Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.6 MPI

1. Zahájeno uživatelem Hahahaha,

Zdravim už si nevím rady a potřeboval bych poradit. přestalo mi jít palivové čerpadlo. Koupil jsme vyměnil auto jelo tak pět minut tak jak má a pak při sešlápnutí plynového pedálu začne skubat. Kdžy přidávám pomalu dobrý funguje. Kdžy je to studený tak to chcípá a přijde mi to jako kdyby do toho nešel benzín. Kdžy se to zahřálo tka to sice škubalo ale nechcípalo to tak často jkao když to bylo studený. jedu třebas do kopce roztáhnu dovjku zaařdim za tři a cítim jak ztrácím výkon a přiom plyn drřim pořád ve stejný poloze a najednou se to zas chytlo a jelo. největší problem je že mi tady vubec nefuguje diagnostika, takže musi mhledat závady ručně. Diagnostická zásuvka tam j…

• 21 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem vilis1,

Ahoj ,zdravím všechny a prosím o pomoc. Mám skoda Octávii 1.6 75 kw. 2002 Již delší dobu mi svítí na palubce závada elektroniky motoru,na vagu to píše náhodná chyba lamda sondy a v poslední době mi při ubrání plynu auto celkem dost škubne a tak se ptám jestli to nemůže být v té lamdě a jestli se to dá udělat doma jako zdali je to jednoduchéa jetli se s tím musí potom na tu diagnostiku, a prosím jakou bych měl koupit je tam jen jedna a je za katem.Moc děkuji za případnou pomoc. najeto 200 000km.

• 2 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Michal1983,

ahoj chlapi,mam problem,vlastnim octavii r.v.98,1,5,55kw.Motor mi skube,at je zahraty,nebo studeny.jed rychlosti 50km/h je skoro nemozne.vymenil sem cidlo teploty vody,lae nepomohlo.nevite nekdo co stim??

• 5 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Palino87,

ahoj mozno to tu uz bolo ale nenasiel som..., potrebujem vymenit lambdu pred kat. , no je tak zapecena ze neide vybrat, nemate nejake rady tipy ako na to, dakujem.

• 5 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Pleomaxxik,

caues..tak jsem projel auto (octavia I 1,6 74kW 1999) s napojenym VAGem,ptze se mi zda takove line..neochotne se vytaci apod..a vaha vzduchu ukazovala v max zatizeni 3st do kopce cca 3200 ot nakych 427mg/R coz je podle me malo...ja vim je to starline,ale nejsem si jist klk ma davat tak zatim nechci menit.Dekuji za rady

• 1 odpověď
    • 6,2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem alonso84301,

Cawte všetci chcem sa opytat či aj vaše auto na dialnici pri 130tke huči od motora alebo od podvozku!či to všetky octy taky ramus robia alebo len 1.6 55 kw.ozaj odhlučnenie auta ma každy typ motora inej od vyroby alebo všetky su na tom tak isto!!!oproti passatu b5 sa to neda porovnat!Prosim odpište mi či aj vam tak huči auto alebo to iba moje!!mam sto chuti predat ho len koli tomu!inak do 100km ani necekne a je tam krasne ticho!!!Dakujem

• 9 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Under,

Ahoj, dnes ráno jsem chtěl nastartovat, ale při otočením klíčku na druhou polohu se klasicky ozvalo hučení nebo točení či co, které za normálních okolností ustane do 3 sekund, zhasnou kontrolky a pak v pohodě startuji. Jenomže tohle "hučení" nepřestalo, prostě jakoby to zmrzlo nebo se to prostě seklo. Nastartuji a okamžitě začne červeně blikat kontrolka mazání. Oleje je tam dost, včera jsem jezdil a všechno bylo v pohodě. Na závěr ještě dodávám, že mám zmrzlou kapalinu do ostřikovačů, to jen kdyby náhodou to mělo souvislost s více příčinami. Nevíte, kde může být problém, jak se toho hučení zbavit?

8. Zahájeno uživatelem monster13,

zdravim, stala sa mi taka vec, idem si na aute uplne pohode, pred odbockou som vyhodil rychlost, ako som za nu presiel zaradil 3ku,pridal plyn a vtom mi to zacalo skapinat, stiahlo pristrojovku aj svetla, az uplne skapalo,zastavil som skusal nastartovat,parx a nic, starter tocilo, ale nechytil, tak som ho odtiahol...rano som prisiel do auta, skusil nastartovat a chytila na prvy sup...urobila to zatial len raz a bol by som nerad, keby ma to znova niekde necha...

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Under,

Ahoj, všiml jsem si, že v motoru mám úplně černý olej, i když do výměny zbývá cca půl roku. Vím, že černý olej jako bota mají nafťáky i pár set kilometrů po výměně, ale u benzínových motorů by olej měl být spíše hnědý. Najeto s tímto olejem to má tak 10tisíc km a motor mi trochu papká olej, teď (z neznámého důvodu) méně, jak před tím, ale občas doleji. Svíčky mají taky ještě něco před sebou. Že by špatné spalování?

• 5 odpovědí
    • 3,3tis zobrazení
  10. Ahoj. Mám Š-Octavia, 1,6, 55 kW, r.v. 1997. S voľnobežnými otáčkami mám už niekoľko rokov problémy. Naposledy bola závada škrtiaca klapka, tú som vymenil, hoci nie za fungel novú ale je OK. Nedávno som meral odpor medzi článkami na lambda sonde a zistil som, že je K.O., to mi vraveli aj na EK, nakoľko neboli dobré emisné limity, lambda sa spamätala na koniec. Včera som úplne odpojil lambda sondu a hľa závada vyriešená, otáčky ako zabetónované, žiadne závada. Tak som objednal úplne novú BOSCH lambdu, založil som ju a hľa, otáčky na pič.. Tak teda čo môže spôsobovať závadu ??? Rozvody komplet menené pred 5.000km, zdvihátka ventilov, vačkový hriadeľ,sviečky tiež, palivový fi…

• 27 odpovědí
    • 38,3tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Jose123,

Tak jsem se svou Octavií narazil na 2 problémy. Prosím o návrh, co s tím: 1) pazvuk, který se ozve po nastartování (vždycky akorát ráno, jindy při ježdění během dne se tak ještě nestalo) - tipuju pozdně se zasouvající pastorek - co s tím, dá se to nějak promazat ??? Jak nejlevněji řešit ??? 2) motor startuje dobře, akorát nastartuje na volnoběžné otáčky (znám z felicie 1,3, že jakoby vyskočí na cca 1300 otáček - prostě si sama přidá plyn) - je toto možné i u octavie nebo proč tomu tak není ??? Co se pokazilo ??? Díky za každý návrh Pepik

• 7 odpovědí
    • 6,3tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem rdkvc,

nazdar vespolek, poprosil bych o radu... dneska rano jsem klasicky dosel k autu, pres spolujezdce jsem zatahl rucku a nastartoval, ze si oskrabu okna. po asi 20s jak tak skrabu, tak slysim nejaky pipani, vlezu do auta a sviti cervena kontrolka oleje + to pipani. tak jsem to chcipnul. rikal jsem si, ze to bude nejaka haluz, olej mi to prece vubec nezere. sel jsem ho ale radsi zkontrolovat, ve vane normalne mezi ryskama, tak jsem sel opet nastartovat, normalne se motor chytil, kontrolka uz nesvitila, sel jsem teda skrabat dal i s pustenym motorem, pak jsem vlezl zpet do auta a cca po 3 minutach od nastartovani mi to jeste na miste na neutralu chciplo... znovu nastartovat to…

13. Zahájeno uživatelem fiser,

Ahoj všem. kdo z vás ví kolik má být u 1.6 74Kw AKL kompresní tlak? Dnes mě měřil kluk tlaky a měl jsem 13 --12.7--11.3--12.5 Barů . Je to v normě? Jaké je maximum a minimum?

• 6 odpovědí
    • 15,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem jiří octavia,

Dneska ráno jsem nemohl nastartovat. Kontrolní svítí tak jak mají a po pokusu nastartovat je klid a nic se neděje.Po odtažení do garáže a cca stání před saharou 10 minut pak start bez problémů. V létě taky startuje bez problémů. Nová baterie, startér, tankováno u shell. Mám Octavia 1,6 74kW

• Pozitivní
    • 8 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Palino87,

Nazdar moze mi nekto poradit mam octaviu 2002 1.4 16v, z vyfuku vychadza biely dym po zahriati motora a je citit riadne za benzinom, pred tyzdnom bol meneny olej vcera som kontroloval risku a je riadne nad min/max, ten mudry clovek ho tam nalial dost vela, moze to byt problem dymenia ? staci vypustit olej? Mam odpalenu aj lambdu, takze mozno toto je pricinou dymenia? Dakujem za odpovede.

• 5 odpovědí
    • 11tis zobrazení
  16. ahoj . Můžete mi někdo poradit mám Octávku I 1,6 74kw . Kolem 2000 otáček mi motor cuká a střílí do výfuku , když snížím otáčky , nebo naopak zvýším , tak to přestane a to se děje jen při jízdě na volnoběh mi to nedělá. Diagnostika přes supervaga je bez závad.Zkoušel jsem už měnit zap. kabely , zap. cívku , svíčky . Kontroloval jsem i tlaky motoru vše ok.

• 0 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Marek 0350,

Čauko, mam taký problém. Moja Octavia 1,6 75 kw nechce naštartovať a svieti kontrolka motora. Auto zdochínalo na malý plyn, nechcelo sa rozbiehať a ked som pridal plyn s volnobehu tak akoby ju pridusilo... A raz som isiel s domu a uplne zhasla a neda sa nastartovať. Vie mi niekto poradiť? neviem ani prejisť do servisu lebo je sneh a je to riziko ďiki

• 8 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Misstr,

zdravim. hladal som na fore podobne som nasiel ale chcem sa utvrdit. mam octaviu 1 1.6 55 kw kupovanu koncom leta.. jazdi v pohode som spokojny len sa zacal ukazovat jeden problem a to ze ak zaprsi a je vlhko tak motor nejde. napriklad rano idem do roboty pohoda naskoci idem..pocas roboty snezi al. prsi idem domov zase v pohode zaparkujem je zas na dazdi po pol hodinke hodinke idem k autu a uz nenaskoci. motor toci benzin smrdi ale nenaskoci. po troch hodinach k nej dojdem a chyti na otoc. a to sa mi stalo uz viackrat. na posledy som siel cez dazd 15 km a v pohode ale ked som sa vracal domov tak mi cas jazdi zhasol motor. vtedy som nemal spodne plasty pod motorom tak som …

• 9 odpovědí
    • 7,4tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem vpmazda,

Dobrý den. Jsem tu nový a Octavku mám taky krátce. Potřebuji poradit čím to může být,když dojíždím třeba na křižovatku a spomaluji tak mi to chcípne. Horší je,když zrovna potřebuji zatočit na kruháči a nemůžu,protože to opět chcípne. Palivový filtr jsem dnes měnil a kromě toho,že je to živjejší se nic nezměnilo. Prosím o radu co to může být za problém.

• 3 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Jenda Kabi,

caues, jsem tu nový a potřebuju od vas hned poradit, bohužel. Koupil jsem si octavku 1.6L, 75kw, AVU motor, rozsvítila se mi zavada motoru a vycetli mi tyto chyby. Vložil jsem to v PDF, tak snad to pujde otevrit. Rekli mi, ze je to vadna lambda sonda, je to opravdu tak? Prý jsou tam dvě, která to je? Netuší někdo? Moc děkuju za odpovědi a rady. Honza 1.6i_Octavia.pdf

• 3 odpovědi
    • 4,1tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Gaucman,

Zdravím všechny, v červenci jsem si koupil Octavii, r.v. 98, motor 1,6l, 74kW. Tachometr 130tis, servisní knížka poctivě vyplňovaná, stav auta tomu odpovídá. A asi jsem našel i důvod, proč to auto původní majitel prodal (Německo). Vždy, když je počasí trochu chladnější (zhruba pod 15°C), tak krátce po výjezdu s autem, zhruba do 1km jízdy, samovolně vyskočí otáčky motoru a to tak, že se za volnoběhu drží zhruba na 3 - 4 tisíce/min, za jízdy to samozřejmě více táhne. Jedenkrát za deště mi to udělalo asi 5 vteřin po startu. Stačí však zastavit, vypnout motor a znovu nastartovat a už to znovu neudělá. Problém je s tím startem. Někdy nastartuju snadno, ale někdy taky můž…

• 17 odpovědí
    • 7,2tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Luk1s,

Ahoj chlapi, mám 1.6 - 74 kw , udělala se mi díra na předním tlumiči výfuku za lambda sondou a lambda háže chybu 00537 – překročena horní mez. Může mít tato netěsnost za sondou vliv na tuto chybu? Díky

• 3 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Jose123,

Zdravím všechny, dovezl jsme si z Německa Octavii Combi 1,6 74kw, motor AKL, najeto 198000km. 1. Věc - ještě při obhlídce již v Německu jsem objevil masivní emulzi na víčku oleje(fakt velké množství), která je jenom tady - není na měrce oleje, chladící kapalina se neztrácí a olejnatá taky není. (to konstatuju po ujetí 700 km domů). Ale ta emulze vůbec nezmizela, myslím , že ani nepřibyla . Co tedy to může být ? Může to souviset s tím , že auto jezdí trvale podchlazené - zřejmě to původní majitel neřešil a to asi dlouhou dobu. (celou cestu domů se to nezahřálo, jenom při stání to vyšplhalo do svislé polohy (ručička). 2. věc - kolísání otáček - otáčky kolísají tak mezi …

• 8 odpovědí
    • 4,7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Honziik,

Zdravím všechny. Rád bych Vas poprosil o radu. Asi před týdnem mi na 1,6 55kw přestala fungovat lambda regulace a vag hlásí příliš nízký signál. Tak mě napadlo,ještě dříve než jí budu páčit ven, změřit zda do ní vůbec něco ide..no a vyhřejvání je bez problémů ale potřeboval bych poradit, jaké napětí by mělo být na signálním vedení??naměřil jsem jen 50mV,tak nevím jestli to je normál nebo je vada jinde.Přemýšlel jsem o nějakém přechodáku na vedení a ještě o vadné řídící jednotce ale to se mi doufám vyhne.Díky moc

• 4 odpovědi
    • 5tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Lenny93,

zdravím vás tu všechny, hlavou se mi honí myšlenka zainvestovat do GO motoru. Co to všechno obnáší, kolik si připravit, na co dávat pozor a hlavně má to vůbec cenu ? Mám 1,6 SRi jsem z motorem nad míru spokojen ale už to není žádný mladík, má najeto 256 000 km, ale je pravidelně servisovaný, jsou pravidelně měněné náplně za předepsané a s motorem se jezdí s rozumem ( málokdy ho pořádně proženu ).

• 12 odpovědí
    • 18,5tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.