvek problémov, no ak prejdem nejakú trasu a motor sa zahreje, tak pri otočení kľúča v zapaľovaní normálne zatrasie motorom, pretočí štartér vydá divný zvuk podobný ako keď remenica brúsi o plech a skape. Keď trošku pridám pri štarte plyn tak tesne pred tým ako má skapať naskočí, a funguje na voľnobeh úplne bez problémov. Žiadna strata výkonu, žiadne divné zvuky, motor ide ako má. Menil som iba baterku lebo tu už niekto niečo podobné riešil.
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, koupil jsem auto z německa s tímto chipboxem, ale zdá se mi že nefunguje jak má. Máte ho někdo v autě, můžete mi prosím jak mají být nastaveny piny na tomto boxu? Díky marek benikml@seznam.cz
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravim vsechny.Doufam ze me nikdo neukamenuje ale nenasel jsem odpoved.Ceka me vymena el.svazku ke vstrikum.Chci se zeptat na co si dat pozor atd.Jde i o to jestli viko jde demontovat aniz bych musel oddelavat egr nebo povolovat sani.Ten egr je na tim vikem jaksi divne nahnutej.Dekuji za odpoved 77 KW 4x4
-
- 1 odpověď
- 3,5tis zobrazení
-
-
ahoj mam auto cca 4 dny a zaznamenal jsem ze 90c se mi ohreje ani ne za 5min a pak se to ani nehne jel jsem pak stim hodinu do prahy a stale to ukazovalo 90c a sahara ani nesepla otazka jestli je to dobre nebo jestli ne nekde chyba stale jen 90c a ani to za jizdy nestoupne ani nezpadne rok vyroby 2006 tdi 77kw a pak kdyz zapnu klimatizaci tak by mela jet druha sahara a ta taky nejede
-
- 20 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Zdravim mam problem so snimacom tlaku G450 uz som bol v dvoch servisoch a problem pretrvava ide o to ze prvykrat mi ho vymenili za Bosh prisbosobili z RJ motora... po niekolkych km sa mi znova rozviestila kontrolka motora a vypisalo chybu s tym ze motor isiel normalne tah normalny nevypadaval... nevedeli mi to spravit tak ma poslali k inemu panovy ten spravil to iste len tam dal original diel tak som si prisiel pre auto ze je to opravene a idem domov a bum auto prestalo tahat musel som vyhodit rychlost a potom to slo stalo sa to viackrat samozrejme som sa hned otocil isiel naspat k tomu panovi do servisu a znova vypisalo tu istu chybu ten snimac tak mi ju len vymazal s ty…
-
- 12 odpovědí
- 16,1tis zobrazení
-
-
-
Čau klucí, mám problem bez jakéhokoliv problemu sem postavil auto na parkoviště po tom co jsem ho umyl, auto stojí čumákem do kopce, po třech dnech jsem přišel a nenastartoval, respektive motor točí normálně ale ani neslíbí, vůbec nic... psalo to dvě chyby: 18104 tahle chyba je tam běžně (myslím že kroužek pod volantem) 17055 myslím že to je žhavení prvního válce (po smazání a dalším startování už zpátky nenaskočila) vůbec nevím co se mohlo stát, nafty je čtvrtka nádrže... prosím o radu co s tím..... :-( dík
-
- 7 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, Nevíte kolik by stálo nechat vyčistit EGR ventil, popř. nějaký návod na vyčištění? Na emisích mi doporučili ho nechat vyčistit. Díky Octavia II 2004 1.9 TDi 4x4
-
- 33 odpovědí
- 44,8tis zobrazení
-
-
Po jazde po dialnici 20 km cca 130 km/h sa mi rozvietila kontrolka a upozornenie na Maxidotu nizka hladina motoroveho oleja.... spomalil som a kde sa najblizsie dalo zastavil som hned som zmeral olej no pod minimom to nebolo dotykalo sa to tych ciarok ktore su medzi min a max ... chvilku som pockal a mal som tam hladinu cca 1/4 medzi mina a max presnejsie 7 tych prerusovanych ciar z vrchu nastartoval a siel dalej no uz nie po dialnici lebo som ju presiel a potom sa to vsetko javilo ok .. kupil som si liter dolejem to do max no neviem preco to ukazalo ak tam toho oleja bolo dost dufam ze to nesuvisi s tlakom oleja v cerpadle dik za kazdu radu
-
- 3 odpovědi
- 7,1tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapy mám problem s mojou octavkou 1,9 bxe už 2 roky nejdem zistiť príčinu motor bol kompletne rozobratý do matky no na nič som neprišiel..Nové zdvihatká zrovnana hlava nove tesnenia všade čistene turbo pretesnene vstrekovače rozmotaná kabeláž ale stale ako keby vynechával a klepe občas aj na volnobeh niekedy viac niekedy menej ak by mal niekto skusenosti tak prosím píšte lebo som už hotový s toho hnoja.. dakujem
-
- 1 odpověď
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ma niekto skúsenosť z vibrujucim krytom na motore?Ja ma úplne zničené to tesnenie pod tým krytom.Da sa to niečim nehradia nakoľko je motor horúci ?Vdaka
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, bude to chyba v 3-tom vstreku/vstrekovači či dačo iné ? Obrazok prikladam v prílohe, alebo na obrazok je aj tu: http://s7.postimg.org/oj1gbwxh7/20160214_163920.jpg
-
- 1 odpověď
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdravym dnes som dal vymenit rozvody a zhavice. Mechanik mi povedal ze vsetko v poriadku bol sa previezt.Akurat ze sa mu nepaci velmi zvuk vraj to moze byt jeden vstrek ze by to chcelo pozriet. No ked som dorazil zo servisu domov cca 20km njprv pri zastaveni pred dvorom som zacul cengot ako ked by ste buchli po plechovke alebo nieco podobne neviem to presne opisat a potom ked som pohol ..vchadzal do dvora zas to bolo dvakrat pocut. po vystupeni z auta som zbadal ze auto velmi dymy modri dym ale ako z v3s. nemate niekto s tym skusenost alebo co by to mohlo byt?
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Přátelé, aktuálně mám docela zajímavý zážitek, se kterým bych se chtěl podělit. Ná mé OCT 2 rv.07, najeto cca 153 tis, 1.9TDI (77kW) se stala taková věc. Cca měsíc zpátky se po dojetí domů začalo kouřit z prostoru motoru, tmavý kouř.Smrdělo to jakoby se pálila spojka. Druhý den šlo auto normálně nastartovat a vesele se s ním jezdilo. Dva týdny poté to udělalo znova, stejné symptomy, auto se však nechovalo nijak divně, jezdilo jak ďas ( v rámci jeho výkonových možností ). Když to udělalo potřetí, auto šlo do autorizovaného servisu Škoda. Diagnóza byla známa po chvíli, prý přes turbo jde olej, který stříká na horký motor a toto je příčina kouře z motorového …
-
- 9 odpovědí
- 15,4tis zobrazení
-
-
nazdar ,mam problem zo svojou octavkov 1.9tdi 77kw r.v2007.10 BXE naj.180000 ked si umyjem auto zvapkov na pumpe alebo doma alebo ako sa mi minule stalo ze padal dast dost silny ..tak po nastartovani sa stane to ze mi zdochne tak akokeby cuklo z autom a zdochne ...ked je sucho alebo auto neumivam tak ide vsetko ako ma byt ..ja som si myslel ze ci nezaplavuje radiacu jednotku alebo nejako sa tam dostava voda vie niekto poradit dakujem
-
- 15 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
19557 - motor klapky saciho potrubi (V157): preruseni / zkrat na kostru P3101 - 000 - - info o závadě: Otáčky: 0 /min Kroutící moment: 0.0 Nm Rychlost: 0.0 km/h Výkon/klapka: 0.0 % Napětí: 11.93 V Provozní stav: 00000100 Kroutící moment: 0.0 Nm Kroutící moment: 107.4 Nm 19559 - motor klapky saciho potrubi (V157): vadny P3103 - 000 - - info o závadě: Otáčky: 0 /min Kroutící moment: 0.0 Nm Rychlost: 0.0 km/h Výkon/klapka: 0.0 % Napětí: 11.93 V Provozní stav: 00000100 Kroutící moment: 0.0 Nm Kroutící moment: 107.4 Nm stale mi vypisuje tuto chybu, už som vymenil dve k…
-
-
- 15 odpovědí
- 26,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám následující problém. Vlastním Škodu Octavii II. 1,9 TDi, 77kW, r.v. 2006 (model rok 2007). Auto jsem zakoupil v minulém roce v září, když mělo najeto 163 tis. km. V zimě minulého roku auto začalo hůře startovat, tak jsem zajel na diagnostiku, kde se objevily závady žhavících svíček na 2 a 3 válci. Pro jistotu jsem tedy nechal vyměnit všechny žhavící svíčky, s tím, že se zjistilo, že v minulosti byly již ony svíčky na 2 a 3 válci měněny (místo originálních Beru byly užity Bosh). Doufal jsem, že se závada již neobjeví, přes léto vše ok, ale nyní, když opět když začala zima, vše začíná znovu, vada se opět objevila, v servisu bylo řečeno, že je nutné vyměnit …
-
- 4 odpovědi
- 5,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřebuji poradit. Mám Oktávku II,1,9 TDI r.v. 2006, 230 000 km. Po 150 km po dálnici se mi rozsvítila červená kontrolka chlazení, teploměr a poté stop. Zkontroloval jsem nádržku a měl jsem tam na dně. Doplnil jsem kapalinu a v pohodě jsem dojel. Druhý den, než jsem vyjel do práce jsem kontroloval stav kapaliny a něco málo ubylo. Po práci jsem dojel domů a při kontrole jsem si všiml, že na nádržce se mi tvoří bubliny a je opálená, nebo spíš propálená zvenku. (viz foto). nevíte čím to je? díky
-
- 4 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Ahoj,na dnešek mi kuna překousala kabel váhy vzduchu. Ale i při tom sem si všimnul že s teto krabičky (na obrázku) mi jde jakoby takové syčení,jiskření. Kabel mi ještě elektrikář nesletoval až v pondělí. Myslíte že to syčení z teto krabička má vliv na ten překousnutý kabel od váhy vzduchu? Díky
-
- 4 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den mistri,mam skromny dotaz.Volnobezka na altiku je KO.Da se vymenit primo na aute?Nebo ten alternator budu muset sundat.Octavia ii 1 9 tdi 77kw.Diky za odpoved.
-
-
- 6 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-