Motor 1.8 T
600 témat v tomto fóru
-
Ahoj,poradí mi někdo?V AAA jsem koupil ŠKODA OCTAVIA 1.8 turbo-20-ti ventil.Samozřejmě Acka dělají mrtvého brouka.V OKIMU zjištěno,že motor je totálka!!!V Praze jsem koupil a po cestě do UL už jsem ho reklamoval.Jde tento motor nahradit jiným motorem z OCTAVIE?Popřípade ho koupím.Díky za radu.
-
-
- 4 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
-
zdar. 1,8t 110kw AUM auto jezdí denně, bez problémů. minulý víkend zastávka u kamaráda na pět minut. pak startování cca asi 7x a auto nechytlo. Vystoupil sem řešil co a jak za cca 2min zkouška znova a auto chytlo na poprvé. asi po 1km rozsvícení kontrolky motoru. Na diagnostice zjištěna závada - špatný čidlo polohy vačkového hřídele. včera vyměněno. celý den sem jezdil, startoval, vše ok. dnes ráno přijdu start asi 5x a zase nic. vystoupím zamknu, odemknu - start na poprvé, pak další starty během dne vše ok. zase se rozsvítila kontrolka - na diagnostice zase špatný čidlo , ale to je nové.........takže chyba asi někde jinde..... nemáte s tím někdo zkušenost co by…
-
- 4 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mam takový malý problem. Mam OI 1.8T RS 2003... Když sešlápnu pedál až na podlahu, tak auto zabere ale nahle je tam malý pokles výkonu... Zároven jsou slyšet takové divne zvuky... Jakoby vrzání nebo tak něco... Muj odhad padá na turbo, je docela slyšet a už má asi něco zasebou... Nesetkal se s tím někdo z vás?
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
ZDRAVÍM VÁS ,VLASTNÍM ŠKODU OCTAVIU MK 1 - 1.8 TURBO 20 V (AGU) R.V 1999 VAG CHYBA - 00515.HALLUV SNÍMAČ POLOHY VAČK./KLIK.HŘIDELE (G40) ZKRAT NA ZEM.
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
caves chalani.mam octavu RS 2001.rozsvietila sa mi kontrolka na pristrojovej doske...vag napisal lambda za katalizatorom.problem je ale v tom ze namerane spodiny su ok a nic nenasvecuje aby lambda odysla.auto ani neskube,ani na volnobehu.ked sa chyba vymazala tak sa opet rozsvietila o 1-2 dni...aj vo vagu ukazovalo hodnoty ktore boli v norme...poradte.dik
-
- 11 odpovědí
- 13,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, na octavce 1.8T mi naskakuje chyba : 17963 - Charge Pressure P1555 - 35-00 - Maximum Limit Exceeded dělá to na trojku a další rychlosti, když tomu řádně vyšlápnu přes 3tisíce otáček a pak spadne do nouzáku. moc děkuji za každou radu
-
- 4 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den chci se zeptat zkušenejch škodováků na jednu pro mě důležitou radu ... Mam Škoda Octavia 1.8t a mam dlouhodobej problém s řazenim.Zpátečka jde opravdu špatně musim jí tam dávat pomaličku a s hodně velkym citem aby nešla přes zuby jedníčka tu musim hodně tlačit k sobě a ted už i trochu doufat aby tam šla a i tak tam jde opravdu špatně , občas ale to až ted poslední cca 2 měsíce mi místo jedničky tam spadne 3 ale dávam tam 1 ... Dvojka taky nejde nic moc ale docela to de oproti 1 a tý zpátečce můj mechanik tvrdí že je to spojka na 90% a dopročuje mi spojku i s prácí origo za 15 500kč(origo škoda) příde mi to docela dost a hl. si myslím že by bohatě stačila spojka…
-
- 4 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den nevíte kolik ma 0-100km/h,hledal jsem na netu ale nenašel,jde mi o liftback(sedan).dekuji
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Chlapí potřeboval bych poradit, koupil sem vstřiky z audi s3 a nemužu je napasovat do mojí 1.8t 110kw AGU, jsou kratší a nepasujou do sacího potrubí. díky za odpovědi
-
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdárek chlapi, Octavia I, r.v. 2001, 1,8T 20V AGU Při výměně svíček jsem nevyndal jen svíčky,které sami o sobě byli hnus..ehm teda BOSH, ale taky plno humusného bordela a svíčky byly za*rané od oleja, jak by byly namočené v lázni, no prostě kentus, až mi bylo líto tam ty NGK dát.... Tak se chci zeptat proč to a co s tím? - pístní kroužky ? - těsnění pod víkem ventilů ? ( pokud ano, jak na výměnu?? ) - něco jiného? Díky moc, celkem se toho děsím...
-
- 5 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
-
Ahojte chtěl bych vyměnit svůj motor 110kW AUM za nový, ale je problém, že AUM je málo je možno použít i AUQ??? dík moc
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám možnost koupit za poměrně nízkou cenu (30 000 Kč) od souseda oktávku 1.8T AGU před fl (1999) s najetými orig. 203 000 km. Bylo by to mé první vlastní auto. Nejsem zdaleka dravej řidič, spíš kliďas kterej ale má rád jistotu pod plynovým pedálem. Autu byl měnen olej max po 15 tis km, nyní má zánovní přední i zadní brzdy a nový střední a zadní díl výfuku. Auto mám teď půjčený na 2 dny a zjistil jsem následující vady: Asi termostat - auto se ohřeje ale při sebemenší jízdě z kopce padá teplota dolů - spotřebu paliva na krátké trase (6 km) jsem měl 8,3l/100 km - při mém průměrném nájezdu 10 -15 tis ročně to nebude katastrofa, navíc od 110 Kw nemužu ořekavat že …
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
zdravim, som tu novy a cca rok mam octaviu 1U 1,8T /agu/ kombi, bol som spokojny snim tak som skusil dat chip, seria mala 120kw a 215Nm podla brzdy, po chipe 128kw a cca 310-320Nm pri 3000ot. neviete mi poradit preco je len taky vykon? pri merani ked sa dostal motor cca pri 4000-4500ot na tych 128kw tak vysiel z vyfuku cierny mrak dymu a na grafe ostala rovna ciara az do 5500ot akoby nieco obmedzilo vykon a neviem co a ani vo firme nevedia co to moze byt kedze vsetko je OK a ani vag nic neukazoval, mate nejake rady? mam este jeden problem, od 3000ot do 4000ot zacne dost cukat /take skubani/ s autom ale iba v tych otackach a stale neviem co to moze byt nejake rady? vopred …
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj, mohl by mi někdo nafotit čím je originálně přiveden vzduch do filtrboxu u tohoto motoru? Nejlíp by bylo přímo nějaké číslo dílu. Nedávno jsem koupil auto a mám tam jen velkou díru ve filtrboxu což se mi nelíbí, nasává to teplý vzduch. Prohlížel jsem bratrovu 1,8T ale je to AGU, má tam krásný plastový vedení který jde vedle baterky a zabočuje za světlo, vedle světla je pak rozšířené sání které saje vzduch co proudí přes masku.
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím vás lidi, doufám, že tohle téma tu ještě není, ale sám jsem ho nenašel. Chci se zeptat na zvuky při startování. Auto mám 2 týdny takže znám jen zimní startování. Octa nastartuje hned napoprvé a dá se říct v blesku, ale co mě trápí je takový škrčivý zvuk co při toho vydává. Skoro u každého startu je to. Otočím klíčkem, auto naskočí a během jedné vteřiny to tak zaškvrčí. Občas když při startování trochu přidám plyn tak to neudělá... Četl jsem tady, že startujou se zmáčknutou spojkou, já na spojce nestojím, může to být tím? Kdo by se s tím už setkal tak mi prosím napište co s tím. Díky moc a zdraví Lukáš
-
-
- 23 odpovědí
- 14,8tis zobrazení
-
-
Prosím o radu. Na O1 RS mám velmi vysokou spotřebu. Jezdím jak nejvíc slušně to jde a spotřeba 11,5l/100km i když palubák píše 7,5l/100km na plnou nádrž ujedu cca 400km na VAGu nepíše žádnou chybu, jen jednou byla chyba na prvním vstřiku. děkuji za každou radu nebo pomoc
-
- 42 odpovědí
- 17tis zobrazení
-
-
zdravim vsechny skodovaky, nesetkal se tu prosim nekdo se cvakanim ventilu u motoru 1.8 Turbo (Octavia r.v.99, AGU) pri kazde prudci akceleraci mi cvrlikaji ventily, nekdo mi rikal, ze u techto motoru jsou ventily hlucne , ale moc se mi to nezda motor ma natocino bez mala 200 000km, mozna budou zrala zdvihatka na vymenu? dekuji vsem za rady
-
- 6 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
ahoj chlapi.stala sa mi taka vec..robil som pijanko jazdu uplne kludnu,pohodovu a z nicoho nic mi vypadlo turbo.podotykam ze vahu vzduchu mam novu.skusal som aj vypnut a opetovne nastartovat a nic.vobec to nechcelo tahat a potom z nicoho nic cca o 10-15 km zacala tahat normalne.a este som si vsimol ze vo vyzsich otackach 5000 a viac mi to zacne skubat.neviem ci moze mat na to vpliv ale zdochyna mi skoro kazde rano a chvilku ide ako keby na tri valce a potom v poho.cital som ze to robi viacerim na 1.8T.auto ma najazdene 237 000km.vymenene veci:lambda,vaha vzduchu,termostat,vycistena skrtiaca klapka
-
- 53 odpovědí
- 12,7tis zobrazení
-
-
čáu...mám okolo 2. a 3. vstřiku svody od benzínu....řešil to někdo ? přetěsnit vstřikovače novými O kroužky ? díky za každou radu
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Mám Octavii, 1,8T 110Kw a hlásí mi to chybu motoru (podle vagu chyba 17840 - sekundární sací vzduchový ventil) a tedka jsem ujel 100 km a sežralo mi to 17,5 L plynu. Může to být tím ventilem? Prosím o radu
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravim. Mam 1.8RS 01. a vypína turbo a svítí na palubce znak motoru. Po vymazání na vagu auto cuká a nechce se mujet tak cca 5 km je vše ok ale když je dyl v tahu tak opet turbo vypne a po nekolika km se rozsvítí opet znak motoru. vag ukaže chybu: přispusobení smesi, system příliš chudy. Všechny tlakový a podtlakový hadice sem kontroloval a nic nenašel. Dekuju za rady a nápovědy
-
-
- 22 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám deravý stredový výfuk a nový stojí cca 90€ - číslo dielu: 1J0 253 209 D napadlo ma, že by som ho nahradil stredovou rúrou z TDi ktorá stojí 20€ - číslo dielu: 1J0 253 201 A moja otázka znie: bude pasovať stredová trubka miesto stredového výfuku? Sú priemery trubiek zhodné? Ďakujem.
-
- 8 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
OBD mi vypisuje chybové hlášení P0130, P0136 a P0140 ... Má někdo zkušenost, že se to týká jen Lambda sondy a nebo může být příčinou něco jiného?? ?? Díky Nový poznatek ... při odpojení váhy vzduchu motor bez vynechání, jízda v pohodě. Při připojení hodnoty váhy vzduchu přes VAG v pohodě, jen motor při sešlápnutí plynu vynechává ( VAG zjistil vynechání zapalování na každém válci při sešlápnutí plynu až na zem. Otáčky něco přes 2000 a nehnou se výš) jediná závada, která vyběhla byla ta odpojená váha vzduchu
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Lidi mam velký problem. Dnes mi zdechlo auto... Jel jsem, najednou se zakuckalo a prostě dojelo... když nastartuju tak nedrží volnoběh chcipe... Při sešlapnutí plynu se motor dostane do otaček ale je cítit špatně spálená směs a nakonec stejně zdechne.... Diag piše chybu "nastavení složení palivové směsi"... Setkal se stím někdo?
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-