Motor
Vše o motoru, převodovém ústrojí a výfucích, poruchy, úpravy
203 témat v tomto fóru
-
Zdravim. Mam favorit 135LS rv 92 s LPG a moj problem je nasledovny. Hlavnym problemom je to, ze ked jazdim na benzin, tak mi otacky na volnobehu kolisu asi od 900 po 200 otacok/min (zohriaty motor) a samozrejme motor zdochyna. Pri jazde auto nema problem...akurat pri pridavani plynu citim v plynovom pedali akoby vacsi odpor ako ked jazdim na LPG...proste treba na neho viac slapnut. Pri jazdeni na LPG su otacky stabilne a plynovy pedal ide lahko = ziadny problem. Dalsi problem je sytic (benzin). Auto nastartujem a sytic akoby vobec nezapol. Motor sa trasie a drkoce a ked mu nepridam plyn tak zdochne. Prejdem na nom napr 500m a sytic sa zapne, ale otacky drzi max pri 1000k…
-
- 3 odpovědi
- 7,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravim cele leto som jazdil bez termostatu nakolko som ho vybral abi sa nezohrieval motor teraz som ho vlozil naspet ale mam problem z teplotov raz stupa potom klesne topenie ide ale iba studeny vzduch niekedy ide trosku tepli ale potom zas studeny vzduch termostat to neni nakolko som si to aj ja myslel a kupil som novy ale ziadna zmena za odpovede dakujem.
-
- 3 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak seřídit motor, aby to prostě jelo tak, jak má. Nijak extra se v tom nevyznám, z literatury mám doma tuším Andrta, tak snad podle něj bych dal něco do kupy. Chtěl bych si to fáčko trochu poladit, nikdo to minimálně 3 roky neseřizoval, mtak si myslím, že by to trochu chtělo, pač nejede zrovna nejlépe. Díky za každý návrh na seřízení.
-
- 1 odpověď
- 6tis zobrazení
-
-
Mám škoda forman 135 GLXI. Po nastartování po nějaké době mi v motoru začne něco chrčet, pravděpodobně spustí startér a vypálí se mi pojistka č.6 (15A) - směrová světla, osvětlení kontrolních přístrojů..... Nevíte čím by to mohlo být. Začalo to z ničeho nic.
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím. Prosím o radu. Sehnal jsem starší fáčko, motor ještě s karbecem, když opomenu, že do něj pi dešti teče voda, tak je snad jediný problém a to ten, že při jízdě celkem cuká :-/ Nap. když se rozjíždím a plyn trochu více přidupnu, tak auto nehrábne, spíše se zadusí, začne cukat a potom se rozjede. to samé dělá při většině ostatních kvaltů při prudším sešlápnutí plynu. Moc tomu nerozumím, ale tak asi bude problém někde v nějakým střiku paliva, že to to "něco" nestíhá pobírat v tom jak dupnu na plyn. Jezdím na benál, avšak není vyloučena možnost, že kdysi se jezdilo na LPG. Děkuji za rady.
-
- 2 odpovědi
- 13tis zobrazení
-
-
Zdravím, ako je to so zámennosťou z legislatívneho hľadiska? Viem zohnať komplet motor 781.136B, narvať ho tam nebude problém. Ako však úpravu "zlegalizovať" prípadne úplne zamaskovať aby nebol problém napríklad pri nehode?
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdarec, mám favorita rv.94, nalitanych asi 230 tisic, vsechno by melo byt uz ok, pred mesicem technicka ok, od brzd az po geometrii opravene, posledni dva dny kdyz nastartuju a vyjizdim, pripadne i rozjezdy bez zastaveni, chrci neco od motoru, dival sem se pod kapotu ale takhle nic nepoznam, docela neprijemne... na volnobeh to delalo jen jednou, jinak ok, v otackach to neslysim... myslel jsem že spojka ale nevim, kdyby náhodou, kolik by to tak stálo? Jezdim denne do práce, tak bych to vyřešil co nejdřív nejradši ale na nejaky servisy neni zrovna moc peněz a na novy uz vubec ne .... Diky moc za odpovědi...
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Aka je normalna teplota favorita? Myslim to co je vidiet na budiku. Neviem to nikde najst a uz mam z toho nervy. Ake su hodnoty CELEHO budiku? Dolny stvrocek je kolko stupnov? "normalne" rozmedzie je dole kolko stupnov, v strede kolko stupnov, hore kolko stupnov? Kedy zacina cervene rozmedzie? Vsade citam len "ja to mam tak a ja to mam tak", ale ako je to spravne? Ani v andrt-malinovi nie su napisane tie hodnoty, omg. Problem je ten, ze som na favaci menil TERMOSTAT, pretoze som mal rucicku teploty moooc vysoko (asi pol milimetra POD cervenym) za normalnej jazdy. Kupil som novy termostat, vymenil, TO ISTE, nic sa nezmenilo. Kupil som teda nove cidlo teploty, a teraz sa n…
-
- 9 odpovědí
- 12,6tis zobrazení
-
-
Zdravim.mam problem s "novym" motorom v mojom favoriete.menil som komplet motor aj s prevodovkou.zo zaciatku som mal problem vobec zaradit do spiatocky ale už sa to asi rozbehalo teraz mam problem vyradit rychlost.idem napriklad na 5 stupni a chcem preradit do 4 stupna.stlacim spojku,chcem potiahnut paku ale ona tam drží ako privarená.už som ju skusal tahat aj nasilu ale nejde.musim to robit vždy na dva krat.proste s nou pomykat aby som ju dostal do neutralu.aj pri ostatnych rychlostiach to robi.ale nie vždy.stretoj sa s tym niekto? olej v prevodovke mam. vdaka
-
- 4 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím mam favorit karburator, mam dve otazky: ked pridam viac plyn tak ako keby mi klepali ventili, ale mam nove rozvody a nastavene ventili a neviem prečo mi to klepe... A druha otazka: pomali mi ide motor do otačok, na 1. 2. 3. rýchlosti mi ide ešte jak tak v pohode, ale ked zaradím 4. a 5. prevodovi stupen tak mi to strašne dlho trva kym sa rozbehne a na 5. prevodovom stupni to dokonca ani rozbehnuť viac ako 135 neviem.. v čom može byť chyba? može byt zly karburator? alebo niečo zo zapalovanim?
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Nedokazal by mi nekdo poradit, co si mam koupit, abych opravil upadlou tyc, ktera vede od radici paky k prevodovce, na strane prevodovky? Stalo se to vecer a nemel jsem moc cas to resit a auto jsem na miste nechal - ted premyslim, co poridit, abych to opravil. Podle toho, co jsem na tom videl, tak mi z ty tyce upadl jen sroub, ale nejsem si jistej. Je to sroub tahla viz. napr. Auto Kelly ? Potrebuju k tomu jeste nejaky podlozky, matku...? V priloze to mam alespon vyfoceny. Predem dik za pomoc Lukas
-
- 1 odpověď
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám favorit s LPG rok vyroby 1992 s karburatorom a mám taký problém, že nastartujem auto a teplota zacne stupat uz pri volobehu rozbehnem sa jazdim cca 10 minut teplota stupne do cerveneho policka a auto strati silu ziadny tah aj ked pedal stlacim na podlahu zacne stracat otacky az vyradim a vypne motor. Otvorím kapotu a prve co pozrem stav vody v nadrzke. nadrzka je prazdna aj ked som vodu dolial. Auto nastartuje aj chvilku po tom ako zdochne ale neda sa rozbehnut ako by ho daco brzdilo. Auto necham vyhcladnut a znova ide. Vymenil som chladic a termostat no problem sa nevyriesil. Voda mizne stale. Dnes som postrehol, ze brzda a celkovo cele prave koleso je stras…
-
- 1 odpověď
- 4,9tis zobrazení
-
-
dobry den mám takový problém mám motor škoda favorit z karburátorem a na tom karburátoru je jeden drát a já nevím kam ho zapojit ¨za odpověd předem děkuji jirka
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravim, dostal jsem favorita 135L r.v. 92 po dedovi a mam par otazek: 1) Topeni: kdyz prijdu rano do garaze je pod motorem chladici kapalina (odhaduju tak 0,5dcl). Kontroloval jsem to a vyteka to nekde od regulacniho ventilu, ale ne kdyz je motor zahraty ale az po zchladnuti. Taktez jsem si vsiml ze fouka z topeni teply vzduch a to ikdyz na palubovce vypnu privod chladici kapaliny do vymeniku. Chtel jsem se optat jestli bude chyba pouze v regulacnim ventilu nebo muze byt i jinde (koukal jsem ze tam je sakra blbej pristup tak se mi to nechce sundavat cely)? 2) Svicky: jaky byste doporucili svicky na Favo 135L r.v. 92? V manualu je vic variant tak z toho nejsem zrovna m…
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, Chtěl bych poprosit o radu máme s bráchem Favorit r.v.89 karbec bez katalyzatoru a najednou nám začal občas chcípat.. Normálně jsem jel v otáčkách a z ničeho nic naráz chcípl jak když utne a aby nastartoval tak se muselo chvilku počkat hned to nešlo prostě nechytl.. no a takhle se to začalo stávat čímdál častěji. Teď to dělá každých 50 metrů. Ať je studený nebo zahřátý je to jedno. Začne to tím že při volnoběhu nechodí tak jak má je tam asi +- 700 ot a převaluje to že by měl každou chvíli chcípnout, což také po chvíli udělá. automatickým sytičem to není ten reaguje an teplotu ale tohle dělá i když je motor studený. Teď začnu tím co jsme už zkoušeli: rozdělat a …
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravim chcem sa spýtat ci je normalne ze mi karburator favorit zere na LGP cez 13l na 100km ? Podla mna je to celkom dost a neviem kde moze byt chyba. Ak mate dake skusenosti budem vdacny za kazdu radu.. diky
-
- 2 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam takovej problém, když se rozjíždím, tak se mi klepe celý auto (při normálních otáčkách, při vyšších už to nedělá), tak se chci zeptat čím to je.... spojkou to asi nebude jelikož sem ji měnil..... Jinak mam favorita karburátor 43KW
-
- 4 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravim menim spojku ale pri rozoberani tahla tahometru mi tam spadol ten kolik z ozubenim kolieskom umelim do prevodovky cez ten otvor kde sa leje olej chcem sa spytat ci to bude prevodovke vadit ak ho tam necham to na tachometer kupim nove za odpovede dakujem.
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval bych vědět jestli když chci vyměnit gufera ventylů, tak jestli se pak musí přebrousit hlava? A ještě mám takový problém, když jedu na jakou koliv rychlost a brzdím motorem tak to někdy škube, nevíte čím to je? Mám Fávo r.v 94 stříkačka!
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravim mam problem zo spojkov chcem ju vymenit ale neviem co je pokazene cela spojka je draha okolo 60 eur neviem ci je to lozisko alebo tanier ci lamela takze ked idem z autom je to jedno ci pomali alebo rychlo strasne mi to trha a do kopca to netaha vobec neviem ci to nebude len lamela ale preco to tak trha bucha cely motor sa trasie.Dalej ak vyberem prevodovku ze vraj sa ma dat do poloosy nejaky kolik alebo nieco take mozte mi to niekto vysvetlit podrobnejsie ako to mam odpojit myslim poloosy vnutorne za odpovede dakujem.
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Nazdar Už si neviem rady tak sa skúsim opýtať vás. Mám Š Fav, r.v.89, klasika, karbec. Za studena krásne naštartuje a asi cca po 5-10 sec začne akoby vynechávať jeden valec /na volnobeh/. Vyplnem motor, zavrem garáž a keď znova naštartujem, už chytí len na tri valce. Jediné čo pomôže, je pretúrovať ho, ale na studeno je to divočina, a nie riešenie. Vymenil som toho hodne už, je tam treti karbec, new hlava rozdelovača, new sviečky, new káble, new vzd. filter. Už ma prisahám bohu nič nenapadá. Snáď ešte vymeniť rozdeľovač a indukčku. Mám podozrenie na sviečky, sú tam klasika brisk aká tam patria. Vždy keď dám new tak to pár dní ide OK. Rozmýšlam dať tam nejaké kvalitnejši…
-
- 4 odpovědi
- 6,3tis zobrazení
-
-
Zdravym Vas. Mam problem so SKODOU FORMAN r.v.1993 este karburator. Ked bolo vlhke pocasie tak som nemohol nastartovat. Tak som vymenil novy rozdelovac kabelaz cievku sviecky a auto startuje ako nove. Ale. vcera som isiel na nakupy a auto zdochlo z nicoho nic a nechcelo mi nastartovat az sa vybila baterka. Benzinu je pol nadrze. Uz sa mi to raz stalo a stacilo ma roztiahnut a auto bezalo.. No vcera ma roztahovali auto aj nastartovalo kym som drzal pln na podlahe ale ked som ho pustil tak vzdy zdochlo. Ako keby uz potom plynovy pedal nereagoval. Za jazdy pri rozbiehani mi ho zasklbava ako keby nemal dobry tah. ja proste neviem viete mi niekto poradit co s tym moze byt? Vel…
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Tak jsem si všiml že pod Favoritem jsou nějaké kapky oleje, koukal jsem, a vypadá to že to prosakuje asi někde za řemenicí. Jde jednoduše sundat řemenici a dát nové gufero nebo je to problém ??
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravim mam problem zo starterom uz niekolko mesiacov ,vymenil som asi stiri starteri pouzite a stale mi to robi......pri startovani mi to len cvakne bateria je nova pred tyzdnom som ju kupil cievky som poprehadzoval pomohlo to len zo zaciatku pet sest startnuti a potom zas len cvaknutie neviem co to moze bit a este nieco ak pootocim klucikom startnem a mam vo vnutry zapnute osvetlenie tak to stiahne pokial nepustim klucik ako keby nebol prud kostru som skontroloval ocistil premazal konkorom sprej na kontakty a nic za pomoc dakujem.
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Potřebuji poradit se spotřebou Favoritu. R.v. 1992 - karburáror s katalizátorem ( dovoz z NDR ). Natankoval jsem cca 12l a ujel jsem cca 80 Km až do vyjetí všeho benzínu. Nikde benzín viditelně neuniká. Už nevím co s tím. Prosím Vás poraďtě.
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-