Přejít na obsah

michalk

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Příspěvky zveřejnil michalk

  1. V 25. 5. 2020 na 10:09, bigboban napsal:

    To je otázka. To škubání se rozhodně před finální nepojízdností furt zhoršovalo. Po té dvojopravě už jsem škubání nepozoroval. ALE. Škubalo to už minulý rok a vždy pouze v v zimě. Jenže než se mi ty opravy vyřešili už začlo dost velký teplo. Takže opravdu jistotu budu mít zase až v zimě..

     

    Divný je, že škubání bylo vždy u studeného motoru (po rozjetí v mrazu) to nenastartování bylo pro změnu u teplého startu. Takže je otázka, zda to vůbec souviselo..

    Ahoj , tak co škubání přes uplynulou zimu ? projevilo se ? nebo je klid ? 

     

  2. 1.8 stará nedokáže chytnout na jedno čidlo otáček motoru. Euro 4 to již v nouzovém režimu zvládne. Máš zřejmě vadný čidlo otáček na klice!

    A ty chytráky kteří ti píšou ty nesmysli a posílaj ti obrázky z návodů neposlouchej! Oni samy by měli vědět že pokud startuješ dýl jak 5 s tak se mazání rozkřičí automaticky-to je funkce panelu! Olej řeš pokud ti to nebude mazat za jízdy! On i kdyby motor nemazal tak ti to stejně nerosvítí kontrolku pokud nebudeš mít min 1600ot. To je taky daná funkce. Zaměř se na ty čidla. Je to klasika problém 1.8 ček.

  3. To chlapci nemáte pravdu.Tady se rozjedou rady jako blázen ale nikdo se nezeptáte jakou má převodovku! Ale jeden ví že tam má hydraulický protože má doma 96kwASZ,druhej ví že tam má obyčejný protože oct II 1.9 tdi nemá hydraulický :-)

    A co takhle OCT 1?9TDI 77KW 4x4 ? MONITOR?

    Popřemýšlejte nejdřív o svých odpovědích než začnete bláznit hlavu chudákovi který se ptá na technický problém!

    Konec konců to je tady u všech témat.

  4. 2,0 tdi se 6ti rychlostní převodovkou má tento problém do cca roku 2008 poněvadž tam změnily jeden z obalů převodovky který je v místě uložení ložiska silnější a proto se nedokáže hřídel uvolnit. Na oleje se vyse.....- Stejně vám to nepomůže! Jeden krásnej poznatek jak zjistit uvolněné ložisko je jet na jedničku s lehounkém přišlápnutím spojky a přidat a pustit plyn a toto opakovat! A krásně ucítíte jak vám bude spojkový pedál cestovat pod nohou klidně i o 2 cm! A pak je to na výměnu obalu a ložisek hřídelí.Tudíž vrakoviště příp bazar na jinou převodovku vyjde levněji ale opět je to zajíc v pytli!Nejlépe převodovku vyr. od 2008.Tam už je klid.

  5. Tak za prvé se nedivím,že s tebou AAA vymetlo!To je normální. Ale s tím pojištěním musím doporučit CarGarantie! Ty zaplatěj snad všechno!Dělal jsem VW CADY prodané v bazaru a po 4 měsících se mu zesra....l kompresor klima a setrvačník a car garantie vše zaplatil a že to byla fakturka v řádech desetitisíců! Poněvadž autorizovaný servis. Bez žádných komplikaccí!

    Klobouk dolů!

    A upozorňuji že to není ojedinělý případ!

  6. |Kdyby ti nepomohlo vse co ti tady pisou kluci, mam pro tebe reseni v podobe softwerove upravy..Udelej test: odpoj konektor pro teplotu vodu na teplem motoru a zkus to nastartovat. Uvidis jak to chytne a pak se ozvy..

    to je dobrá blbost s tím odpojením snímače teploty!Bodejď by to líp nenastartovalo když ŘJ po tomto zásahu dá pokyn žhavit jako při -40st,ceslia!

    To bys mel vědět že sw erem se nalejvá nafta při poloteplém startu a ne že by se měnila teplota chl.kapaliny!

    A ty SW úpravy já osobně neuznávám,jediné kd bych toto doporučil je u vozu který se chce prodat v bazaru:-(Pokud si chce někdo auto nechat ještě pár roků tak dop nový startér!

  7. Začínají být hlučná ale na ten kvalitní olej se ani nedivím.Co vás to lidi napadá lejt Mogul do motoru? To se vám líbí ta nálepka na láhvi? Se vůbec nedivím,že je po 7500 km čistý.!Vždyť v sobě nemá ani trochu čistících přísad! :kuk:

  8. A co to pravé ložisko? Nejjednodušší způsob zjištění vadného ložiska je že zvedneš kolo do vzduchu(hever)a zatočíš s ním a v tom chytneš pružinu prsty a pokud ucítíš vibrace tak je ložisko vadné! Pokud vibrace necítíš je o.k. Tímto lze poznat i začínající vadné ložisko,které za jízdy ještě nehučí!No a další je to tvoje zjištění.Dle mého mínění je ta pravá strana špatná stejně jak jsi to slyšel i ty. A kámoš ti seděl v kufru obráceně tak se spletl co? :) Protože do pravotočivé zatáčky se ti pravá strana odlehčí a ím přestane hučet.

    Držím palce!

  9. Těsnění pod hlavou to zřejmě pánové nebude že?Pokud by to tlačilo do mazacího kanálu tak už je hlava se vstřikama zadřená nemyslíte? Když už tak tento tlak se vyskytuje profouknutím komprese mezi pístnímy kroužky a je to normální jev(Samozřejmě do jisté míry)Ale schválně si zkuste za teplého motoru otevřít nalejvací víčko u svých vozů a uvidíte že fučej všechy. Já osobně bych zkusil koupit víčko nové a basta.Přeci jenom mám zkušenost při výměně těsnění a i přihnutí plíšku se utěsnění vždy nepovede.Nové víčko vždy pomohlo a stojí orig. do 3 stovek.

    No a pro jistotu si můžeš nechat změřit tlaky válců.Meli by být nad 30atm. ale z praxe bývá kolem 35atm. ;)

    Hodně zdarů!

    • Pozitivní 1
  10. Dekuju za odpoved.Prosim nemohl by jste mi poradit ten figl, tady nebo na Tmoon@seznam.cz dekuju.

    Jen ty klouby prohoď mezi sebou! Z leva do prava a naopak! Začneš zatěšovat to část ketrá je doposavaď zatěžována jen při brždění motorem!Tudíž bez poškozenííííí. Držím palce!Jednou se mi stalo že to bylo v takové míře opotřebené,že již praskla klec-a tudíž tam jsem musel kloub vyměnit! Ale v tom autě se nedalo sedět již od 30km/hod!

  11. Dobrý den a zdravím všechny příznivce Fabii.

    Nedávno jsem koupil Škodu Fabii 1.9 SDI. Jelikož byla z firmy, kde byly prováděny veškeré opravy v autorizovaných servisech, tak jsem s koupí neváhal ani minutu a k tomu vypadala jako nová, ikdyž má najetých 150 tis.km.

    Bohužel se však potvrdilo přísloví Neříkej hop dokud nepřeskočíš.

    Když jezdím po městě nebo po rovině na jakýkoliv převodový stupeň, ale do 100 km/hod a otáčky můžou být i do 3500, tak auto šlape jak hodinky. Když však jedu do kopce nebo zvýším rychlost nad 100 km/hod, tak auto po chvilí začne ztrácet výkon, jako kdyby někdo vypl přívod nafty, až úplně motor zhasne a já zůstanu bezradně stát (klidně i v křižovatce). Po deseti minutách stání auto opět nastartuje, jako by nic a vše funguje až do doby než se opět dostanu nad stovku. Dokonce jsem zkoušel podřazovat a držet to v otáčkách, na chvíli se to chytne a pak opět otáčky dolů a tak z pětky se to opakuje až do dvojky, kdy mi auto zhasne. Po zhasnutí motoru a okamžitém startu to nejde a stále svítí kontrolka baterie. Až po deseti minutách je Fabka opět READY.

    Jelikož se na tyto stránky dívá strašně moc lidí a jsou tady zkušenosti z praxe, chtěl bych tedy touto cestou poprosit o radu čím to může být, případně jestli lze závada zjistit "DOMA" bez servisu.

    Děkuji

    Tento problém může nastat i při přehození hadic přívodu a odvodu nafty!!!!Buď na filtru nebo po cestě k nádrží!!Mohlo se to někomu povést po odpojení a opětovném připojení!(třeba u výměny rozvodů si to odpojuji pod nádobkou na chl.kapalinu a tam se to může stát!)Zkontroluj to!Modrá hadice popř, trubka je zpátečka-černá je přívod!

  12. Dnes jsem si koupil fabku a pri normalni svizni jizde nic pohoda ale chtel jsem predjizdet a auto zacne vybrovat treba 4 pri 3000ot vejs pri vetsi akceleraci a nevim jestli je to normal nebo jestli to neni nejakej selemblok na motoru ale dela to jen pri tahu ma najeto 340tisic km tak doufam ze to nebude nic tak strasneho

    Pokud to jsou vibrace při akceleraci tak o je vymletejma vnitřníma kloubama poloos!Nové stojí dost peněz ale existuje fígl jak to vyléčit! lol

  13. Interval výměny 90.000 km dodržím,ale budou mi tam ty rozvody pasovat ?

    Nebo jsou rozvody na výměnu po 120.000 km jiné a nešly by mi tam ???

    Prodejce uvádí že jsou na octu od 7/98 a mají kilometrový proběh 120.000 km.

    Tak mám obavu aby mi tam šly.

    Nemusíš mít obavy!Rozvody ti tam půjdou,jsou identické.Jediný rozdíl v té době nastal v řemenu který vydžel déle,proto 120tis.Dnes už dávno existuje přípis kde je psáno výrobní číslo napínací kladky a pokud ho máš v sadě(samozřejmě orig sadě,ne tu kterou si udával)můžeš je nechat 150tis,km!Pumpu výrobce HEPU nedoporučuji!mají těsnící kroužek který za rok stvrde a začne rosit!Buď si kup k tý hepu orig těsnící kroužek(cca80kč) ale já jsem pro orig pumpu(při dnešních cenách jiné nemontuji)stojí cca1500 vratný díl!!!

  14. rozvody už jsou poměrně levný i originál ale na www.hamar.cz jsou taky slušný ceny a je to to samý jako originál

    Tlumič vybrací je odbornej název pro řemenici na klice a ta se nemusí měnit a rozhodně ne při rozvodech co ale měň určitě je vodní pumpa a je dobrý kouknout na kladky na klasickým řemenu a i na volnoběžku na alternátoru ta pokud je špatná klidně kvuli ní praskne napínací kladka pro drážkovej řemen

    Co to je za nesmysl s tou řemenicí???????????Tlumič vibrací řemenu má první PD motor a 1.8 turbo i atm oct1!!!!!!!A slouží k samotnému tlačení řemenu alt a uklidnění jeho chodu.To železo z čehož je vyrobena řemenice kliky fakt nic netlumí,pleteš si to z třeba felicií 1.9d která má tuto řemenici na klice ale pro příslušenství(drážkoví řemen!!!!!!)

  15. S novým zákonem jsem si nechal namontovat v atorizovaném servisu škoda automatické zapínání světel.Nedávno jsem si ale všiml že mi sem tam cvakne relátko a světla probliknou.Někdy 3x do minuty a jindy třeba vůbec.Nevíte čím to může být,protože jsem si sehnal xenony a myslím že bych tím mohl brzo odrovnat.

    Zkontroluj si také vedení kabelů od alternátoru,tam jsem něl problém já!!!!Těch slabých,resp. ten co spíná kontrolku dobíjení!Potom výměna relé popř. celé sady denního svícení.To ale musíš do autorizovaného servisu!

  16. Zajeď si do autorizovaného servisu, kde žádej aktualizaci softweru řídící jednotky motoru a měl bys mít klid!Už jsem pár takových 1,2 flaschoval a ok.Když to bylo v zaruce tak se měnilo ještě i relé které napají řj motoru ale to bylo dáseříct bezvýznamné.Vždy pomohla aktualizace. :palec2:

  17. Kdyz nastartuju studeny auto, tak mi to taky nekolikrat cvakne a predni svetla bliknou. Nejvic je to videt ted pri mrazech. Kdyz je auto zahrate, tak vse v poho. Neresil jsem to, ale jak ctu, tak to snad nebude problem. Asi se to tyka jen dieslu, kdyz je to rele zhaveni, mam 1.4 TDI.

    Měl by to být PTC členy - el.topení za radiátorem topení.U naftových fabií je to v našich podmínkách montováno standartně,kvůhttp://forum.skodahome.cz/style_images/skodacommunity/folder_editor_images/rte-list.gifli tomu,že se nechtějí ohřívat!Mají to i oct2 nafty a superby. :palec2:

×
×
  • Vytvořit nový...