Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Zdravíčko pánové chci se na něco zeptat, známej má tu samou Octávii jako já... A našel jeden velkej problém... zjistil že se mu nějak ztrácí vode z expanzky, že asi týden zpátky mu začla kapat voda z výfuku (nikdy si toh prý nevšiml) což vím že je to u aut běžný jev, ale na víčku je strašně moc emulze, vypadá to na těsnění pod hlavou nebo co to může být?Vodní pumpa v háji?Jinak je to těžké opravit??? Níže máte pár fotek.... EDIT by Pawouk - upravil jsem název vlákna
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Nezajima me servisni interval dany od vyrobce, protoze pocitam ze tento interval plati pri pouziti orig. dilu, zajima me spis, kdy je vhodne je vymenit pri pouziti bezne dostupnych znacek dilu. Mam najeto od posledni vymeny 61 000 km a premyslim, jestli uz neni cas na vymenu.
-
- 14 odpovědí
- 11,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravim ... Prosim vas.. mam problem dnes pri cuvaní sa mi ovalo a ozýva nadalej pukanie z prevodovky... Potreboval by som pomoc. To je zvuk ako ked klopete prstom na dvere alebo na drevo . Robí mi to len pri spiatocke ostatné rýchlosti idu dobre .Mam Skoda octavia 1.6 74 kW rok 2001 nemam problem inak z ničím iným .. V 2013 mesiac august som menil prevodovku a spojku značky LUK .. Mechanici hovoria rôzne teorie napisem zatial 3 ktore mi povedali : 1. Výmena prevodovky bo tam moze byť nieco z ozubením ..(ale ostatbe rýchlosti idu dobre ) 2. Pri preraďovaní sa mi mohol ulomiť zub z niektoreho kolieska a mohol urobit ryhu alebo nieco ine niekde na osta…
-
- 3 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové Potřebuji menší radu, chci vyměnit klínový řemen, ale ještě jsem to nedělal poradí mi někdo? Jinak viz. obrázek už je asi výměna třeba že?
-
- 8 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
Po nastartovani mi auto drzi na 1000ot. na volnobeh. Po ujeti par km se otacky vrati do normalu na 800. nevite cim to muze byt? Skrt.klapku jsem cistil minuly tyden,ze by vaha vzduchu?
-
- 43 odpovědí
- 12,9tis zobrazení
-
-
Zdravim Zacal sa u mna objavovat problem a to taky ze dam jednotku rozbehnem sa a ked idem preradit vyssie tak zasliapnem spojku a otacky mi chvilku ostanu vysiet hore a potom padaju pozvolna. Akoby lenivo padali otacky dolu. dost ma to stve lebo kamos ma take iste auto a jemu tie otacky spadnu hned ako zosliapne spojku. Neviete co to moze byt? robi to vzdy cize aj za studena aj za tepla.
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Ahoj, doufám že nezakládám nové téma, ale tento problém jsem tu našel popsaný jen na naftových motorech. Já mám 1.6 74 kw najeto cca 170 tis, po výměně oleje-po startu a otáčkách na volnoběch nad 1200 kouří jak nafta v 5000 ot. kouř je bílý. Za jízdy celkem normální. Motor běží normálně. tak nevim, za rady dík...
-
- 4 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, za posledné tri dni mám na mojej octe (AEE r. 97, 127 000 km) nasledovný problém: pri jazde, niekedy aj pri rozbiehaní po prudšom pridaní plynu motor stráca výkon, trhá a neakceleruje, akoby sa dusil. Keď na voľnobehu dám plynový pedál na podlahu, je počuť, ako by sa motor dusil a otáčky stúpajú veľmi pomaly. Ak však plynule pridávam plyn (veľmi opatrne), auto normálne pridáva a zrýchľuje. Pri jazde do kopca, kde som normálne vyšiel na 5, som postupne musel podraďovať až na 3, aby som kopec vyšiel, viac plynu bol problém. Jednoducho musím mu pridať toľko plynu, koľko zvládne, ak dám viac začne sa dusiť, alebo cukať. Robí to stále, pri studenom aj zohriatom m…
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím vás zkušenější chtěl bych se zeptat kde je umístěna řídící jednotka motoru v octavii 1.6 75kw rv.1999. Prohledal jsem celé forum , ale nikde jsem to nenašel. Předem děkuji za pomoc.
-
- 2 odpovědi
- 6,7tis zobrazení
-
-
Ahoj. potreboaval by som poradit. Mam 1,6 74 kw O1 a mam probleb z volnobeznymi otackami. pokial je auto v pohybe tak volnobezne otacky ok, ako nahle zastavym volnobezne otacky klesnu a zacnu kolisat od 700 do 800.Skontrolovane vsetko, vsetko ok.
-
- 15 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, Octavia r.v.2001, 1.6, 75Kw a rozsvítila se mi kontrolka motoru. Nechal jsem si ji načíst a objevila se chyba 17701. Než pojedu do servisu, můžete poradit zda musím, nebo zvládnu opravu (výměnu) doma sám. Díky
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
-
Panove, tohle mi vyjelo na diagnostice....1.6/74kW Studeny chcipa, nejede, dusi se, po zahrati jede celkem normalne, jen se trepe na volnobeh motor, ztrata vykonu nebude v otackach vic jak 10-15%, ale je tam. Spotreba se mi zda normalni. Vyfuk vcetne vlnovce po kontrole - vse ok, zkontrolovany cely sani - v poradku, skrtici klapka se zda taky v poradku, takze to vypada na lambdu, viz vypis. Je to mozny, kdyz mam uz druhou (tahle ma tak 60-70000km). Pry muze cipovani hazet jinou chybu, nez by vyjela normalne.
-
- 58 odpovědí
- 18,5tis zobrazení
-
-
Poraďtě mi , prosím, jak je správně HÚ na Stervačníku, viz přiložené foto. Je značka na setrvačníku onen výstupek ( červená šipka) nebo výřez vlevo ( modrá šipka ) ? díky za odpověď.
-
- 8 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
ahoj mám takový problém s mojí 1.6 55kw když auto nastaruju tak otáčky jsou kolem těch 800 ale houpe se ruučička a motor jede na 3 válce podle zvuku a když jedu tak auto teplé i studené škube jak kdyby se občas ten válce co nejde chytil auto jsem koupil asi před týdnem a prodávající mi řekl že jsou špatná těsnění u ventilů z čehož sem vydedukoval že to asi přisává olej do válců konkrétně druhý a 4tý a zadělává to svíčku která potom nepálí tak se vás ptám jestli je to možné jinak mám spotřebu asi 14 litrů s hodně lehkou nohou je to možné dík za vaše rady
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím mám problém se svojí octavkou 1,6 Jel jsem zaradil dvojaka a seslapl plyn a zniceho nic to chciplo a od te doby nejde nastartovat zjistil jsem ze nejde jiskra do svicek ale civka je dobra jine reseni ???
-
- 12 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, již nekolik měsíců se pokouším "svépomocí" najít příčinu chcípnutí výhradně při puštění plynu i při zařazené rychlosti. jediné co nejde, tak je že nejde tachometr / budík je zkoušen přes VAG a je funkční / vyměněné věci: + váha vzduchu + klapka + zapalovací cívka + regulátor tlaku paliva + zapalovací svíčky + zapalovací kabely + čidlo teploty (orig) + palivový filtr / cca 1000km / vyčištěná nádrž + palovové čerpadlo + ukazatel hladiny paliva Auto někdy chcípne a pak nejde nastartovat někdy když vychladne nebo zchladne např. 2-3hodky někdy i třeba nastartuje znova až za 3 dni Někdy neukáže auto pomocí diagnostiky žádné chyby, po několika opakov…
-
- 14 odpovědí
- 9,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všetkých používateľov fóra. Práve som sa vrátil z garáže, kde som vzal naše domáce auto, rodičia chceli nejaké kvapaliny doplniť. Som doma jediný manuálne zručný, teda jediný, kto doma niečo s autom robí. Dlhodobo máme problém s voľnobežnými otáčkami - kolísajú (už sa mi stalo, že motor aj zhasol, ale iba raz) a dohľadával som to tu na fóre a tipujem to na váhu vzduchu. Samozrejme, keď išlo auto do servisu kvôli pravému prednému tlmiču tak to nedali spraviť. Na tie otáčky som si už zvykol, ale dnes ma zaujala iná vec. Po dorazení do garáže (motor pracovná teplota), som auto odstavil, doplnil kvapaliny a všimol som si pod výfukom nejaké kvapky na zemi. Napadlo…
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Mám O1 1.6 AEE, předěláno na LPG (Solaris) Když jedu se zařazeným kvaltem z kopce bez plynu a pak prudce sešlápnu plyn vyletí z výfuku modrý kouř a celkově je vysoká spotřeba oleje (od rysky k rysce během cca 1000km). Z motoru se ozývá lehké klepání které ve vyšších otáčkách zmizí. Hlava je komplet udělaná - přebroušena, zabroušené ventily, nové hydroštely a těsnění dříků ventilů. Může to být popraskanými stíracími kroužky? Svíčky jsou černé na všech válcích cca stejně.
-
- 26 odpovědí
- 17,6tis zobrazení
-
-
zdravím chtěl bych se zeptat jestli je tu někdo schopný za nějakou rozumnou cenu vyměnit mi motor nebo jen vyměnít těsnění na ventilech žere mi to olej tak litr na 500 km a zasírá mi to svíčky budu rád za každou odpověď
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi. Pořídil jsem si oktávku 1,6 rok 2004 a mám stále studený chladič. Teplota je normál,topí taky ale chladič je studený. Čím to může být? Díky.
-
-
- 12 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Je motor 1.6 55kw stejný s octavkou i feldou???
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi, potřeboval bych poradit s problémem. Mám OI 1.6 55kw. Stala se mi taková věc, když jsem jel, tak se mi rozsvítila kontrolka oleje, motor chcípnul a potom chvilku nešla nastartovat. Nevíte čím by to mohlo být? Jestli třeba klapkou nebo čidlem otáček nebo i řídící jednotkou? v servise jim to chybu neukázalo ale klapka dříve zlobila. Předem díky za odpovědi.
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, doufám že nezakládám nové téma, ale tento problém jsem tu našel popsaný jen na naftových motorech. Já mám 1.6 74 kw najeto cca 170 tis, po výměně oleje-po startu a otáčkách na volnoběch nad 1200 kouří jak nafta v 5000 ot. kouř je bílý. Za jízdy celkem normální. Motor běží normálně. tak nevim, za rady dík...
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám následující problém. Při akceleraci, a to jak při rozjezdu, tak i při zrychlováni u již rozjetého auta třeba při 70km/h se od motoru ozývá takové jako chrastění. Ne pískání, ale spíš bych to přirovnal k chrastění jemného řetězu. Ozývá se to hlavně když jsou po přeřazení otáčky kolem 2 tisíc. Kdyby to byl diesel, řekl bych, že to dělá volnoběžka alternátoru, ale to pokud vím nemá. Byly udělány rozvody (v servisu) včetně napínací kladky, vyměněn klíňák i drážkový řemen (podle servisu). Sám se v tom moc nehrabu, ale je to hrozně nepříjemné, teď se to už ozývá(i když jen lehce) i když třeba ujedu 50 km, pak půl hodiny stojím a nastartuji a ani se nemusím rozj…
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím. Dopředu upozorňuji, že jsem se pokoušel toto téma najít a nic Krom toho, že mám opravdu veliký únik oleje (cca 1l/2500km), tak jsem dolíval a zakecal jsem se. Přelil jsem míru o docela dost a teď bych to rád dostal ven. Nechce se mi zvedat auto a řešit to přes šroub na vaně. Máte na to někdo nějaký fígl, či radu? Jestli jsou nějaké odsávačky přes nálevku nebo něco jiného. Díky všem co mě tu neukamenujou odkazama na podobné téma, ale odpoví Octa I, 2001, 1.6,75kw. A kdyby měl někdo radu k tomu úniku, tak bych byl taky rád Nejsem nějaký odborník, ale když jsem lehl pod auto, tak vlevo od olejové vany je to fest zcákané mastnotou. A všiml jsem si praskléh…
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-