Motor 1.9 TDI PD
512 témat v tomto fóru
-
Zdravim poradaci. Hladal som odpoved ale nenasiel. Presiel som autom asi 2 km a zhasol som motor (nakupovanie) a asi po 10 minutach startujem ale nejak dlho tocilo az zrazu bliklo cervene olej a maxidot zahlasil tlak oleja. Skusal som este par krat nastartovat ale robilo to iste. Asi po pol hodine som to este skusil a uz naskocil normalne bez akychkolvek chyb. Motor bezi v poriadku. Preco hlasi tlak oleja? OII, 2005 1.9TDI
-
- 3 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
-
Pri teplom motore startuje dlhsie,ale dnes 2krat ako keby sa zasekol starter.Ma niekto s tym uz skusenost???
-
- 10 odpovědí
- 4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, potřebuju poradit. V jednom časopisu jsem četl, jak orientačně zjistit stav dieselu a sice dle přefuku z karteru - buď plnicím hrdlem nebo kolem měrky a jinak to tam vysvětleno nebylo. Mám kolem víčka plnění trochu oleje a jakoby to tam foukne, když motor vytočím. Všiml jsem si toho, když jsem byl na emisích a točil to tam do červenejch. Můžete prosím poradit. Děkuji moc.
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřebuju poradit. Po delší cestě se mi pod spojem té silné hadice (asi na vzduch) objevuje trochu oleje. Není to moc, ale ruku si o to ušpiníte. Tak jsem jí rozpojil, vyčistil a pořádně napasoval zpět, tak doufám, že to už bude v pořádku. Můžete poradit co by to mohlo být a zda se v té hadici může olej objevovat. Díky moc za radu.
-
- 6 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Mamce se na OII 1.9 TDi r.v. 2007 rozsítila oranžová kontrolka: kontrola výfukových plynů - nebo tak nějak jsem to našel v manuálu. Vůbec jsem netušil, že v naftáku něco takového je... Tam je nějaké čidlo? Kde? Nebo neláme se tam v nějakém místě drát? Dík za rady.
-
- 6 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravim, potreboval by som poradit. Pri havárií na mojej OII - 1,9 tdi pd 77 kw kod m. BXE sa z bloku motora odlomil asi 15 cm dlhý kus - zliatina (v mieste uchytenia motora). Zvarať by to asi nebolo rozumné. Chcel by som teda vymeniť holý motor (blok, hlava, vstreky). A chcem sa opýtať, či ten druhý (holý) motor musí byť tiež iba BXE, alebo tam možem dať aj BKC ? Ake su riziká, atd.., prosim.
-
- 3 odpovědi
- 8,8tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, mám malý dotaz, nějak jsem to nepozoroval, ale teď jsem byl na delší ceste svou O2 1.9. TDI 77Kw a při zrychlování mi auto vibruje, ale mohu říct, že dost, auto je zahřáté a při sešlápnutí plynu, začne auto strašně škubat, nevím čím to je? Zřejmě to není tím co říkala má přítelkyně, že se bojí Proto bych byl rád za radu Díky
-
- 3 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-
-
Vážení kolegové, přátelé vozů Škoda Octavia II s motorem 1.9 TDI a pro upřesnění rok výroby 2007. Je to asi rok, kdy mne potkaly nepříjemné chvilky na cestách se svým autem. Na těchto stránkách jsem se dotazoval na Vaše zkušenosti ohledně zhasínání motoru při plné jízdě, ale po čase jsem zjistil, že ten motor zhasíná při volnoběhu, např. vyšlápnutá spojka a dojezd ke křižovatce, popřípadě s kopce ke kruháči atd. Celý problém řešili pracovníci několika servisů po celé ČR, protože můj pohyb po republice je dost veliký, ale nikdo nepřišel na problém i když byl vyměněn pal. filtr několikrát, přidány čistící aditiva do nádrže, byla rovněž provedena výměna různých relátek, ale …
-
- 3 odpovědi
- 6,7tis zobrazení
-
-
nevíte někdo čím by mohlo být způsobené že po delším stání v mrazu (přes noc) auto hned chytne, ale motor poškubává na 3 válce a teprve po cca 15vteřinách se rozvrčí normálně? V servisu na nic nepřišli, zítra to tam vezu znova. Auto má najeto 8500, diagnostika nic. Díky za každou radu. M
-
-
- 14 odpovědí
- 11,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, má někdo stejný problém...? Nastartuji...motor jede pravidelně a relativně tiše...,ale když ujedu tak 1km...tak slyším z motoru takové cvakání..tik....tik......tik...když zastavím tak pak už to svaká i na volnoběh....nevím co by to mohlo být...bojím se o rozvody (bylo děláno před 30tis km), nemůže tam cvakat nějakej zoubek nebo něco...jestli se třeba nepotkal řetěz...nebo já nevím...jde to jakoby ze strany u vodící kladky klíňáku...
-
- 3 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
-
Obracím se na někoho , kdo mi dá vědět, kde se dočtu o plným výkonu motoru. Když jedu na plný plyn třeba 15 minut ( 205 Km/h) po dálnici, začne se motor hřát ke 110 st.c. začne strácet výkon jako by se přidíral. Když zastavím nechám ho běžet na volnoběh asi 5 minut aby vychladlo turbo a motor má kolísavé otáčky a kouří se zněho jak se všechno vypaluje. Je někde určeno jak dlouho se může jet na plný výkon motoru, než dojde k jeho totálnímu zničení. Po celou dobu motor maže dobře ale třeba v dlouhém stoupání v německu kde se jede v noci na plný plyn motor doslova po 20 minutách strácí výkon. Auto je čtyři roky staré má najeto necelích 60 000 km. Koupeno nové jezdím si sním …
-
- 9 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
-
-
Ahoj všem přestala mi šlapat moje O2 1,9TDI 77KW. začalo to když hustě pršelo tak motor zacukal,přidal jsem plyn a bylo to v poho. pak normál.......pak zase hustý déšt zacukalo to a chcíplo a pak nastartoval a v poho dal jsem to na diagnostiku v autoriz.servisu a tam řekli že tam nic není .Pak tak cca 6tis km nic.ted jsem jel z hor a nejdřív to zacukalo a pak to i chcíplo ............. na volnoběh to šlapalo když jsem se chtěl rozjed tak pocukalo a chcíplo. když byly otáčky tak kolem 2,5 tis tak to šlo jed občas pocukalo ale jelo tak jsem domů dojel . Studený to vůbec necuká jede to dobře v celém rozsahu ot. jak se motor ohřeje tak to začne cukat když se pomalu přid…
-
- 3 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahoj. Sháním nějakého dobrovolníka, který by byl shopen udelat kontrolu turba na O2 1.9 TDI 77KW 4x4. Auto zatím jede ale přijde mi, že turbo čím dál tím víc "vzdychá" a obzvlášť při větší akceleraci na jedničku a dvojku při vyšlápnutí plynu se z něj ozývají zvuky jako kdyby v něm něco drhlo.
-
- 5 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravim, chtel bych pozadat o radu.. Vcera jsem se rozjizdel na krizovatce a pri rozjedu vysla od prave predni casti motoru ci kola silna rana... hned po te rane se zmenil a zesilil zvuk motoru...kdyz se rozjizdim a pridavam plyn, tak je v aute ramus jak v tanku... tah to neztratilo, ale ten divny zvuk motoru a ramus napovida, ze je neco spatneho...nevim si s tim rady. Mohl by mi prosim nekdo dat Tipy co to muze byt a jak to odstranit. Predem dekuji, M.
-
- 9 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
-
.... Mám dotaz : Má cenu vyměnit stávající origo filtr za bavlněný KN ? Octavia II 1.9 tdi 77 plus chip na 96 kW Díky za vaše názory Jiří
-
- 3 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi, jsem tu nový, hledal jsem, ale nenašel oodpověď nikde zde na foru. Mám O II 1.9 TDI/77 kW s chipem, je to 2010, najeto mám 66 tis. Je to cca 3 týdny co pozoruju u teplého motoru při rozjezdech velkou neochotu motoru zabrat z nízkých otáček, pak již vše OK. Palivem to snad není jedu jen Vervu nebo OMV. Verva 95%. Na diagnostiku se teprve chystám, čip je tam 50 tis. tím to asi není. Poraďte, díky Jirka
-
- 5 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravím Řeč je o Octavii II 1.9 TDI 2008 201tis Dnes při jízdě po dálnici ( asi 150 ) se mi z ničeho nic stalo toto : Ihned se přeplo do nouzového režimu, kdy rapidně klesl výkon. Nejdřív asi 10 sec svítila kontrolka žhavení, poté začala blikat a bliká furt. Svítilo mi už předtím kontrolka motoru ( ta hned napravo od žhavení ), dle předchozí diagnostiky kvůli nějakýmu čidlu za DPF, či něco takového. Prý že akutní to není. Takže jestli se rozsvítila k tomu, to nevím. Jinak další chyba byla 3tí žhavící svíčka. Kamarád co mi to dělal řikal že nic hrozného, jsem s ním domluvený na leden někdy, že mi i odstraní EGR a DPF, proto jsme to nechali. Brzdový světla mi svítí …
-
- 7 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Protože mi odešel motor BJB model rok 2006 chci se optat jestli mužu dát novej motor třeba z z 09? je tam neco jinak?dík za rady
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Panové nevíte co má snahu na mé Octavii upadnout
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, nenašel jsem že by se tu něco podobného řešilo, a proto vás žádám o radu. jedná se o OCT II 1.9 TDI PD, najeto 170 000. motor běží, startuje, ALE na vonoběh občas poškubával(nic závažného, bylo to jen lehce. jel jsempo dálnici, a začalo v motoru ,,bouchat,, je to takový dunivý výrazný zvuk, napadlo mi že to budou vstřiky, ale to by bylo trošku méně výrazné, motor kope zpět do sání, když přiložím ruku na hadici, uplně pulzuje. s totáčkama se bouchání zvyšuje. odborník na motory mi řekl že to vypadá na ventil, sundal jsem hlavu, a na ventilech neni viditelné poškození, neprotékají(nijak hodne) jen dělají mapy... písty jsou 3. a 4. lehce poškozené, jsou v nic…
-
- 42 odpovědí
- 19,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
tak jsem dnes prohodil motor v OII O5rok kod BJB dal jsem skoro novej BXE ale nejak to nefachá jak má myslíte že musím davat vstřiky z bjb?
-
- 0 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den,diagnostika mi na mé Octávii 1.9TDI 77kw r.v 2005 píše trvalou chybu na všech čtyřech žhavičích ale ty jsou po proměření v pořádku i pojistka je v pořádku.Kontrolka žhavení normálně funguje.Nevíte někdo co by to mohlo způsobovat?
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Pánové, prosím o vaše rady a komentáře k následující situaci: Mám O2, 4x4, 1,9TDI, někde kolem 120tis mi vyměnili rozvody a udělali pravidelnej servis s kompletním kolotočem. Zhruba po 2-3tis km jsem se vracel z dovolené a bez jakýho koliv varování se zadřel motor. Po nějakých tahanicích se servisem, že platit 260tis za novej motor nehodlám platit, dokud nebudu vědět proč se to stalo a dopisu do škodovky, že chci, aby tomu věnovali pozornost, jsem servisu odsouhlasil rozebrání motoru za 5000,-. Přitom zjistili, že v oleji je více nafty než je zdrávo. Na můj dotaz proč? řekli, že neví, že se musí poslat čerpadlo na analýzu. Ta se vrátila s popisem, že čerpadlo neprošlo te…
-
- 28 odpovědí
- 24,2tis zobrazení
-
-
Ahojte, Potřeboval bych pomoct. Poslední dobou mi jakoby klepe nebo řachtá v motoru viz. video, je to O II 1.9 TDi 77kw 4x4 2004. Kdesi jsem četl, že by to mohlo mít něco společného s ventilátorem topení a to mi také píská na nižší stupně ventilace. Je tedy možné, že se jedná o zaprasený ventilátor anebo vyklechtaná ložiska ? Díky předem, už mě ten zvuk pěkně rozčiluje.
-
-
- 19 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-