Přejít na obsah

marv

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem marv

  1. marv

    Octavia III

    Ty kola jsou zřejmě 17" Denom. Takže 1.8 TSI jen s DSG ? :/
  2. marv

    Octavia III

    Myslím, že následný postup u OIII už je teď jasný a bude kopírovat Rapid. Zprvu nesmyslné ceny za auto bez výbavy a pak přidají balíčky výbav zadarmo a budou snižovat cenu. Balíčky jsou už 100%, pokud se nepletu.
  3. marv

    Octavia III

    Výbava je docela ubohá. Dovoluju si trvat na tom, že OIII musí být levnější, než G VII. Některé prvky, které má Golf v základu (Climatronic, zadní okna v elektrice) má OIII až v Eleganci...
  4. marv

    Octavia III

    Naprostý souhlas s tvrzením, že takové OIII reálně na cestách moc nepotkáme. Ale ty ceny co zmiňujete mně naprosto rozsekaly. Pokud by to tak bylo, tak by to jen definitivně potvrdilo, že: A ) Škodovka se úplně zbláznila (po nesmyslných cenách Rapidu, vzhledem ke Golfu a konkurenci) B ) že si Čechy omotala kolem prstu, že by ji v dnešní době (a při dnešních cenách konkurence na českém trhu) byli ochotni akceptovat cenu za nižší střední třídu v oblasti 800-1000 tis. Kč. Tam by se neměla dostat ani OIII RS ve velmi dobré výbavě. Autoweb a Autorevue spekulují o základní ceně 329 tis. Kč za 1,2tsi 63kw v základu. Což celkem odpovídá vzhledem k cenám Golfu a Leonu. Pokud někdo bude u OIII akceptovat cenu výrazně vyšší, než u G VII, měl by zvážit odbornou pomoc.
  5. Příplatek pouhé 2Kč za 100-oktan oproti N95 je na každé Benzině/OMV. Ceny N95 jsou u nich samozřejmě vyšší, takže rozdíl mezi N95 od no-name vs Carrera 100 je daleko větší. Ale v blízkém okolí je pouze OMV a Benzina. (Tesco je u nás levnější jen o pár desítek haléřů, Lukoil bohužel v okolí není a totální soukromé no-name pumpy riskovat nehodlám, po přečtení výsledků od ČOI jaké patoky se tam dají natankovat - 20% etanolu, oktanové číslo 89 apod, v okolí prověřený no-name nemám) a při tankování u nich opravdu celkévě lépe vychází 100-oktan - nákladově stejné díky nižší spotřebě, chod motoru a dynamika lepší. Jinak není moc co závidět, poslední tankování Carrery 100 bylo za 38,50Kč. Ale přijde mi lepší dát 38,50 za 100-oktan dovezený z Rakouska, než 36,50 za obyč N95. Co se týče zahraničí, tak třeba na slovensku je u všech 100-oktanů (OMV,Shell,Slovnaft) příplatek vždy 20 centů/5Kč oproti N95 na dané pumpě. V rakousku OMV Super 100 (=naše Carrera) 13 centů/3,30Kč, Shell VPR 20 centů/5kč, v německu VPR totéž, německý Aral Ultimate 102 asi 15 centů/3,80 (ale velmi dobrý poměr cena/hodnota, škoda že není u nás) atd... 100 oktan s příplatkem pod 10 centů jsem v okolních zemích neviděl.
  6. Pan Janda tento článek napsal zřejmě na základě svých zkušeností z počátku 90.let, protože to rozhodně neodpovídá aktuální situaci. Že by u nás palivo kategorie N98 mnohdy nedosahovalo kvalit N95 (oktanové číslo) je naprostý nesmysl. ČOI zveřejňuje výsledky kontrol a N98 je na tom naopak nejlépe. N98 sice tvoří jen řádově procenta z kontrolovaných vzorků, ale za poslední asi 2 roky všech cca 60 kontrolovaných vzorků N98 splnilo normu, tedy mj. mělo minimálně 98,0 oktanů. N98 běžné mívá 99-100 oktanů a veškeré paliva této kategorie na českém trhu se dováží z Rakouska či Německa. Na chipnuté 1.8T jsem po vyzkoušení přešel na 100-oktany, konkrétně Verva 100/Carrera 100. Příplatek 2Kč oproti N95 je celkem směšný (v okolních zemích 100-oktany nikde tak levné nejsou) a často nižší, než např. u Agipu za běžný N98. V mém případě provoz na 100-oktan vychází stejně jako na N95, protože příplatek je vykompenzován nižší spotřebou. Měřil jsem i dynamiku (pružnost na 3 st., stejný úsek, stejné podmínky) a rozdíl mezi N95 a Carrerou 100 byl více než 10%. Z levnějších N98 bych možná doporučil Lukoil. Cena N98 u Lukoilu je většinou podobná jako cena N95 na Benzině/OMV a kvalita by měla být OK (Lukoil bere N98 podle polohy a aktuálních cen od německého Totalu nebo rakouského OMV).
  7. marv

    1.8 20V chip

    Kompletní odladěné úpravy 1,8T 150k na 230-250k nabízejí většinou úpravci za 100-150tis. Kč.
  8. marv

    Motor 3,6 FSI

    A jak se chová DSG ? Řadí hladce ? Někde jsem slyšel stížnosti na nastavení u tohoto modelu, tak nevím, jestli to nebyla otázka špatného kusu.
  9. Ten powertec vypadá podezřele. Obecně bych se asi vyhnul firmám, co čipujou prakticky všechny značky. Někteří z nich jsou vyložení podvodníci (ABC). Bitpower nebo powertec vypadá podezřele. Třeba ten čip na O1 RS na 224k za 6000kč (tzn. jen elektronicky)... A měření na brzdě není moc záruka, protože se dá zmanipulovat. Já jsem chiptuning taky chtěl zkusit a zkusil u Sportmotoru. "Obětoval" jsem starou O1 1,8T jako pokusného králíka. A za týden jsem skončil odstavený na krajnici a volal odtah. Naštěstí jen pár kilometrů od domova. Závada byla prkotina, vypadlá hadice od turba (díky zvýšenému tlaku). Nevím ale o nikom, komu by se to se stejným čipem stalo. Na vině je asi fakt, že auto už mělo 9 let a svorka na hadici to měla za sebou. Nicméně je fakt, že auto jede úplně jinak. Moje zkušenost : načipovat nějakou hračku na víkendy na blbnutí po okolí ano, čipovat auto, od kterého chci max. spolehlivost a jezdím s ním po celé republice a do zahraničí, tak to ne.
  10. Není to čiplé ? Po čipu je turbo pod plným plynem mnohem hlasitější a taky mnohem víc odfukuje BOV, při prudkém puštění plynu.
  11. Jaké je předepsané palivo u 3,6 v Superbu ? N95 nebo N98 ?
  12. Zatím jsem tam nic nelil. Auto mám poměrně nově. Dle servisky to vypadá na pevný 30 000km. Ještě dotaz... Stačí u 1,9TDI olej dolívat až se rozsvítí kontrolka, nebo to už je pozdě ?
  13. Jak je to se servisními intervaly u 1,9TDI. Je 30 000km na výměnu oleje v poho, nebo raději měnit po 15 000km ?
  14. Vypadá to hrozně. Ještě s těma mračítkama aspirant na umístění na tuzing.com.
  15. Rozdíl je ještě větší. 60kW, 80HP. Takže bych čekal, že TDI bude o mnoho víc úspornější při srovnání s téměř 2x silnějším benzínem. Ale ono ne. Nepopírám, že je úspornější, ale při zvážení všech nevýhod ne dostatečně.
  16. Mně teda spotřeba OII 1,9TDI 77kW taky nepřijde jako nějaký zázrak. Můžu porovnat např. s O1 1,8T 110kW @ 136kW/300Nm a výsledky na stejných trasách za podobných podmínek jsou následující : Dálnice D1 - 160 tacho když to jde + občas zpomalení kvůli kamionům atd. 1,8T - 9l 1,9TDI - 6,5l Okresky - cesta z chaty domů 1,8T - 7l 1,9TDI - 5l Ve většine režimů vychází úspora 1,9TDI oproti 1,8T (jak s chipem, tak bez) asi 2l-2,5l. Ale dynamika 1,9TDI je proti chiplé 1,8T ubohá. I když uznávám, že srovnávat TDI v sérii proti chiplé 1,8T není zcela fér. I při srovnání sériových verzí bych ale volil benzín.
  17. Tak tak. Řeč je o 1,8T 110kW. Takže jde o nárůst o 26kW (cca 20%) a 90Nm (cca 45%). A je to hodně znát. Auto je teď v přímce rychlejší, než sériová O1 RS.
  18. Kolik tak ta spojka po čipu na cca 300Nm vydrží ? Hodně to ale je o stylu jízdy ne ?
  19. Já jsem ohledně chipu na 1,8T dlouho váhal , ale teď můžu říct, že to stojí za to. Rozdíl je hodně znát. Uvažoval jsem o motordesignu 148kw, ale nakonec zvolil sportmotor - 136kw/300Nm - za férových 8500kč. K cimbu bych nejel, nelíbí se mi ty jeho namistrované kecy a jeho úprava 1,8T je taková hodně decentní - max. 250Nm, byť v širokém rozmezí. Takže v běžně používaných otáčkách nebude nárůst dynamiky tak markantní. Má to i své pozitiva, neříkám, že ne. U sportmotoru se mi líbí, že rozlišují motory AGU a AUM/AUX a mají pro ně odlišné softwary, což je myslím docela logické. S žádným z téhle trojice asi nesáhneš vedle.
  20. Diamant : Opomínáš jeden nezvratný fakt. Takový nahusto vočípovaný TDI má vpravdě letecký zátah vocpodu a ten ničím nenahradíš. Porsche je možná rychlejší na papíře, ale v reálném světě, kde hraje prim krouťák vocpoda, to bude mít s načípovanou TDI docela těžké. Známej jedno takový nahusto vočípovaný TDI má, na dálnici závodí s kdekým (vyblikává koho může, i když dotyčný nemá kam uhnout a navíc třeba je před ním kolona aut), tak se občas někdo vyprovokovat nechá a závod je nasnadě. Nejprve sice třeba i proti M5 ztrácí, ale většině i 400 koňových aut nějak okolo 200 prostě dojde dech a už na TDI nemaj. Vono taky chvíli trvá, než se roztočí ta mocná turbína, ale pak to nemá chybu. http://galerie.autorevue.cz/showphoto.php?photo=12778 Takhle jezdí Voctávka II RS TDI a to s dojezdem 1200km (na další fotce). Předpokládám, že po čipu to 300km/h dá a spotřeba ještě minimálně o litr klesne. A to minimálně. Takže pokud se zadaří, možná půjdu do RS TDI a načipuju to na tu nejvyšší hodnotu, jakou bude kterýkoliv tuner nabízet. A pak už ti,Diamante, dojdou argumenty. Konkurencí bude snad jedině Enzo (a to je v republice jen jedno a pravděpodobnost, že jej potkám tedy minimální). Všechny české Ferrari a Porsche, by se měly začít bát. Potupa od RS TDI přijde, a bude stát za to.
  21. 1,9 TDI čipovaná na 110kw, to už je teda pořádná stíhačka. Zátah určitě lepší, než ve startujícím letadle. Jednou bych to chtěl zažít. Co takhle vzájemné svezení ? Ten pocit mít jedno z nejrychlejších aut široko daleko (nejde o 110 kw, ale o ten krouťák na úrovni porsche 911 - a ani ta ho nemá tak nízko), s tím se třeba soupeř na dálnici hledá těžko co ? Pravděpodobně moje příští auto (na co 2,0TDI,že když si člověk může koupit 1,9TDI a načipovat to ?). Výkony z jiného světa a spotřeba okolo 4l.
  22. U sportmotoru bych se trochu bál toho až příliš velkého krouťáku.. Má to zhruba 300Nm, že ? A to už je docela dost velký nárůst, otázka co na to spojka a nejen ona.
×
×
  • Vytvořit nový...