Přejít na obsah

marhor

Uživatel
  • Počet příspěvků

    111
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil marhor

  1. Pro info - najeto 76 000 km, výměna všech kotoučů a předních destiček, cena 21.700 Kč včetně DPH (včetně montáže).

  2. Vyhřívané sklo nainstalované a funkční, ale nedoporučuju.

    Prosinec 2022 - na pojišťovnu nahlášeno prasklé přední sklo. V autorizovaném ŠA servisu mi řekli, že zkusí dát vyhřívané, s teoretickým doplatkem do 5 tisíc, bez výměny ovládacího panelu climatronicu.

    Leden 2023 - první návštěva servisu. Na dálku se připojil chytrý pán ze Strakonic, nahrál nový software (prý z VW). Výsledek - v climatronicu se objevila ikonka na vyhřívání čelního skla, ale zmizela vazba mezi vyhříváním předních sedadel a vyhřívání volantu. Tudíž vyhřívání volantu se musí zapínat separátně v climatronicu.

    Únor  2023 - výměna skla. Bohužel v servisu chybělo jedno relé, takže jsem dostal auto s drátky v čelním skle, ale zatím nefunkčními.

    Březen 2023 - doplnění relé, zprovoznění vyhřívání skla a pokus na dálku opět spojit vyhřívání předních sedaček s volantem. Výsledek negativní, prý neexistuje varianta, která by to umožnila za přítomnosti vyhřívání čelního skla.

     

    Výsledek: náklady skoro dvojnásobné; ráno zapnu vyhřívání sedaček, zmáčknu climatronik, zapnu vyhřívání volantu a musím se zpátky vrátit z climatronicu, odmáčknu start stop a můžu vyjet. Otravné... Kdybych to věděl, vyhřívané čelní sklo nedávám.

    • Pozitivní 1
  3. Přidám zkušenost se spotřebou oleje. Měním jej jednou za rok, po 15 - 17 tisíci km. První dva roky jsem doléval vždy 0,5 litrů, letos jsem v zimě před dlouhou cestou ten půllitr doplnil preventivně. Na jaře se 3 týdny před výměnou oleje rozsvítila kontrolka, dolil jsem 0,3 litru, chtěl jsem šetřit. Kontrolka zhasla, hladina nad ryskou. Po týdnu se kontrolka rozsvítila zas... Poučení: dolévat minimálně 0,5 litru. 

  4. Letos mi po 45 tisíc kilometrech začala vrzat palubní deska - rámeček kolem přístrojového štítu. Hledal jsem zde na fóru a nechal si poradit:

    - prostříkal jsem šterbinu mezi rámečkem a a palubní deskou, vrzání se sice zmenšilo, ale nezmizelo

    - vzal jsem černou pružnou šňůru/gumičku o průměru asi 1,5 mm a platební kartou ji vmačkal mezi rámeček a palubku. Vrzání se už týden neozvalo, tak snad OK.

  5. Přidávám spotřebu s rakví - Jizerky Slovinsko ve třech s plnou výbavou 8 litrů na 100, při tempomatu 127 km/h. Čekal jsem při velké rakvi víc, ale pro nízkou spotřebu je důležitější rychlost... Pro zajímavost - pětikilometrové stoupání na Tauernský průsmyk při 127 znamenalo stabilních 13 l/100 km.

  6. před 7 hodinami, Aladyreg napsal:

    Ahoj všem, šťastné kilometry 2022 

     

    A nyní ke spotřebě, přikládám výsledky po posledním testu Praha-Paříž, kdy jsem jednotlivé tankovací úseky jel buď úsporně, nebo standardně. Krátké cesty v Praze tam nejsou, ale pod 9-12 se motor nedostane. Také je tam záznam nejnižší spotřeby, což bylo 7l/100km na rovných okrscích + na předměstí Paříže (rovinky max 90km/hod). Celkem je spotřeba po najetí cca 5441 km 8,185 l/km (výsledek z Fuelia = km vs. každé plné tankování). Excel ze Škoda appky. Dlouhodobá spotřeba sedí mezi oběma.

    Mám podobnou spotřebu, ale s 4x4. Viz moje příspěvky zde v létě 2021.

×
×
  • Vytvořit nový...