Motor
Vše o motoru, převodovém ústrojí a výfucích, poruchy, úpravy
203 témat v tomto fóru
-
Zdravím,mám naléhavou prosbu,když zatáčím doprava tak se mi rozsvítí kontrolka mazání.Oleje je v motoru dost ale nejhorší je,že jak se rozsvítí kontrolka tak jde slyšet,že motor jde nasucho.Pleas poradí někdo???????
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím: Mám takový problém Fáčko mi škube teda ne pořád jen při jízdě už jsem vyměnil svíčky, rozdělovač a stále nic Když pomůžete budu moc rád
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahojte, Mam jeden problem.Mam favorita 89 rok vyroby. No a problem je ten ze cca nad 2500 otacok mi blbne otackomer, strasne kolise a vobec neukazuje presne otacky.A napriklad ked idem cca 65km/h na trojke tak mi ukazuje ze uz mam maximalne otacky(otackomer je na dosah).Dnes som bol na emisnej a ten pocitac co pripaja na motor,tak tiez cca od 2500 otacok smerom nahor mu tam uz blbosti vyhadzovalo,plyn nebol ani na plno zaslapnuty a mal tam strasne vysoke otacky.Problem s plynovym lankom by nemal byt. Najprv som chcel menit snimac otacok,ale som sa niekde docital ze ten moj favorit snimac otacok este nemal,tak si s tym neviem rady.To sa ani predbiehat poriadne na tom neda…
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
mám 1.3i, r.v. 1993 a nějak se mě nedaří nastartovat motor. je to stříkačka, benzín jde v poho, zkoušel jsem jestli z cívky to háže jiskru a ono nic. vím že to může mít na svědomí spousta věcí, ale chtěl jsem se zeptat, než začnu řešit něco komplikovanýho a drahýho, tak jestli se někdo nesetkal s něčím podobným a není to třeba jen nějaká blbost. Vím, že když jsem měl předtím favorita ještě s karbecem, tak jsem řešil něco podobnýho a on to byl nakonec blbej kondenzátor. Vím že tady na stříkačce asi nic takovýho nebude, ale kdyby měl někdo nápad, čím to, tak sem s níma. předem díky
-
- 4 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
-
-
Ahoj prosím někoho o radu, jak snížit spotřebu u Favorita 135 GLX rok výroby 1993.?mám vyměněný palivový i vzduchový filtr a na plnou nádrž najedu cca 400Km, což je dost málo. Navíc kontrolka benzínu klesá do pulky nádrže pomalu a když je v půlce tak dolu jde hrozně rychle..prosím poraďte..děkuju moc za vaše zkušenosti:)
-
- 8 odpovědí
- 13,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mam skoda favorit rok vyroby 1994 a chci se zeptat jak poznam zda-li mam vstrikovani Mono-motrinic. A jestli jsou auta s timto vstrikovanim nejak lepsi. Děkuji
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, nyní jsem dodělal školu a udělal si autoškolu a zakoupil si za cenu 15000kč škodu Favorit 105 Katalyzator (Myslím LS musel bych se podívat do papírů,které mam v autě, dopíšu zítra). Automobil má super karoserii bez koroze, ale mam z něj nějaký divný pocit. Doma jsem jezdil klasickým Favoritem 135L, kde nebyl mentší problém a ve škole s Felicií. Tak k věci: 1. - V papírech je psáno, že má vozidlo hlučnější převodovku, při jízdě se to projevuje jako kdybych občas držel vozidlo v extremních otáčkách (sportovnější zvuk). Otáčkoměr nemá, ale jelikož mam papíry na náklaďák a traktor, tak trochu ten zvuk motoru poznám a myslím, že to není nijak dobré. 2. - Kolísán…
-
- 7 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Dobrý deň, potrebujem poradiť na favorite mi nefunguje vstrekovacia tryska (akceleračná)... triska je čistá a priechodná. favorit rv.88 136L 47Kw
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
-
Mam favo 135Lse a nejde mi nastartovat!starter toci ale motor nic.uz som vymenil snimac otacok pozrel celu elektriku a nic.teraz som zistil ze mi od cievky nehadze iskru.do cievky mi prud ide ale od nej nic!prosim poradte
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
-
Mam favo 135Lse a nejde mi nastartovat!starter toci ale motor nic.uz som vymenil snimac otacok pozrel celu elektriku a nic.teraz som zistil ze mi od cievky nehadze iskru.do cievky mi prud ide ale od nej nic!prosim poradte
-
- 4 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
kamos ma rocnu baterku, alternator bol cely z generalkovany, takze prud je ok. proste toci a toci ale tak pomaly a niekedy mu to odpali a niekedy nie starter bol pozerany servisakom, iba uhliki sa vymenili nevie si stym rady, tak vas poprosim o kazdu nejaku radu diki skoda forman r.v. 1994 benzin ale ma aj plyn ale startuje iba na benzin
-
- 4 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Poraďťe prosím . Na favorite ak sa nemílim je spojka samonastaviteľná. Môjmu kolegovi vypínala spojka trochu nižšie on sa ju snažil dotiahnuť na matke pri prevodovke . Dosiahol s tým len toľko, že teraz má hodne kratší krok na pedáli spojky. Je zima a preto sa mi nechce veľa okolo tohto systému vonku špekulovať , a preto Vás čo máte s týmto skúsenosti, prosím o radu , či sa to dá nejak dostaviť , alebo je predpoklad , že je zodratý kotúč a musí sa vymeniť. Momentálne sa javí , že na spojke je veľmi malý krok, (pri sopdnej polohe) a vypína na úplné došlapnutie. Preklzovať ale nepreklzuje . Za každú radu Vám vopred Ďakujem.
-
- 5 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Čím je na těchto motorech dáno, že 136 má víc kw než 135? Dá se nějak z motoru 135 udělat motor, co má stejný výkon jako 136? Nebo jakto, že jedna 136 má jiný výkon než druhá 136? Čím se liší? Zdvihem, kompresním poměrem nebo čím? Myslím karburátorové verze. Díky
-
- 4 odpovědi
- 7,9tis zobrazení
-
-
čau chtěl bych se zeptat,kámoš by chtěl zkusit nacpat blok,písty,ojnice a kliku do motoru z feldy stříkačky 1,3.myslíte že je to možný.já si myslim že bloky jsou stejný tak by to teoreticky šlo ne??
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
zdravim potrebujem info na troj kontakt.sviecky.ci to spravi nieco s motorom? mam na misli vykon alebo akceleraciu.vdaka.
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
chcem sa poradit ako odhlucnit motor.aky material mam nalepit pod prednu kapotu.poradte. aby nezhorel ten material.vdaka
-
- 3 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim vsetkych, mam nasledovny problem. Na studeny motor sa mi podari nastartovat a motor ide ako hodinky. Po case, ked sa motor zohreje prestane fungovat zapalovanie a motor jednoducho vypne. Pri pokuse znovu nastartovat sa toci len starter, ktory kruti motorom, ale motor sa nechce rozbehnut sam. Pred touto poruchou motor fungoval dost spolahlivo. Bol som s nim aj v servise, ale tam iba krutili hlavou. Vela detailov o tom aute neviem, pretoze je to darovany kus. Ale ide o Favorit vyrobeny po roku 92. V servise mi povedali, ze ide o jeden z poslednych modelov. Naposledy som kupoval novu sadu kablov ku rozdelovacu a svieckam, a predavac mi povedal, ze to su uz kable pre…
-
- 2 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den! Mám asi problém na svém Formanu. Dneska mi začal z výfuku čadit bílý kouř. Toto se děje pouze při přidání plynu a když se motor zahřeje, přestane to.Nevíte v čem by mohl být zakopaný pes a jak to řešit? Díky za odpovědi a rady.
-
- 10 odpovědí
- 11tis zobrazení
-
-
Kolega má problem s Favoritem- je to už stříkačka a neudrží volnoběch po zahřátí- když jde na sytič je všechno v pohodě. Nevíte někdo co by s tím mohlo bejt. Díky
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, Pokud nastartuju jedu tak se teplota na teploměru vyleze lehce nad polovinu sepne termostat a ustálí se to přesně na půlce. Pokud nepopojíždím v koloně tak se to drží přesně na půlce. Ale poslední dobou to vyleze nad půlku, ale malino víš než tzv. dříve. Sepne termostat a sleze to přesně doprostředka. Po chvíli, to zas vyleze do polohy jak sepnul termostat a zas přešně doprostřed a tak se to tam pořád kolíbá. Má pocit že to dříve nedělalo. Dík za odpověď.
-
- 5 odpovědí
- 8,3tis zobrazení
-
-
Vie niekto poradiť ,aké môžu bit príčiny tlakovania chladiacej sústavy.V oleji voda nepribuda,tesnenie je nové ,hlava prebrúsená , LPG skontrolované v servise(vymenené menbrány) já už neviem čo s tím...
-
- 3 odpovědi
- 5,7tis zobrazení
-
-
cafte.. mam fav ´90 136L a minuly týždeň mi pri volnobežných otáčkach blikala (niekedy aj uplne svietila) kontrolka oleja... vtedy som hned dolial olej a bolo to OK.. Dnes mi to znovu začalo robiť... Mierne som zvýšil volnobežne otáčky a už to nerobí... Chcem sa spytat co to je, preco to robí... netreba menit cerpadlo?
-
- 3 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Je lepší dát komplet motor z 50kW Favorita (popř. vyměnit za 1,6 z Felicie) nebo vyměnit jen díly,který by z toho toho 50kW udělali? (ŘJ,vačky,hlava a pár drobností)... mám 40kW BMM...
-
- 3 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-