Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

Nápravy, tlumiče, pružiny, kola...

1. Zahájeno uživatelem Šátek,

Zdravim, mam dotaz, jak je ta trubička která vede k prasátkům tak ta mi nejde povolit u prasátka. Mám nový ale chci se zeptat jestli mimo těch šroubu který drží prasátko to drží i tahle trubička nebo jestli ji můžu ustřihnout a vyndám prasátko i s kouskem ty trubky......???? Doufam že mi rozumíte :-D

• 1 odpověď
    • 8,9tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Šátek,

Zdravim, budu měnit prasátka a dávat tam nový šrouby, ale nevim jaký mám koupit rozměry šroubu, nevíte někdo??? kdyby někdo věděl i jaký šrouby drží přední brzdiče??? díky za odpovědi

• 2 odpovědi
    • 8,1tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem prescent,

Neví náhodou někdo jaký tlumičový olej je v zadních tlumičích u Formana? Mám pocit, že 10W20, ale nejsem si jistej. Díky.

• 0 odpovědí
    • 4,3tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem branov,

Zdravím, mám dosť závažný problém s riadením, konkrétne s volanom... Pri otočení volantu, či už do prava alebo doľava, má volant cca 3-4cm voľu. Teda, asi 4cm ho môžem otočiť úplne voľne bez toho, aby zabral, aby to malo vplyv na vozidlo, na kolesá. Tie 4cm sa pootočí úplne voľne a až potom to zaberie.. Je to dosť problém, lebo riadenie je veľmi nepresné a aj doba reakcie vozidla keď musím najprv pretočiť volant do polohy, kedy vôbec zaberie... Chcem sa preto spýtať, neviete mi poradiť, kde môže byť problém, resp. ako na to, ako to vyriešiť? A prosím skúste na mnma polopate :] Ďakujem!

• 3 odpovědi
    • 8,6tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem docent,

Je potřeba při výměně zadního tlumiče u Fa stahovat pružinu jako u předního. Na co si mám dát pozor až to budu dělat v garáži? Děkuji.

• 1 odpověď
    • 4,5tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem TripleX,

zdravim. chcem sa opytat na moj problem. vcera som vymenil kolesa na mojom favorite ale pri jazde sa mi dost tazko otaca s volantom a stale to ma dost snahu ich vyrovnavat silnejsie ako by malo. tlak je v pneu vsade rovnaky a inak ma nenepada nic ine

• 2 odpovědi
    • 2,9tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem JURAJ1982,

Zdravym opravujem spojku chcem odmontovat klby ale nemozem nijak stiahnut tie kulove cepy matice som povolil ale nejde to von skusal som to silov nadvihol som ho dvihakom a aj tak nic vie niekto nejaky trik auto mam rozobrate a nechcem to zas montovat a ist do servisu za odpovede dakujem.

8. Zahájeno uživatelem Kardo,

Ahojte. Mam Taky problem ze po vymene vodnej pumpy mi pravidelne trha silemblok motora ktory je na vodnej pumpe. Uz mi roztrhalo 4 silembloky. Vzdy som vyskusal dat inej znacky a ten posledny bol vraj najtvrdsi ktory vyrabaju. Zo zaciatku sa to vsetko prejavuje tak ze ked akcelerujem trosku prudsie tak normalne pocujem ako cast vodnej pumpy kde je silemblok naraza do drziaku ktory je na karoserii. po dvoch tyzdnoch sa uz neviem pohnut do kopca bez buchania a cudnych zvukov a neskor nastava uplne roztrhanie gumovej vyplne silembloku. Neviete mi poradit kde moze byt problem ci problem je len v tom silembloku alebo moze byt aj niekde inde? Vpred Dakujem.

• Pozitivní
      • Negativní
    • 9 odpovědí
    • 6,3tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem PhaNatic,

Zdravim stal sa mi taky problem po zastaveny auta a po opatovnom nastartovany sa mi ozval strasny rachot s pravej strany od kolesa ..ked som sa zohol pod auto zistil som ze manzeta na poloosi je roztrhuna a po rozobrati som zistil ze lozisko na homokinetickom klbe je na komplet rozpadnute ..s tim si poradim no chcem sa opytat ze preco sa auto nechce vobec pohnut moze to robit len ten homokinetak alebo aj nejaku inu chybu mam hladat ..za rady vopred diky

10. Zahájeno uživatelem Mr.Lacikam,

Zdravím vás. Mám taký problém s mojím fáčkom. Pri brzdení škrýpe jedno koleso ako keď brzdí vlak bez toho pyskotu Proste silno počuť ako drie železo o železo. Po prvé netuším ktoré koleso, ten zvuk ide zo všadiaľ a neviem čo to môže byť... Nestretol sa s tým už niekto? Alebo evie niekto ako na "to"? Vopred vďaka!

• 4 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem soraj55,

Zdravím všetkých,mám menší problém s brzdami na efku.Neviete náhodou niekto ako má byť zložené vnútro hlavného brzdového valca.Poznám sto mechanikov a každý tvrdí niečo iné.Ďakujem

• 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem DaveCZ,

Zdravím chtel jsem se zeptat mam na favoritu pneumatiky 165/70 13R a zajimalo by mne jestli tam muzu obout plenumatiky 175/70 13R jde mi o to ze bych mel na jedné náprave 165/70 13R a na druhé ty 175/70 13R jestli by mi to porslo u policie při prohlídce vozu kdyz budu mit na naprave stejne pneumatiky ale bude tam ten rozdilmezi napravama ze na jedne budou ty 165 a na druhe 175? diky za odpovedi

13. Zahájeno uživatelem kajosekXXX,

čau lidi,potřeboval bych poradit jak udělat na favoritu na zadní nápravě kotoučovou brzdu

• 2 odpovědi
    • 3,5tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem dol,

Má někdo zkušenost s demontáží, případně opravou posilovače brzd na F135L/1990? Nebo rovnou hledat na vrakovištích náhradní? Díky.

• 0 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem jose01,

Nazdar chtel bych takovou radu... mám v plánu natírat nebo stříkat celí podvozek nějkým asfaltem nebo nečím podobným proti korozi atd.. no a ted k tomu s čím bych chtěl poradit...čím to mám teda natřít??pls písněte kdo stím ma ZK.popřípade odkaz..děkuju

• 1 odpověď
    • 2,1tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Bompar,

Mám takový problém. Měnil jsem převodovku. Nalil olej všechno dotahl ... zapojil ... i poloosy jsou v zámcích docvakle, ale když nastartuju zařadím 1 pak 2 a 3 a přidám plyn ( auto mam na špalkách, tak levé kolo u řidiče se točí úplně malino a pravý jede rychle tak jak má. Kde je problém? V převodovce to nějak chrastí. Neříkejte,že je špatná převodovka. Má najeto cca 80 000km a byla v provozu dokud sem neměnil motor a nikdo s ní nic nedělal, takže by měla být v pořádku. Samo od sebe tam asi nemohlo nic prasknout. Nějaké další nápady? Znova ji vyndat a znova nasadit a docvaknout do těch zámku?

• 4 odpovědi
    • 2,9tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Ondra.P.J,

Čauec hoši, mám Formana a při rozjezdu se ozyvají divný zvuky od pravýho předního kola. Když jsem kopl do kola a hýbal s ním tak drží. Pokud ale jedu a mám zařazennou rychlost zvuky a lehké vibrace se furt ozývaji. Jestliže ale vyřadím je všechno ok. Nevíte prosím co to může být a na kolik výjde oprava? Díky moc

• 2 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem milan.34,

Zdravím.Mám menší problém z prednou nápravou.Po zime mi niečo začalo klepať v prednej náprave na vodičovej strane,cítiť to až v podlahe.Je tam trocha vybitý gulák,ale nechce sa mi veriť,že by to bolo cítiť až v podlahe.Nemal niekto podobný problém?

• 3 odpovědi
    • 3,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Moorhen,

Zdravím, chci se zeptat na jednu věc.Sehnal jsem hliníkové disky 5j*R3.Jenže na mých starých plecháčích(zimních i letních) mám 4,5j*R13.Když jsem tam ten hliníkový disk dával , tak dva šrouby šli v pohodě chytnout.Dalším dvou šroubům chybělo 2-3mm ale chystli se taky celkem dobře a dotáhnout šli normálně.Můžu tam ty hliníkové 5j*R13 nechat???Dík za rady.

• 9 odpovědí
    • 8,2tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Bompar,

Mám takový dotaz. Jsou stejné přední tlumiče z favorita? Myslím jestli je levý a pravý tlumič stejný? Že bych třeba dal ten levý místo pravého. Jen to bych potřeboval vědět. Díky

• 2 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem katka1,

pomozte, prosim..jak hodne mam mit nahuštěný letní a zimní pneu u favoritka??...dekuju:)

• 4 odpovědi
    • 11,5tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Porkovic,

Zdravím. Byl bych rád kdyby mi poradil někdo zkušený jeké nové letní pneu bych si měl koupit na Favorit. Nechci nic extra drahého,ale zase ani ne nějaké šméčka prostě dobré pneu za dobrou cenu. Jsem student a peněz není nadbytek a moc se do aut ani nevyznám. Za vaše rady a tipy vám moc děkuju.

• 4 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Mr.BuBaK,

Skoda 1000 MB,Skoda 100 L,Skoda 120 L , vsetky tieto modely maju stabilizator prednej napravy. Na Favo akoby konstrukteri zabudli. Felda ma,Octa ma , Romo ma, Super ma. Cize len Favo nema.Prejavuje sa to hlavne v zakrutach a podstatne mensiou stabilizaciou vozidla pri beznej jazde.

• 8 odpovědí
    • 6,1tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Tomáš Vítek,

Ahoj prosímvás jaké je vyndávání destiček u Formana znám to jen u škodule je to u formana podobný?dneska to dřelo uřž na železo brzdil jsem i očima potom ručkou Diky K.

• 1 odpověď
    • 1,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem LUKY-007,

Vazeni, viete mi niekto povedat z akeho presne materialu je palivova nadrz na favorite? .. kolegyni prevrtali nadrz a vysali benzin .. a novu sa boji kupovat tak rozmysla nad zalepenim plastu .... len zatial netusime ake lepidlo pouzit :-) pripadne info co vyjde nadrz na vrakaci ... budem rad kazdej relevantnej informacii

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.